Sortera på ranking

Tycker du också att det är svårt att få en överblick över vilka matcher som innehåller favoriter och vilka som är (på förhand) jämna? TipsXtra har jämfört oddsen och streckfördelningen för alla matcher på kupongen och utifrån det skapat en ranking. Med ett enkelt klick kan du sortera efter oddsens eller folkets ranking! Den största favoriten finns i matchen med ranking 1, och är beräknad utifrån differensen mellan favoritens och skrällens odds. Siffran inom parantes anger just skillnaden mellan favoriten och skrällen i procentenheter. Tittar du på filmen nedan så är Liverpool storfavorit mot Bournemouth. 87% chans till hemmaseger, 4% chans för bortaseger. Differensen 87-4=83 ser du inom parentes jämte rankingsiffran.

Användbart när du skapar system

Genom att sortera på Svenska Folkets ranking så ser du direkt om du har garderat upp storfavoriterna eller förlitar dig på dessa för ditt system. Matcherna som ligger i "botten" på rankingen är de mest osäkra, så det kanske är där dina helgarderingar hör hemma?

Diff mellan Folket och Oddset

Kolumnen "Diff" efter "Folket" är en beräkning av Oddset (i procent) minus Folkets streckfördelning. Ligger dessa nära 0 så är folket och odds-sättarna överens. Ett negativt tal innebär en överstreckad favorit, och ett positivt tal innebär en match där svenska folket är helt fel ute i fråga om favoritskap.

Uppdatering 2022-08-28

Passade på att lägga till sortering på Diff-kolumnen med, för en snabb överblick över mest överstreckade matcher. 

La även till omvänd sorteringsordning, varannan gång du klickar på en sortering växlar den mellan stigande och fallande ordning.

 

Peter Härder

E-post: peter@harderwork.se
 
Publicerad 2022-08-23 14:59 (senast ändrad 2022-08-28 20:51)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
Jag godkänner alla cookies