Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-05

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:

Det blev riktigt bra utdelning på 13 rätt senast, för det skrällde en hel del i FA-Cupen. Premier League lagen Everton, Wolves, Brighton och West Ham åkte ur eller tappade poäng och hemmastarka Stoke åkte på en 0-2 förlust mot formsvaga Preston. Mina förslag på spikar var rätt dåliga, men skrällvarningarna var jag ganska rätt ute på.

Snabbanalys av denna omgång:

På denna kupong har vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. Det är full omgång i Premier League och två Championshipmatcher i veckan och som vanligt kommer många klubbar att rotera och vila några av sina nyckelspelare, så håll koll på startelvorna när de släpps en timma innan matchstart (speciellt de lag som har bred trupp med få skador). Tänk även på att det bara är 20% av matcherna som det slutar oavgjort i Premier League och 30% i Championship.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.
Snart lanserar Svenska spel sin “Spela tillsammans” sida och då kommer självklart vi på Tipsmedoss lägga ut flera andelsspel på Stryktipset och Europatipset som ni kan köpa in er på. Vi kommer att utgå från våra speltips och sen byggs det på, mer info kommer strax innan lanseringen.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Chelsea som möter jumbon Hudds. Hudds har en av hela Englands sämsta offensiv.
Omgångens bästa värdespik är Burnley som börjat vinna igen på hemmaplan, möter nu ett Southampton som inte trivs mot just Burnley på bortaplan.
Omgångens chansspik är formstarka Watford som möter Brighton som är svårslagna på hemmaplan.
Omgångens bästa skräll är Wolverhampton som har bra form och möter ett Everton som man aldrig vet var man har, Wolves offensiv är bättre än Evertons defensiv för tillfället.
Omgångens drag är krysset i toppmötet mellan West Brom mot Middlesbrough.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Wigan som möter ojämna QPR. Wigan har inte vunnit på hemmaplan sen år 2011 mot QPR.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 5!

1. Chelsea – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka utan vinst (en oavgjord).

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fyra raka vinster och fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst (en oavgjord).

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Chelsea fyra vinster och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea saknar Hudds saknar mittfältaren Billing (21/2) och har frågetecken på mittfältaren Mooy (15/2).

Chelsea gick till final i Ligacupen och gick vidare i Fa-Cupen förra veckan. Laget har fått in anfallaren Higuain istället för Morata, borde vara ett plus. Chelsea är starka hemma och har nu fyra raka vinster. Hudds har ligans sämsta formkurva och ligger sist, har bytt tränare för att försöka få igång offensiven framför allt. Hudds har gått mållösa i tre raka matcher och sex av de nio senaste. Chelsea ska bara vinna detta möte och är kupongens bästa spik!

2. Everton – Wolverhampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton två vinster och fyra oavgjorda. Everton har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton saknar backen Jagielka (2/0) och har frågetecken på backen Mina (10/1). Wolves saknar inga viktiga spelare.

Everton åkte ur FA-Cupen mot Millwall senast och har nu två raka förluster, innan var det två raka vinster. Everton är svårslagna på hemmaplan och har nu igen två raka vinster. Wolves fortsätter att hålla sig strax under topplagen, men är klart bättre hemma än på bortaplan. Laget fick bara 2-2 mot Shrewsbury i FA-Cupen på bortaplan. Ett öppet möte där Everton ska vara knappa favoriter, men det går inte att lita på Everton denna säsong så den som har råd tar med alla tecknen.

3. Brighton – Watford FC 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Watford har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton en vinst och Watford har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar backen Bernardo (11/0) och anfallarna Izquierdo (9/0) och Jahanbakhsh (10/0). Watford saknar mittfältaren Kiko (20/0) och har frågetecken på backen Cathcart  (22/2) och mittfältaren Doucoure (22/3).

Brighton fick bara 0-0 mot West Brom på hemmaplan i FA-Cupen senast och har nu tre raka utan vinst. Brighton är klart bättre på hemmaplan än borta, men har bara en vinst på de fem senaste hemmamatcherna. Watford är formstarka och gick även vidare i FA-Cupen efter en stark vinst borta mot Newcastle. Laget har verkligen lyfts sig på bortaplan med tre raka vinster och sex raka utan förlust. På dessa sex matcher så snittar laget 2,17 mål framåt. Båda lagen kan vinna detta möte, men med Watfords fina form på bortaplan så kan tvåan chansspikas. 

4. Burnley – Southampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Burnley har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältaren Lennon (16/1) och backen Lowton (15/0) och har frågetecken på mittfältarna Brady (9/0) och Gudmundsson (17/2) och backen Bardsley (10/0). Southampton saknar backen Yoshida (9/0) och mittfältaren Lemina (18/0) och har frågetecken på backarna Targett (11/0) och Bertrand (12/1) och anfallarna Austin (16/2) och Obafemi (5/1). 

Två lag som har hittat formen, Burnley har en förlust på de sex senaste och tre raka vinster på hemmaplan, men har också två raka matcher utan gjorda mål framåt. Southampton har en förlust på de sex senaste under ordinarie tid och har fyra raka utan förlust på bortaplan. Laget har gjort två mål per match i fyra raka matcher. Burnley var chanslösa mot Man City i FA-Cupen senast (0-5), men har varit starka på hemmaplan på slutet och ska vara favoriter i detta möte. Sen brukar Southampton ha stora problem att vinna borta mot Burnley. Ettan kan vara omgångens bästa värdespik!

5. Crystal Palace – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Fulham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka utan vint (en oavgjord).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och Fulham har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar målvakterna Hennessey (17/0) och Guaita (6/0). Fulham saknar backen Mawson (13/0), mittfältaren Anguissa (11/0) och anfallaren Kamara (13/3).

Palace har målvaktskris och har nu lånat in den Brasilianska målvakten Lucas Perri från Sao Paulo, återstår att se om han petar den rutinerade Speroni. Annars så har Palace spelat upp sig och vinsten senast i FA-Cupen mot Tottenham var starkt gjort. Men laget är nu näst sämst på hemmaplan i ligan. Fulham fortsätter att förlora och har nu fyra raka förluster och laget är klart sämst i ligan på bortaplan, två oavgjorda. Har tre raka 1-2 förluster och nån gång kommer det att vända för Fulham, men får det svårt i detta derby på bortaplan. Ettan är en tänkbar spik.

6. Cardiff – AFC Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff en vinst och Bournemouth har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar backen Morrison (22/0) och har frågetecken på mittfältaren Arter (19/0). Bournemouth saknar backen Francis (17/0) och mittfältaren Cook (13/0) och anfallarna King (20/6) och Wilson (21/10) och har frågetecken på anfallaren Solanke.

Cardiff är ur form igen och är nu återigen under strecket, fyra raka utan vinst och en 0-3 förlust i bottenmötet mot Newcastle och innan dess 0-0 mot jumbon Hudds. Cardiff har gått mållösa i fyra raka matcher. Men laget tar sina poäng på hemmaplan och ska inte underskattas. Bournemouth är inne i en tung period och vinsten senast mot West Ham var välbehövlig. På bortaplan så har laget sju raka förluster. Om nu båda anfallarna King och Wilson saknas så är det ett klart minus och det gör Cardiff till favoriter här, men om båda kommer till spel så blir Bournemouth knappa favoriter enligt mig. Nån gång kommer Bournemouth vinna på bortaplan igen, är i grunden klart bättre än Cardiff.

7. Leeds – Norwich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Norwich har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds tre vinster och Norwich har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar mittfältarna Dallas (15/1) och Phillips (26/0) och backarna Douglas (21/0) och Berardi (8/0). Norwich saknar mittfältaren Tettey (25/1) och har frågetecken på mittfältaren Leitner (19/2) och backen Klose (23/4).

Ettan mot tvåan och båda lagen har börjat få guldfrossa. Leeds vann efter mycket besvär över bottenlaget Rotherham senast och befäster därmed förstaplatsen och har sex poäng ner till trean. Leeds har nu tio raka utan oavgjort. Norwich är tre poäng bakom Leeds, har en vinst på de sju senaste. Spelade 2-2 mot trean Sheff United senast och har nu tre raka utan förlust och kan vara på gång igen. Laget har sju raka utan förlust på bortaplan. Vilket möte, Leeds kan rycka ifrån vid vinst, Norwich kommer ikapp vid vinst och oavgjort gör så att de jagande lagen kommer allt närmre. Leeds är ruskigt starka på hemmaplan och ska vara favoriter här men Norwich är samtidigt ruskigt svårslagna i bortaspelet. 1x ska räcka långt men den som har råd tar med alla tecknen.

8. Birmingham – Nottingham Forest 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Nottingham har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har fem raka utan vinst (två oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham en vinst och Nottingham har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar backen Roberts (5/0). Nottingham saknar backarna Darikwa (21/0), Hefele (15/0), Dawson (10/0) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0). 

Birmingham kommer med tre raka förluster och fem raka utan vinst, men är väldigt svårslagna på hemmaplan i ligan. Laget spelar väldigt ofta oavgjort i ligan. Nottingham har lite bättre form, vann senast efter tre raka förluster. Har på bortaplan sex raka utan vinst. Nottingham har lika många oavgjorda som Birmingham i ligan men det var ett tag sen laget spelade oavgjort, sex raka utan oavgjort. Birmingham är svårslagna på hemmaplan och Nottingham vinner inte ofta på bortaplan och det gör att 1x ska räcka långt här. (Birmingham möter formstarka Swansea i veckan).

9. Bristol City – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har sex raka vinster. Swansea har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har fyra raka vinster och fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Swansea har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C tre vinster och Swansea har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol City saknar mittfältaren Walsh (6/0) och har frågetecken på mittfältaren Watkins (15/2). Swansea saknar backarna Olsson (17/0) och Rodon (23/0) och mittfältaren Routledge (10/2) och har frågetecken på backen Naughton (19/1) och mittfältarna Asoro (8/0) och Carroll (12/0). 

Bristol C är ligans formstarkaste lag och laget gick även vidare i FA-Cupen senast. Kommer med sex raka vinster och tolv raka utan förlust. Fyra raka vinster och sju raka utan förlust på hemmaplan och då är laget det fjärde sämsta hemmalaget i ligan. Swansea är formstarka och svårslagna för tillfället, sex raka utan förlust och det är fem vinster av dessa sex. Laget har gjort mål i åtta raka bortamatcher. Med den formen Bristol C har nu så är ska de vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag, men Swansea är svårslagna och kan jobba till sig ett kryss här. (Swansea möter formsvaga Birmingham i veckan).

10. Hull – Stoke 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Stoke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har fyra raka vinster och fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull en vinst och Stoke har fyra vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar mittfältarna Toral (6/0) och Irvine (21/5), backarna Mazuch (6/0) och de Wijs (22/0) och anfallaren Bowen (29/14) och har frågetecken på backen Burke (22/0). Stoke saknar inga viktiga spelare.

Hull har ligans näst bästa formkurva, men åkte på en 0-3 förlust borta mot Blackburn senast. Har nu en vinst på de fyra senaste, men på hemmaplan så har laget fyra raka vinster och fem raka utan förlust med målskillnaden 14-2 (har hållit nollan i fyra av dessa). Stoke blir man inte klok på, vann mot Leeds för att sen förlora mot formsvaga Preston. En vinst på de åtta senaste och sju raka utan vinst på bortaplan. Hull ska vara favoriter med sin form, men Stoke är det lag tillsammans med Nottingham som spelat flest oavgjorda matcher på bortaplan så krysset ska med tidigt på kupongen. 

11. Reading FC – Aston Villa x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading två vinster och Villa har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar backen Ilori (19/1) och har frågetecken på fem reservspelare. Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backen Tuanzebe (19/0) och mittfältaren Grealish (21/2) och anfallaren Bolasie (21/2) har lämnat klubben.

Två lag som har haft det svårt att vinna på slutet, Reading har en vinst på de tretton senaste. Laget ligger under strecket nu och har två poäng upp till säker mark och är ligans tredje sämsta hemmalag. Villa fick äntligen vinna igen när man besegrade jumbon Ipswich med 2-1, innan hade laget fem raka utan vinst och en vinst på nio senaste. Laget har tagit fler poäng på bortaplan på slutet och det gör att man ska vara favoriter i detta möte och sen brukar även Reading ha stora problem med Villa på hemmaplan. (Reading har ett viktigt bottenmöte mot Bolton i veckan).

12. West Bromwich – Middlesbrough 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har två vinster och en förlust på de sex senaste. Boro har sex raka utan förlust (tre oavgjorda). 

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom tre vinster och Boro har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar mittfältarna Brunt (23/0) och Livermore (25/0) och har frågetecken på mittfältarna Morrison (15/0), Barry (17/1) och Phillips (22/5), backen Hegazi (24/1) och anfallaren Rodriguez (28/14). Boro saknar backarna Shotton (16/0) och Flint (25/1).

West Brom är nere på en fjärdeplats men har en match mindre spelad. Det har även Boro som är på en femteplats. Det är West Broms anfallsduo mot Boros superdefensiv. Luktar delad pott. West Brom är svårslagna hemma och Boro är svårslagna i bortaspelet. Båda lagen kryssade i FA-Cupen senast och får ett onödigt omspel. Två lag med liknande formkurvor och det mesta talar för ett oavgjort resultat här. Krysset kan chansspikas på de mindre systemen. West Brom ska vara favoriter, men är en favorit i fara. Den som har råd tar med alla tecknen.

13. Wigan – Queens Park Rangers 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. QPR har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Wigan har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan en vinst och QPR har två vinster. Wigan har fyra raka förluster och tio raka utan vinst. Senast Wigan vann hemma var år 2011.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar backen Robinson (15/0) och mittfältaren Powell (18/4) och har frågetecken på mittfältarna Pilkington (2/0) och Massey (8/1) och anfallaren Grigg (17/4). QPR saknar backarna Rangel (17/2) och Cameron (13/1), mittfältaren Luongo (24/2) och anfallaren Hemed (14/3).

Wigan har fyra förluster på de fem senaste och en vinst på de elva senaste. Wigan är bra hemma, vunnit sju av fjorton i ligan och när de väl vinner så gör laget mycket mål. QPR har hamnat i en formsvacka igen, en vinst på de sex senaste. Spelade 1-1 mot League 1 ledarna Portsmouth i FA-Cupen senast på bortaplan. På bortaplan så har laget en vinst på de åtta senaste. Ett jämnt möte där krysset kan chansspikas, spelvärdet är klart på x2.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-02-01 15:52 (senast ändrad 2019-02-07 11:50)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår