Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2019-12

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en låg utdelning förra veckan på 13 rätt för de stora favoriterna Man City, West Ham, Villa, Preston, Norwich och Sheff Wed vann sina matcher och det blev väldigt få skrällar denna gång. Mina tre spikar på West Ham, Norwich och krysset mellan Ipswich mot Nottingham satt och draget på Wolves hemma mot Man United satt också och Swansea var väldigt nära att vinna/spela oavgjort under fulltid mot Man City. Totalt blev det 9 rätt på mitt spelförslag, där jag åkte på Burnley som inte lyckades vinna fast laget spelade med en man mer i 85 minuter, Newcastle kvitterade sent mot Bournemouth, Villa körde över Boro med 3-0 och bröt därmed en negativ svit mot Boro och West Brom tog sig tydligen i kragen och vann borta mot formstarka Brentford.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi sex icke heta EM-kval matcher och lite mera heta matcher från League 1. När det gäller landslagsmatcher så är hemmafördelen större än i klubblagsmatcher och det kan även vara långa resor för bortalagen som sätter sig i kroppen. I League 1 så slutar var femte match oavgjort och bottenstriden är ruskigt jämn, Bradford ligger sist med 36 poäng, Southend ligger precis ovanför strecket med 42 poäng och Bristol R ligger på en trettondeplats med 44 poäng. En svår omgång, för antingen vinner de flesta favoriterna eller så får vi se en hel del skrällar och självklart så jagar man de större pengarna. Infon för de spelare som är borta i EM-kvalet är jämfört med den trupp som var i senaste matchen i National League och siffrorna inom parentes är matcher/mål i National League.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Bosnien som är och ska vara klart bättre än Armenien.
Omgångens bästa värdespik är ligaledarna Luton som spelar hemma mot sexan Doncaster. Luton är obesegrade på hemmaplan i ligan.
Omgångens chansspik är formsvaga Peterborough som möter bottenlaget Southend hemma.
Omgångens bästa skräll är svårslagna Norge som möter ett Spanien som inte har presterat på topp på slutet.
Omgångens drag är krysset mellan Shrewsbury och Portsmouth, Shrewsbury är svårslagna på hemmaplan och Portsmouth är ligans bästa bortalag.
Omgångens favorit som är i fara är Sverige som möter svårslagna Rumänien, 1-0, 0-0 0-1 är tänkbara resultat. 

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 12!

1. Sverige – Rumänien 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sverige har två vinster och en förlust på de sex senaste. Rumänien har sex raka utan förlust (tre oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Sverige har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rumänien har fem raka utan förlust (två oavgjorda).

Inbördes möten: Lagen möttes för ganska exakt 1 år sedan då vann Rumänien hemma med 1-0.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sverige saknar backarna Lindelöf (4/1), Olsson (2/0) och Jansson (1/0) och anfallarna Guidetti (2/0) och Kiese Thelin (4/1) och har frågetecken på backen Helander (1/0) och mittfältaren Ekdal (2/0). Rumänien saknar backen Tosca (2/0), mittfältaren Maxim (5/1) och anfallaren Tucudean (4/2)

Sverige vann sin grupp i National League före landslag som Ryssland och Turkiet. Rumänien kom tvåa i sin grupp, två poäng bakom vinnaren Serbien och före lagen Cypern och Slovenien. Men Rumänien gick obesegrade i den gruppen. Sverige har lite problem i backlinjen inför detta möte, men är som lag starka defensivt, det är även Rumänien och det kommer att bli en mål snål och jämn tillställning. Sverige ska vara knappa favoriter, men är en favorit i fara.

2. Spanien – Norge 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Spanien har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Norge har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Spanien har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norge har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fyra senaste mötena så har Spanien två vinster och Norge har en vinst (möttes senast 2003). 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Spanien saknar mittfältarna Ceballos (3/1), Isco (3/1) och Niguez (4/2) och anfallaren Aspas (3/0). Norge saknar mittfältarna Berge (3/0) och Fossum (5/0).

Spanien kom tvåa i sin grupp i National League som bestod av England och Kroatien, två vinster och två förluster. Då vann laget ändå med 6-0 hemma mot Kroatien och 2-1 borta mot England, men avslutade med två raka 2-3 förluster. Norge har blivit ett klart bättre landslag med Lagerbäck som tränare och Norge är svårslagna för stunden, men har samtidigt inte mött på något toppmotstånd. Norge vann sin grupp i National League före landslags om Bulgarien, Cypern och Slovenien. Spanien är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men Norge kommer med fyra raka utan förlust och tre hållna nollor och kan överraska här. Minuset är att Norge är klart bättre på hemmaplan än bortaplan.

3. Italien – Finland 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Italien har två vinster och en förlust på de sex senaste. Finland har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Italien har fem raka utan förlust )fyra oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Finland har två vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fyra senaste mötena så har Italien fyra vinster med målskillnaden 7-0.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Italien saknar anfallaren Insigne (3/0). Finland saknar anfallaren Touminen (6/0) och mittfältaren Kauko (4/0). 

Italien kom tvåa i sin grupp i National League, med en vinst, två oavgjorda och en förlust. Portugal vann gruppen och Polen åkte ur. Italien kommer med fyra raka utan förlust och är väldigt svårslagna, men har haft stora problem med målskyttet. Italien har över tio raka utan förlust på hemmaplan. Finland vann sin grupp i National League före landslag som Ungern, Grekland och Estland, fyra vinster och två förluster. Finland har tre förluster på de fyra senaste och formen är på väg nedåt. Italien är svårslagna på hemmaplan och ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset och kan vara en rolig chansskräll. Finland har anfallaren Pukki i superform, leder skytteligan i Championship.

4. Bosnien och Hercegovina – Armenien 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bosnien har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Armenien har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bosnien har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Armenien har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, 2-0 och 4-1 till Bosnien.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bosnien saknar backen Vranjes (2/0). Armenien saknar mittfältaren Hovsepyan (3/0).

Bosnien vann sin grupp i National League före landslag som Österrike och Nordirland med tre vinster och en oavgjord. Bosnien hade tio raka utan förlust innan 0-1 förlusten mot Spanien senast. Laget har fyra raka utan förlust på hemmaplan. Armenien kom tvåa i sin grupp där Makedonien kom etta och Gibraltar och Liechtenstein kom trea och fyra. Armenien vann mot Makedonien med 4-0 för att sen spela 1-1 mot Liechtenstein och förlora med 0-1 mot Gibraltar. Armenien har en vinst på de tio senaste bortamatcherna. Bosnien har ett landslag som är på gång och ska normalt köra över ett svagare Armenien på hemmaplan.

5. Liechtenstein – Grekland 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liechtenstein har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Grekland har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liechtenstein har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Grekland har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, tre vinster för Grekland.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liechtenstein saknar backen Quintans (3/0) och anfallaren Buchel (3/1). Grekland saknar backarna Giannoulis (1/0), Torosidis (4/0) och Lampropoulos (1/0), anfallaren Karelis (1/0).

Liechtenstein kom sist i sin grupp i National League med fyra poäng. Gibraltar, Armenien och Makedonien var för svåra. De fyra poängen togs på hemmaplan och laget har även spelat jämnt mot landslag som är medelrankade på hemmaplan. Grekland kom trea i sin grupp i National League, Finland och Ungern kom före och Estland kom sist. Grekland vinner ofta hemma och förlorar på bortaplan. Laget har fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna och två vinster på de sju senaste. Grekland ska vara favoriter och vinner antagligen med uddamålet, men med lagets dåliga form på bortaplan kan Liechtenstein kanske överraska och ettan kan vara ett roligt skrälldrag. 

6. Malta – Färöarna 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Malta har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Färöarna har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Malta har fem raka utan vinst (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Färöarna har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Malta saknar målvakten Hogg (6/0), mittfältaren Failla (2/0) och anfallaren Schembri (6/0) Färöarna saknar mittfältaren Vatnhamar (4/0).

Lagen möttes i National League, Malta kom sist på tre poäng och Färöarna kom näst sist på fem poäng. Lagen möttes i november och Malta som hemmalag, slutade 1-1. Malta har över tio raka utan vinst och tio raka utan vinst på hemmaplan. Färöarna har blivit bättre med åren, men det är mest på hemmaplan laget har tagit sina poäng. På bortaplan har laget sju raka utan vinst och två vinster på de tio senaste. Ett öppet möte där jag håller Malta som knappa favoriter, men spelvärdet finns på krysset.

7. Coventry – Oxford United 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Coventry har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Oxford har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Coventry har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Oxford har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Coventry saknar anfallaren Jones (8/1) och har frågetecken på backen Willis (32/1) och anfallaren Chaplin (6/3). Oxford saknar mittfältaren Baptiste (9/0) och anfallaren Obika (11/1) och har frågetecken på backen Mousinho (32/2).

Coventry ligger sjua och har 1 poäng upp till en playoffplats och laget har just nu ligans bästa formkurva. Coventry är ett hyfsat hemmalag, vunnit hälften. Oxford ligger ovanför strecket och har 1 poäng ner. Laget har är i en okej form med en förlust på de fem senaste, men är ett av ligans sämsta bortalag med en vinst och elva oavgjorda på nitton matcher. Coventry ska vara favoriter och är det bättre laget i grunden. En bra etta på de mindre systemen, men krysset ska med på de större systemen då Oxford har hållit nollan i två raka matcher. 

8. Luton – Doncaster 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Luton har sex raka utan förlust (tre oavgjorda). Doncaster har sex raka utan vinst (fyra oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Luton har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Doncaster har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Luton en vinst och Doncaster har två vinster. Luton har aldrig förlorat hemma mot Doncaster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Luton saknar backen Rea 22/1) och har frågetecken på mittfältaren McCormack (18/0). Doncaster saknar backarna Mason (20/0) och Wright (14/2) och målvakten Lawlor (10/0). 

Luton ligger etta och i en ruskigt bra form, 25 raka utan förlust. Laget är obesegrade på hemmaplan i ligan och har en förlust totalt på hela säsongen på hemmaplan, 0-1 mot Sheffield Wed i FA-Cupen. Doncaster har den sista playoffplatsen med formen är inte på topp och det är bara 1-5 poäng ner till de jagande lagen. Laget har sju rak utan vinst och sex raka utan vinst på bortaplan. Luton ska vara klara favoriter och är ett bra spikförslag. 1x blir som en helgardering!

9. Peterborough – Southend 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Peter har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Southend har sex raka utan vinst (tre oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Peter har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southend har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Peter saknar mittfältaren Dembele (30/5) och har frågetecken på anfallaren Tomlin (10/1). Southend saknar backarna Hendrie (17/0) och Coker (16/0) och anfallarna Hopper (14/7) och Humphrys (7/4) och har frågetecken på målvakten Oxley (19/0) och backen White (26/1). 

Peter ligger åtta och har två poäng upp till en playoffplats. Formkurvan pekar nedåt med tre raka förluster och fyra förluster på de fem senaste och en vinst på de fem senaste på hemmaplan. Southend ligger precis ovanför strecket på bättre målskillnad. Formen är tio raka utan vinst och fem raka utan vinst på bortaplan. Peter ska vara favoriter då laget är bättre i grunden, men laget är inget starkt hemmalag, sex vinster på nitton matcher i ligan och det gör att krysset ska med på de större systemen.

10. Shrewsbury – Portsmouth x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Shrewsbury har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Portsmouth har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Shrewsbury har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Portsmouth har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Shrewsbury fem vinster och en oavgjord. Shrewsbury har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Shrewsbury saknar anfallaren John-Lewis (17/1) och har frågetecken på backen Bolton (23/0). Portsmouth saknar backen Whatmough (26/0) och har frågetecken på anfallaren Bogle (6/2).

Shrewsbury ligger strax ovanför strecket och har 1 poäng ner till Walsall som ligger understrecket. Även om Shrewsbury är ett bottenlag så är laget svårslagna på hemmaplan med fyra förluster på nitton hemmamatcher i ligan och formen är fyra raka utan förlust. Portsmouth ligger fyra och har fyra poäng upp till en direktplats. Formen är bra med fyra vinster på de fem senaste och en förlust på de nio senaste. Portsmouth är ligans bästa bortalag. Portsmouth är det bättre laget och ska vara favoriter, men kan vara en favorit i fara då Shrewsbury är svårslagna på hemmaplan och Shrewsbury har även bra statistik inbördes mot Portsmouth. Den som har råd tar med alla tecknen.

11. AFC Wimbledon – Gillingham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: AFC har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Gillingham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: AFC har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Gillingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har AFC två vinster och fyra oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: AFC har frågetecken på backarna Oshilaja (25/1) och McDonald (17/0) och anfallaren Appiah (24/4). Gillingham saknar backen Zakuani (2970) och mittfältaren Bingham (19/0) och har frågetecken på backen Lacey (15/1).

AFC låg länge sist men har äntligen fått allt att stämma och har nu bara tre poäng upp till säker mark och har ligans näst bästa formkurva. Men AFC är fortfarande ligans sämsta hemmalag. Gillingham är fortfarande med i bottenstriden trots att det är fem placeringar ner till strecket, har två poäng ner, men laget har varit svårslagna på slutet med en förlust på de fem senaste och en förlust på de fem senaste bortamatcherna i ligan. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst, jag håller AFC som knappa favoriter, men streckvärdet ligger på tvåan.

12. Bradford – Blackpool 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bradford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Blackpool har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Bradford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackpool har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bradford saknar mittfältaren Scannell (10/0) och har frågetecken på mittfältaren Mellor (17/0). Blackpool har frågetecken på backarna Turton (39/1), Daniels (22/0) och Tilt (29/3).

Bradford ligger nu sist och har sex poäng upp till säker mark. Bradford antingen vinner eller förlorar på hemmaplan, två oavgjorda på nitton matcher. Formen är fyra förluster på de fem senaste och en vinst på de åtta senaste. Blackpool ligger nia och har fyra poäng upp till en playoffplats. Laget har ligans näst sämsta formkurva. Laget har tre raka utan vinst och en vinst på åtta senaste. Två lag ur form, där Blackpool är det bättre laget i grunden och ska därför vara knappa favoriter. På de mindre systemen kan krysset chansas bort.

13. Burton – Accrington 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Accrington har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Burton har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Acrington har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Burton tre vinster och Accrington har en vinst. Burton har tre raka vinster på hemmaplan-

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burton saknar inga spelare. Accrington saknar backen Sykes (11/1) och har frågetecken på backen Conneely (18/1).

Burton ligger elva och Accrington ligger på femtonde. Skillnaden är att Burton har sju poäng upp till en playoffplats och Accrington har fem poäng ner till strecket. Det är två typiska mittenlag som möts, ganska liknande formkurvor, lika bra hemma som borta och en hel del oavgjorda matcher i ligan. Burton har en vinst på de åtta senaste hemmamatcherna. Accrington har en vinst på de fem senaste och en vinst på sju senaste bortamatcherna. Burton ska vara favoriter och brukar trivas hemma mot Accrington, 1x ska räcka långt.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-03-23 07:46 (senast ändrad 2019-03-29 21:52)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår