Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-19

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-256 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hyfsad utdelning förra veckan på 13 rätt och 0 kr på 10 rätt. Denna gång var jag nära 13 rätt, men det blev tillslut 12 rätt på mitt spelförslag, där jag åkte på att redan direktuppflyttade Barnsley tappade sin ledning, fick rött kort och att Bristol R gjorde 2-1 på stopptid. Det som stack ut denna gång var att det blev ett oavgjort resultat. 

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi sista omgången i Premier League som spelas på söndag och tre matcher från Allsvenskan. De flesta matcherna i Premier League är svåra att analysera då lagen inte har något att spela för och kan komma att spela med en del unga spelare och historiskt sett brukar det släppas på gaspedalen och bli målkalas i sista omgången. Så om man ska göra det lätt för sig så spikar man de lag som har något att spela för och sen även försöka hitta någon spik i de svenska matcherna. Tänk även att Premier League spelas på söndag, men de svenska matcherna spelas på lördag, det gör att vi inte har all information om skador och eventuella startelvor i Premier League vid spelstoppet 15.59 på lördag.
Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.
Ni som följt mina stryktipsförslag några år vet att jag brukar gå på semester när engelska fotbollen försvinner från kupongen, så två stryktipsförslag till kommer efter denna.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Manchester City som ångar på som serieledare. 
Omgångens bästa värdespik är Fulham som möter Newcastle hemma. Fulham har sex raka vinster mot Newcastle på hemmaplan, den sjunde kommer nu (Babel avgör).
Omgångens chansspik är AFC i bottenmötet mot Falkenberg, hemmalaget brukar ofta vinna i detta möte.
Omgångens bästa skräll är oberäkneliga Bournemouth, även om laget är hårt skadedrabbat så möter man ligans näst sämsta hemmalag.
Omgångens drag är Holmgren krysset i match 13. Kalmar FF och Helsingborg är två jämna lag som ofta spelar oavgjort, speciellt Kalmar FF.
Omgångens favoriter som är i fara är topplagen Arsenal, Chelsea, Man United och Tottenham. Dålig form och Europamatcher som påverkar, förutom Man United som bara är usla för stunden. 

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 19!

1. Brighton – Manchester City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Man City har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena har Brighton en vinst på straffar och Man City har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Pröpper (30/1) och anfallaren Izquierdo (15/0). Man City saknar mittfältaren De Bruyne (18/2) och har frågetecken på mittfältaren Fernandinho (29/1) .

Brighton kommer med åtta raka utan vinst och ändå klarade man av att hålla Cardiff bakom sig och har nu säkrat ett nytt kontrakt. Man City har tretton raka vinster i ligan och har hållit nollan i fyra raka. Det mesta talar för att Man City vinner detta möte, men det finns ett liter hinder och det är att Brighton ändå har hemmaplan och vill gärna visa fansen att man kan störa topplaget Man City. Men gör Man City mål tidigt så blir det åka av här. Stark två!

2. Liverpool – Wolverhampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Wolves har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool fyra vinster och Wolves har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar mittfältarna Keita (25/2) och Lallana (13/0) och har frågetecken på anfallarna Salah (37/22) och Firmino (34/12) och har frågetecken på backen van Dijk (37/4). Wolves saknar inga spelare.

Liverpool kommer med åtta raka vinster och sexton raka utan förlust i ligan. Laget har även sex raka vinster och arton raka utan förlust på hemmaplan i ligan. Wolves kommer med tre raka vinster och fyra raka utan förlust. Wolves har redan säkrat sjundeplatsen och har nu inget att spela för och det gör att Liverpool blir en av omgångens bästa spikar (så länge inte Salah och Firmino saknas)!

3. Leicester – Chelsea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Arsenal har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Arsenal har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal sex vinster med målskillnaden 14-3. Burnley har tre raka 0-1 förluster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältaren Lennon (16/1) och har frågetecken på backen Bardsley (19/0). Arsenal saknar backarna Holding (10/0) och Bellerin (19/0) och mittfältaren Ramsey (28/4) och har frågetecken på backen Koscielny (16/3).

Burnley kommer med två raka förluster och tre raka utan vinst. Burnley spelar för att behålla sin femtondeplats och att avsluta med en vinst i sista hemmamatchen, laget har spelat oavgjort två gånger på hemmaplan denna säsong. Arsenal kommer med fyra raka utan vinst i ligan. Arsenal har tre poäng och åtta plusmål att ta igen på värsta rivalen Tottenham och för att nå en Champions League plats. Av topp sju lagen så är Arsenal sämst på bortaplan och det har förstört mycket av lagets säsong. Frågan är hur mycket krut laget lägger om man har tagit sig till en Europa League final. Skulle Arsenal åka ur Europa League i veckan så är tvåan en bra värdespik, annars så ska ettan med som gardering.

4. Leicester – Chelsea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Chelsea har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester en vinst och Chelsea har tre vinster (en efter förlängning). Leicester har fyra raka förluster på hemmaplan (två efter förlängning).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar inga viktiga spelare. Chelsea saknar backen Rudiger (33/1) och anfallaren Hudson-Odoi (10/0) och har frågetecken på mittfältaren Kanté (36/4).

Leicester orkade inte stå emot Man City senast och kan inte nu längre nå sjundeplatsen, får inrikta sig på att försvara sin niondeplats. På hemmaplan har laget fyra vinster på de fem senaste och senast så körde man över Arsenal med 3-0. Leicester har bara spelat oavgjort två gånger på hemmaplan i ligan. Chelsea är klara för Champions League och slåss nu för att behålla sin tredjeplats före Tottenham. Chelsea har spelat oavgjort två gånger på bortaplan i ligan. Chelsea har returen mot Frankfurt i veckan och en finalbiljett att hämta ut. Går laget vidare så kan laget vila några av sina ordinarie spelare till detta möte. Leicester ska vara knappa favoriter och krysset kan chansas bort på de mindre systemen, men det har oftast varit jämna matcher mellan dessa lag så alla tecknen ska med på de större systemen.

5. Manchester United – Cardiff 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Cardiff har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Man United och en har slutat oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backen Bailly (12/0) och anfallaren Sanchez (20/1) och har frågetecken på backarna Smalling (23/1) och Jones (16/0), mittfältaren Lingard (26/4) och anfallaren Lukaku (32/12). Cardiff saknar backarna Bamba (28/4) och Paterson (27/4) och mittfältaren Ralls (28/0) och har frågetecken på mittfältarna Gunnarsson (26/1), Camarasa (32/5) och Arter (25/0).

Man United kommer med fem raka utan vinst med målskillnaden 2-9. Laget kan inte längre nå en Champions League plats och det känns som de flesta spelarna redan har gått på semester. Laget är i alla fall svårslagna hemma och om spelarna ska åka på semester med hedern i behåll så är det bara vinst som gäller här. Cardiff kommer med tre raka förluster och räckte inte till och har åkt ur ligan, kan slappna av nu och ge några juniorer chansen för att bygga nytt inför nästa säsong. Man United ska vara favoriter på hemmaplan, men med lagets slappa inställning så är ettan långt ifrån en bra spik. Krysset ska med tidigt på systemet.

6. Tottenham – Everton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Everton har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Tottenham fyra raka vinster och två har slutat oavgjort. Tottenham har sex raka utan förlust på hemmaplan (nu har laget en ny hemmaplan).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Tottenham saknar backen Foyth (12/1), mittfältaren Lamela (18/4) och anfallarna Son (31/12) och Kane (28/17) och har frågetecken på backen Verthonghen (22/1) och mittfältaren Winks (26/1). Everton saknar mittfältaren Richarlison (35/13) och har frågetecken på backen Mina (12/1).

Vad är det som händer med Tottenham, soppatorsk? Efter att Kane blev skadad så rasade laget ihop fullständigt och när till och med Son drar på sig ett rött kort så undrar man om det står rätt till inom laget. Kommer med tre raka 0-1 förluster. Tottenham har ett viktigt möte mot Ajax i veckan och kommer att lägga all energi på det mötet. I ligan så gäller det att hålla värsta rivalen Arsenal bakom sig och det räcker med oavgjort för att lyckas med det. Everton fick ordning på defensiven tillslut men för sent för att nå en Europaplats. Ska försöka försvara sin åttondeplats och det kan räcka med 1 poäng för att ordna det. Everton har bara vunnit fem bortamatcher i ligan och det är inte bra om man vill vara med i toppen och leka. Tottenham ska vara favoriter och är ett spikförslag på de mindre systemen, men på de större systemen så ska alla tecknen med. 

7. Crystal Palace – Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var. Palace har tre raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backarna Sakho (27/0), Schlupp (30/4) och Tomkins (29/1) och har frågetecken på anfallaren Benteke (16/1). Bournemouth saknar backarna Francis (17/0) och Rico (12/0) och Daniels (21/1) och mittfältarna Surman (18/0), Cook (13/0) och Stanislas (23/2) och har frågetecken på backen Smith (23/1), mittfältarna Brooks (30/7) och Gosling (25/2) och anfallaren Solanke (10/0).

Palace kommer med tre raka utan förlust och har ligans fjärde bästa formkurva. Men samtidigt så är laget ligans näst sämsta hemmalag. Bournemouth är det nya Everton, fullständigt opålitliga. Kan förlora hemma mot ett degraderat Fulham för att sen gå och vinna över Tottenham. Bournemouth har spelat oavgjort en gång på bortaplan i ligan och det mesta talar för att det stannar där. Lagen har en intern kamp att komma tolva. Palace har 1 poäng mer än Bournemouth. Palace ska vara favoriter och det tack mycket vare Bournemouths alla skador i truppen, för i grunden är det två jämna lag. Krysset kan chansas bort på de mindre systemen.

8. Watford – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford tre vinster och West Ham har två vinster. Watford har tre raka utan förlust på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar backen Britos (3/0) och mittfältarna Capoue (32/1) och Quina (8/1). West Ham saknar anfallarna Carroll (12/0) och Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på mittfältarna Anderson (35/9) och Rice (33/2).

Watford kommer med två raka förluster och tre raka utan vinst och den formkurvan bådar inte gott inför FA-Cup finalen mot Man City. Behöver en vinst i derbyt här för att få upp självförtroendet. West Ham kommer med två raka vinster och tre raka utan förlust. Båda lagen jagar Leicester som ligger på niondeplats. Watford är 1 poäng före West Ham. Watford är ett bättre hemmalag än West Ham är ett bortalag och det gör att Watford ska vara favoriter i detta derby, men sen vet vi inte vilket lag Watford ställer upp med då finalen stundar runt hörnet. Ettan är en bra värdespik på de mindre systemen, på de större systemen så ska alla tecknen med.

9. Fulham – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och Newcastle har två vinster. Fulham har fyra raka utan förlust och sex raka vinster på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar backarna Fosu-Mensah (12/0) och Odoi (31/0). Newcastle saknar backarna Yedlin (29/1) och Lejune (12/0) och mittfältarna Almiron (10/0) och Longstaff (9/1).

Fulham har åkt ur ligan, men avslutar säsongen helt okej. Det tog 33 ligamatcher och tre tränare innan laget fick ordning på defensiven. I Fulham märks det att vissa spelare har höjt sig för att de vill visa upp sig och få ett nytt kontrakt i en annan Premier League klubb. Newcastle stod för ett härligt motstånd mot Liverpool senast, förlorade tillslut med 2-3 efter viss dramatik. Newcastle gör en godkänd säsong med tanke på deras budget och snåla ägare. Frågan är om Benitez orkar med en säsong till med samma ägare. Newcastle vann bara tre bortamatcher i ligan, men spelade hela åtta oavgjorda. Fulham har en imponerande statistik hemma mot Newcastle och kan mycket väl utöka den fina sviten. Ettan är en bra värdespik på de mindre systemen, men som i de flesta matcherna där inget av lagen har något att spela för så ska alla tecknen med på de större systemen.

10. Southampton – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka utan vinst (en oavgjord).

5 senaste hemma matcherna: Southampton har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton tre vinster och Hudds har en vinst. Southampton har tre raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar backen Vestergaard (23/0) och målvakten McCarthy (25/0) och har frågetecken på backen Yoshida (17/0). Hudds saknar backarna Durm (28/0) och Jörgensen (24/3) och har frågetecken på mittfältaren Billing (27/2) och anfallaren Depoitre (23/0).

Southampton bytte tränare och klarade av att säkra ett nytt kontrakt, men målsättningen från början var att hamna på övre halvan. Laget kommer med fyra raka utan vinst. Hudds stal med sig 1 poäng mot formsvaga Man United senast och det var laget första poäng på nio matcher. På bortaplan har Hudds sju raka förluster och tolv raka utan vinst och har gått mållösa i åtta av de nio senaste bortamatcherna. En vinst på bortaplan skrämmer ingen, Southampton ska vara klara favoriter och 1x blir som en helgardering.

11. GIF Sundsvall – Örebro 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sundsvall har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Örebro har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sundsvall har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Örebro har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Sundsvall har fem raka utan förlust på hemmaplan (en oavgjord).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sundsvall saknar mittfältarna Batanero (7/0) och Eddhari (3/1) och anfallaren Omeje. Örebro saknar backen Lorentzon (5/0).

Sundsvall har nu en vinst på de fem senaste och har inte hållit nollan på tio matcher. Offensiven är det inget fel på och anfallaren Hallenius fortsätter producera mål. Örebro tar poäng hemma och tappar poäng borta just nu. Örebro har tio raka utan vinst på bortaplan. Sundsvall ska vara favoriter i detta möte och det tack mycket för Örebros usla form på bortaplan. Ettan är bra spik på de mindre systemen, men krysset ska med på större systemen och 1x blir nästan som en helgardering.

12. AFC Eskilstuna – Falkenberg 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: AFC har sex raka utan vinst (en oavgjord). Falkenberg har sex raka utan vinst (en oavgjord). 

5 senaste hemma matcherna: AFC har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Falkenberg har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: AFC saknar målvakterna Levchenko (1/0) och Söderberg (4/0) och backen Michel (1/0). Falkenberg saknar backen Özen, anfallaren Sylisufaj (4/1) och mittfältaren Prudence (1/0). 

Ett bottenmöte mellan två nykomlingar. Båda vann sina premiärer och har sen efter det sex raka utan vinst. AFC har fyra raka förluster och det blir inte bättre av alla skadeproblem på viktiga spelare. Falkenberg har fem raka förluster och sju raka utan vinst på bortaplan. Båda lagen snittar ett mål framåt och två mål bakåt, så mitt tips blir 2-1 till AFC då laget har hemmaplansfördelen. Ettan är en bra värdespik. 

13. Kalmar FF – Helsingborg 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kalmar FF har sex raka utan förlust (fem oavgjorda). Helsingborg har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Kalmar FF har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Helsingborg har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Kalmar FF tre vinster (en på straffar) och Helsingborg har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Kalmar FF saknar backarna Lindqvist, Stenmark, Löfkvist (1/0) och Arokoyo och mittfältaren Nwakali. Helsingborg saknar mittfältaren Farnerud (6/0) och har frågetecken på backen Granqvist (5/0).

Kalmar FF är svårslagna för stunden, tre raka kryss, sex raka utan förlust och en vinst på de sju senaste. Laget har fyra raka utan vinst på hemmaplan. Helsingborg kommer med fyra raka utan vinst och tre raka förluster och tio raka utan vinst på bortaplan. Det var länge sedan jag fick räkna ut att det är 49% chans att det blir oavgjort i detta möte. Kalmar FF ska vara favoriter och 1x ska räcka väldigt långt. Kan vara dags för ett Holmgrens spik kryss på de mindre systemen!

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-05-11 08:42 (senast ändrad 2019-05-18 07:57)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår