Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-14

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev låg utdelning förra veckan på 13 rätt och 0 kr på 10 rätt och jackpotten fortsätter. Det blev 11 rätt på mitt spelförslag, där jag åkte på min bästa spik Sheff United som förlorade hemma och ett West Ham som blev nollade hemma mot ett ojämnt Everton. Det som sticker ut är att ingen Premier League match på kupongen slutade oavgjort och att bara en match i Championship slutade oavgjort och självklart i Holmgrens match 13.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi jackpot på 12,5 miljoner. Det är bara en stor favorit denna gång, Man City som spelar hemma i FA-Cupen mot Brighton. Sen har vi tre ovissa Premier League matcher och hela nio jämna matcher från Championship, där inget hemmalag går riktigt säker. Fortsatt kan man gå på att chansa bort kryssen i Premier League. På förhand så ser det ut att bli en ganska hög utdelning på 13 rätt och självklart ska vi vara där och hugga.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag kväll.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är tyvärr oslagbara Man City som möter bottenlaget Brighton. Även om det är FA-Cupen och neutral plan så är Man City det klart bättre laget.
Omgångens bästa värdespik är Leicester som möter jumbon Hudds borta. Leicester har mer energi och borde vinna över ett trögt Hudds.
Omgångens chansspik är krysset mellan två svårslagna lag. Preston och Sheff United har form, spelar ofta jämna matcher mot varandra och är fullt motiverade att inte förlora.
Omgångens bästa skräll är Burnley som behöver poängen mer än Bournemouth. Burnley är starka på fasta situationer och kan med lite flyt få in ett nickmål och samtidigt hålla nollan.
Omgångens drag är att spika hemmastarka Newcastle mot ett Palace som blandar och ger.
Omgångens favorit som är i fara är formstarka Villa, som möter ett svårslaget Sheff Wed  på bortaplan. Tar det stopp nu?

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 14!

1. Manchester City – Brighton & Hove 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka vinster. Brighton har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, tre vinster för Man City och en straffvinst för Brighton.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar mittfältaren Delph (11/0) och backen Zinchenko (9/0) och har frågetecken på backen Mendy (9/0) och anfallaren Aguero (27/19). Brighton saknar mittfältaren Gross (19/2) och har frågetecken på anfallaren Locadia (23/2) och mittfältaren March (30/1).

Man City kommer med sju raka vinster med målskillnaden 19-3. Man City har gjort tre mål eller fler i de fyra senaste FA-Cup matcherna och har vunnit sex av de sju senaste FA-Cup matcherna. Brighton är obesegrade i fem raka FA-Cup matcher. Förlusten senast i ligan hemma mot Southampton berodde mycket att fokuset låg på detta möte, formen innan var helt okej med fyra raka utan förlust. När lagen möttes i ligan så vann Man City med 2-0. Även om Man City kommer att spela med många reserver så ska laget vara det bättre laget och är kupongens bästa spik. Men spelvärdet finns på krysset för den som har råd.

2. Bournemouth – Burnley 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Burnley har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth två vinster och Burnley har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backarna Cook (26/1) och Francis (17/0) och mittfältarna Cook (13/0) och Surman (18/0) och har frågetecken på backen Daniels (21/1). Burnley saknar mittfältarna Defour (6/0) och Lennon (16/1) och anfallaren Crouch (5/0).

Två lag som kommer med svaga prestationer, Bournemouth har en vinst på de åtta senaste och tre raka utan vinst på hemmaplan. Burnley fick äntligen vinna senast, för innan hade laget fyra raka förluster. På bortaplan har laget en vinst på de sex senaste. Bournemouths styrka är offensiven och kontringarna, medans Burnley är bättre i defensiven. Lagens möten har ofta slutat över 2 mål och räkna med att Bournemouth är ute efter revansch efter 0-4 förlusten senast lagen möttes. Bournemouth ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men spelvärdet finns på tvåan och ska med på de större systemen.

3. Huddersfield – Leicester 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Leicester har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds en vinst och Leicester har fyra vinster. Hudds har fem raka utan vinst och fem raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar anfallaren Diakhaby (11/0) och har frågetecken på backen Kongolo (26/1) och mittfältaren Billing (27/2). Leicester saknar mittfältaren Albrighton (22/2).

Hudds har nu åkt ur och kommer att börja spela många reserver och juniorer och har redan påbörjat processen för spel i Championship nästa säsong och det gör att laget är oberäkneliga, för de nya spelarna vill verkligen visa upp sig. Hudds har förlorat nio av de tio senaste ligamatcherna och har även lyckats med att förlora båda halvlekarna i fem av de sju senaste ligamatcherna på hemmaplan. Leicester har fått extra energi av den nya tränaren, men det är främst på hemmaplan laget har ryckt upp sig. Kommer med tre raka vinster och fyra vinster på de fem senaste, men på bortaplan så har laget en vinst på de sex senaste. Leicester ska vara favoriter här och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset och nu när Hudds kan spela utan press så kanske det går bättre.

4. Newcastle – Crystal Palace 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Palace har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle två vinster och Palace har en vinst. Newcastle har sex raka utan förlust på hemmaplan och laget har hållit nollan i fem av dessa möten.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar mittfältaren Longstaff (9/1) och har frågetecken på backen Yedlin (28/1) och mittfältarna Hayden (19/1) och Diame (26/0). Palace saknar backen Sakho (27/0). 

Två lag med bra ligaform och som nu har säkrat ett nytt kontrakt. Newcastle kommer med två raka utan vinst, men det var två bortamatcher för på hemmaplan så har laget fem raka vinster i ligan. Laget har även gjort två mål eller fler i fem raka matcher på hemmaplan. Sen har Newcastle bara spelat en oavgjord match på hemmaplan i ligan. Palace har nu åtta raka utan att ha spelat oavgjort, fyra vinster och fyra förluster. På bortaplan så har laget två raka förluster och totalt bara två oavgjorda i ligan och laget har gjort två mål eller fler på de sex av de åtta senaste bortamatcherna i ligan. Newcastle ska vara favoriter på hemmaplan här och är ett tänkbart spikförslag. På de större systemen kan krysset chansas bort.

5. Birmingham – Leeds x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Leeds har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar inga spelare. Leeds saknar backen Douglas (27/0).

Det stormar om Birmingham, laget har fått poängavdrag med nio poäng och från att slåss om en playoffplats så är laget nu indraget i bottenstriden. Det blir inte bättre av att laget nu har fem raka förluster och ligans sämsta formkurva, men senast i derbyt mot West Brom visade ändå spelarna karaktär och tränaren gick ut och sa att nu ska vi tillsammans lösa detta och bara fokusera på planen. Leeds var länge på väg mot ett fiasko hemma mot Millwall senast men vände till en 3-2 vinst och har nu fyra vinster på de fem senaste. Laget kommer med två raka vinster på bortaplan och två raka nollor. Det är bara två poäng ner till Sheff United så Leeds har inte råd att tappa poäng, men är samtidigt inte alls pålitliga. Leeds är et klart bättre laget och är ett tänkbart spikförslag, men spelvärdet finns klart på krysset.

6. Preston – Sheffield United X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Sheff United har fem raka utan förlust (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston tre vinster och Sheff United har två vinster. Preston har fyra raka utan förlust på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston har frågetecken på mittfältaren Browne (33/11) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9). Sheff United saknar anfallaren Madine (10/2) och har frågetecken på backen O´Connell (36/2) och mittfältaren Duffy (29/5). 

Preston förlorade senast lite överraskande och bröt därmed sin svit på tolv raka utan förlust. På hemmaplan har laget sex raka utan förlust och sju raka utan förlust i ligan. Laget har bara två poäng upp till en playoffplats. Även Sheff United förlorade lite överraskande senast och bröt därmed sin svit på tio raka utan förlust och tack vare den förlusten är nu laget trea igen då Leeds gick förbi. På bortaplan så har laget fem raka utan förlust. Även om det slutade 3-2 till Sheff United i senaste mötet så brukar det ofta bli målsnålt när dessa lag möts, speciellt när Preston har hemmaplan. Det är två svårslagna lag som möts och de har likande formkurvor och det brukar ofta bli jämna matcher när lagen möts så det är bara att chansspika krysset på de mindre systemen, på de större så får man ta med alla tecknen då jag har väldigt svårt att hitta en vinnare i detta möte.

7. Sheffield Wednesday – Aston Villa 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har sex raka utan förlust (tre oavgjorda). Villa har fem raka vinster och en oavgjord på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff Wed fyra vinster och Villa har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed saknar backen Penney (16/0) och mittfältaren Onomah (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Aarons (9/1). Villa saknar backarna Elphick (10/0) och Hutton (32/2), målvakten Nyland (23/0) och har frågetecken på backen Chester (28/5).

Sheff Wed har tolv raka utan förlust och tio raka utan förlust på hemmaplan. Denna fina formkurva göra att laget nu bara har tre poäng upp till en playoffplats. Villa har ligans näst bästa formkurva, kommer med fem raka vinster och sex raka utan förlust och har även vunnit första halvlek och matchen i tre raka matcher. Formen på bortaplan har också blivit klart bättre med tre raka utan förlust, men är ett klart bättre hemmalag än bortalag. Laget är nu uppe på en femteplats och har två poäng ner till de jagande lagen. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna, eftersom de sällan spelar oavgjort mot varandra så kan krysset chansas bort på de mindre systemen.

8. Swansea – Middlesbrough 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Boro har fem raka förluster och en oavgjord på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och Boro har en vinst. Swansea har tre raka utan förlust med målskillnaden 2-0 på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar backen Olsson (17/0), målvakten Mulder (25/0) och mittfältaren Fer (24/1) och har frågetecken på backen Rodon (23/0). Boro saknar mittfältaren Wing (25/2).

Swansea vann i veckan med 3-0 mot Brentford, innan hade laget fyra raka förluster, tre av dessa på bortaplan. På hemmaplan så har laget en förlust på de nio senaste och det var senast mot Man City i cupen. Laget har nu inget mer att spela för och känns därför oberäkneliga. Boro är helt ur form och håller verkligen på att spela bort sin playoffplats, kommer med fem raka förluster och sex raka utan vinst. Laget har även gått mållösa i fyra av de sex senaste. Laget var svårslagna på bortaplan förut, men även den formkurvan pekar rakt nedåt. Swansea har varit svårslagna på hemmaplan på slutet och ska därmed vara favoriter i detta möte, men motivationen borde vara större hos Boro som har två poäng upp till en playoffplats. Den som har råd tar med alla tecknen.

9. Blackburn – Stoke 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Stoke har sex raka utan förlust (fem oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst (fyra oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn två vinster och Stoke har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn har frågetecken på mittfältaren Evans (30/0). Stoke har frågetecken på anfallaren Berahino (23/3).

Blackburn kommer med åtta förluster på de tio senaste ligamatcherna och  Stoke kommer med fyra raka 0-0 matcher, åtta raka utan förlust, fem raka nollor och sju oavgjorda på de åtta senaste. Laget har även 11 raka under 2,5 mål i sina matcher. Båda lagen ligger i mitten och har inget mer att spela för, Stoke har förvisso elva poäng upp till en playoffplats men då krävs det att laget i stort sett vinner alla sina matcher som är kvar. Eftersom Stoke bara vunnit två ligamatcher på bortaplan så blir Blackburn favoriter här trots den dåliga formen. På de mindre systemen kan krysset chansspikas.

10. Brentford – Derby 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Derby har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford en vinst och Derby har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar backen Barbet (32/1) och mittfältaren Macleod (17/3) och har frågetecken på målvakten Bentley (33/0) och backen Henry (10/0). Derby saknar backarna Davies (6/0) och Forsyth (13/0) och mittfältaren King (4/0).

Brentford har nu fyra raka utan vinst med målskillnaden 0-6 och har nu tio poäng upp till en playoffplats och ser därmed ut att missa tåget för att hänga på. Laget är svårslagna på hemmaplan och hade innan förlusten mot West Brom sju raka vinster. Derby kommer med fyra raka utan förlust och har tagit sig upp till den sista playoffplatsen. Körde över Rotherham senast med 6-1. Men det är på hemmaplan skördar sin framgång för i bortaspelet så har laget tre raka förluster och fem raka utan vinst. Det kan vara Brentford sista chans att haka på i kampen om en playoffplats, men då krävs det en vinst här. Brentford är starka hemma och ska därför vara favoriter plus att Derby inte alls är lika bra borta som hemma. 1x kan räcka långt här.

11. Bristol City – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de sex senaste. Wigan har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C två vinster och Wigan har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar målvakten Mäenpää (25/0) och har frågetecken på mittfältaren O´Dowda (31/4). Wigan har frågetecken på backen Fox (5/0) och mittfältarna Jacobs (22/4) och Pilkington (7/0).

Bristol C har tagit två extrema viktiga vinster på bortaplan mot topplagen Middlesbrough och Sheff United och är därmed uppe på en playoffplats, två poäng ner till Derby som är strax under strecket. Formen innan vinsterna var sex raka utan vinst och nu kanske det vänder för laget. På hemmaplan har laget fyra raka utan vinst och är även ett av topplagen som har sämst hemmastatistik. Wigan har börjat ta poäng igen, två raka utan förlust. Men laget är fortfarande sämst på bortaplan i ligan och har nu 17 raka utan vinst. Laget har även haft stora problem med defensiven på bortaplan på slutet. Bristol C är det klart bättre laget i grunden och med Wigans usla facit på bortaplan blir 1x som en helgardering här.

12. Millwall – West Bromwich x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Brom har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fem raka utan vinst (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: West Brom har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och mittfältaren Ferguson (29/2). West Brom saknar mittfältaren Phillips (25/5).

Millwall är helt under isen om man bortser från vinsten mot Birmingham för någon vecka sedan. Laget åkte ur FA-Cupen på straffar och tappade en ledning mot Leeds senast och nu har laget bara 1 poäng ner till Rotherham som ligger under strecket. Laget har oftast varit svårslagna på hemmaplan men har nu fem raka utan vinst. För topplaget West brom så är det tvärtom där formkurvan pekar uppåt igen och laget kommer med tre raka vinster och en fyra raka utan förlust och på bortaplan så har laget fyra vinster på de fem senaste. Playoffplatsen är redan klar och nu är det jakten på en direktplats som gäller, har sex poäng upp till Leeds. West Brom är det klart bättre laget och är ett bra spikförslag. På de större systemen så ska krysset med då Millwall måste börja ta poäng igen och är nu desperata.

13. Rotherham – Nottingham Forest x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Forest har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Forest har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Forest fyra vinster och två oavgjorda. Rotherham har sex raka utan förlust på hemmaplan (fem oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar backen Raggett (7/1) och anfallarna Proctor (16/2) och Vassell (19/0) och har frågetecken på backen Mattock (37/1). Nottingham saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0).

Rotherham ligger under strecket och har 1 poäng upp till Millwall. Den senaste förlusten med 1-6 kan sätta sina spår. På hemmaplan så har laget en vinst på de sex senaste och laget släpper väldigt mycket mål på hemmaplan. Forest är på en niondeplats och har två poäng upp till en playoffplats. Formen är hyfsad med en förlust på de fyra senaste, men på bortaplan är laget iskalla. Laget kommer med elva raka utan vinst och tio raka utan vinst i ligan på bortaplan och har totalt tre vinster på bortaplan i ligan. Det mesta talar för ett Holmgrens kryss här och där Forest ska vara knappa favoriter. Den som har råd tar med alla tecknen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-04-05 22:13 (senast ändrad 2019-04-12 14:52)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår