Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-08

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:

Det blev låg utdelning även denna vecka på 13 rätt och 0kr på 10 och 11 rätt. De stora favoriterna Man City, Millwall, Sheffield United, Norwich, Barnsley, Coventry och Luton vann. Skrällarna var få denna gång där Peterborough skrällde borta till 23% och Nottingham spelade oavgjort mot Preston borta till 27% och även Plymouth spelade oavgjort borta mot Bradford till 27%. Mina förslag på spikar och skrällar var riktigt bra denna gång och 12 rätt på mitt spelförslag där jag åkte på att Ipswich kvitterade på stopptid hemma mot Stoke.

Snabbanalys av denna omgång:

På denna kupong har vi tre matcher Premier League och tio matcher från Championship. Det är några lag i Championship som har ligamatch i veckan. I Premier League så är det fortfarande 20% av matcherna som slutar oavgjort och 30% i Championship. Det är 2-3 bra spikar, sen känns resten av matcherna ganska svåra och det kan skrälla denna gång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är topplaget Leeds som möter bottenlaget Bolton, ska vara klasskillnad!
Omgångens bästa värdespik är svårslagna Boro som spelar hemma mot ett svajigt QPR.
Omgångens chansspik är krysset mellan två de formsvaga lagen Stoke mot Villa.
Omgångens bästa skräll är formstarka Bristol C som möter serieledarna Norwich.
Omgångens drag är formstarka Sheff United som möter West Brom i ett viktigt toppmöte.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Leicester som möter ett Palace som är på gång, gör mål hela tiden just nu.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 8!

1. AFC Bournemouth – Wolverhampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Wolves har sex raka utan förlust (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Bournemouth och en vinst för Wolves.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backen Francis (17/0), mittfältarna Cook (13/0) och Brooks (22/6) och anfallaren Wilson (21/10) och har frågetecken på mittfältaren Lerma (18/1). Wolves saknar inga spelare.

Bournemouth kan ena dagen vinna mot Chelsea för att sen förlora mot Cardiff, men det är också stor skillnad på lagets prestationer på hemmaplan kontra bortaplan. Laget har en förlust på de fem senaste på hemmaplan och det var i FA-Cupen. Wolves fortsätter att imponera och har nu sju raka utan förlust och är vidare till kvartsfinal i FA-Cupen. Laget har en förlust på de sju senaste bortamatcherna och det var mot suveräna Man City. Ett öppet möte där båda lagen har lika stor chans att vinna.

2. Newcastle – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka utan vinst (en oavgjord).

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle tre vinster och Hudds har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar mittfältaren Shelvey (11/0). Hudds saknar anfallaren Mbenza (17/0) och har frågetecken på backen Löwe (20/0).

Newcastle har bara en poäng ner till strecket och har inte råd att tappa poäng i detta bottenmöte. Formen är bra med poäng mot Wolves och vinst mot Man City och bara en 0-1 förlust mot Tottenham. Senast Newcastle mötte ett bottenlag hemma (Cardiff) så vann laget med 3-0. Hudds fortsätter med sin usla form, fjorton raka utan vinst och sju raka utan vinst på bortaplan. Men det ska påpekas att Hudds mött lag som Arsenal, Chelsea, Everton och Man City på slutet. Hudds gjorde äntligen mål igen efter fem raka utan gjorda mål, då laget förlorade mot Arsenal med 1-2. Newcastle är inte pålitliga, men med Hudds form så blir Newcastle ett bra spikförslag så länge inte ettan går över 70%.

3. Leicester – Crystal Palace 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har sex raka utan vinst (en oavgjord). Palace har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester två vinster och Palace har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar mittfältaren Albrighton (22/2). Palace saknar backen Tomkins (22/1).

Leicester är helt ur form och kommer med sex raka utan vinst (fem förluster) och tre raka förluster på hemmaplan. Men de tog poäng av Liverpool och var nära att ta poäng mot Man United och har mött fyra topplag på slutet. Palace däremot visar upp en fin formkurva med fem raka utan förlust och är vidare till kvartsfinal i FA-Cupen. Den stora skillnaden mot förut är att laget nu gör mål på sina chanser, nio raka matcher med gjorda mål. Palace ska vara favoriter här tack vare formen, för i grunden är det två jämna lag. Nån gång vänder det för Leicester.

4. Birmingham – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Blackburn har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar inga viktiga spelare. Blackburn saknar backen Lenihan (26/1.

Birmingham är svårslagna, speciellt på hemmaplan och därför var förlusten senast hemma mot bottenlaget Bolton väldigt överraskande och den förlusten gjorde att laget nu är sju poäng från en playoffplats. Blackburn var länge med och kämpade om playoffplatserna men har nu fyra raka förluster och säsongen verkar sluta tidigt för nykomlingen, är inte helt borta ännu då det är tio poäng upp. Birmingham ska vara favoriter här på hemmaplan, men eftersom lagen ofta spelar jämna matcher mot varandra och en hel del oavgjort så måste krysset med.

5. West Bromwich – Sheffield United 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har två vinster och två förluster på de sex senaste. Sheff United har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom tre vinster och Sheff United har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar mittfältarna  Phillips (22/5) och Morrison (15/0) och har frågetecken på mittfältaren Brunt (24/1) och anfallaren Robson-Kanu (25/4). Sheff United saknar backarna Baldock (17/1) och O´Connell (31/1). 

Fyran mot tvåan och det skiljer fyra poäng mellan lagen, men West Brom har match i veckan mot QPR och kan komma ikapp vid en vinst. Båda lagen har en liknande formkurva i ligan. West Brom är på gång igen och har tre raka utan förlust och vinsten senast i derbyt borta mot Villa var starka papper. Sheff United kommer med fem raka utan förlust och har nu gått förbi Leeds upp till en andraplats, men har en match mer spelad. Sheff United är ett klart bättre hemmalag än bortalag och det gör att West Brom ska vara favoriter men långt ifrån ett spikförslag, detta möte kan sluta hur som helst och båda lagen har sina skyttekungar i toppform.

6. Middlesbrough – Queens Park Rangers 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de sex senaste. QPR har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro fyra vinster och QPR har två vinster. Lagen har inte spelat oavgjort på tretton raka matcher.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backen Flint (28/1). QPR saknar backarna Cameron (13/1) och Rangel (17/2) och har frågetecken på backen Lynch (28/3).

Boro har nu gått upp på en playoffplats igen, men har en match mer spelad. Boro är experter på att vinna med uddamålet och har även ligans bästa defensiv. Laget är även svårslagna på hemmaplan, men har lika många oavgjorda som vinster. QPR har ligans sämsta formkurva och förlorar ofta med uddamålet och har fem raka utan vinst på bortaplan. Laget har tio poäng ner till strecket så det är ingen panik ännu och QPR är ett lag som brukar överraska ibland. Boro ska vara favoriter och ett spikförslag, men det kan inte vara helt fel att ta med krysset på de större systemen.

7. Millwall – Preston x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och en förlust på de sex senaste. Preston har sex raka utan förlust (två oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall tre vinster och Preston har en vinst. Millwall har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och har frågetecken på anfallarna Gregory (29/7) och Elliott (23/3) och målvakten Amos (12/0). Preston saknar anfallaren Robinson (18/9) och mittfältaren Harrop (8/0) och har frågetecken på anfallaren Moult (18/4).

Millwall har varit svårslagna på slutet och har även tagit sig till en kvartsfinal i FA-Cupen. Men laget är fortfarande kvar i bottenstriden och har två poäng ner till strecket, men har två matcher mindre spelade. Preston har ligans näst bästa formkurva och har nu sju raka utan förlust. Laget har även tre raka vinster på bortaplan. Har nio poäng upp till en playoffplats och måste bibehålla formen om hoppet ska leva vidare. Preston ska vara favoriter trots Millwall är ett bättre hemmalag än vad Preston är ett bortalag. Men den som har råd tar med alla tecknen.

8. Norwich – Bristol City 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Bristol C har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar mittfältaren Vrancic (24/7) och har frågetecken på backen Klose (23/4) och mittfältaren Leitner (19/2). Bristol C saknar målvakten Mäenpaa (23/0) och har frågetecken på mittfältaren Watkins (1572) och anfallaren Weimann (30/6).

Norwich har ligans tredje bästa formkurva och Bristol C har ligans bästa formkurva. Norwich är nya serieledare igen och är nu två poäng före. Laget öser in mål för tillfället, 18 mål på de sex senaste och anfallaren Pukki är stekhet. Bristol C är har den sista playoffplatsen och har nu sju raka vinster i ligan och tre raka vinster på bortaplan med målskillnaden 0-4. Har ligans näst bästa defensiv. Norwich ska vara favoriter här på hemmaplan och kan vara en tänkbar chansspik på de mindre systemen, men med Bristol C form så kan man inte räkna bort laget och just nu är spelvärdet på tvåan.

9. Leeds – Bolton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds sex vinster, alla med uddamålet. Leeds har fyra raka uddamålsvinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar backarna Berardi (8/0) och Douglas (22/0), anfallaren Clarke (16/2) och mittfältaren Dallas (16/1) och har frågetecken på mittfältaren Forshaw (23/0). Bolton saknar anfallaren Wildschut (16/2) och backen Taylor (18/0) och har frågetecken på mittfältaren O´Neill (18/1) och backen Wilson (13/0). 

Leeds är inne i en osäker period och har nu tappat sin direktplats, men har en match mindre spelad än Sheff United. Är ligans näst bästa hemmalag och vinner nu varannan hemmamatch. Bolton är näst sist i ligan och har tre poäng upp till säker mark, formen är en vinst på de åtta senaste. Blev överkörda av Norwich senast och nu möter man nästa topplag och ettan är kupongens klart bästa spik.

10. Brentford FC – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Hull har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford en vinst och Hull har fyra vinster.  

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar mittfältaren Macleod (16/3) och backen Henry (10/1) och har frågetecken på backen Dalsgaard (28/2). Hull saknar backarna de Wijs (22/0) och Mazuch (6/0) och mittfältaren Toral (6/0).

Två gamla bottenlag som lämnat bottenstriden för gott. Brentford är inne i en stark period, speciellt på hemmaplan där laget nu har fem raka vinster med målskillnaden 13-4 och sju raka utan förlust. Hull hade en bra period och var ett tag hela ligans formstarkaste lag, men nu har verkligheten kommit ikapp, speciellt på bortaplan där laget nu har fyra raka utan vinst. Brentford ska vara favoriter och är ett spikförslag.

11. Sheffield Wednesday – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har två vinster och en förlust på de sex senaste. Swansea har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed saknar backen Penney (16/0) och har frågetecken på backen Lees (28/12. Swansea saknar backarna Olsson (17/0) och Rodon (23/0) och mittfältarna Routledge (11/2) och Fer (24/1) och har frågetecken på backen Dyer (11/0).

Två mittenlag som snart inte har något att spela för. Sheff Wed har varit svårslagna på slutet med tre raka kryss och fyra raka utan förlust. Laget är även svårslagna på hemmaplan och har sju raka utan förlust, men även där så spelar laget väldigt ofta oavgjort. Swansea gick vidare till kvartsfinal i FA-Cupen efter att fullständigt kört över Brentford i andra halvlek, Brentford ledde till och med i paus. I ligan är det lite mer jojo mellan resultaten och just nu är det förlust mot topplagen och poäng mot bottenlagen. Sheff Wed ska vara knappa favoriter på hemmaplan, men krysset kan vara omgångens chansspik.

12. Stoke – Aston Villa X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Stoke har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke fyra vinster och Villa har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar backen Edwards (16/0). Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backen Tuanzebe (19/0) och mittfältaren Grealish (21/2) och har frågetecken på backarna Taylor (19/0) och Chester (28/5).

Stoke ska vara glada att det är elva poäng ner till strecket för formen är dålig med fem raka utan vinst. Har även fyra förluster på de fem senaste hemmamatcherna. Villa kommer med fyra raka utan vinst och en playoffplats ser allt mer ut som omöjligt. Har även fyra raka utan vinst på bortaplan. Villa spelar väldigt ofta oavgjort och det mesta talar även för ännu ett kryss i detta jämna möte. Så antingen chansspikar man krysset eller tar med alla tecknen.

13. Reading FC – Rotherham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och två förluster på de sex senaste. Rotherham har sex raka utan vinst (fyra oavgjorda).

5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Rotherham har en vinst. Reading har fyra raka vinster och sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar backen O´Shea (7/0), målvakten Jaakkola (15/0) och anfallaren Baldock (19/5). Rotherham saknar anfallarna Proctor (16/2) och Vassell (19/0) och har frågetecken på backen Raggett (7/1).

Ett extremt viktigt bottenmöte, Reading ligger precis ovanför strecket och Rotherham ligger precis under och det skiljer fem mål mellan lagen. Båda lagen har spelat väldigt mycket oavgjort på slutet. Reading har i alla fall tre raka utan förlust på hemmaplan. Rotherham har åtta raka utan vinst och laget har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Reading ska vara favoriter och 1x blir nästan som en helgardering.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-02-21 22:16 (senast ändrad 2019-03-02 08:24)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår