Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-18

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hög utdelning förra veckan på 13 rätt och 101 kr på 10 rätt. Det blev återigen 9 rätt på mitt spelförslag, där jag återigen var fel ute i matcherna i Premier League och vi kan nu slopa 1 2 i Premier League då det blev oavgjort i tre matcher på kupongen. Det som stack ut även denna gång var att bara tre hemmalag vann. 

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi Premier League, sista omgången i League, 1 match från Allsvenskan och avslutar med två matcher från Superettan. Vi närmar oss slutet i Englands ligor och det innebär att vissa lag har allt att spela för och andra lag som ligger i ingenmansland, kan vara motivationslösa och brukar då gå på halvfart. En svår omgång att tippa då man inte har lika stor koll på de mindre ligorna, men jag ska försöka ge er så mycket information det bara går att hitta. Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Wolves som möter Fulham. Det tar stopp för Fulham nu.
Omgångens bästa värdespik är ligatvåan Barnsley som spelar borta mot ligans sämsta hemmalag.
Omgångens chansspik är formstarka Varberg som spelar borta mot svårslagna Västerås.
Omgångens bästa skräll är Palace som möter ett svagt Cardiff på bortaplan. Cardiff måste gå på offensiven, kan passa kontringsskickliga Palace.
Omgångens drag är bottenlaget Plymouth som har hemmaplansfördelen i bottenmötet mot Scunthorpe. Vinna eller försvinna.
Omgångens favorit som är i fara är topplaget Sunderland som spelar borta mot ett fullt motiverat Southend som slåss för sin överlevnad.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 18!

1. Newcastle – Liverpool x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de sex senaste. Liverpool har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har fem raka vinster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena har Newcastle en vinst och Liverpool har tre vinster. Liverpool har bara en vinst på de sex senaste bortamötena med Newcastle (då blev det 0-6).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backarna Lascelles (30/0) och Lejune (12/0) och mittfältarna Almiron (10/0) och Longstaff (9/1) och har frågetecken på anfallaren Perez (35/11). Liverpool har frågetecken på mittfältarna Fabinho (26/1) och Lallana (13/0) och anfallaren Firmino (34/12) .

Newcastle kan nu inte längre åka ur ligan och kommer med tre raka utan förlust och sex vinster på de sju senaste hemmamatcherna och lägg till att Newcastle brukar spela bra mot Liverpool på hemmaplan. Minus är att man saknar sin kreativa stjärna Almiron och hur är det med motivationen? Liverpool ångar på med sju raka vinster i ligan och totalt tio raka vinster, laget har även hållit nollan i tre raka i ligan och har gjort två mål eller fler i tio raka matcher. Minus för Liverpool är att laget har ett dubbelmöte mot Barcelona, hur resonerar Klopp? Liverpool ska självklart vara favoriter, men spelvärdet finns på krysset. 

2. Cardiff – Crystal Palace 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Palace har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff två vinster och Palace har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar backarna Bamba (28/4) och Paterson (27/4) och mittfältaren Ralls (28/0) och har frågetecken på mittfältaren Arter (25/0). Palace saknar backarna Sakho (27/0), Schlupp (30/4) och Tomkins (29/1).

Cardiff har fyra poäng upp på Brigthon med två matcher kvar, det betyder full fart framåt. Spelmässigt har laget varit bra, men haft en hel del otur. Men det största problemet är oförmåga att göra mål på alla chanserna. Laget har gått mållösa i fyra av de fem senaste och att man inte lyckades göra mål på Fulham senast säger egentligen allt. Palace fick med sig 0-0 mot Everton senast och vann borta mot Arsenal näst senast och det var riktigt starkt gjort. Laget är inne i en bra period med en förlust på de fyra senaste. Hur är det med motivationen till detta möte? Cardiff kan vara en chansspik på de mindre systemen, men spelvärdet finns på tvåan och Palace är ett bättre lag i grunden. Den som har råd tar med alla tecknen!

3. West Ham – Southampton 1 

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar anfallarna Carroll (12/0) och Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på backen Cresswell (20/0) och anfallaren Hernandez (25/7). Southampton saknar backen Vestergaard (23/0) och målvakten McCarthy (25/0) och har frågetecken på backen Yoshida (17/0).

West Ham kan inte längre nå sjundeplatsen fast laget vann derbyt borta mot Tottenham senast. Har nu två raka utan förlust, hade innan tre raka förluster. West Ham har varit väldigt svårslagna på hemmaplan på slutet, en förlust på de nio senaste. Southampton tog en extremt viktig poäng hemma mot Bournemouth senast och är nu klara för en ny säsong i Premier League. Formen är ändå inte på topp, kommer med tre raka utan vinst och en vinst på de fem senaste. Har även en vinst på de sex senaste bortamatcherna. Frågan är om energin försvann nu när kontraktet är klart. West Ham är det bättre laget i grunden och har hemmaplansfördelen, det gör ettan till en av kupongens bästa spikar.

4. Wolverhampton – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Fulham har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Fulham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves tre vinster och Fulham har en vinst. Wolves har sex raka utan förlust på hemmaplan under ordinarie tid (har en förlust på straffar).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar inga spelare. Fulham saknar backarna Fosu-Mensah (12/0) och Odoi (31/0) och har frågetecken på mittfältaren Schurrle (24/6). 

Wolves har tagit ett hårt grepp om sjundeplatsen, har 3-4 poäng ner till de jagande lagen. Formkurvan pekar än en gång uppåt, två raka vinster och tre raka utan förlust och fick sin revansch senast mot Watford. Laget har sju raka utan förlust i ligan och totalt tio raka utan förlust på hemmaplan. Det märks att spelarna i Fulham spelar för sin heder och scouterna på läktarna, speciellt heta Babel som är utlånad. Fulham har nu plötsligt tre raka vinster och tre raka hållna nollor. Men frågan är om det inte tar stopp nu. Wolves är det klart bättre laget och med lagets fina form på hemmaplan så är ettan en av kupongens bästa spikar.

5. Bristol Rovers – Barnsley 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol R har en vinst och två förluster på de sex senaste. Barnsley har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol R har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Barnsley har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, Barnsley vann hemma med 1-0.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol R har frågetecken på backen Leadbitter (11/0) och mittfältaren Ogogo (14/0). Barnsley saknar mittfältaren Dougall (27/0).

Bristol R ligger på en sextondeplats och har precis klarat av ett nytt kontrakt. Bristol R är ligans sämsta hemmalag. Formen är tre raka utan vinst och två raka utan gjorda mål. Barnsley ligger tvåa och är redan klara för Championship till detta möte, men har fortfarande chansen att komma etta som motivation. Formen är bra med fyra raka vinster och laget är fjärde bäst på bortaplan i ligan. Barnsley är det bättre laget i grunden och har full motivation, en stark tvåa på kupongen.

6. Charlton – Rochdale 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Charlton har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Rochdale har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Charlton har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Rochdale har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Charlton en vinst och Rochdale har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Charlton saknar backen Solly (37/1) och har frågetecken på backen Bauer (34/0), mittfältarna Williams (15/0) och Bielik (30/2) och anfallaren Taylor (40/20). Rochdale har frågetecken på backarna Ntlhe (18/3) och McLaughlin (13/0).

Charlton ligger på en femteplats och kan inte komma ikapp tvåan Barnsley och är redan klara för playoff. Formen är verkligen på topp inför playoffspelet, kommer med en förlust på de tio senaste och har fem raka vinster och sexton raka utan förlust i ligan på hemmaplan. Charlton är ligans tredje bästa hemmalag. Rochdale har också bra form, var länge med i bottenstriden men är nu uppe på en fjortondeplats. Kommer med tre raka 1-0 vinster och har fyra vinster på de fem senaste och två förluster på de tio senaste. Rochdale har haft stora problem med topplagen denna säsong och får nu även det tufft i detta möte, men kan med lite flyt jobba till sig ett kryss. Men på de mindre systemen är ettan en bra spik!

7. Doncaster – Coventry 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Doncaster har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Coventry har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Doncaster har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Coventry har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Doncaster tre vinster och Coventry har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Doncaster saknar backen Wright (14/2) och har frågetecken på mittfältaren Coppinger (41/4). Coventry saknar mittfältaren Bayliss (38/3) och anfallaren Jones (8/1).

Doncaster ligger på en sjätteplats och har den sista playoffplatsen och har 1 poäng ner till Peterborough. Formkurvan pekar nedåt, kommer med tre raka utan vinst och har släppt in två mål i samtliga tre. Laget är svårslagna på hemmaplan och formen är än så länge bra på hemmaplan, även om man förlorade senast. Coventry är på en åttondeplats och kan inte längre komma ikapp Doncaster och har nu inget att spela för i detta möte. Formen har även varit ojämn på slutet med resultat som 2-2, 0-0, 5-4, 2-0, 1-2, 1-1. Coventry har bara spelat oavgjort i fyra bortamatcher i ligan och kan i sina bästa stunder vinna mot vilket lag som helat i ligan på bortaplan, men nu har antagligen energin försvunnit och motivationen är borta. Doncaster har allt att spela för i detta möte, men i dagsläget så är de klara för playoff. Ettan kan vara en rolig motivationsspik, men krysset måste med för det kan räcka för Doncaster.

8. Plymouth – Scunthorpe 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Plymouth har fem raka förluster och en oavgjord på de sex senaste. Scunthorpe har sex raka utan vinst (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Plymouth har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Scunthorpe har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Plymouth en vinst och Scunthorpe har fem vinster. Plymouth vann senast med 4-1 på bortaplan, innan hade laget fem raka förluster. Lagen har sex raka utan oavgjort när Plymouth haft hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Plymouth saknar backen Riley (18/0) och mittfältaren Grant (17/4) och har frågetecken på anfallaren Ladapo (43/17). Scunthorpe saknar backen McMahon (14/1) och anfallaren Colclough (17/2) och har frågetecken på backen Clarke (15/1) och mittfältaren Lund (19/2).

Vilket härligt spännande bottenmöte i en fantastisk bottenstrid där sex lag slåss om att inte åka ur, tre av dessa kommer att göra det. Båda lagen kommer med ligans sämsta och näst sämsta formkurva. Plymouth ligger precis under strecket på en klart sämre målskillnad. Formen är fem raka förluster och åtta raka utan vinst. Scunthorpe är 1 poäng efter Plymouth och har även sämre målskillnad. Så för Scunthorpes del så är det bara vinst som gäller. Formen är två raka förluster och åtta raka utan vinst, har även sju raka utan vinst på bortaplan. Båda lagen måste helst gå för vinst, Plymouth kan klara sig kvar på oavgjort om Southend förlorar (möter topplaget Sunderland) och Walsall inte vinner. Ettan spikas på de mindre systemen och tvåan tas med på de större systemen.

9. Portsmouth – Accrington 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Portsmouth har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Accrington har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Portsmouth har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Accrington har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Portsmouth tre vinster och Accrington har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Portsmouth saknar backen Whatmough (26/0) och mittfältaren Donohue (10/0) och har frågetecken på anfallaren Bogle (11/4). Accrington saknar backen Johnson (41/0) och mittfältarna Brown (29/0) och Finley (37/1) och har frågetecken på mittfältaren Barlaser (36/1).

Portsmouth ligger på en tredjeplats och har fyra poäng upp till Barnsley och kan inte längre nå en direktplats. Laget får förbereda sig för playoff och det innebär att några av de viktigaste spelarna kan vilas till detta möte. Formen var bra innan förlusten i veckan på hemmaplan mot Peterborough, hade åtta raka utan förlust, fyra raka vinster och sju raka utan förlust på hemmaplan. Accrington ligger på en trettondeplats och har inget att spela för. Kommer ändå med två raka vinster och tre vinster på de fyra senaste. Accrington har tagit poäng av topplagen tidigare denna säsong och med ett Portsmouth som inte längre har något att spela för så måste krysset med på systemet.

10. Southend – Sunderland 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southend har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Sunderland har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southend har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sunderland har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst för Southend och två vinster för Sunderland.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southend saknar backen Coker (16/0) och anfallaren Hopper (14/7) och har frågetecken på backen Lennon (9/0) och anfallaren Humphrys 89/4). Sunderland saknar backen Loovens (11/0) och mittfältaren Watmore (11/1) och har frågetecken på backarna Matthews (21/1) och James (27/0) och mittfältarna McGeady (33/11) och McGeouch (21/0).

Southend ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har klart bättre målskillnad en lagen bakom, så en vinst säkrar kontraktet. Formen är en vinst på de tio senaste och en vinst på de tio senaste hemmamatcherna. Sunderland ligger på en fjärdeplats. Sunderlands förlust i veckan och alla oavgjorda matcher på slutet har varit avgörande för att laget missade en direktplats, formen är tre raka utan vinst och en vinst på de sex senaste. På bortaplan hade laget tio raka utan förlust i ligan, innan förlusten i veckan borta mot Fleetwood. Sunderland är det klart bättre laget i grunden, men motivationen finns hos Southend och det är även tänkbart att Sunderland vilar några av sina viktigaste spelare inför playoff. Ta med alla tecknen för säkerhets skull.

11. Sirius – IFK Göteborg 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Göteborg har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sirius har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Göteborg har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar anfallaren Vecchia (2/0) och mittfältarna Gustafsson (2/0) och Åhman Persson (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Lundholm (3/1).  Göteborg saknar mittfältarna Barny (4/0), Nzuzi (2/0) och Affane (4/0) och har frågetecken på anfallarna Söder (4/1) och Vibe (3/1).

Sirius fina start är nu borta, kommer med fyra raka utan vinst och 2-4 förlusten senast hemma mot Elfsborg visade lite hur laget mår för tillfället. Laget har fyra förluster på de fem senaste hemmamatcherna. Göteborg körde över ett blekt AIK senast och vann med 3-0, men det är på hemmaplan laget har övertygat för i bortaspelet så fungerar det inte fullt ut ännu. Kommer med fyra raka utan vinst på bortaplan. Det är näst intill omöjligt att tippa detta möte, Göteborg ska vara knappa favoriter men långt ifrån ett spikförslag. Krysset kan chansas bort på de mindre systemen, på de större så ska alla tecknen med. 

12. Mjällby – Örgryte 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Mjällby har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Örgryte har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Mjällby har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Örgryte har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Mjällby två vinster och Örgryte har tre vinster. Mjällby har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Mjällby saknar? Örgryte saknar  mittfältarna Nilsson (3/0) och Wede (2/0).

Mjällby har inlett säsongen med två vinster och tre förluster. Har två raka vinster på hemmaplan. Örgryte har inlett säsongen med tre vinster, en oavgjord och en förlust. Förlorade senast hemma mot Västerås och bröt därmed sin svit på fyra raka utan förlust. Har två raka vinster på bortaplan. Ett öppet möte där Örgryte ska vara knappa favoriter, men brukar ha det svårt borta mot Mjällby och av någon anledning så blir det ofta röda kort i dessa möten. Spelvärdet är på x2. På de större systemen så ska alla tecknen med.

13. Västerås – Varberg 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Västerås har två vinster och en förlust på de sex senaste. Varberg har fem raka vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Västerås har fyra raka oavgjorda och en vinst på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Varberg har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har inte mötts tidigare. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Västerås saknar? Varberg saknar backen Modig (4/0).

Västerås har inlett med två vinster, två oavgjorda och en förlust. Laget har hållit nollan i två raka. Västerås är svårslagna på hemmaplan. Varberg har inlett med fem vinster och ser ruskigt starka ut för stunden, har gjort 14 mål på dessa fem matcher. Varbergs anfallare Seljmani har gjort fem mål redan. Även om Västerås är svårslagna på hemmaplan så har jag svårt att se hur de ska orka stå emot Varbergs offensiv. Tvåan är omgångens chansspik!

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-05-04 08:42 (senast ändrad 2019-05-25 08:36)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår