Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-17

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-1152 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hög utdelning förra veckan på 13 rätt och 21 kr på 10 rätt. Det blev 9 rätt på mitt spelförslag, där matcherna i Premier League spelade mig ett spratt. Det som stack ut denna gång var att bara tre hemmalag vann och att det blev två oavgjorda i Premier League.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi återigen Premier League, Championship och en match från Allsvenskan. Vi närmar oss slutet i Englands ligor och det innebär att vissa lag har allt att spela för och andra lag som ligger i ingenmansland, kan vara motivationslösa och brukar då gå på halvfart. En svår omgång att tippa och det är många matcher som är ovissa. Det är 14 miljoner i jackpot denna omgång! Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Southampton som har mer att spela för än Bournemouth.
Omgångens bästa värdespik är Middlesbrough som jagar en playoffplats, möter bottenlaget Reading som inte har något att spela för.
Omgångens chansspik är Watford som spelar hemma mot Wolves, Watford ser lite hetare ut för stunden.
Omgångens bästa skräll är formstarka Everton, som möter ett ojämnt Palace.
Omgångens drag är krysset mellan serieledarna Norwich och formstarka Blackburn.
Omgångens favorit som är i fara är Bristol C som möter Derby på hemmaplan, vinnaren kan ta den sista playoffplatsen.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 17!

1. Brighton – Newcastle 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har sex raka utan vinst (en oavgjord). Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena har Brighton tre vinster och Newcastle har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Pröpper (30/1). Newcastle saknar backarna Lascelles (30/0) och Lejune (12/0) och mittfältarna Almiron (10/0) och Longstaff (9/1).

Brighton kommer med åtta raka utan vinst och sju raka utan gjorda mål och tre raka förluster på hemmaplan. Brighton släppte in mål sent mot Tottenham i veckan och är fortfarande bara tre poäng före Cardiff som ligger under strecket. Newcastle vann senast och kan nu inte längre åka ur ligan. Kommer med två raka vinster, men hur är det med motivationen? Newcastle har bara vunnit 3 matcher på bortaplan i ligan. Brighton ska vara knappa favoriter här, men Newcastle är det bättre laget i grunden och kan överraska här trots bortaplan.

2. Crystal Palace – Everton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Everton har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton tre vinster och tre har slutat oavgjort. Palace har sex raka utan vinst på hemmaplan, har gått mållösa i fem av dessa och tre av dessa har slutat 0-0.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backarna Sakho (27/0), Schlupp (30/4) och Tomkins (29/1). Everton saknar mittfältaren Gomes (26/1) och har frågetecken på backen Mina (12/1) och mittfältarna Walcott (34/4) och  Richarlison (33/13).

Palace vann borta mot Arsenal senast och det var riktigt starkt gjort, laget är inne i en period med att vinna och förlora varannan match. Palace är ligans näst sämsta hemmalag. Everton har fyra vinster på de sex senaste och körde över Man United senast med 4-0. Laget har just nu den sista eventuella Europaplatsen och har verkligen något att spela för. Everton ska vara favoriter i detta möte och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men Everton går inte att lita på och krysset ska med tidigt, den som har råd tar med alla tecknen.

3. Fulham – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Cardiff har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham två vinster och Cardiff har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar backen Fosu-Mensah (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Schurrle (24/6). Cardiff saknar backarna Bamba (28/4) och Paterson (27/4) och mittfältaren Ralls (28/0) och har frågetecken på mittfältaren Arter (25/0).

Fulham kommer med två raka vinster och två raka nollor. Laget har redan åkt ur, men spelarna har ännu inte gett upp hoppet om att spela till sig ett nytt kontrakt själva i ett annat Premier League lag. Cardiff måste vinna, har tre poäng upp till säker mark och kommer att gå för fullt här och det kan öppna sig för Fulhams snabba offensiv med Babel, Mitrovic och Sessegnon. Ett öppet möte, där Cardiff ska vara knappa favoriter då laget borde vara mer motiverade, slåss för sin överlevnad.

4. Southampton – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton två vinster och Bournemouth har en vinst. Southampton har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar backen Vestergaard (23/0) och målvakten McCarthy (25/0) och har frågetecken på backen Bertrand (21/1) och mittfältaren Armstrong (27/3). Bournemouth saknar backarna Daniels (21/1), Rico (12/0), Smith (23/1) och Francis (17/0) och mittfältarna Cook (13/0), Stanislas (23/2) och Surman (18/0) och har frågetecken på backen Clyne (11/0).

Southampton är sex poäng före Cardiff och behöver bara en vinst till för att säkra kontraktet då målskillnaden är på Southamptons sida. Spelade 1-1 i veckan mot Watford och spelade fortsatt bra fotboll, men samtidigt så släppte man in ett mål på slutet återigen. Bournemouth förlorade överraskande hemma mot Fulham senast och det går inte att lita på detta lag nu då laget inte har något att spela för. Southampton ska vara favoriter och är kupongens bästa spikförslag.

5. Watford – Wolverhampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Wolves har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har fem raka utan vinst (en oavgjord)..

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford två vinster och Wolves har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar anfallaren Deeney (30/9), backen Holebas (25/3) och mittfältarna Quina (8/1) och Cleverley (12/1). Wolves saknar inga spelare.

Ett viktigt möte där båda lagen slåss om sjundeplatsen. Där Watford är 1 poäng efter Wolves. Watford kommer med lite bättre form än Wolves och kom ihåg att Watford vände i senaste mötet i semifinalen i FA-Cupen och det har nog stärkt lagmoralen inför detta möte. Watford hämtade upp ett 0-1 underläge mot Southampton i veckan, medans Wolves körde över Arsenal på hemmaplan. Wolves har dålig form på bortaplan och det gör att Watford är en av kupongens bästa värdespikar!

6. Birmingham – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har två vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Birmingham två vinster och Wigan har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar mittfältaren Kieftenbeld (36/1) och backen Dean (44/1) och har frågetecken på mittfältaren Mahoney (30/2). Wigan saknar mittfältarna Jacobs (22/4), McManaman (21/1) och Roberts (14/2).

Båda lagen har säkrat ett nytt kontrakt och kan äntligen pusta ut. Birmingham kommer med fem raka utan förlust och laget har verkligen höjt sig efter poängavdraget. Wigan kommer två raka vinster och tre raka utan förlust. Wigan är ligans sämsta bortalag och det gör att 1x ska räcka långt här.

7. Bristol City – Derby 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de sex senaste. Derby har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar mittfältaren O´Dowda (31/4) och har frågetecken på målvakten Mäenpää (25/0). Derby saknar backarna Cole (9/0) och Forsyth (13/0) och mittfältaren Bryson (28/3)  och har frågetecken på mittfältaren Holmes (24/2).

Ett extremt viktigt möte, Derby ligger sexa och har den sista playoffplatsen, Bristol C är 1 poäng efter. Bristol C har lite sämre form än Derby, men Derby kommer med åtta raka utan vinst på bortaplan. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst, spelvärdet finns på x2.

8. Middlesbrough – Reading 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Reading har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och Reading har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backarna Ayala (33/1) och Friend (32/2) och mittfältarna Fry (34/0) och Wing (26/2). Reading saknar mittfältaren Swift (34/3), backen Blackett (31/0) och anfallarna Oliveira (10/3) och Meite (37/12) och har frågetecken på anfallaren Bödvarsson (20/7).

Boro ligger sjua har sämre målskillnad än sexan Derby, men laget har en match mer spelad och måste verkligen vinna detta möte. Laget åkte på en tung förlust senast mot Nottingham, hade innan tre raka vinster. Laget har skadekris i försvaret, fem backar saknas. Reading har sex poäng och 13 plusmål ner till Rotherham som ligger under strecket och det är två omgångar kvar. Så det ska väldigt mycket till att Reading ska åka ur. Reading har vunnit två bortamatcher i ligan och ska normalt vara chanslösa i detta möte. Boro är ett bra spikförslag.

9. Norwich – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har sex raka utan förlust (fyra oavgjorda). Blackburn har fyra raka vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fem raka utan förlust (två raka oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Blackburn har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Norwich fyra vinster och Blackburn har en vinst. Norwich har fem raka utan förlust på hemmaplan (fyra oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar inga viktiga spelare. Blackburn saknar mittfältaren Reed (33/3) och har frågetecken på mittfältaren Smallwood (32/0) och backarna Lenihan (32/1) och Travis (24/0).

Serieledarna Norwich går upp till Premier League vid minst 1 poäng i detta möte, kan även förlora om Leeds inte tar igen 10 mål på två matcher. Norwich spelarna har haft lite guldfrossa på slutet, kommer med fyra raka kryss. Blackburn har ligans näst bästa formkurva. Laget har inget att spela för och ändå kommer laget med fyra raka vinster, imponerande. Norwich ska vara favoriter, men eftersom det räcker med oavgjort för Norwich så ska krysset med.

10. Preston – Sheffield Wednesday x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Sheff Wed har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och Sheff Wed har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar mittfältaren Ledson (24/0). Sheff Wed saknar backen Penney (16/0) och har frågetecken på målvakten Westwood (19/0) och backarna Reach (41/8) och Hutchinson (23/0).

Preston har ligans näst sämsta formkurva och kan inte längre nå en playoffplats. Tre raka förluster med målskillnaden 1-10, här kan vi verkligen säga att laget gått på tidig semester. Sheff Wed kan fortfarande nå en playoffplats, men då krävs det två vinster och att Derby och Bristol C inte vinner någon match till. Räkna med ett fullt motiverat Sheff Wed som nyligen vann mot Bristol C och tog poäng av Norwich, men har samtidigt inte den bästa formkurvan på bortaplan. Spelvärdet finns på x2, den som har råd tar med alla tecknen.

11. Queens Park Rangers – Nottingham Forest 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Forest har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Forest har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar mittfältaren Cousins (28/1) och har frågetecken på backarna Bidwell (40/0), Lynch (35/3), Leistner (41/2), Rangel (20/2) och Hall (11/0). Forest saknar backarna Figueierdo (13/0), Benalouane (14/1) och Hefele (15/0) och mittfältaren Colback (38/3) och har frågetecken på backen Darikwa (28/0).

QPR ligger i botten men har säkrat ett nytt kontrakt, är ur form med en vinst på de tio senaste. Forest dåliga form har gjort att laget nu inte kan nå en playoffplats. Men vann ändå senast mot Boro med 3-0 och bröt därmed förlustraden på fyra raka förluster. Forest har bara vunnit tre bortamatcher i ligan. Ett öppet möte mellan två lag som inte har något att spela för och som har i stort sett likadan form. QPR ska vara knappa favoriter.

12. Swansea – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Hull har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Swansea har fyra raka vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea en vinst och Hull har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar målvakten Mulder (25/0), backen Olsson (17/0) och frågetecken på mittfältaren Fer (24/1) och anfallaren Celina (37/5). Hull saknar backen Kingsley (25/0) och mittfältaren Pugh (14/3) och har frågetecken på backarna Henriksen (37/2) och Burke (33/0).

Uträknade Swansea har kommit tillbaka och har helt plötsligt chansen att nå en playoffplats, har fem poäng upp till Derby med tre matcher kvar. Swansea är i toppslag, fem vinster på de sex senaste och sex raka vinster på hemmaplan i ligan. Hull kommer med tre raka förluster och det gör att laget inte längre kan nå en playoffplats och tränaren flaggar för att spela med några reserver/juniorer resten av matcherna. På bortaplan så har laget sju förluster på de åtta senaste. Swansea är stekheta och ska vara favoriter här, men brukar ha det svårt mot just Hull och krysset ska med på de större systemen.

13. Sirius – Elfsborg 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Elfsborg har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Sirius har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Elfsborg har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sirius fyra vinster och Elfsborg har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar anfallaren Vecchia (2/0) och mittfältarna Gustafsson (2/0) och Åhman Persson (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Lundholm (3/1). Elfsborg saknar anfallaren Frick (3/1) och har frågetecken på backen Kaib (1/0).

Sirius inledde med två raka vinster för att sen förlora två raka, men har mött topplagen AIK och Malmö FF på slutet. Laget stod upp bra mot AIK och Malmö FF och är inte i någon kris ännu, men i veckan blev det bara 0-0 mot svaga Falkenberg. Elfsborg har också spelat bra om man bortser förlusten mot IFK Göteborg med 0-3. Har tre raka utan förlust och var mycket bra i veckan mot Örebro, speciellt offensivt, vann med 4-2. Sirius ska vara favoriter på hemmaplan i detta möte, men Elfsborg är i grunden inte sämre än Sirius. Krysset kan chansas bort, fast det är i match 13.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-04-27 08:40 (senast ändrad 2019-05-04 08:31)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår