Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-10

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev väldigt låg utdelning förra veckan på 13 rätt och 0kr på 11 och 10 rätt. De flesta favoriterna på kupongen vann och det var bara Preston och Middlesbrough som tappade poäng av favoriterna och därmed bara två skrällar. Mina förslag på spikar och skrällar var bra denna gång och 11 rätt på mitt spelförslag där jag åkte på att hemmalagen Rotherham och Stoke vann sina matcher. 

Kort analys av denna omgång:
På denna kupong har vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. Det är några lag i Premier League som har Europaspel i veckan eller kommande vecka som kan störa lagen lite och i Championship så är det Derby och Wigan som har match i veckan. Några lag har en hel del skadebekymmer och några lag får tillbaka viktiga spelare. I Premier League så är det fortfarande 20% av matcherna som slutar oavgjort och 30% i Championship. Det finns 3 riktigt bra spikar denna gång, resten av matcherna känns helt vidöppna och denna gång kan det skrälla till ordentligt.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är ligaledarna och hemmastarka Man City.
Omgångens bästa värdespik är Tottenham som möter bottenlaget Southampton. Kommer bara Tottenham upp i normal standard så vinner laget.
Omgångens chansspik är krysset mellan QPR mot Stoke, inget av lagen har något att spela för.
Omgångens bästa skräll är Everton som brukar trivas alldeles utmärkt mot Newcastle och är på papperet det bättre laget.
Omgångens drag är att sätta kryss på matcherna 7-10, mycket står på spel i dessa möten. 
Omgångens favorit som är i fara är Bournemouth som är inne i en riktigt dålig period. Hudds kan överraska på hemmaplan igen.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 10!

1. Manchester City – Watford FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka utan förlust (en oavgjord, som laget sen vann på straffar). Watford har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City sex vinster med målskillnaden 20-3.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar backen Laporte (27/2) och mittfältarna De Bruyne (14/1) och Fernandinho (25/1) och har frågetecken på backarna Mendy (9/0), Stones (19/0) och Delph (11/0) och anfallaren Jesus (21/6). Watford har frågetecken på backen Femenia (20/0).

Man City fortsätter att vinna och nu nya serieledare, men laget gör inte lika mycket mål längre men samtidigt så håller laget nollan oftare. Man City har åtta raka vinster på hemmaplan och har fjorton vinster av femton möjliga i ligan på hemmaplan. Watford är kvar på sin åttondeplats och jagar en Europaplats och formen är fortsatt god med fyra vinster på de fem senaste och en förlust på de sex senaste. Laget har haft stora problem mot topplagen på bortaplan och allt annat än en Man City vinst här vore en sensation. Kupongen bästa etta! (Matchen borde inte ens vara med på kupongen).

2. Cardiff – West Ham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har fem raka utan vinst (en oavgjord)..

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham sex vinster med målskillnaden 15-3. Cardiff har tre raka 0-2 förluster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar backen Bamba (28/4) och har frågetecken på mittfältaren Ralls (22/0). West Ham saknar anfallaren Yarmolenko (9/2) och backen Balbuena (17/1) och har frågetecken på backen Cresswell (16/0).

Cardiff är fortsatt under strecket och kommer med tre raka förluster och med målskillnaden 1-10 och defensiven är inte bra för stunden. Cardiff är normalt ett hyfsat hemmalag och har än så länge tagit fler poäng hemma än vad West Ham har gjort på bortaplan. Ett West Ham som fortsätter att bli bättre och har nu en förlust på de fem senaste, men det är hemmaplan som varit lagets styrka på slutet för på bortaplan så har laget sex raka utan vinst. West Ham ska vara favoriter och kan chansspikas på de mindre systemen, men Cardiff måste vända sin formkurva annars åker laget ut och det är på hemmaplan laget måste helst göra det, kan i ren desperation ta med sig alla tre poängen.

3. Huddersfield – AFC Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds en vinst och Bournemouth har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar anfallaren Mbenza (17/0) och backen Smith (8/0) och har frågetecken på anfallarna Depoitre (23/0) och Diakhaby (11/0) och mittfältarna Gorenc-Stankovic (4/1) och Hogg (22/0). Bournemouth saknar backarna Cook (26/1) och Francis (17/0), mittfältaren Cook (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Stanislas (19/1) och anfallaren Wilson (21/10). 

Hudds har redan åkt ur och frågan är hur stor motivationen är hos spelarna, men kan samtidigt släppa pressen och spela mer avslappnat. Hudds vann överraskande över Wolves i senaste hemmamatchen. Hudds har gjort 15 mål på 29 ligamatcher. Bournemouth har lika usel form som Hudds och har nu tio raka förluster på bortaplan och har även släppt in mer mål i ligan än Hudds. Nu kan Bournemouth få tillbaka en del viktiga spelare och det gör att laget ska vara favoriter, men är en favorit i fara. Den som har råd tar med alla tecknen.

4. Leicester – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Fulham har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester en vinst och Fulham har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar mittfältaren Albrighton (22/2) och har frågetecken på anfallaren Vardy (25/10). Fulham saknar backen Mawson (13/0) och har frågetecken på anfallaren Schurrle (22/6).

Båda lagen kommer med ny tränare. Leicester fick ingen direkt effekt med Rodgers på bänken senast, förlust med 1-2 mot Watford. Laget har nu sju förluster på de nio senaste. Fulham har bytt tränare för andra gången denna säsong men kommer med all sannolikhet att åka ur ändå. Fem raka förluster med målskillnaden 2-12. På bortaplan har laget ännu inte vunnit i ligan, två ynka poäng har det blivit. Leicester ska vara det bättre laget och ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag. Fulham är för enkelt för dåliga för Premier League.

5. Newcastle – Everton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de sex senaste. Everton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton fem vinster och en oavgjord. Newcastle har gjort ett mål på de sex senaste och det var i senaste matchen som slutade 1-1.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backen Clark (11/3) och mittfältaren Longstaff (9/1). Everton har frågetecken på backen Baines (6/0).

Newcastle är på gång, speciellt på hemmaplan där laget kommer med fyra raka vinster i ligan med målskillnaden 8-1. Laget har nu sex poäng ner till strecket och en vinst här så är ett nytt kontrakt i stort sett klart. Everton kämpade till sig ett 0-0 resultat mot Liverpool senast, men formen är ändå ganska dålig med en vinst på de fem senaste. Det är framför allt målskyttet som inte fungerar, om man bortser från 3-0 vinsten mot Cardiff så har laget gått mållösa i tre av fyra senaste. Newcastle spelar väldigt sällan oavgjort på hemmaplan och det gör att man kan chansa bort krysset i detta möte. Enligt mina beräkningar är det i stort sett 2% chans på oavgjort om man slår ihop all statistik. Båda lagen har lika stor chans att vinna!

6. Southampton – Tottenham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Tottenham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton en vinst och Tottenham har fyra vinster. Southampton har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar mittfältaren Lemina (18/0) och anfallaren Ings (18/7). Tottenham saknar backen Trippier (23/1) och har frågetecken på mittfältarna Winks (25/1) och Alli (17/5).

Southampton ligger precis ovanför strecket och har två poäng ner till Cardiff. Formen är en vinst på de sex senaste och en förlust på de sex senaste på hemmaplan. Tottenham har tappat chansen att vinna ligan och håller nu även på att tappa sin Champions Leagueplats. Men laget vann i veckan borta mot Dortmund och är vidare i Champions League. Laget kommer med tre raka utan vinst i ligan och fyra raka förluster på bortaplan i liga och inhemska cuperna (vann borta mot Dortmund senast). Tottenham ska vara favoriter här och är ett tänkbart spikförslag. Men kommer att få det tufft och krysset kan vara värt att ta med på de större systemen.

7. Bristol City – Leeds 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Leeds har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C en vinst och Leeds har fyra vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar målvakten Fielding (5/0) och har frågetecken på målvakten Mäenpää (25/0). Leeds saknar mittfältaren Forshaw (23/0) och har frågetecken på anfallarna Roofe (26(14) och Clarke (16/2).

Bristol C håller på att tappa sin playoffplats, har nu fyra raka utan vinst. Har egentligen bara tur att Derby som jagar har lika usel form. Av topplagen så är Bristol C sämst på hemmaplan. Leeds är uppe på direktplats igen, men formen är ojämn och på bortaplan har laget en vinst på de sex senaste. Ett öppet möte där Bristol C ska vara knappa favoriter, men spelvärdet är på krysset och den som har råd tar med alla tecknen.

8. Nottingham Forest – Hull 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Forest har två vinster och två förluster på de sex senaste. Hull har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Forest har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Forest två vinster och Hull har tre vinster. Forest har sex raka förluster på hemmaplan med målskillnaden 2-9.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Forest saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Cash (27/6) och anfallaren Grabban (31/15). Hull saknar backarna Batty (20/0) och Mazuch (6/0), anfallaren Campbell (29/11) och mittfältaren Toral (6/0) och har frågetecken på backen Lichaj (29/0). 

Nottingham ligger nia och har fyra poäng upp till en playoffplats, men formen är för ojämn för att laget ska komma ikapp. Laget är starka på hemmaplan och har nu fyra vinster på de fem senaste. Hull var inne i en bra period, men nu är det bara hemmaspelet som fungerar, fem raka utan vinst på bortaplan. Laget har vittring på en playoffplats, är nu fyra poäng efter men med en match mer spelad. Två lag med lika många poäng och som jagar en playoffplats, luktar oavgjort lång väg. Jag håller Nottingham som ytterst knappa favoriter, men spelvärdet är klart på x2. Den som har råd tar med alla tecknen.

9. Bolton – Millwall 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Millwall har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton tre vinster och Millwall har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar målvakten Alnwick (25/0), backen Wheater (28/0), mittfältarna Noone (28/1) och Lowe (33/0) och anfallaren Wildschut (16/2) och har frågetecken på backarna Wilson (13/0) och Taylor (18/0). Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och har frågetecken på målvakten Amos (12/0) och backarna Romeo (19/0) och Wallace (21/2).

Tabell mässigt så är det ett bottenmöte men det skiljer åtta poäng mellan lagen. Bolton har sju poäng upp till säker mark och laget måste börja vinna sina matcher, annars åker laget ut. Bolton är ligans sämsta hemmalag. Bolton är även i ekonomisk kris, kan inte betala ut lön till spelare och ledare och träningsanläggningen är avstängd för att räkningarna inte kunde betalas i tid, detta kan påverka laget negativt, sen har laget även tränaren avstängd och tre spelare avstängda. Millwall har nu bara 1 poäng ner till strecket, kommer med tre raka förluster. Annars så har Millwall börjat ta poäng på bortaplan och tappa poäng på hemmaplan. Tre vinster på de sex senaste bortamatcherna. Båda lagen ligger i botten av formkurvan och det är i stort sett omöjligt att utse en vinnare här. Spelvärdet ligger på krysset!

10. Derby County- Sheffield Wednesday 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Sheff Wed har sex raka utan förlust (fyra oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby tre vinster och Sheff Wed har två vinster. Derby har elva raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backen Forsyth (13/0), mittfältarna Bryson (23/2) och Mount (26/4) och har frågetecken på mittfältaren Lawrence (23/5). Sheff Wed saknar backen Penney (16/0) och har frågetecken på backen Thorniley (20/0) och anfallaren Forestieri (18/4).

Derby är ur form, men vann i veckan mot Wigan efter fyra raka förluster och självförtroendet kan komma tillbaka igen och ge hopp om en playoffplats. Laget ligger under strecket på sämre målskillnad och en match mer spelad än Bristol C. Derby är svårslagna på hemmaplan och har en förlust på de nio senaste. Sheff Wed kämpade till sig ett 0-0 resultat i derbyt mot Sheff United i måndags och har nu åtta raka utan förlust, men har samtidigt fyra oavgjorda på de sex senaste. Sheff Wed har sex poäng upp till en playoffplats och hoppet lever ännu att komma ikapp Bristol C och Derby, men då krävs det vinst här. Derby ska vara favoriter på hemmaplan i detta viktiga möte, men Sheff Wed är svårslagna för stunden och krysset är ett måste på kupongen.

11. Middlesbrough – Brentford FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de sex senaste. Brentford har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Brentford har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och två oavgjorda. Boro har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backen Flint (28/1) och har frågetecken på backen Friend (32/2). Brentford saknar mittfältaren Macleod (16/3) och backen Henry (10/0).

Boro ligger femma och kan snart börja förbereda sig för kvalspel då laget har nio poäng upp till en direktplats och sju poäng ner till strecket. Boro är svårslagna på hemmaplan och har ligans bästa defensiv. Brentford är i bra form, fem vinster på de sju senaste ligamatcherna och laget har nu lämnat bottenstriden för gott denna säsong. Men Brentford står fortfarande bara på en vinst på bortaplan i ligan. Boro är det bättre laget och ska vara klara favoriter och ett tänkbart spikförslag. Men tänk på att Boro spelar ofta oavgjort på hemmaplan och det gör även Brentford på bortaplan så krysset kan vara en skräll att ta med på de större systemen.

12. Queens Park Rangers – Stoke X

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Stoke har en vinst och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: QPR har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR en vinst och Stoke har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar backarna Rangel (17/2) och Cameron (13/1) och har frågetecken på mittfältaren Smith (29/4). Stoke saknar anfallaren Berahino (23/3) och har frågetecken på anfallaren Vokes (5/1) och mittfältaren Etebo (25/1).

Två lag som inte har så mycket mer att spela för. QPR har nio poäng och Stoke har elva poäng ner till strecket. Det är även två lag som haft det tufft att vinna på slutet, QPR kommer med en vinst på de sju senaste och Stoke kommer också med en vinst på de sju senaste. Det som skiljer lagen just nu är att Stoke har fyra raka utan förlust, men har samtidigt tio raka utan vinst på bortaplan. QPR antingen vinner eller förlorar på hemmaplan, medans Stoke ofta spelar oavgjort på bortaplan. QPR ska vara favoriter, men krysset kan chansspikas.

13. Reading FC- Wigan 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har en vinst och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar målvakten Jaakkola (15/0), mittfältarna Kelly (20/1) och Rinomhota (18/0) och anfallarna Baldock (19/5), Bödvarsson (20/7) och Oliveira (6/3) och har frågetecken för nya förstemålvakten Martinez (7/0). Wigan saknar mittfältaren Gibson (15/0). 

Reading ligger precis ovanför strecket på bättre målskillnad än Rotherham. Laget har varit svårslagna på slutet i ligan, en förlust på de sju senaste, har även fyra raka utan förlust på hemmaplan. Laget har flera viktiga spelare borta och det gör att laget är mycket svagare för stunden (ny skade-uppdatering på fredag kväll). Wigan har nu tre poäng ner till strecket efter fem raka utan vinst (fyra oavgjorda), möter Derby i veckan som kan avgöra dagsformen inför detta möte (tappade en 1-0 ledning till 1-2). Laget har sexton raka utan vinst på bortaplan och är ligans näst sämsta bortalag. Med tanke på att Reading har lite bättre form och att Wigan är usla i bortaspelet så kan ettan chansspikas i detta bottenmöte, men om Reading saknar fem av sina startspelare så måste tvåan med på systemet.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-03-09 14:40 (senast ändrad 2019-03-16 08:45)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår