Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-06

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:

Det blev bra utdelning på 13 rätt senast. Wolves vann borta mot ett svagt Everton till 31%, Brighton lyckades få 0-0 mot Watford till 27%, Southampton lyckade få 1-1 borta mot Burnley 28%, Cardiff vann hemma mot Bournemouth till 25%, Norwich vann borta mot Leeds i den tidiga seriefinalen till 16%, Reading kämpade till sig 0-0 hemma mot Aston Villa till 24% och Middlesbrough vände ett underläge till vinst borta mot West Brom i toppmötet till 17%. Mina förslag på spikar var rätt dåliga (förutom Chelsea som var i stort sett sten klar), men skrällvarningarna var jag ganska rätt ute på, men det blev större skrällar än jag väntade mig. 9 rätt för mitt förslag får ses som ej godkänt.

Snabbanalys av denna omgång:

På denna kupong har vi fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship. Det är några lag som har ligamatch och omspel i FA-Cupen i veckan, ha koll på dessa. En svår omgång där det finns skrällvarningar lite överallt, ingen går riktigt säker denna gång. Tänk även på att det bara är 20% av matcherna som det slutar oavgjort i Premier League och 30% i Championship.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.
Snart lanserar Svenska spel sin “Spela tillsammans” sida och då kommer självklart vi på Tipsmedoss lägga ut flera andelsspel på Stryktipset och Europatipset som ni kan köpa in er på. Vi kommer att utgå från våra speltips och sen byggs det på, mer info kommer strax innan lanseringen.

Omgångens bästa favorit är ligaledarna Liverpool som spelar hemma mot Bournemouth som förlorade borta mot Cardiff senast.
Omgångens bästa värdespik är Sheffield W som spelar hemma mot ett av ligans sämsta bortalag.
Omgångens chansspik är Crystal Palace som spelar hemma i derbyt mot West Ham, hemmaplansfördelen avgör här.
Omgångens bästa skräll är formstarka Hull som spelar borta mot topplaget Derby. 
Omgångens drag är opålitliga Everton som spelar borta mot Watford. Everton ska vara det bättre laget i grunden och vaknar spelarna på rätt sida så kan det bli åka av här.
Omgångens favorit som är i fara är Nottingham som spelar hemma mot Brentford. Nottingham har fyra raka förluster hemma mot Brentford.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 6!

1. Liverpool – AFC Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Liverpool fyra vinster och Bournemouth har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar backarna Lovren (9/1) och Gomes (13/0) och har frågetecken på backen Alexander-Arnold (17/1). Bournemouth saknar backen Francis (17/0) och mittfältaren Cook (13/0) och anfallaren Wilson (21/10) och har frågetecken på anfallaren Solanke och mittfältarna Lerma (18/1) och Brooks (22/6).

Liverpool kommer med två raka 1-1 matcher och spelarna börjar se lite slitna ut. Frågan är om Klopp vågar att rotera till detta möte då Bayern München väntar i nästa match (är förvisso 10 dagar senare). På hemmaplan är Liverpool obesegrade i ligan och när lagen möttes i december så gjorde Salah hattrick på bortaplan. Bournemouth vinner hemma mot vilket motstånd som helst, men på bortaplan så är laget ruskigt dåliga. Laget har åtta raka förluster med målskillnaden 3-21 och totalt tre vinster i ligan. Det mesta talar för en Liverpool vinst här, bergetta!

2. Huddersfield – Arsenal 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har sex raka utan vinst. Arsenal har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har fem raka förluster, 5 senaste borta matcherna:Arsenal har en vinst och tre förluster de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Arsenal fem vinster, målskillnaden är 11-2.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds har frågetecken på anfallaren Mbenza (16/0). Arsenal saknar backarna Holding (1070), Bellerin (19/0) och Sokratis (16/0) och har frågetecken på mittfältaren Mkhitaryan (14/4).

Hudds är för dåliga denna säsong, speciellt offensiven och kommer med största sannolikhet att åka ur. Laget ligger sist, har två vinster i ligan och formen är tretton raka utan vinst och sex raka förluster på hemmaplan, kan få tillbaka några viktiga spelare till detta möte. Arsenal vinner hemma och tappar poäng borta för tillfället, laget har en vinst på de sju senaste bortamatcherna. Arsenal har en del skadeproblem i defensiven som påverkat på slutet, men nu möter man hela Englands sämsta offensiv och det är dags igen för en vinst på bortaplan. Men det är ingen bergetta och den som jagar miljonerna chansar med krysset som gardering.

3. Crystal Palace – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och tre oavgjorda. Palace har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar mittfältaren Kouyate (21/0) och har frågetecken på backen Tomkins (21/1). West Ham saknar backen Balbuena (17/1), mittfältarna Sanchez (5/0) och Wilshere (5/0) och anfallaren Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på mittfältaren Nasri (2/0) och anfallarna Perez (10/2) och Arnautovic (17/7).

Ett Londonderby mellan två mittenlag där Palace har lite bättre form. Båda lagen hade problem i våras på hemmaplan, men nu är det tvärtom. Palace kommer med tre raka utan förlust och tre vinster på de fyra senaste hemmamatcherna. West Ham stod upp bra mot Liverpool senast och var till och med bättre stundtals, men formen är ändå fyra raka utan vinst och fyra raka förluster på bortaplan. Palace har en bra defensiv och har nu även fått in förstärkning i offensiven och det gör att laget ska vara favoriter i detta derby. West Ham störs fortfarande av skador i truppen, men kan få tillbaka några till detta möte och det gör att spelvärdet finns på tvåan i så fall.

4. Southampton – Cardiff 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har två vinster och en förlust på de sex senaste. Cardiff har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton två vinster och Cardiff har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar mittfältaren Lemina (18/0) och har frågetecken på anfallarna Austin (16/2) och Obafemi (5/1). Cardiff saknar backen Morrison (22/0) och har frågetecken på mittfältarna Camarasa (22/3) och Murphy (19/3). 

Ett viktigt bottenmöte där vinnare kan ta ett stort steg för ett nytt kontrakt. Det är ligans näst sämsta hemmalag mot ligans näst sämsta bortalag som möts och det gör att det luktar oavgjort lång väg. Southampton har varit svårslagna sen nya tränare tog över, vem vinner inte så ofta. Cardiff tog en viktig vinst senast mot Bournemouth, men det var på hemmaplan. Southampton är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter.

5. Watford FC – Everton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Everton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar mittfältaren Kiko (20/0) och har frågetecken på mittfältaren Doucoure (22/3). Everton saknar backen Digne (22/3) och har frågetecken på backarna Baines (5/0) och Mina (10/1) och mittfältaren Gueye (20/0).

Watford är svårslagna för tillfället men vinner inte så ofta för att klättra i tabellen. En förlust på de åtta senaste, samtidigt en vinst på de sex senaste hemmamatcherna. Everton fortsätter att ha problem, senast blev Wolves för svåra på hemmaplan. Laget har två vinster och fem förluster på de sju senaste bortamatcherna. Två jämna lag i grunden, men Watford ser ut ha mer energi än Everton och har även hemmaplansfördelen. Men lita inte på Everton, kan lika gärna vinna detta möte med 3-0 om allt stämmer för dagen.

6. Blackburn – Bristol City 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol C har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har fem raka utan förlust (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Blackburn har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar backen Mulgrew (21/8). Bristol City saknar målvakten Maenpää (23/0) och har frågetecken på mittfältarna Walsh (6/0) och Watkins (15/2) och anfallaren Taylor (20/3).

Blackburn är fyra poäng bakom Bristol C som har den sista playoffplatsen. Blackburn är mycket svårslagna på hemmaplan och har nu tre raka vinster på hemmaplan. Bristol C har ligans bästa formkurva och har totalt sju raka vinster och tretton raka utan förlust. Det är näst intill omöjligt att räkna ut vilket lag som vinner, det är bara att ta med alla tecknen och hoppa till nästa match. Spelvärdet finns just nu på krysset!

7. Bolton – Preston x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Preston har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och fyra oavgjorda. Bolton har sju raka utan vinst, fem av dessa har slutat oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar anfallaren Wildschut (16/2) och har frågetecken på målvakten Alnwick (25/0) och backarna Wilson (11/0) och Beevers (19/2). Preston saknar anfallaren Robinson (18/9) och mittfältaren Harrop (8/0) och har frågetecken på backen Clarke (20/0) och anfallaren Moult (18/4).

Bolton ligger näst sist och har tre poäng upp till Rotherham som är ovanför strecket, formen är fem raka utan vinst och sju raka utan vinst i ligan. Bolton är ligans sämsta hemmalag, men har tagit några viktiga poäng på slutet. Ojämna Preston har vänt på formkurvan ännu en gång, har nu fyra raka utan förlust och två raka vinster på bortaplan. Preston kan vid vinst här ta ett stort steg mot ett nytt kontrakt, men vid förlust så kan det vara 8-9 poäng ner till bottenstriden. Preston är det bättre laget i grunden, men går inte att lita på denna säsong så krysset måste med tidigt och den som har råd tar med alla tecknen.

8. Derby County – Hull 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Hull har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Hull har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby fyra vinster och Hull har en vinst. Derby har fem raka utan förlust. På de fjorton senaste mötena så har det slutat oavgjort en gång.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backarna Davies (5/0) och Forsyth (13/0), mittfältaren Mount (26/4) och anfallaren Marriott (22/7). Hull saknar mittfältaren Toral (6/0) och backarna Mazuch (6/0) och de Wijs (22/0) och har frågetecken på backen Burke (22/0).

Derby tappade sin playoffplats efter 0-0 senast men det är bara sämre målskillnad som håller laget borta. Derby kan vara på gång igen, har nu fyra raka utan förlust och är väldigt svårslagna på hemmaplan. Hull har fortfarande ligans näst bästa formkurva, men det ser inte helt pålitligt ut och har nu tre raka utan vinst på bortaplan. Laget är fyra poäng bakom Derby. Lagen har redan mötts två gånger denna säsong, 4-0 och 2-1 till Derby på bortaplan, men det ska tilläggas att Hull hade en hemsk period då, är klart bättre till detta möte. Derby ska vara favoriter, men Hull kan överraska här.

9. Nottingham Forest – Brentford FC 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Forest har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Brentford har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Forest har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brentford har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Forest en vinst och Brentford har fem vinster. Forest har fyra raka förluster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Forest saknar backarna Hefele (15/0), Benalouane (3/0) och Dawson (10/0) och mittfältaren Colback (26/2) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0). Brentford saknar mittfältaren Macleod (16/3) och har frågetecken på backen Henry (10/0).

Forest har det tungt, tre raka förluster fyra förluster på de fem senaste. Laget har fem poäng upp till en playoffplats, men är det lag som har sämst formkurva av de jagande lagen, laget saknar även några viktiga spelare till detta möte. Brentford har nu lämnat bottenstriden och är fem poäng bakom Forest, formkurvan pekar uppåt med nio raka utan förlust. Men på bortaplan så vinner Brentford ytterst sällan, en vinst på femton matcher. Brentford ska vara knappa favoriter och glöm inte att Forest har fyra raka förluster hemma mot Brentford, som nu också är i bättre form än Forest.

10. Queens Park Rangers – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Birmingham har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR fyra vinster och två oavgjorda. QPR har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR har frågetecken på backarna Rangel (17/2) och Cameron (13/1) och anfallaren Hemed (14/3). Birmingham saknar backarna Pedersen (25/1) och Roberts (5/0) och mittfältaren Lakin (8/0).  

Två lag ur form. QPR har fyra raka utan vinst och en vinst på de sex senaste. Birmingham har en vinst på de sju senaste och den vinsten kom senast hemma mot Forest. QPR ligger i mitten och har åtta poäng upp till en playoffplats, spelar väldigt sällan oavgjort på hemmaplan. Birmingham är faktiskt bara fyra poäng bakom Bristol C och Derby, men spelar alldeles för ofta oavgjort för att komma ikapp. QPR ska vara favoriter, men Birmingham är svårslagna och har vittring på en playoffplats.

11. Rotherham – Wigan 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Wigan har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rotherham har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Rotherham två vinster och Wigan har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar mittfältarna Williams (27/0) och Newell (18/0) och anfallaren Proctor (16/2). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och har frågetecken på mittfältarna Powell (18/4) och Massey (8/1) och anfallaren Grigg är såld (17/4). 

Ett bottenmöte där det skiljer sex poäng mellan lagen till Wigans fördel. Rotherham lyckade få 0-0 mot Millwall senast efter fyra raka förluster. Laget har en vinst på de sju senaste hemmamatcherna. Wigan har två vinster på de tio senaste, båda på hemmaplan för på bortaplan så har laget skrapat ihop 5 poäng i ligan. Lagen har mötts två gånger denna säsong, en vinst var på hemmaplan. Rotherham ska vara knappa favoriter, men det kan vara dags för Wigans andra vinst på bortaplan denna säsong.

12. Sheffield Wednesday – Reading FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Reading har en vinst och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Reading har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff Wed tre vinster och Reading har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff wed har frågetecken på mittfältaren Pelupessy (24/0). Reading saknar backen Ilori (19/1) som är såld.

Sheff wed har två raka vinster i ligan, mot bottenlagen Ipswich och Wigan. Laget har även varit svårslagna på hemmaplan på slutet, sex raka utan förlust. Reading ligger under strecket med 1 poäng upp till Rotherham. Laget har en vinst på de femton senaste. Har vunnit en bortamatch i ligan denna säsong och det gör att Sheff Wed ska vara klara favoriter i detta möte och är omgångens bästa värdespik.

13. Swansea – Millwall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Millwall har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och Millwall har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar backarna Olsson (17/0) och Rodon (23/0) och mittfältaren Routledge (10/2) och har frågetecken på mittfältaren Fer (24/1). Millwall saknar anfallarna Bradshaw (1070) och Elliott (23/3) och har frågetecken på mittfältaren Wallace (26/4). 

Swansea förlorade senast mot topplaget Bristol C och bröt därmed sin form på sju raka utan förlust. På hemmaplan har laget fyra raka utan förlust. Det som talar emot lite för Swansea är att laget har sex poäng upp till en playoffplats och förlust här så kan motivationen börja minska. Millwall har fem poäng ner till Reading och då har laget ändå varit svårslagna på slutet i ligan, men det är på hemmaplan för på bortaplan så har laget bara en vinst i ligan. Swansea ska vara favoriter och 1x ska räcka väldigt långt här.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-02-07 11:53 (senast ändrad 2019-02-14 21:56)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår