Ny funktion på TipsXtra.se

Nu har en ny reduceringsfunktion sett dagens ljus på TipsXtra.se: Viktväktarna. Du kan antingen själv ange vikter för alla tecken du har i systemramen, eller så använder du Folk-Procent, Odds-procent eller ranking 3-2-1 baserat på folkets fördelning.

3 poäng ges till favoriten, 2 poäng till det näst mest spelade tecknet och 1 poäng till skrällen. Har du helgarderat ett par storfavoriter och använder procenten så kan det vara svårt att sätta ett intervall eftersom dessa favorittecken kanske har 70-80 poäng var. Då kan det var bra att använda den mer neutrala 3-2-1-varianten. Du kan såklart använda procenten och manuellt "skruva" ner eller upp vissa matcher. Du kanske inte ens håller med om vem som är favorit i matchen? 

Du sätter sedan ett min- och ett max-värde för inom vilket intervall du tror att den rätta raden kommer att hamna. Lite vägledning till detta kan du få på TipsXtras statistiksida, där oddsprocent och folkprocent är summerade för alla historiska omgångar.

Med Viktväktarna har du ytterligare ett verktyg i reduceringslådan

 

Hög summa innebär många favoritsegrar, låg summa innebär mycket skrällar. Var du ska lägga dig beror givetvis på om du vill lägga systemet mot högre utdelning eller mer favoritbetonat.

 

Peter Härder

E-post: peter@harderwork.se
 
Publicerad 2019-01-30 21:19 (senast ändrad 2019-01-30 21:26)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
Jag godkänner alla cookies