Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-21

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev usel utdelning förra veckan på 13 rätt, knappa 1000 kr. Mitt förslag gav bara 11 rätt och 0 kr. Jag åkte på chansspiken i bottenmötet Monaco mot Amiens och att Trelleborg lyckades vinna en hemmamatch igen.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi en extrem konstig blandning av matcher, allt från cupfinaler till svenska division 1 och ett stekhett Göteborgs derby. De flesta hemmalagen ser ut att bli favoriter och jag ska försöka hitta vilka hemmalag som är i fara. Vi jagar även en jackpot på 10 miljoner denna omgång.

Detta blir sista analysen av Stryktipset innan semestern börjar, där Elitloppshelgen och Spanien mot Sverige ska besökas bland annat. Tack till alla er som läser mina tips och analyser och ha en trevlig sommar!

Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är ligaledarna Malmö som spelar hemma mot formsvaga AFC.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Varberg som går som tåget, inte ens bortaplan hindrar laget från att förlora. 
Omgångens chansspik är Degerfors som spelar borta mot formsvaga Halmstad.
Omgångens bästa skräll är krysset mellan Barcelona och Valencia. Final i cupen och räkna med ett mycket motiverat Valencia, kan ta det hela vägen till straffläggning. 
Omgångens drag är krysset mellan Newport mot Tranmere. Två målsnåla lag som gör upp i en ren final om en biljett till League 1, luktar straffar lång väg.
Omgångens favorit som är i fara är båda hemmalagen Häcken och Helsingborg. 

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 21!

1. Häcken – IFK Göteborg 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Häcken har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Göteborg har sex raka utan förlust (tre oavgjorda).

5 senaste borta matcherna: Häcken har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Göteborg har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Häcken har vunnit de två senaste möten på hemmaplan med 4-1 och 4-0.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Häcken saknar backen Ojala (2/1) och har frågetecken på mittfältaren Lindgren (7/0). Göteborg saknar mittfältaren Affane (4/0) och har frågetecken på mittfältaren Toko (3/0).

Tvåan mot fyran, två svårslagna lag och två lag med heta offensiva spelare som gör mål hela tiden. Det är upplagt för en fotbollsfest i detta derby. Häcken kommer med fem raka utan förlust, fyra av dessa är vinster. Göteborg kommer med sju raka utan förlust och då har ändå Göteborg mött lag som AIK, Norrköping, Malmö FF och Hammarby. Häcken har kört över Göteborg i de två senaste hemmamötena, men det kommer inte hända denna gång. Häcken ska vara favoriter, men är inget spikförslag, krysset måste med tidigt. Göteborg har varit sämre på bortaplan och det gör att lagets chanser att vinna detta derby är ganska små, men derby är alltid ett derby. 

2. Helsingborg – Falkenberg 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Helsingborg har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Falkenberg har sex raka utan vinst (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Helsingborg har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Falkenberg har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Helsingborg fyra vinster och två har slutat oavgjort. Helsingborg har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Helsingborg saknar mittfältaren Farnerud (6/0) och backen Randrup (6/0) och har frågetecken på backen Granqvist (5/0). Falkenberg saknar mittfältaren Björkengren (10/1), backen Joza (8/0) och anfallaren Chibuike (6/1).

Helsingborg är ur form, kommer med sju raka utan vinst. Laget har inte hållit nollan i tolv raka matcher. Falkenberg har en ännu sämre formkurva och kommer med nio raka utan vinst och tre raka utan gjorda mål. Båda lagen är nykomlingar och i förra säsongens möten så slutade det 3-2 och 1-0 till Helsingborg. Helsingborg ska vara favoriter men med tanke på båda lagens förmåga att inte vinna så måste krysset med tidigt på kupongen. 1x blir som en helgardering!

3. Malmö FF – AFC Eskilstuna 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Malmö har sex raka utan förlust (två oavgjorda). AFC har sex raka utan vinst (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Malmö har fyra raka vinster och en oavgjord, 5 senaste borta matcherna: AFC har fem raka förluster.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, Malmö har en vinst och AFC har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Malmö saknar backen Nielsen (1/0), anfallaren Rosenberg (9/6) och mittfältaren Bachirou (7/0) och har frågetecken på backen Bengtsson (10/0) och anfallaren Berget (8/0). AFC saknar anfallaren Avdic (7/1) och har frågetecken på mittfältaren Nalic (8/2).

Malmös resultat speglar lite hur AIK tog guld förra säsongen, tar poäng av topplagen och vinner med uddamålet mot övriga lag. Malmö kommer med åtta raka utan förlust och då har laget ändå haft en del skadebekymmer, speciellt i defensiven. Nu saknar man även sin skyttekung Rosenberg. AFC kommer med nio raka utan vinst och ser allt mer ut som ett jumbolag. AFC har gjort två mål på de sex senaste. Allt talar för att Malmö vinner detta möte. Men om ettan går över 80% så är det ingen bra värdespik om man jagar de riktigt stora pengarna. 

4. Halmstad – Degerfors 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Halmstad har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Degerfors har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Halmstad har fem raka utan vinst (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Degerfors har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Halmstad fyra vinster och Degerfors har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Halmstad saknar? Degerfors saknar anfallaren Astvald (1/0) och har frågetecken på mittfältaren Ladan (7/4).

Halmstad är kvar nere i bottenträsket och kommer med fyra förluster på de fem senaste. Inte ens hemmaspelet har fungerat, sex raka utan vinst. Degerfors har lite bättre form och är uppe på en sjätteplats och kommer med tre raka utan förlust. Laget har även en förlust på de fem senaste bortamatcherna. Nya tränaren verkar inte få igång spelarna i Halmstad och det gör att Degerfors ska vara favoriter i detta möte och är omgångens bästa chansspik trots bortaplan.

5. IK Frej – Varberg 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Frej har två vinster och en förlust på de sex senaste. Varberg har sex raka utan förlust (en oavgjord).

5 senaste hemma matcherna: Frej har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Varberg har fem raka utan förlust (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Frej tre vinster och Varberg har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Frej saknar? Varberg saknar?

Frej är nere på en elfteplats, men har varit svårslagna på slutet med en förlust på de sex senaste. Frej kommer med tre raka utan förlust på hemmaplan och har en förlust på de sex senaste hemmamatcherna. Varberg fortsätter med sitt segertåg, vann senast derbyt mot Halmstad och är nu 7 poäng före tvåan Mjällby. Varberg är det enda laget som är obesegrade i ligan, har åtta vinster av nio ligamatcher. Varberg ska även vara favoriter i detta möte och är en av kupongens bästa spikar.

6. Jönköping Södra – Brage 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Jönköping har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Brage har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Jönköping har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brage har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Jönköping två vinster och Brage har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Jönköping saknar backarna Moberg (2/0) och Karlsson (2/0). Brage saknar mittfältaren Antonsson (6/0).

Båda lagen kommer med två raka vinster och tre raka utan förlust. Jönköping ligger på en femteplats och Brage på en tredjeplats och det skiljer tre poäng mellan lagen. Det går knappt skilja dessa lag mellan varandra och även inbördes möten har varit blandat både på hemmaplan och bortaplan. Jönköping ska vara knappa favoriter då de har hemmaplansfördelen, men det är bara att ta med alla tecknen då spelvärdet är på x2. 

7. Barcelona – Valencia 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barcelona har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Valencia har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Barcelona har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Valencia har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Barcelona tre vinster och tre har slutat oavgjort. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Barcelona saknar mittfältarna Arthur (27/0) och Coutinho (34/5), anfallarna Dembélé (29/8) och Suarez (33/21), backarna Vermaelen (9/0) och Semedo och målvakten ter Stegen (35/0). Valencia saknar mittfältarna Kondogbia (18/1) och Cheryshev (27/2).

Cupfinal. Barcelona har vunnit ligan överlägset redan och jagar nu en dubbel, men har haft det svårt mot liga fyran Valencia denna säsong, båda mötena slutade oavgjort. Eftersom Barcelona tidigt vann ligan så har fokuset legat på Champions League där man åkte ur mot Liverpool och efter det har fokuset legat på denna cupfinal, så formkurvan är lite missvisande. Laget har stora skadeproblem inför detta möte och i dagsläget så saknas fyra ordinarie spelare. Valencia har verkligen tömt all energi på slutet, först åkte man ur Europa League och sen var man tvungen att kämpa för fjärdeplatsen i ligan och man kommer med två raka vinster. Barcelona har ett mer utvilat lag och är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter, men det är cupfinal och motivationen borde vara lite högre hos Valencia och det finns risk att även detta möte är oavgjort efter fulltid.

8. Leipzig – Bayern Munchen 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leipzig har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Bayern har sex raka utan förlust (två oavgjorda).

5 senaste borta matcherna: Leipzig har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bayern har fem raka utan förlust (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leipzig en vinst och Bayern har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leipzig har frågetecken på mittfältaren Kampl (27/2). Bayern har frågetecken på målvakten Nuer (26/0) och mittfältaren Rodriguez (20/7).

Även detta möte är en cupfinal. Båda lagen har bra form inför detta möte, men Leipzig förlorade sista matchen i ligan med 1-2 mot Bremen (hade inget att spela för och hade fokus på denna cupfinal), medans Bayern körde över Frankfurt med 5-1 och vann därmed ligan med två poäng före Dortmund. Båda möten i ligan var målsnåla med 0-0 och 1-0 till Bayern och jag räknar med att även detta möte blir målsnålt. Bayern är det bättre laget i grunden och har mycket mer rutin gällande att vinna titlar än Leipzig och Bayern ska vara favoriter och är även en bra chansspik. Men skulle ettan gå under 30% kan det börja bli lite spelvärde och ska med på de större systemen.

9. Hearts – Celtic 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hearts har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Celtic har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Hearts har fem raka utan vinst (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Celtic har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hearts en vinst och Celtic har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hearts saknar backen Garrucio (17/0), mittfältaren Mitchell (20/0) och anfallarna Morrison (25/1) och Naismith (19/10) och har frågetecken på backen Haring (26/5), mittfältaren Djoum (32/3) och anfallaren Ikpeazu (17/3). Celtic saknar målvakten Gordon (18/0), backarna Tierney (21/0) och Boyata (19/1), mittfältarna Christie (23/9) och Forrest (33/11) och anfallarna Griffiths (11/2) och Weah (13/3).

Ännu en cupfinal där Celtic är stora favoriter. Lagen möttes i ligan förra helgen och då vann Celtic med 2-1. Hearts kommer inte direkt med någon bra form, fem raka utan vinst (fyra förluster). Men ligavinnarna Celtic har som vanligt sopat rent i Skottland och ska normalt vinna detta möte 9 av 10 möten. Men nu är det cupfinal och så länge Hearts lyckas hålla nollan så kan man överraska, men jag ger laget ca 20% chans att de lyckas.  

10. Newport City – Tranmere 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newport har sex raka utan förlust (fyra oavgjorda). Tranmere har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Newport har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Tranmere har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst för Newport och tre har slutat oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newport saknar inga viktiga spelare. Tranmere saknar backarna McCullough (36/0) och Ellis(25/0).

Final i playoff League 2 i England. Vinnaren tar den sista platsen till League 1. Lagen kommer med helt olika formkurvor. Newport har över tio raka utan förlust. Tranmere har en vinst på de sex senaste. Lagens möten i ligan denna säsong har slutat 0-0 och 1-0 till Newport. Mycket talar för ett oavgjort resultat efter fulltid, Newport ska vara knappa favoriter då laget har lite bättre form. På de mindre systemen så spikas krysset.  

11. Vålerengen – Lilleström 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Vålerengen har sex raka utan förlust (två oavgjorda). Lilleström har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Vålerengen har fyra raka vinster och en oavgjord, 5 senaste borta matcherna: Lilleström har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Vålerengen tre vinster och Lilleström har en vinst. Vålerengen har sex raka utan förlust på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Vålerengen saknar backen Adekugbe (5/0). Lilleström saknar backen Mikalsen (1/0).

Toppen mot botten, Vålerengen ligger trea och har fem poäng upp till tvåan. Lilleström ligger precis ovanför strecket och har två poäng ner till bottenlagen. Vålerengen är i bra form och kommer med sju raka utan förlust. Lilleström kommer med fyra raka utan vinst och med en målskillnad på 3-10. Vålerengen är väldigt starka på hemmaplan och med lagets fina form så är ettan en av kupongens bästa spikar.

12. IF Sylvia – Akropolis 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sylvia har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Akropolis har sex raka utan förlust (tre oavgjorda). 

5 senaste hemma matcherna: Sylvia har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Akropolis har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten:  Lagen har aldrig mötts förut. 

Nya eller viktiga spelare som saknas:

Sylvia är nykomlingar som ligger på en sjätteplats. Sylvia har ligans bästa formkurva och det svänger om lagets spel, speciellt i offensiven. Akropolis ligger på en andraplats och är obesegrade. Laget har gjort 22 mål på åtta matcher, men senast så vann laget med 8-0 så siffrorna är lite missvisande, men laget är väldigt starkt defensivt. Ett öppet möte där båda lagen har lika stor chans att vinna. Den som har råd tar med alla tecknen!

13. Karlstad BK – Gefle 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Karlstad har två vinster och en förlust på de sex senaste. Gefle har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Karlstad har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Gefle har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger tidigare, en vinst för Karlstad och en har slutat oavgjort (Gefle vann på straffar).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Karlstad saknar backen Diaz (7/0).

Karlstad ligger på en sjundeplats och laget har varit väldigt svårslagna hittills, men spelarsamtidigt många oavgjorda matcher. Kommer med fyra raka utan förlust och en vinst på de fem senaste. Gefle åkte ur Superettan och inte mycket talar för att det forna Allsvenska laget ska ta sig tillbaka direkt. Laget ligger på en tolfteplats och har 1-2 poäng ner till lagen som ligger under strecket. Gefle stora problem hittills har varit bortaspelet då man ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. 1x ska räcka långt här då Karlstad är obesegrade på hemmaplan och Gefle har inte vunnit på bortaplan, men sen är Gefle det bättre laget i grunden och därför ska krysset med.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-05-25 08:33 (senast ändrad 2019-06-01 11:57)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår