Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-09

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev låg utdelning även denna vecka på 13 rätt och 0kr på 10 rätt. De stora favoriterna Newcastle, Middlesbrough, Norwich, Leeds och Brentford vann. Skrällarna var få denna gång där Palace skrällde borta till 28% och Blackburn spelade oavgjort mot Birmingham borta till 26% och Sheff United vann borta mot West Brom till 28%. Mina förslag på spikar och skrällar var riktigt bra denna gång och 12 rätt på mitt spelförslag där jag åkte på att Wolves kvitterade i den 83:e minuten borta mot Bournemouth, men två raka med 12 rätt och båda gångerna åkte jag på halvgarderingarna 1 2.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong har vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. Det är fullomgång i veckan i Premier League och i Championship så är det fyra hängmatcher. Några lag har en hel skadebekymmer och det kommer att roteras i de flesta lagen denna vecka. I Premier League så är det fortfarande 20% av matcherna som slutar oavgjort och 30% i Championship. Det är 2-3 bra spikar, sen känns resten av matcherna ganska svåra och det kan skrälla denna gång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Wolves som spelar hemma mot bottenlaget Cardiff som har defensiva problem.
Omgångens bästa värdespik är ångvälten Man City som spelar borta mot naiva Bournemouth.
Omgångens chansspik är krysset mellan de två formsvaga lagen Rotherham och Blackburn.
Omgångens bästa skräll är Nottingham som kan vara på gång igen och är  desperata att vinna på bortaplan, motivationen hos hemmalaget Stoke är svagt.
Omgångens drag är krysset mellan Man United och Southampton. Man United har skadeproblem i truppen och det viktiga mötet mot PSG att tänka på.
Omgångens favorit som är i fara är Burnley som möter formstarka Palace på hemmaplan. Öppet möte som kan sluta hur som helst.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 9!

1. Manchester United – Southampton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar mittfältarna Matic (23/1), Herrera (19/2) och Mata (18/2) och har frågetecken på anfallarna Martial (20/9) och Lingard (21/4). Southampton saknar mittfältaren Lemina (18/0) och anfallaren Ings (18/7).

Man United fortsätter med sin fina form i ligan (tredje bästa formkurvan), men har nu åkt på skador inom truppen och har även returen mot PSG nästa vecka att tänka på. Man United är svårslagna på hemmaplan, en förlust i ligan. Southampton vann det viktiga bottenmötet mot Fulham senast, hade innan fyra raka utan vinst och ligger över strecket nu. Southampton vinner inte många matcher på bortaplan och får det väldigt tufft att göra det mot Man United också, men krysset ska med som gardering så länge Man United dras med sina skador.

2. AFC Bournemouth – Manchester  City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Man City har sex raka utan förlust (en oavgjord, vann på straffar).

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man City har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City sex vinster. Man City har sju raka vinster med målskillnaden 24-3.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backen Francis (17/0), mittfältarna Cook (13/0), Lerma (21/1) och har frågetecken på mittfältaren Stanislas (19/1) och anfallaren Wilson (21/10). Man City saknar backen Laporte (27/2) och mittfältaren Fernandinho (25/1) och har frågetecken på backarna Mendy (9/0) och Delph (11/0) och anfallaren Jesus (21/6).

Bournemouth ligger kvar i mitten av tabellen och tar sina flesta poäng på hemmaplan. Formen är lite fram och tillbaka. Laget har fortfarande en del viktiga spelare på skadelistan. Man City har ligans bästa formkurva och har verkligen fått igång maskineriet och ser näst intill ostoppbara ut. Men laget har också en del skadebekymmer i truppen och kan vara en favorit i fara här. Men så länge inte tvåan går över 75% så är det en bra värdespik på kupongen!

3. Brighton – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton tre vinster och Hudds har två vinster. Brighton har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Gross (19/2) och backen Balogun (8/1). Hudds saknar anfallaren Mbenza (17/0) och backen Smith (8/0) och har frågetecken på anfallaren Diakhaby (11/0).

Brighton har bara två poäng ner till strecket och har ligans sämsta formkurva. På hemmaplan så har laget tre raka utan vinst med målskillnaden 1-4. Hudds har redan åkt ur och frågan är hur stor motivationen är hos spelarna, men kan samtidigt släppa pressen och spela mer avslappnat. Hudds vann överraskande i veckan över Wolves, hade innan femton raka utan vinst. Laget har åtta raka utan vinst på bortaplan. Brighton ska vara klara favoriter här (kommer alla lag vara mot Hudds från och med nu) och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen. Men formen hos Brighton gör att krysset kan tas med på de större systemen.

4. Burnley – Crystal Palace 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har två vinster och två förluster på de sex senaste. Palace har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Palace har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältaren Lennon (16/1). Palace saknar backen Sakho (27/0).

Burnley börjar visa upp sitt framgångsrika spel från förra säsongen, men förlorade det viktiga bottenmötet mot Newcastle i veckan, hade innan fyra raka utan förlust (åtta raka i ligan), Laget har fem raka utan förlust på hemmaplan. Anfallarna Barnes och Wood har äntligen hittat målformen. Palace var också i riktigt bra form innan förlusten mot Man United i veckan, hade sex raka utan förlust. Palace har nu gjort mål i åtta raka bortamatcher (18 mål totalt på dessa åtta matcher). Båda lagen kan vinna detta möte och båda lagen har fem poäng ner till strecket, så ett viktigt möte. Burnley spelar väldigt sällan oavgjort på hemmaplan och det gör inte heller Palace på bortaplan. Burnley ska vara knappa favoriter.

5. Wolverhampton – Cardiff 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Cardiff har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Cardiff har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves två vinster och Cardiff har fyra vinster. Lagen har elva raka utan oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar inga spelare. Cardiff har frågetecken på mittfältaren Ralls (22/0).

Wolves är svårslagna just nu, men förlorade överraskande i veckan mot jumbon Hudds med 0-1, hade innan åtta raka utan förlust, Laget har fem raka utan förlust på hemmaplan. Laget slåss med Watford om den sista Europaplatsen och har tretton poäng upp till topplagen. Cardiff ligger precis under strecket. I matcherna mot Watford och Everton så var lagets defensiv under all kritik och får man inte ordning på defensiven så åker laget ur, för offensivt så händer det inte så mycket. Är ett av ligans sämsta bortalag. Wolves ska vara klara favoriter och är en av kupongens bästa spikar.

6. West Ham – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham två vinster och Newcastle har fyra vinster

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar anfallaren Yarmolenko (9/2) och backen Balbuena (17/1). Newcastle saknar backen Clark (11/3). 

West Ham kommer med tre raka utan vinst och en vinst på de sju senaste. Har även fem raka utan förlust och en förlust på de åtta senaste på hemmaplan. Newcastle är på gång och har nu fyra raka utan förlust och en förlust på de sex senaste. Har inte lika bra form på bortaplan, kommer med en vinst på de sex senaste. Newcastle har bara två vinster på bortaplan i ligan. West Ham ska vara favoriter här på hemmaplan och är ett tänkbart spikförslag.

7. Aston Villa – Derby 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste. Derby har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Villa har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar förstemålvakten Nyland (23/0), backarna Hutton (32/2) och Tuanzebe (19/0) och mittfältarna McGinn (30/2) och Grealish (21/2) och har frågetecken på backen Chester (28/5) och andremålvakten Kalinic (7/0). Derby saknar backen Forsyth (13/0), mittfältarna Bryson (23/2) och Mount (26/4) och har frågetecken på förstemålvakten Carson (27/0) och mittfältaren Lawrence (23/5).

Villa har nu över tio poäng upp till sista playoffplatsen och formen gör att laget får det svårt att hänga med i kampen, kommer med fem raka utan vinst. På hemmaplan har laget en vinst på de nio senaste med målskillnaden 18-23. Derby är också ur form och förlusten senast mot Nottingham kan bli kostsam, kommer med tre raka uddamålsförluster och fyra raka utan vinst. Har fyra raka utan vinst på bortaplan. Skulle Bristol C vinna sin match i veckan så har Derby fem poäng upp till en playoffplats. Krysset kan chansspikas här mellan två lag ur form. Glöm inte att Derby inte har vunnit borta mot Villa på 23 år.

8. Hull – Birmingham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Birmingham har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har fem raka utan förlust (en oavgjord), 5 senaste borta matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull två vinster och Birmingham har tre vinster. Hull har fyra raka vinster på hemmaplan med målskillnaden 15-4.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar backarna de Wijs (22/0), Kingsley (24/0) och Mazuch (6/0), anfallaren Campbell (29/11) och mittfältaren Toral (6/0) och har frågetecken på backarna Batty (20/0) och Stewart (21/0). Birmingham saknar inga viktiga spelare.

Hull var inne i en bra period, men nu är det bara hemmaspelet som fungerar, åtta raka utan förlust på hemmaplan. Laget har vittring igen på en playoffplats, är nu sex poäng efter men med en match mer spelad. Birmingham har också vittring på en playoffplats och har tre poäng upp, men formen är för ojämn för att laget ska kunna komma ikapp. Birmingham har gjort mål i elva raka bortamatcher i ligan och kan skrälla här med lite flyt. Båda lagen vann sina matcher i veckan. Hull ska vara favoriter här tack vare sin hemmaform och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen.

9. Millwall – Norwich x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Norwich har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall en vinst och Norwich har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och har frågetecken på målvakten Amos (12/0) och backarna Romeo (19/0) och Wallace (21/2). Norwich saknar mittfältaren Tettey (28/1).

Millwall har fyra poäng ner till strecket, kommer med två raka förluster. Annars så har Millwall börjat ta poäng på bortaplan och tappa poäng på hemmaplan. En vinst på de fem senaste på hemmaplan. Norwich är serieledare igen. Norwich har fyra vinster på de fem senaste och är ligans näst bästa bortalag. Norwich ska vara favoriter men om Millwall kommer med självförtroende så kan de slå vilket lag som helst på hemmaplan. Det brukar väldigt ofta bli mycket mål mellan dessa lag där Norwich ofta går segrande.

10. Preston – Bristol City 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har sex raka utan förlust (två oavgjorda). Bristol C har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston sex vinster (fyra av dessa med 2-1).  

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9) och mittfältarna Pearson (25/0) och Harrop (8/0) och har frågetecken på backen Fisher (24/0). Bristol C saknar inga viktiga spelare.

Preston har åtta raka utan förlust och har nu sex poäng upp till en playoffplats. Men har haft problem att vinna på hemmaplan på slutet, kommer med en vinst på de sju senaste. Bristol C var länge i superform, men har nu tre raka förluster, en i cupen och två i ligan. Bristol C har sista playoffplatsen, men det skiljer bara två poäng ner till Derby. Bristol C har alltså sex raka förluster mot Preston, det kan påverka lite. Även om Bristol C är lite ur form så det känns som ett jämnt möte som kan sluta oavgjort, men Preston ska vara favoriter.

11. Rotherham – Blackburn X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har fem raka kryss och en förlust på de sex senaste. Blackburn har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar anfallarna Proctor (16/2) och Vassell (19/0) och har frågetecken på backarna Mattock (34/1) och Raggett (7/1) och mittfältaren Taylor (31/4). Blackburn saknar backarna Williams (17/0) och Lenihan (26/1.

Rotherham kommer med fem raka kryss och nio raka utan vinst. Har även fyra raka utan vinst på hemmaplan och en vinst på de nio senaste hemmamatcherna. Rotherham ligger under strecket på sämre målskillnad. Blackburn kommer med fem raka utan vinst och hoppet om en playoffplats är nu borta. Laget har även en vinst på de tio senaste bortamatcherna. Två lag som har haft stora problem att vinna på slutet, speciellt Rotherham. Krysset är omgångens bästa chansspik, annars så ska Blackburn vara knappa favoriter.

12. Stoke – Nottingham Forest x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har sex raka utan vinst (tre oavgjorda). Forest har tre vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Forest har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Forest två vinster och fyra oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar anfallaren Berahino(23/3) och har frågetecken på anfallaren Vokes (5/1). Forest saknar backarna Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Figueierdo (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Cash (27/6) och anfallaren Grabban (31/15).

Stoke ska vara glada att det är fortsatt elva poäng ner till strecket för formen är dålig med sex raka utan vinst (näst sämst form i ligan). Har även en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Laget har i alla fall gjort mål igen, två raka 1-1 matcher, innan var det fyra raka utan gjorda mål. Forest tog en superviktig vinst senast hemma mot Derby och har nu tre poäng upp till en playoffplats men med två matcher mer spelade. Men om laget ska komma ikapp så måste bortaspelet bli klart bättre, tre vinster totalt i ligan på bortaplan är för dåligt och formen är nio raka utan vinst. Det mesta talar för ett oavgjort resultat här, men Forest borde ha lite mer motivation än Stoke och ska vara favoriter.

13. Wigan – Middlesbrough x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har en vinst och två förluster på de sex senaste. Boro har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Wigan har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro två vinster och fyra oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar mittfältaren Gibson (15/0). Boro saknar backen Flint (28/1) och har frågetecken på backen Friend (32/2),

Wigan har nu fem poäng ner till strecket efter fyra raka utan förlust. Har även fyra raka utan förlust på hemmaplan. Av bottenlagen så är Wigan det bästa hemmalaget och är svårslagna. Boro är med i jakten om en direktplats, har sju poäng upp och har sex poäng ner till Derby som är under playoffstrecket. Boro kan vara på gång igen efter en liten minisvacka och är ligans tredje bästa bortalag. Boro ska vara favoriter här, men Wigan är svårslagna på hemmaplan och kan kämpa till sig ett kryss som bäst.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-03-02 08:24 (senast ändrad 2019-03-09 14:40)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår