Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-13

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-256 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en riktigt låg utdelning förra veckan på 13 rätt för alla favoriterna i EM-kvalet vann och även de flesta favoriterna i League 1 vann. Mina tre spik förslag på Bosnien, Luton och Peterborough satt, men skrällarna var knapp i närheten denna gång. Totalt blev det 12 rätt på mitt spelförslag, där jag åkte på Coventry som inte lyckades vinna mot ett av ligans sämsta bortalag, Oxford tog sin andra vinst på bortaplan i ligan. Låg utdelning ger i alla fall Jackpot till nästa omgång.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi jackpot på 14 miljoner och Premier League och Championship är tillbaka och som vanligt har flera lag fått tillbaka spelare som är skadade eller som är tveksamma till spel. Det är 4-5 favoriter som har hemmaplan och de flesta av dessa borde vinna, men det är alltid någon favorit som går på en mina och förhoppningsvis kan jag försöka hitta den till er. Fortsatt kan man gå på att chansa bort kryssen i Premier League och tvärtom i Championship, enligt statistiken. På förhand så ser det ut att bli en låg utdelning på 13 rätt och därför blir det ett litet mindre spelförslag denna gång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag kväll.

Tanken är att Svenska spel ska släppa sin “spela tillsammans” sida på söndag och om jag hinner så skapar jag ett tillsammans lag för Europatipset på söndag (grund raden är det spelförslag vi lämnar här på hemsidan), annars så får vi vänta till nästa omgång för Europa eller stryktipset. Så håll utkik på Facebook eller kommentarerna under Europatipset för mer info och länk till laget.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Sheff United som möte formsvaga Bristol C på hemmaplan.
Omgångens bästa värdespik är formtoppade Villa som kommer köra över ett formsvagt Blackburn. 
Omgångens chansspik är målglada West Ham som möter ett svajigt Everton. Hemmaplansfördelen avgör detta möte.
Omgångens bästa skräll är Southampton som har ett viktigt möte borta mot Brighton, båda lagen måste helst ta 3 poäng. Southampton är det bättre laget i grunden.
Omgångens drag är Watford som möter ett Man United som tappat lite på slutet och har fortfarande flera spelare på skadelistan. Watford kommer att få sina chanser att göra mål.
Omgångens favorit som är i fara är svårslagna Stoke som möter ett formstarkt Sheff Wed, motivationen hos Sheff Wed borde vara större än hos Stoke.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 13!

1. Manchester United – Watford FC 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Watford har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fem vinster och Watford har en vinst. Man United har fem raka vinster på hemmaplan med målskillnaden 12-1.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar anfallaren Sanchez (17/1) och har frågetecken på backen Bailly (11/0) och anfallaren Lukaku (27/12). Watford saknar mittfältaren Cleverley (12/1).

Man United har nu två raka förluster och behövde uppehållet för att få tillbaka energin och skadade spelare. Man United har tolv raka utan förlust på hemmaplan. Man Uniteds styrkor är offensiva frisparkar och att vända underlägen, svagheter är att försvara sig på kanterna och släpper till många målchanser. Watford är inne i en period med att vinna eller förlora och fokuset ligger på FA-Cupen. Watfords styrkor är att skapa målchanser via den individuella skickligheten och att skapa 2 mot 1 lägen, svagheter är att försvara sig emot fasta situationer och försvara sin ledning. Man United är det bättre laget och är ett tänkbart spikförslag. Men ser ut att bli överstreckade.

2. Brighton & Hove – Southampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Southampton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton en vinst och Southampton har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Gross (19/2) och har frågetecken på anfallaren Andone (16/3). Southampton saknar anfallaren Obafemi (6/1) och har frågetecken på anfallaren Long (19/1).

Brighton har varit svårslagna på slutet och håller sig ovanför strecket, har fem poäng ner till Cardiff. Laget har gjort mål i sju raka matcher. Brightons styrka är att de är allround, svagheter är att försvara sig emot långbollar och att försvara en ledning. Southampton har två poäng ner till Cardiff och har äntligen börjat vinna några matcher, men det har varit på hemmaplan. Southamptons styrkor är att skapa målchanser via långskott/frisparkar och att vinna bollen ofta/bryta passningar, svagheter är att försvara sig emot långskott och försvara sin ledning. Det är även två aggressiva lag som får många gula kort. Brighton ska vara favoriter tack vare hemmaplansfördelen, men det är två bottenlag som möts och båda behöver minst 1 poäng. Spelvärdet ligger på tvåan.

3. Burnley – Wolverhampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältarna Defour (6/0) och Lennon (16/1) och har frågetecken på mittfältaren Gudmundsson (24/3). Wolves saknar backen Bennett (28/1).

Burnley kommer med fyra raka förluster och elva insläppta mål. Laget ligger precis ovanför strecket och har två poäng ner till Cardiff. Burnleys styrkor är huvudspelet defensivt och offensivt, svagheter är att försvara sig emot långskott och fasta situationer. Wolves är svårslagna och formen är bra, fokuset ligger nu på FA-Cupen och det gör att motivationen kanske inte är på topp till detta möte och att det kanske även vilas några viktiga spelare. Laget har även tre raka utan vinst på bortaplan. Wolves styrkor är att skapa målchanser via omställningar och att vinna bollen ofta/bryta passningar, svagheter är att försvara sig emot långskott och fasta situationer. Wolves är det bättre laget och är ett tänkbart spikförslag, men Burnley kan vara mer motiverade då laget har mycket mer att spela för. Hittills har Burnley två oavgjorda på hemmaplan i ligan.

4. Crystal Palace – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace tre vinster och Hudds har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backen Sakho (27/0). Hudds saknar mittfältaren Puncheon (6/0) och anfallarna Mbenza (17/0) och Diakhaby (11/0) och har frågetecken på backen Duhaney (1/0) och anfallaren Depoitre (23/0).

Palace är inne i en period med att inte spela oavgjort och är fortsatt indragna i bottenstriden, har fem poäng ner. Palace har tre raka utan vinst på hemmaplan och är ligans näst sämsta hemmalag. Palace styrkor är att vinna bollen ofta/bryta passningar och att skapa målchanser via kanterna, svagheter är att försvara sig emot omställningar och behålla bollen inom laget. Hudds har ligans näst sämsta formkurva och är ligans näst sämsta bortalag. När laget äntligen lyckas göra mål, tre mål mot West Ham så släpper laget in fyra mål istället, säger allt om Hudds just nu. Hudds styrkor är närkampsspelet i luften och att vinna bollen ofta/bryta passningar, svagheter är målskyttet och försvara sig emot omställningar. Palace ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag, men spelvärdet finns på krysset.

5. Leicester – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Bournemouth har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth två vinster och fyra oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar backen Maguire (26/3) och mittfältaren Albrighton (22/2). Bournemouth saknar backarna Cook (26/1) och Francis (17/0) och mittfältarna Cook (13/0) och Surman (18/0) och har frågetecken på backen Smith (21/1) och mittfältarna Gosling (20/0) och Stanlisas (19/1).

Leicester har två raka vinster och tre vinster på de fyra senaste och är inne i en period med att inte spela oavgjort. Nya tränaren Rodgers verkar fått igång lagets stjärnor igen. Leicester styrkor är skapa målchanser via omställningar och bevaka sin ledning, svagheter är att göra mål på målchanserna och försvara mot långbollar. Bournemouth har börjat vända en negativ trend och det efter att några av lagets stjärnor kommit tillbaka från skador och kan bli det lag som tar flest poäng av mittenlagen under de sista omgångarna. Bournemouths styrkor är att skapa målchanser via omställningar och försvara sin ledning, svagheter är att försvara mot långbollar och omställningar. Båda lagen har nu säkrat ett nytt kontrakt och det gör att vi kan få en offensiv och målrik match, Leicester ska vara favoriter och det är mycket tack vare Bournemouths svaga resultat på bortaplan. Ettan är för stunden en bra värdespik! Tänk på att Bournemouth ännu inte spelat oavgjort på bortaplan i ligan.

6. West Ham – Everton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Everton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och Everton har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar anfallaren Carroll (12/0) och har frågetecken på mittfältarna Nasri (5/0) och Wilshere (5/0). Everton saknar backen Mina (12/1) och har frågetecken på mittfältaren Gomes (23/1).

West Ham är inne i en period med att inte spela oavgjort. Laget kommer med sju raka utan förlust på hemmaplan. West Hams styrkor är att skapa målchanser via långbollar och vända underlägen, svagheter är att försvara kanterna och fasta situationer. Everton stod för en stark vinst senast hemma mot Chelsea, men är oberäkneliga för gången innan förlorade laget mot Newcastle. Laget vinner sällan på bortaplan och då de vunnit så har det varit mot bottenlagen. Evertons styrkor är att skapa målchanser via kanterna och fasta situationer, svagheter är de individuella misstagen och försvara sig emot långbollar. West Ham ska vara favoriter på hemmaplan och är även en av kupongens bästa värdespikar.

7. Aston Villa – Blackburn 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Blackpool har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Blackburn har en vinst. Villa har sex raka vinster på hemmaplan med målskillnaden 16-5.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar backarna Elphick (10/0) och Hutton (32/2), målvakten Nyland (23/0) och har frågetecken på backarna Tuanzebe (19/0) och Chester (28/5). Blackburn har frågetecken på mittfältaren Evans (30/0).

Villa kommer med fyra raka vinster och är nu uppe på en playoffplats. Laget är även svårslagna på hemmaplan och har även ruskigt bra statistik mot Blackburn på hemmaplan. Blackburn har elva poäng ner till strecket och ska kunna känna sig ganska säkra på ett nytt kontrakt, men formen är svag med en vinst på de nio senaste. Laget vinner inte heller så ofta bortaplan och kommer med fem raka utan vinst. Villa har verkligen hittat toppformen i rätt tid och kommer bara att köra över Blackburn, omgångens bästa spik! Räkna även med ett målkalas då Villa har snittat över två mål per hemmamatch på slutet och ett Blackburn som har släppt in minst två mål eller mer på de fem senaste bortamatcherna.

8. Leeds – Millwall 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Millwall har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds två vinster och Millwall har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar målvakten Casilla (10/0) och anfallaren Roofe (26/14).  Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och mittfältaren Ferguson (29/2).

Leeds är återigen utanför direktplatsen efter 0-1 förlusten mot tvåan Sheff United senast och behöver studsa tillbaka direkt, är 1 poäng bakom. Laget hade innan tre raka vinster och tre raka vinster på hemmaplan. Millwall har fortsatta stora problem att vinna, men har i alla fall gjort mål i åtta raka matcher. Laget har en trend just nu på bortaplan med att vinna mot lag på den övre halvan för att förlora mot lag på den nedre halvan av tabellen. Millwall har bara 1 poäng ner till strecket och mycket tyder på att laget är under strecket efter denna omgång. Leeds ska vara klara favoriter och är ett bra spikförslag.

9. Middlesbrough – Norwich x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Norwich har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: Boro har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro två vinster och Norwich har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro har frågetecken på mittfältaren Wing(25/2). Norwich har frågetecken på mittfältaren Thompson (6/0).

Boro kommer tre raka förluster och fyra raka utan vinst och håller nu på att tappa sin playoffplats, har 1 poäng mer. Det så starka defensiva försvaret har nu släppt in sju mål på de tre senaste. Laget har även en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Norwich däremot stormar mot Premier League med sex raka vinster och har nu fem poäng ner till trean Leeds. Norwich är ligans näst bästa bortalag och har en förlust på de tio senaste bortamatcherna. Norwich ligger även i topp gällande mål/match, ofta linan över 2,5 mål inträffar. Med tanke på formkurvorna så ska Norwich vara klara favoriter här och är även ett riktigt bra spikförslag. Men det har varit uppehåll och Boro kanske behövde vilan och snacka ihop sig. 

10. Nottingham Forest – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Forest har två vinster och två förluster på de sex senaste. Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Forest har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Forest en vinst och Swansea har två vinster. Forest har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Cash (27/6) och anfallaren Grabban (31/15). Swansea saknar backen Olsson (17/0) och mittfältaren Fer (24/1).

Forest vinner hemma och tappar poäng borta just nu, har fyra vinster på de fem senaste hemmamatcherna. Laget är svårslagna på hemmaplan och har även svårslagna när Swansea kommit på besök förut. Swansea la all krut mot Man City med åkte ut efter två feldömda mål. Har inget att spelar för längre i ligan, kan komma att lufta hungriga juniorer. Laget har fem raka förluster och sex raka utan vinst på bortaplan och det gör att 1x blir som en helgardering i detta möte.

11. Reading – Preston 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de sex senaste. Preston har sex raka utan förlust (två oavgjorda). 

5 senaste hemma matcherna: Reading har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har fem raka vinster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar mittfältarna Ejaria (8/1), Rinomhota (18/0) och Kelly (20/1), målvakten Jaakkola (15/0) och anfallaren Oliveira (6/3) och har frågetecken på anfallarna Baldock (19/5) och Bödvarsson (20/7). Preston har frågetecken på mittfältaren Browne (33/11) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9).

Reading har spelat upp sig på slutet med en förlust på de fem senaste och är fortsatt precis ovanför strecket, har 1 poäng ner till Rotherham. Reading är ligans tredje sämsta hemmalag. Preston är svårslagna och i bra form med tolv raka utan förlust. Är nu ikapp lagen som har playoffplatserna. Preston har åtta vinster och åtta vinster på bortaplan i ligan. Preston ska vara favoriter, ha bättre form och är det bättre laget i grunden, men räkna inte bort ett kämpande Reading. Spik på tvåan på de lägre systemen och sen gardera med ettan på de större. 

12. Sheffield United – Bristol City 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har sex raka utan förlust (en oavgjord). Bristol C har sex raka utan vinst (två oavgjorda). 

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff United saknar anfallaren Madine (10/2). Bristol C saknar målvakten Mäenpää (25/0) och har frågetecken på mittfältaren O´Dowda (31/4).

Sheffield har tio raka utan förlust, åtta raka vinster på hemmaplan och har hållit nollan i sju raka hemmamatcher. Tack vare den formkurvan är laget nu uppe på en andraplats. Bristol C har fem raka utan vinst och är nu nere på en niondeplats och har två poäng upp till en playoffplats. Sheff United går på vatten just nu och vann senast över Leeds med 1-0 på bortaplan, fortsätter med sin fina form och vinner över Bristol C ganska enkelt. Bergetta!

13. Stoke – Sheffield Wednesday x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har sex raka utan förlust (fem oavgjorda). Sheff Wed har sex raka utan förlust (två oavgjorda).

5 senaste borta matcherna: Stoke har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke en vinst och Sheff Wed har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar backen Edwards (22/0) och mittfältaren Clucas (20/2) och har frågetecken på anfallaren Berahino (23/3). Sheff Wed saknar backen Penney (16/0), mittfältaren Onomah (12/0) och anfallaren Fletcher (34/10).

Stoke är svårslagna för stunden, kommer med sju raka utan förlust och fyra raka nollor. Men har samtidigt en vinst på de tio senaste och tre raka utan gjorda mål (tre raka 0-0 matcher). Sheff Wed är också svårslagna för stunden med elva raka utan förlust och fem raka utan förlust på hemmaplan. Sheff Wed är nu uppe på en tiondeplats och har bara två poäng upp till en playoffplats. Det mesta tala för oavgjort här, men jag håller Sheff Wed som favoriter då de har något att spela för. Den som har råd tar med alla tecknen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-03-29 21:52 (senast ändrad 2019-04-05 22:09)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår