Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-16

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev normal utdelning förra veckan på 13 rätt och 18 kr på 10 rätt. Det blev 11 rätt på mitt spelförslag och även på två av våra tillsammanslag, där jag åkte på spiken Everton (även om jag varnade för Evertons opålitlighet)och att Nottingham förlorade mot Blackburn hemma. Det som sticker ut är att det bara blev 1 kryss denna gång på kupongen och det är tre omgångar i rad nu det är mindre än tre kryss på kupongen och kanske det är nya trenden vid slutspurten av ligorna, för det enda krysset kom i match 13 (nu är Holmgren glad igen), i den Allsvenska matchen.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har Europatipset smugit sig in på halva kupongen, det är matcher från Premier League, Allsvenskan, Bundesliga, Serie A, LaLiga och Ligue 1. Vi närmar oss slutet för toppligorna i Europa och det är fortfarande många lag som har något att spela för, men även några lag som ligger i ingenmansland och kan vara motivationslösa och brukar då gå på halvfart. Fortsatt kan man att chansa bort kryssen i Premier League. I Serie A så slutar 30% av matcherna oavgjort, i Bundesliga 25%, i La Liga 32% och Ligue 1 29% och självklart har hemmalagen fördel med ca 41-42%. Jag kommer att uppdatera all ny information gällande skador/avstängningar på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Wolves som möter bortasvaga bottenlaget Brighton.
Omgångens bästa värdespik är Juventus som säkrar ligatiteln vid en vinst.
Omgångens chansspik är formstarka topplaget Leipzig som spelar borta mot ojämna topplaget Mönchengladbach.
Omgångens bästa skräll är jumbon Hudds, Watford kan få det tufft utan målskytten Deeney.
Omgångens drag är krysset mellan hemmastarka Eibar och skadedrabbade topplaget Atletico.
Omgångens favorit som är i fara är Malmö FF som spelar borta mot svårslagna Sirius.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 16!

1. Bournemouth – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Fulham har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena har Bournemouth tre raka vinster och två har slutat oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backarna Daniels (21/1), Rico (12/0) och Francis (17/0) och mittfältarna Cook (13/0) och Surman (18/0). Fulham saknar backen Mawson (13/0) och har frågetecken på anfallaren Ayite (12/1) och har frågetecken på backen Fosu-Mensah (12/0). 

Bournemouth tog sig i kragen till sist och körde över Brighton på bortaplan med 5-0 och säkrade därmed ett nytt kontrakt. Har nu inget mer att spela för, men vill självklart avsluta snyggt på hemmaplan i alla fall. Anfallaren Wilson är het igen! Fulham åkte ur och sen tog de sin första vinst på flera månader när laget vann hemma över Everton med 2-0. Fulham har sju raka förluster på bortaplan och brukar även ha det svårt mot Bournemouth så ettan kan spikas så länge den inte blir överspelad, gränsen går vid 70%.

2. Huddersfield – Watford 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har sex raka förluster. Watford har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds tre vinster och Watford har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar anfallarna Depoitre (23/0) och Diakhaby (11/0) och har frågetecken för anfallaren Grant (9/3). Watford saknar anfallaren Deeney (30/9), backen Holebas (25/3) och mittfältarna Quina (8/1) och Cleverley (12/1) och har frågetecken på mittfältarna Deulofeu (25/7) och Pereyra (29/6). 

Hudds har åkt ur, ligger sist och har ligans sämsta försvar för tillfället. Laget har sex raka förluster med målskillnaden 4-17. Watford förlorade derbyt mot Arsenal senast efter ha fått anfallaren Deeney utvisad i första halvlek. Men Watford var ändå nära att ta med sig poäng. Laget ligger tia och har bara 1 poäng upp till sjundeplatsen, så motivationen finns kvar. Watford ska vara favoriter, men Hudds har vunnit det två senaste mötena på hemmaplan mot Watford och vi kommer ihåg vad Fulham gjorde förra helgen mot Everton, så ettan ska med som skräll på de större systemen.

3. West Ham – Leicester 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Leicester har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham en vinst och Leicester har två vinster. West Ham har tre raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar sex spelare sen tidigare, men inga nya viktiga skador och har frågetecken på backen Cresswell (20/0) och anfallaren Hernandez (25/7). Leicester saknar inga viktiga spelare.

Två lag som är med och gör upp om sjundeplatsen, West Ham ligger elva och Leicester sjua och det skiljer fem poäng mellan lagen och det betyder att West Ham måste gå för tre poäng här. Båda lagen kommer från en förlust, men innan hade Leicester den bättre formkurvan med fyra raka vinster. Ett öppet möte där båda lagen har lika stor chans att vinna och krysset chansas bort, spelvärdet ligger på tvåan.

4. Wolverhampton – Brighton & Hove 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Brighton har fem raka förluster och en oavgjord.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Brighton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves en vinst och Brighton har tre vinster. Brighton har tre raka vinster med målskillnaden 4-0. Wolves har fyra raka utan vinst på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar inga spelare. Brighton saknar mittfältaren Knockaert (27/2). 

Wolves kommer med två raka förluster och tre förluster på de fyra senaste. Laget ligger åtta och har sämre målskillnad än Leicester som är precis ovanför. På hemmaplan har laget var svårslagna på slutet med fem raka utan förlust. Brighton förlorade hemma i veckan mot Cardiff i det viktiga bottenmötet och är nu bara två poäng före Cardiff och nu måste laget gå för vinst i detta möte, men laget är för tillfället ligans sämsta lag. Brighton kommer med fem raka förluster  och med målskillnaden 0-12 och Brighton är även ett av ligans sämsta bortalag och det gör att Wolves är en av kupongens bästa spikar.

5. Newcastle – Southampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Southampton har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle en vinst och Southampton har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backen Lejune (12/0) och mittfältaren Longstaff (9/1). Southampton saknar mittfältaren Lemina (18/0) och har frågetecken på backen Vestergaard (23/0).

Newcastle tog en viktig vinst senast borta mot Leicester och behöver nu bara en vinst till för att säkra ett nytt kontrakt. Newcastle har sju vinster och nio förluster på hemmaplan i ligan. Southampton vann senast och har nu fyra vinster på de sex senaste och behöver bara en vinst till för att säkra ett nytt kontrakt. Då Newcastle är ett bättre hemmalag än vad Southampton är på bortaplan så ska Newcastle vara favoriter i detta möte, men är långt ifrån ett spikförslag. Den som har råd tar med alla tecknen.

6. Sirius – Malmö FF 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Malmö FF har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sirius har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Malmö FF har fem raka förluster (två träningsmatcher).

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Malmö fem vinster och en har slutat oavgjort. De tre senaste mötena har slutat, 0-4, 0-4, 0-5.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar anfallaren Lindberg (2/0). Malmö FF saknar backarna Safari (1/0) och Nielsen (1/0) och har frågetecken på backen Brorsson. 

Sirius har inlett säsongen med två vinster och en förlust, laget hade även ledningen senast mot AIK men tappade till 1-2. Malmö FF har inlett säsongen med en vinst, en oavgjord och en förlust i ligan. Laget lyckades äntligen hålla nollan igen efter nio insläppta på fyra matcher. Normalt ska Malmö FF köra över Sirius, men det är i början av säsongen och Sirius har visat sig vara svårslagna och kan var denna säsongens Sundsvall (som överraskade förra säsongen). Ett öppet möte som kan sluta hur som helst.

7. Inter – Roma 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Inter har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Roma har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Inter har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Roma har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Inter en vinst och Roma har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Inter saknar backen Vrsaljko (10/0) och mittfältaren Brozovic (28/2) och har frågetecken på mittfältaren Valero (23/0). Roma saknar backarna Karsdorp (10/0) och Santon (17/0) och mittfältaren De Rossi (19/1).

Inter ligger trea och Roma femma och det skiljer sex poäng mellan lagen. Inter kommer med tre raka utan förlust och har även ligans bästa formkurva. Roma kommer med två raka 1-0 vinster och tre raka utan förlust och äntligen har defensiven fallit på plats. För Inter gäller det att hålla Roma bakom sig och kommer att försöka först och främst inte förlora detta möte. Roma måste gå för vinst om laget ska gå förbi Milan och komma ikapp Inter. Inter är svårslagna på hemmaplan och ska vara favoriter, 1x ska räcka långt här.

8. Juventus – Fiorentina 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Juventus har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Fiorentina har sex raka utan vinst (fyra oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Juventus har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fiorentina har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Juventus fem vinster och Fiorentina har en vinst. Juventus har tre raka vinster med målskillnaden 6-0. Juventus har fyra raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Juventus saknar backen Chiellini /21/1), mittfältarna Costa (17/1) och Khedira (10/2) och anfallarna Dybala (27/5) och Mandzukic (24/8) och har frågetecken på mittfältaren Pjanic (26/2). Fiorentina saknar anfallaren Pjaca (19/1).

Juventus kan säkra titeln vid en vinst här. Laget förlorade överraskande senast mot Spal, men vilande en del viktiga spelare till Champions League. Laget åkte ur Champions League mot Ajax i veckan och har även flera viktiga spelare borta till detta möte. Juventus är obesegrade på hemmaplan i ligan. Fiorentina var länge med i kampen om Europaplatserna men har efter två bedrövliga månader halkat efter och är nu hela tretton poäng bakom. Laget har ligans tredje sämsta formkurva och har bara vunnit tre bortamatcher i ligan denna säsong. Juventus är kupongens näst bästa spik!

9. Mönchengladbach – RB Leipzig 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Gladbach har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Leipzig har sex raka utan vinst (en oavgjord).

5 senaste hemma matcherna: Gladbach har fem raka utan vinst (två raka oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Leipzig har fem raka vinster.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Leipzig tre vinster och två har slutat oavgjort. Gladbach har förlorat de enda två mötena på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Gladbach saknar backen Lang (17/1) och mittfältaren Stindl (21/3). Leipzig saknar backen Upamecano (14/0) och mittfältaren Adams (9/0) och har frågetecken på anfallaren Augustin (16/3).

Gladbach ligger femma och har 1 poäng upp till Frankfurt som har sista Champions Leagueplatsen. Formkurvan är ojämn och lagets matcher kan sluta hur som helst för stunden, men laget är svårslagna på hemmaplan. Leipzig ligger trea och har ligans näst bästa formkurva. Leipzig har hållit nollan i fem av de sex senaste ligamatcherna och har sju raka vinster på bortaplan. Tvåan är omgångens bästa värdespik!

10. Schalke 04 – Hoffenheim x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Schalke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hoffenheim har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Schalke har fem raka förluster, 5 senaste borta matcherna: Hoffenheim har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Schalke har fem raka utan förlust på hemmaplan (en oavgjord).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Schalke saknar mittfältaren Schöpf (15/1) och anfallarna Skrzybiski (12/3) och Uth (20/2) och har frågetecken på anfallaren Embolo (15/4). Hoffenheim saknar anfallaren Joelinton (26/7).

Schalke har en vinst på de tio senaste och laget har sex poäng ner till kvalstrecket. Laget är även ligans tredje sämsta hemmalag och formen hemma är fem raka förluster. Hoffenheim har klart bättre form och ett anfallsspel som glänser för tillfället. Laget kommer fem raka utan förlust och en förlust på de tio senaste. Laget ligger sexa och har fem poäng upp till en Champions Leagueplats. Men Hoffenheim är klart bättre på hemmaplan än på bortaplan just nu, har en vinst på de fem senaste och två vinster på de tio senast. Hoffenheim ska vara favoriter och hade varit ett tänkbart spikförslag om inte laget hade spelat så många oavgjorda matcher på bortaplan (flest av alla lagen i ligan).

11. Eibar – Atletico Madrid x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Eibar har en vinst och två förluster på de sex senaste. Atletico har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Eibar har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Atletico har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Atletico tre vinster och tre har slutat oavgjort. Eibar har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Eibar saknar backarna Arbilla (25/1), Bigas (10/0) och Ramis (18/0) och mittfältarna Pena (30/1) och Diop (27/1). Atletico saknar anfallarna Costa (16/2) och Griezmann (32/14) och backarna Savic (15/0) och Hernandez (14/1).

Eibar ligger verkligen i mitten av tabellen, har nio poäng till botten och till toppen och laget har spelat näst flest oavgjorda matcher i ligan och är ett typiskt lag som tar poäng hemma men förlorar borta. Laget är svårslagna hemma med tre förluster i ligan. Atletico ska försöka behålla sin andraplats före värsta rivalen Real, för det är det enda laget har att spela för. Är inne i en period med att vinna hemma och förlora borta. Atletico har tio raka matcher utan att båda lagen har gjort mål och således tio raka utan oavgjort. Atletico får även klara sig utan anfallarna Costa och Griezmann och det är två tunga avbräck. Två lag som egentligen inte har så mycket att spela för längre, x2 ska räcka långt, men den som har råd tar med alla tecknen.

12. Strasbourg – Montpellier 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Strasbourg har sex raka utan förlust (fem oavgjorda). Montpellier har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Strasbourg har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Montpellier har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var. Strasbourg har sex raka utan förlust på hemmaplan (en oavgjord).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Strasbourg saknar backen Kone (22/1) och mittfältaren Zohi (19/1). Montpellier saknar backen Cozza (11/0).

Strasbourg ligger nia och har sju poäng upp till lagen som slåss om en Europaplats men Strasbourg är redan klara för Europa nästa säsong och har därmed inte så mycket att spela för längre. Laget kommer med sex raka utan förlust och en vinst på de tio senaste. Laget är svårslagna på hemmaplan med tre förluster i ligan. Montpellier har lite bättre form och jagar även en Europaplats, laget ligger sexa och har tre poäng upp till Marseille och fem poäng upp till St.Etienne. Även om laget är fjärde bäst på bortaplan i ligan så vinner inte laget så ofta och formen på bortaplan är en vinst på de tio senaste. Det mesta talar för oavgjort i detta möte och kan vara en chansspik på mindre systemen. Strasbourg ska vara favoriter tack vare hemmaplansfördelen, men hur är det med motivationen. Den som har råd tar med tvåan också.

13. Nimes – Bordeaux 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nimes har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Bordeaux har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Nimes har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Bordeaux har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Bordeaux (år 2000) och den senaste slutade 3-3.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nimes saknar backen Landre (22/3) och anfallaren Depres (17/4). Bordeaux saknar backen Pablo (21/1), mittfältarna Sankhare (21/0) och Tchouameni (10/0) och anfallarna Kalu (19/3) och Cornelius (20/3).

Båda lagen ligger i mitten och har inget mer att spela för, eller Nimes har lite att spela för, har tio poäng upp till Europaplatserna men då behöver laget i stort sett vinna resten av matcherna. Nimes är nykomlingen som tagit ligan med storm, är svårslagna på hemmaplan och kommer med sex raka utan förlust på hemmaplan. Bordeaux har ligans tredje sämsta formkurva och är även ligans tredje sämsta bortalag. Laget har en vinst på de åtta senaste och har åtta raka utan vinst på bortaplan och har gått mållösa i sex av de sju senaste bortamatcherna i ligan. Nimes ska vara favoriter och 1x blir nästan som en helgardering.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-04-20 11:58 (senast ändrad 2019-04-27 08:41)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår