Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-20

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev riktigt bra utdelning förra veckan på 13 rätt och 82 kr på 10 rätt. Denna gång var jag inte ens nära 13 rätt, det blev svaga 6 rätt och jag var verkligen som många andra helt ute och cyklade i vissa matcher.

Man United, Watford, Fulham, Southampton och Sundsvall står för riktigt svaga insatser. Det snackades på förhand om att hemmalagen skulle vara mera motiverade i sista omgången i Premier League, 2 hemmalag vann! Bara att bita ihop och rycka upp sig!

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi en gott blandat med lite sura smaker och att det är fem matcher som spelas på söndagen. Det är en FA-Cup final där Man City är väldigt stora favoriter, vi har sista omgången i La Liga och näst sista omgången i Ligue 1 med några spännande matcher och sen har vi några ovissa matcher från Allsvenskan och Superettan.

När det dyker upp svenska division 2 matcher på kupongen är det dags att ta semester. Så detta blir näst sista analysen från min sida för Stryktipset. Tänk på att det är veckoomgång för Allsvenskan och Superettan så jag uppdaterar under veckan eftersom resultaten ramlar in.

Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är ligavinnarna Man City som jagar en trippel och Watford får det väldigt svårt att stå emot i 90 minuter. 
Omgångens bästa värdespik är Malmö FF som verkligen är på gång nu, ser näst intill ostoppbara ut.
Omgångens chansspik är krysset i ångestmötet mellan Monaco och Amiens.
Omgångens bästa skräll är formstarka Mjällby som spelar borta mot målsnåla Öster.
Omgångens drag är att ta med alla tecknen i mötet Djurgården mot Elfsborg. Ovisst möte då Djurgården har haft problem på hemmaplan.
Omgångens favorit som är i fara är Trelleborg, en vinst på de elva senaste och en vinst på de tio senaste hemmamatcherna.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 20!

1. Manchester City – Watford 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka vinster. Watford har en vinst och tre försluter på de se sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena har Man City sex vinster med målskillnaden 21-3. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar mittfältaren Fernandinho (29/1). Watford saknar mittfältaren Quina (8/1). 

FA-Cup final på Wembley och Man City ska vara klara favoriter. Man City vann ligan på imponerande 98 poäng och vill självklart avsluta säsongen med en trippel. Watford stod för en blek insats i sista omgången och antagligen var alla tankar på detta möte istället. Watford kommer göra allt för att hålla nollan så länge som möjligt och försöka skapa målchanser via omställningar. Man City vann båda mötena i ligan och har en förkrossande statistik mot Watford. Bergetta och ca 96% chans att Man City vinner!

2. AFC Eskilstuna – Helsingborg 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: AFC har sex raka utan vinst (en oavgjord). Helsingborg har sex raka utan vinst (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: AFC har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Helsingborg har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: AFC saknar anfallaren Avdic (7/1) och har frågetecken på mittfältaren Nalic (8/2). Helsingborg saknar mittfältarna Benyu (5/0), Abubakari (8/1) och Farnerud (6/0) och har frågetecken på backen Granqvist (5/0).

AFC är helt ur form och fick bara 0-0 mot näst Falkenberg senast och förlorade med 0-1 senast mot Elfsborg. Laget har gjort ett mål på de fem senaste. Helsingborg är också ur form, speciellt på bortaplan. Laget har inte hållit nollan i elva raka matcher. Båda lagen är nykomlingar och i förra säsongens möten så slutade det 0-0 och 2-0 till AFC på bortaplan. AFC ska vara favoriter, men spelvärdet finns helt klart på oavgjort. Helsingborg har tre poäng bättre än AFC.

3. Varberg – Halmstad 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Varberg har sex raka utan förlust (en oavgjord). Halmstad har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Varberg har fem raka utan förslut (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Halmstad har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Varberg en vinst och Halmstad har fyra vinster. Varberg har tre raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Varberg saknar? Halmstad saknar?

Varberg inledde säsongen med sju raka vinster, men fick bara 1-1 i veckan mot Örgyte. Varberg är redan sju poäng före tvåan Mjällby. Laget öser in mål, anfallaren Seljmani har gjort 8 mål av Varbergs 19 mål. Halmstad låg sist efter sex omgångar, sparkade sin tränare och vann direkt med sin nya tränare, men i veckan så förlorade laget igen. I grunden så ska Halmstad vara det bättre laget, men det går inte bortse från Varbergs fina formkurva och ettan är ett bra spikförslag på de mindre systemen. Krysset ska ändå med på de större systemen då Halmstad bytt tränare och verkar har fått lite energi av det.

4. Sevilla – Athletic Bilbao 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sevilla har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Bilbao har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sevilla har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bilbao har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sevilla saknar backen Carrico (24/1), anfallaren Silva (27/9) och mittfältarna Mesa (31/2), Gonalons (10/0) och Banega (32/3). Bilbao saknar inga viktiga spelare. 

Sista omgången och det är sexan mot sjuan som möts och en Europaplats står på spel. Sevilla kan även nå en Champions League plats om Getafe och Valencia förlorar sina matcher. Sevilla är tre poäng före och femton plusmål så i princip är det omöjligt för Bilbao att komma ikapp. Men sjundeplatsen kan kanske ge en Europaplats så Bilbao har lite att spela för då två lag bakom jagar, Bilbao har tre poäng mer och det räcker alltså med oavgjort för att säkra sjundeplatsen. Sevilla kommer med tre raka utan vinst och spelarna verkar redan har inlett sin semester, men Sevilla är starka på hemmaplan. Laget har flera viktiga spelare borta. Bilbaos formkurva är ojämn som hela lagets säsong varit. Fyra vinster på bortaplan i ligan är inte bra om man vill vara med i toppen och slåss om Europaplatser. Sevilla ska vara knappa favoriter, men spelvärdet finns klart på oavgjort och den som har råd tar med alla tecknen.

5. Real Valladolid – Valencia  x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Valladolid har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Valencia har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Valladolid har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Valencia har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Valenica två vinster och fyra har slutat oavgjort. Valladolid har sex raka utan vinst på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Valladolid saknar mittfältaren Tuhami (19/1), backen Martinez (35/1) och anfallaren Guardiola (17/3). Valencia saknar mittfältarna Kondogbia (18/1) och Cheryshev (27/2).

Valladolid var länge under strecket för att åka ur men har gjort en otroligt bra månad och säkrade också ett nytt kontrakt i senaste matchen. Kommer med tre vinster på de fyra senaste. Valencia gick förbi Getafe senast om kampen om den sista Champions League platsen, har ett plusmål bättre och fördel inbördes möten. Måste ändå helst vinna för att vara på den säkra sidan och räkna med ett taggat Valencia som måste tända om efter semifinal förlusten mot Arsenal i Europa League. Eftersom Valladolid inte längre har något att spela för så blir Valencia ett tänkbart spikförslag trots bortaplan. På de större systemen kan krysset tas med.

6. Saint-Etienne – Nice 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Etienne har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Nice har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Etienne har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nice har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Etienne två vinster och Nice har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Etienne saknar backarna Silva (19/0) och Subotic (26/1) och mittfältarna Cabella (33/8) och Hamouma (25/3) och anfallarna Monnet-Paquet (23/1) och Diony (30/5). Nice saknar backarna Burner (17/0), Herelle (32/0), Dante (35/1) och Jallet (13/1), mittfältarna Walter (18/2) och Cyprien (29/4) och anfallaren Maolida (14/0).

Det är två omgångar kvar och Etienne ligger fyra och har den sista Europaplatsen och har fyra poäng upp till Lyon och fyra poäng ner till Montpellier. Nice kan inte längre komma ikapp Etienne och har inget att spela för längre, kommer att sluta 6-8 plats. Etienne förlorade senast hemma mot Montpellier, innan hade laget fyra raka vinster och har fortfarande ligans bästa formkurva. Etienne är även väldigt starka på hemmaplan. Nice är ett av ligans målsnålaste lag och det är tack vare defensiven som laget ändå ligger på en sjundeplats. För 28 gjorda mål på 36 matcher är bedrövligt för ett topptippat lag. Båda lagen har skadeproblem och avstängningar som påverkar startelvan, Etienne saknar några av sina offensiva stjärnor medans Nice saknar två av sina bästa försvarare. Eftersom Nice sällan glänser på bortaplan så är ettan en av kupongens bästa spikförslag.

7. Monaco – Amiens X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Monaco har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Amiens har sex raka utan vinst (fem oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Monaco har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Amiens har fem raka utan vinst (fyra oavgjorda).

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Monaco två vinster och tre har slutat oavgjort. Lagen har möts två gånger när Monaco har haft hemmaplan, båda slutade oavgjort. Det har även blivit fyra röda kort på dessa fem möten.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Monaco saknar mittfältaren Fabregas (11/1), anfallaren Jovetic (8/2) och målvakten Subasic (14/0). Amiens saknar backen Gouano (29/1). 

Vilket ångestmöte, speciellt för Monaco. Det är väldigt jämnt i bottenstriden när det återstår två omgångar. Förutsättningarna är att Dijon har 31 poäng -26, Caen har 33 poäng -20 (båda under strecket), Monaco har 33 poäng -19, Amiens har 35 poäng -20 och Toulouse har 38 poäng -18. Monaco måste helst vinna, Amiens kan kanske vara nöjda med oavgjort och en vinst innebär antagligen nytt kontrakt. Monaco är återigen helt ur form och kommer med sju raka utan vinst. Amiens är också helt ur form, kommer med åtta raka utan vinst, skillnaden är att Amiens har spelat oavgjort i åtta av de tio senaste. Monaco är i grunden det bättre laget och ska vara favoriter, men i stort sett allt talar för ett oavgjort resultat och krysset kan vara omgångens chansspik. 

8. Kungsängens IF – Täby FK 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kungsängen har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Täby har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

3 senaste hemma matcherna: Kungsängen har två vinster och en oavgjord, 5 senaste borta matcherna: Täby har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten:  Lagen har aldrig mötts förut?

Nya eller viktiga spelare som saknas:

Trean mot fyran. Båda lagen har lika många poäng, fyra vinster, en oavgjord och en förlust på bortaplan. Kungsängen har varit defensivt starkare och Täby har haft en bättre offensiv. Kungsängen är nykomlingar som har överraskat alla hittills. Täby spelar klart bättre fotboll hemma än borta. Har räknat ut att hemmalaget vinner ca 48% i denna serie och det är lite det jag får luta mig emot när jag tippar detta möte som man inte har någon aning om. Så fördel Kungsängen, men det är bara att ta med alla tecknen på de större systemen.

9. Djurgården – Elfsborg 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Djurgården har två vinster och två förluster på de sex senaste. Elfsborg har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Djurgården har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Elfsborg har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Djurgården två vinster och fyra har slutat 2-2. Djurgården har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Djurgården saknar backen Andersson (1/0), mittfältaren Walker (8/1) och anfallaren Bärkroth (7/0) och har frågetecken på mittfältaren Ajdarevic (8/0). Elfsborg saknar backen Kaib (1/0) och har frågetecken på anfallaren Frick (3/1) och mittfältaren Levi (9/2). 

Det vänder snabbt i Allsvenskan, Djurgården hade fyra raka utan vinst innan laget körde över Falkenberg i veckan. Laget har en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Elfsborg åkte på däng med 1-4 mot Malmö näst senast men studsade tillbaka i veckan med att vinna med 1-0 hemma mot AFC. Laget har spelat klart bättre hemma än på bortaplan. Djurgården ska vara favoriter, men med lagets formkurva så ska krysset med tidigt och på de större systemen så ska alla tecknen med.

10. Malmö FF – Kalmar FF 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Malmö har sex raka utan förlust (två oavgjorda). Kalmar har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Malmö har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Kalmar har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Malmö tre vinster och Kalmar har en vinst. Malmö har sex raka utan förlust på hemmaplan (en oavgjord).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Malmö saknar backarna Brorsson och Bengtsson (9/0) och mittfältaren Bachirou (7/0) och har frågetecken på anfallaren Berget (7/0). Kalmar FF saknar backarna Lindqvist, Stenmark, Löfkvist (1/0) och Arokoyo och mittfältaren Nwakali och har frågetecken på mittfältaren Elm (8/0) och anfallaren El Kabir (7/0). 

Malmö har hittat toppformen efter en liten trevande start, leder ligan nu med 1 poäng. Kommer med sju raka utan förlust och med en målskillnad på 16-4. Kalmar är svårslagna, men vinner inte så många matcher. Laget har spelat oavgjort i sex av sina elva senaste bortamatcher. Malmö är en bra favorit att spika, så länge inte ettan går över 85%.

11. Sirius – Häcken x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Häcken har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sirius har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Häcken har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Häcken två vinster och fyra har slutat oavgjort. Sirius har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar mittfältarna Åhman-Persson (3/0), Igbarumah (2/1) och Offia och anfallaren Vecchia (2/0). Häcken har frågetecken på mittfältaren Lindgren (7/0) och backen Toivio (9/0).

Sirius inledde säsongen överraskande bra, men hamnade i en formsvacka med sex raka utan vinst. Men laget vann i veckan mot Sundsvall med 1-0 och tog ett stort kliv i tabellen. Laget har släppt in 10 mål på de fyra senaste. Häcken har blandat lite, spelat bra mot lagen på nedre halvan men har haft problem med topplagen. Kommer med fyra raka utan förlust och är nu ny ligatvåa. Laget har en vinst på de fyra senaste bortamatcherna. Häcken ska vara favoriter här, men långt ifrån ett spikförslag. Spelvärdet finns på oavgjort och den som har råd tar med alla tecknen.

12. Trelleborg – Örgryte x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Trelleborg har en vinst och två förluster på de sex senaste. Örgryte har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Trelleborg har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Örgryte har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Trelleborg två vinster och Örgryte har tre vinster. Trelleborg har tre raka utan förlust på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Trelleborg saknar mittfältaren Nilsson (3/0). Örgryte saknar? 

Trelleborg har en vinst på de elva senaste och en vinst på de tio senaste hemmamatcherna. Örgryte har inlett lite bättre än Trelleborg, men kommer med fyra raka utan vinst och har tre vinster på de åtta senaste. Laget har spelat oavgjort en gång på de tio senaste bortamatcherna. Eftersom Örgryte har lite bättre form så ska de vara favoriter, men den som har råd tar med alla tecknen.

13. Öster – Mjällby x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Öster har en vinst och två förluster på de sex senaste. Mjällby har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Öster har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Mjällby har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var. Öster har fem raka utan förlust på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Öster saknar anfallaren Kapcevic (4/0). Mjällby saknar?

Öster har en vinst på de sju senaste med målskillnaden 5-6. Laget har fyra raka utan vinst på hemmaplan med målskillnaden 1-2. Mjällby har inlett med fem vinster och tre förluster och är ny ligatvåa. Alla matcherna har varit vinster/förluster med uddamålet. Kommer med fyra raka vinster och fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna. Mjällby ska vara favoriter och är en tänkbar chansspik, men laget kommer att spela oavgjort snart så krysset måste med på de större systemen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-05-18 07:57 (senast ändrad 2019-05-25 08:33)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår