Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-11

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en bra utdelning förra veckan på 13 rätt och då vann ändå topplagen Man City och Leeds sina matcher. Skrällarna var lite fler denna gång där Tottenham förlorade borta mot Southampton, West Ham förlorade borta mot Cardiff, kris laget Bolton knöt näven och vann hemma mot Millwall, Derby tappade åter poäng hemma denna gång mot Sheff Wed och sen förlorade topplaget Middlesbrough överraskande hemma mot Brentford. Mina förslag på spikar och skrällar var blandade denna gång, värdespiken Tottenham höll inte men istället gick chansspiken på krysset mellan QPR-Stoke in istället och City vann och var kupongens bästa spik återigen. Mina varningar blev inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå blev det 11 rätt på mitt spelförslag.

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi två heta FA-Cup matcher, tre matcher från Premier League och åtta matcher från Championship. Det är full omgång i veckan för Championship som man måste ha lite koll på. I Premier League så är oavgjorda resultat nere på 19% och 30% i Championship. Det finns 3 riktigt bra spikar denna gång, sen känns det på förhand som om de flesta favoriterna kommer att vinna och det finns inte några större skrällar denna gång, förutom Swansea mot Man City kanske.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är West Ham som spelar hemma mot hopplösa jumbon Hudds.
Omgångens bästa värdespik är serieledarna Norwich som spelar borta mot bottenlaget Rotherham.
Omgångens chansspik är krysset mellan jumbon Ipswich och Forest, två lag som spelar ofta oavgjort.
Omgångens bästa skräll är Swansea som är svårslagna på hemmaplan och kommer att göra allt för att hålla nollan mot Man City. Man City kan vara slitna och vilket lag ställer man upp med (reserver?).
Omgångens drag är Wolves som satsar för fullt att vinna FA-Cupen, möter nu ett slitet Man United hemma.
Omgångens favorit som är i fara är Villa som möter defensivt starka Boro som måste vända sin form snart. Villa har haft stora problem att vinna mot Boro på senare år.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 11!

1. Swansea – Manchester City x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Man City har sex raka vinster (en på straffar).

5 senaste hemma matcherna: Swansea har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Man City har fem utan förlust (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City fem raka vinster och en oavgjord. Swansea har sju raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar backarna Olsson (17/0) och Rodon (23/0) och mittfältaren Fer (24/1). Man City saknar mittfältarna De Bruyne (14/1) och Fernandinho (25/1).

Swansea ligger i mitten i Championship och har inte så mycket kvar att spela för och därför att kan laget satsa för fullt i detta möte. Laget har varit svårslagna på slutet på hemmaplan med tre raka vinster och sju raka utan förlust. Man City fortsätter att rada upp vinster och ser näst intill ostoppbara för stunden, har ett viktigt möte mot Schalke i veckan som kan påverka detta möte (vann med förkrossande 7-0). Man City ska normalt vinna detta möte, men det är cupen och Swansea kommer att göra allt för att parkera bussen och hålla nollan. Tvåan är en bra spik på de mindre systemen, men spelvärdet finns på krysset.

2. Wolverhampton – Manchester United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har två vinster och en förlust på de sex senaste. Man United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Man United har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves en vinst och Man United har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar backen Bennett (28/1). Man United saknar mittfältaren Mata (18/2), backen Young (23/2) och anfallaren Sanchez (17/1) och har frågetecken på mittfältarna Herrera (19/2) och Lingard (22/4) och anfallaren Lukaku (27/12).

Wolves var nära att vinna mot Chelsea senast, men fick nöja sig med 1-1. På hemmaplan är laget i bra form med sex raka utan förlust. Man United fick sin fina svit i ligan förstörd när laget senast förlorade borta mot Arsenal med 0-2. Frågan är hur slitna spelarna är efter två stentuffa matcher och plus att laget fortfarande har en del spelare på skadelistan. Wolves ska vara knappa favoriter här på hemmaplan och kan även vara en chansspik. 

3. AFC Bournemouth – Newcastle 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Newcastle har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backarna Cook (26/1), Smith (21/1) och Francis (17/0), mittfältarna Gosling (20/0) och Cook (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Stanislas (19/1). Newcastle saknar backarna Schär (18/3) och Lascelles (26/0) och mittfältaren Longstaff (9/1).

Bournemouth lyckades äntligen vinna igen efter en bedrövlig period och har nu bara ligans tredje sämsta formkurva. Det är främst på bortaplan laget har varit under isen, för på hemmaplan så är laget ganska svårslagna med fyra förluster på 15 matcher. Laget har nu även fått tillbaka några viktiga spelare och det gör att laget kan börja klättra i tabellen igen. Newcastle stod för en mäktig vändning senast hemma mot Everton, 0-2 till 3-2 och Newcastle är på väg att säkra ett nytt kontrakt (krävs i snitt ca 38 poäng). Men vi ska tänka på att Newcastle bara vunnit två bortamatcher i ligan och har sex raka utan vinst på bortaplan i ligan. Bournemouth ska vara favoriter på hemmaplan, men Newcastle har lite bättre form. Den som har råd tar med alla tecknen.

4. Burnley – Leicester 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Leicester har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Burnley två vinster och Leicester har tre vinster. Sju raka utan kryss med Burnley som hemmalag.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältarna Defour (6/0) och Lennon (16/1). Leicester saknar mittfältaren Albrighton (22/2).

Burnley är återigen ur form, kommer med tre raka förluster och med målskillnaden 3-9. Laget hade en bra formkurva på hemmaplan innan man förlorade mot Palace med 1-3. Har bara fem vinster på hemmaplan i ligan. Laget är nu precis ovanför strecket och har två poäng ner till Cardiff. Leicester med nya tränaren Rodgers vann senast hemma och Vardy var tillbaka som målskytt och med den vinsten så har laget säkrat ett nytt kontrakt. Leicester har fem raka utan vinst på bortaplan och totalt fem vinster i ligan. Burnley har mer att spela för och har hemmaplan så ettan är ett tänkbart spikförslag. Men om man garderar så ska tvåan med före krysset.

5. West Ham – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för West Ham och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar inga nya ordinarie spelare. Hudds saknar anfallarna Mbenza (17/0), Depoitre (23/0) och Diakhaby (11/0) och mittfältaren Hogg (22/0) och har frågetecken på backarna Kongolo (24/1) och Durm (21/0). 

West Ham är inne i en period med att vinna hemma och förlora borta. Förlorade senast mot bottenlaget Cardiff med 0-2 på bortaplan. Laget har sex raka utan förlust på hemmaplan. West Ham jagar en eventuell Europaplats och har fem poäng upp till den sjundeplatsen. Jumbon Hudds måste ta minst 20 poäng till för att ha chansen att klara sig kvar och det är åtta omgångar kvar att spela. Hudds har ligans näst sämsta formkurva och är ligans näst sämsta bortalag. Det mesta talar för en West Ham vinst och är en av kupongens bästa spikar.

6. Aston Villa – Middlesbrough x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Boro har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa en vinst och Boro har tre vinster. Villa har åtta raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar förstemålvakten Nyland (23/0) och backarna Hutton (32/2), Tuanzebe (19/0), Elphick (10/0) och Chester (28/5). Boro saknar backen Ayala (28/1).

Två lag som blandar och ger, Villa är fyra poäng bakom Boro och två poäng bakom Derby som har sista playoffplatsen. Villa är svårslagna på hemmaplan i ligan, med tre förluster. Laget ligger även i topp i oavgjorda matcher i ligan. Boro hade playoffplatsen i en säker ask, men har efter några poäng tapp blivit indraget i striden om de sista playoffplatserna. Boro är ligans tredje bästa bortalag och är svårslagna på bortaplan med tre förluster. Villa har av någon anledning haft det väldigt svårt att vinna hemma mot Boro och det gör att ettan kan chansas bort på de mindre systemen. Men det mesta talar för ett kryss här.

7. Brentford FC – West Bromwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. West Brom har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: West Brom har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för West Brom och en oavgjord. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar mittfältaren Macleod (16/3) och backen Henry (10/0) och har frågetecken på förstemålvakten Bentley (33/0). West Brom saknar backarna Gibbs (31/3) och Adarabioyo (24/0) och har frågetecken på mittfältaren Phillips (25/5).

Brentford hade ligans bästa formkurva innan förlusten i veckan borta mot Sheff United. Brentford har sju raka vinster och nio raka utan förlust på hemmaplan och om formen fortsätter så här är laget snart ikapp lagen på playoffplatserna. West Brom är nu nere på en fjärdeplats, men vann i veckan hemma mot Swansea men hade innan tre raka utan vinst och har nio poäng upp till en direktplats och om laget inte skärper till sig så är även playoffplatsen i fara. West Brom är ligans näst bästa bortalag och är i grunden ett bättre lag än Brentford. Form slår klass är ett talesätt och denna gång kan det stämma. Brentford ska vara favoriter och spelvärdet finns på 1x.

8. Hull – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har två vinster och tre förluster på de sex senaste. QPR har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull fyra vinster och QPR har en vinst. Hull har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar backen Batty (20/0) och mittfältaren Henriksen (33/2) och har frågetecken på backen De Wijs (25/0) och mittfältaren Bowen (37/19). QPR saknar backen Rangel (17/2) och har frågetecken på mittfältaren Smith (29/4). 

Hull fortsätter med att vinna hemma och förlora borta, har nu nio raka utan förlust på hemmaplan. Laget har fortfarande chans att nå en playoffplats och är sex poäng bakom Derby. QPR har sju poäng ner till strecket och behöver bara några poäng till för att säkra ett nytt kontrakt, förlorade i veckan mot bottenlaget Rotherham. Laget har ligans näst sämsta formkurva och har även sju raka utan vinst på bortaplan. Hull är ett bra spikförslag och 1x blir som en helgardering i detta möte.

9. Ipswich Town – Nottingham Forest X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har sex raka utan vinst (fem oavgjorda). Forest har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Forest har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och Forest har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar mittfältaren Ward (14/0) och anfallarna Lankester (11/1), Keane (8/3) och Sears (24/6). Forest saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Cash (27/6) och anfallaren Grabban (31/15). 

Ipswich kommer att åka ur, ligger sist och har tio raka utan vinst. Har ändå spelat upp sig på slutet med flera oavgjorda (fem 1-1 matcher på de sex senaste) och defensiven ser klart mycket bättre ut med den nya tränaren. Är ligans sämsta hemmalag med två vinster och nio oavgjorda. Forest är nu nere på en tiondeplats och har tre poäng upp till Derby som har den sista playoffplatsen. Forest är ett klart bättre hemmalag än bortalag och har bara vunnit tre bortamatcher i ligan (har tio oavgjorda). Forest är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter, men deras facit på bortaplan gör att krysset måste med och krysset är även omgångens bästa chansspik.

10. Preston – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har sex raka utan förlust (två oavgjorda). Birmingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och Birmingham har en vinst. Preston har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston har frågetecken på mittfältaren Browne (33/11) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9). Birmingham saknar backen Colin (35/0) och mittfältaren Lakin (8/0).

Ett mittenmöte där vinnaren kan komma ikapp lagen som slåss om en playoffplats. Preston har två poäng upp och Birmingham har sex poäng upp. Preston är svårslagna för stunden, kommer med elva raka utan förlust och vinsten borta mot topplaget Boro i veckan vara starka papper. Laget är även svårslagna på hemmaplan, har tre förluster i ligan. Birmingham förlorade det viktiga derbyt mot Villa näst senast och följde upp det med att förlora mot bottenlaget Millwall i veckan och har nu en vinst på de sex senaste. Laget har varit lite bättre på bortaplan senaste månaden än på hemmaplan och totalt så har laget sex vinster, sex oavgjorda och sex förluster på bortaplan i ligan. Preston är i form och ska vara favoriter här, men har ändå spelat oavgjort fyra gånger på de fem senaste hemmamatcherna och det gör att krysset måste med i detta viktiga möte.

11. Rotherham – Norwich 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har två vinster och en förlust på de sex senaste. Norwich har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Rotherham en vinst och Norwich har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar anfallarna Proctor (16/2) och Vassell (19/0) och backen Vaulks (35/5). Norwich har frågetecken på mittfältaren Cantwell (21/1).

Rotherham är under strecket på sämre målskillnad än Wigan och Reading. Laget har varit svårslagna på slutet med en förlust på de åtta senaste och den kom mot topplaget Sheff United näst senast och har tre raka utan förlust på hemmaplan. Norwich är fortsatt i serieledning efter fem raka vinster men har bara fyra poäng ner till trean Sheff United. Laget har ligans tredje bästa formkurva och är ligans bästa bortalag. Norwich är det bättre laget och är ett bra spikförslag och just nu omgångens bästa värdespik. Men skulle krysset vara under 20% så är det spelvärt att ta med det som gardering då Rotherham är svårslagna på hemmaplan.

12. Sheffield Wednesday – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har sex raka utan förlust (tre oavgjorda). Blackburn har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Blackburn har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff Wed tre vinster och Blackburn har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed saknar backen Penney (16/0), mittfältaren Onomah (12/0) och anfallarna Joao (26/9) och Forestieri (18/4). Blackburn saknar backarna Mulgrew (27/10) och Lenihan (26/1) och har frågetecken på mittfältaren Rodwell (17/1), backen Bell (30/2) och anfallaren Graham (35/13).

Båda lagen har klarat ett nytt kontrakt och Sheff Wed har till och med chansen att haka på i racet om en playoffplats, har fyra poäng upp. Sheff Wed är svårslagna för stunden med nio raka utan förlust och är även svårslagna på hemmaplan i ligan totalt tre förluster. Blackburn var länge som nykomlingar med i kampen om en playoffplats men har nu en vinst på de åtta senaste och säsongen är i stort sett över och målet att hålla sig kvar är nu fixat. Laget har fyra raka utan vinst på bortaplan med målskillnaden 7-12. Kan finnas motivationsbrist. Sheff Wed ska vara favoriter och ett tänkbart spikförslag, men eftersom laget har spelat oavgjort i fem av de nio senaste så är det inte helt fel att ta med krysset som gardering.

13. Stoke – Reading FC 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har sex raka utan förlust (fem oavgjorda). Reading har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Stoke har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var (Stoke har en vinst på straffar).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar anfallaren Berahino (23/3) och mittfältaren Clucas (20/2) och har frågetecken på anfallaren Vokes (5/1) och mittfältaren Etebo (25/1). Reading saknar målvakten Jaakkola (15/0), mittfältarna Kelly (20/1) och Rinomhota (18/0) och anfallarna Baldock (19/5), Bödvarsson (20/7) och Oliveira (6/3).

Stoke kommer med sex raka utan förlust och en vinst på de nio senaste. Laget ligger i mitten och har inget att spela för längre och motivationen är inte på topp (har två raka 0-0 matcher). Reading har bättre målskillnad än Rotherham som är under strecket (fyra plusmål). Laget har varit svårslagna på slutet i ligan, två förluster på de nio senaste. Reading tog sin andra vinst på bortaplan senast när jumbon Ipswich besegrades i ligan, hade innan det över elva raka utan vinst. Laget har flera viktiga spelare borta (ny skade-uppdatering på fredag kväll), om Reading inte saknar fem av sina startspelare så måste tvåan med på systemet. Stoke ska vara favoriter.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-03-16 08:45 (senast ändrad 2019-03-23 07:46)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår