Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-04

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en bra utdelning på 13 rätt senast, fast sex av sju hemmalag i Premie League vann. För det skrällde en del i Championship istället, topplagen Leeds, Middlesbrough och Aston Villa tappade poäng och hemmastarka QPR åkte på en 1-4 förlust mot formsvaga Preston. Mina förslag på spikar, drag och skrällar var ganska dåliga denna gång, det var bara den bästa spiken Man United och skrällvarningen på Hull som gick hem.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong har vi sju matcher från fjärde omgången i FA-Cupen och sex matcher från Championship, så det är upplagt för skrällarnas afton denna gång. Som vanligt kommer många klubbar att rotera och vila några av sina nyckelspelare, så håll koll på startelvorna när de släpps en timma innan matchstart.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är suveräna Man City som återigen radar upp vinster och mycket mål. Vinner bara av farten här.
Omgångens bästa värdespik är West Ham som möter jumbon i League 1, oavsett vilket lag West Ham ställer upp med så ska de vinna trots bortaplan.
Omgångens chansspik är Wolverhampton som möter League 1 laget Shrewsbury på bortaplan, om Wolves ställer upp med ordinarie lag så ska det vara klasskillnad.
Omgångens bästa skräll är ligafyran Sheff United som spelar borta mot ligatvåan Norwich som är inne i en sämre period nu och håller på att tappa sin direktplats till Premier League.
Omgångens drag är att alltid gardera emot Everton från och med nu. Ett mer ovisst lag kan man inte hitta.
Omgångens favorit som är i fara är ligaledarna Leeds som verkar vara på väg in i sin årliga svacka, Rotherham är svårslagna på hemmaplan trots att de kämpar i botten.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 4!

1. Manchester City – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka vinster. Burnley har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fyra raka vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man city fem vinster och en oavgjord. Man City har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar backen Mendy (9/0) och har frågetecken på backen Kompany (9/0). Burnley saknar mittfältaren Lennon (16/1) och har frågetecken på mittfältaren Gudmundsson (17/2). 

När lagen möttes i ligan så vann Man City med 5-0, nu är det cupen och Man City kommer att rotera en del spelare, men Burnley ska vara chanslösa ändå och själva så måste de prioritera ligan och bottenstriden. Men det ska sägas att Burnley är i toppform för stunden med fem raka utan förlust (fyra vinster), men det har varit mot några av bottenlagen i ligan. Bergetta!

2. Millwall – Everton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Everton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Everton och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar anfallarna Elliott (23/3) och Bradshaw (10/0) och andremålvakten Amos (12/0). Everton saknar backen Jagielka (2/0).

Millwall var på gång med tre raka vinster i ligan och slog ut formstarka Hull i cupen, men har nu två raka utan vinst. Men 1-1 borta mot Boro senast är ändå bra gjort. Blir inte klok på Everton, oavsett vilken tränare och starka spelare på papperet så får laget det inte att fungera säsong efter säsong. Det kanske är dags att börja hel gardera alla Evertons matcher. Laget nu har åtta raka utan oavgjort och det kan inte fortsätta i all evighet. Everton ska vara favoriter då de är ett bättre lag i grunden, men inget lag att lita på så gardera med krysset tidigt och den som har råd tar med alla tecknen.

3. Newcastle – Watford FC 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har två vinster och två förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle en vinst och Watford har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar mittfältaren Shelvey (11/0), anfallaren Muto (12/1) och backen Dummett (15/0) och har frågetecken på backen Fernandez (15/0) och mittfältarna Diame (21/0) och Ki (11/0). Watford saknar mittfältaren Kiko (20/0) och har frågetecken på backen Cathcart  (22/2), mittfältarna Hughes (18/1) och Doucoure (22/3).

Inför denna säsong så hade Watford fem raka vinster mot Newcastle, denna säsong så har ligamötena slutat 1-0 till Newcastle på hemmaplan och 1-1 för en månad sedan. Newcastle har nu två raka vinster, en i cupen och en i ligan och laget har helt plötsligt fått igång offensiven och det kommer att behövas mot formstarka Watford. Watford har varit svårslagna på slutet, speciellt på bortaplan. Watford ska vara minifavoriter här och borde vara mera motiverade att gå vidare i cupen än Newcastle som har bottenstriden i ligan att tänka på i första hand. Watford är en tänkbar chansspik.

4. Portsmouth – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Portsmouth har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Portsmouth har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR två vinster och fyra oavgjorda (senast lagen möttes var år 2011).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Portsmouth saknar mittfältaren Close (17/0) och anfallaren Hawkins (25/5) och har frågetecken på backarna Brown (25/0) och Thompson (18/0). QPR saknar backen Rangel (17/2), mittfältaren Luongo (24/2) och anfallaren Hemed (14/3) och har frågetecken på backen Cameron (13/1). 

Portsmouth leder League 1 och slog ut ligatvåan Norwich från Championship senast i cupen och nu möter man ett klart sämre lag än Norwich. QPR gick vidare från cupen efter att besegrat ligaettan Leeds, men har efter den vinsten två raka förluster i ligan och laget är klart bättre hemma än borta. Portsmouth ska vara favoriter här enligt mig och är en tänkbar chansspik på de mindre systemen.

5. Shrewsbury – Wolverhampton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Shrewsbury har en vinst och två förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Shrewsbury har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har lagen en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Shrewsbury saknar anfallarna John-Lewis (17/1) och Whalley (16/1). Wolves saknar backen Boly (22/2).

Det skiljer 53 placeringar mellan lagen. Shrewsbury slog ut Stoke efter omspel, vann med 3-2 efter ha legat under med 0-2 i halvtid. Annars så är formen dålig med många oavgjorda matcher. Wolves slog ut Liverpool senast i cupen och även om Liverpool körde med B-laget så var det starkt gjort. Wolves är i sina bästa stunder ett riktigt bra lag, men viker även ner sig ibland mot lite sämre lag och frågan är hur pass motiverade laget är att möta ett svagt League 1 lag. Ska normalt köra över Shrewsbury och tvåan kan vara omgångens bästa värdespik.

6. Brighton & Hove – West Bromwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste. West Brom har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar målvakten Ryan (19/0), backen Bernardo (11/0), mittfältaren Bissouma (16/0) och anfallarna Jahanbakhsh (10/0) och Izquierdo (9/0). West Brom saknar mittfältarna Brunt (23/0) och Livermore (25/0) och har frågetecken på mittfältarna Morrison (15/0) och Phillips (22/5).

Brighton ser ut att hålla sig kvar även denna säsong i Premier League och det gör att laget kan satsa lite extra på cupen, slog ut Bournemouth senast. Laget har nu mött Liverpool och Man United på slutet och bara förlorat med uddamålet så formen ska ändå ses som god. West Brom jagar en direktplats till Premier League och en snabb återkomst och frågan är om laget har energi och vilja att gå vidare i cupen. En förlust på de tio senaste visar att laget är svårslaget för stunden. Brighton ska vara favoriter och skulle även kunna vara en spik, men det beror lite på vilka spelare som startar för respektive lag.

7. AFC Wimbledon – West Ham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wimbledon har två vinster och två förluster på de sex senaste. West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wimbledon har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, i Ligacupen denna säsong och då vann West Ham med 3-1 på bortaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wimbledon saknar? West Ham saknar backen Balbuena (17/1), mittfältarna Wilshere (5/0) och Sanchez (5/0) och anfallaren Yarmolenko (9/2).

Det skiljer 58 placeringar mellan lagen och lagen möttes även i Ligacupen i höstas, då vann West Ham med 3-1 på bortaplan och de kommer att vinna igen. Wimbledon är sist i League 1 och ska vara chanslösa här, men kommer åtminstone försöka stå emot så länge det går. Laget gick vidare i cupen efter 3-2 mot Fleetwood. West Ham är inne i en ojämn period, med vinst mot Arsenal för att sen förlora mot formsvaga Bournemouth bland annat. Har även två raka 0-2 förluster på bortaplan. Just nu är det 99% chans att West ham vinner, sen kommer procenten sjunka lite efter vilka spelare som startar, men det ska inte spela någon större roll. 

8. Norwich – Sheffield United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har en vinst och två förluster på de sex senaste. Sheff United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har två vinster och två oavgjorda på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Lagen har sjutton raka möten utan oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar backen Klose (23/4), mittfältarna Leitner (19/2) och Tettey (25/1) och har frågetecken på mittfältaren Stiepermann (24/3). Sheff United saknar inga spelare.

Tvåan mot fyran och det skiljer tre poäng mellan lagen. Sheff United vann hemmamötet med 2-1 i höstas. Senast så fick Norwich vinna igen efter en liten svacka på fem raka utan vinst. Norwich är ligans näst bästa hemmalag. Sheff United är som de flesta vet ett mycket bättre lag på hemmaplan än bortaplan, men nu har man chansen att komma ikapp Norwich och kommer att gå för fullt för att vinna och har lite bättre form än Norwich i ryggen med sig. Båda lagen har två anfallare som gör mycket mål (16 mål var), Pukki i Norwich och Sharp i Sheff United och den som är hetast i detta möte avgör nog. Håller Norwich som knappa favoriter tack vare hemmaplansfördelen. 

9. Aston Villa – Ipswich Town 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste. Ipswich har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fem raka utan vinst (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Ipswich har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Ipswich har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backen Tuanzebe (19/0) och mittfältaren Grealish (21/2). Ipswich saknar mittfältaren Ward (14/0).

Villa har nu fem raka utan vinst och sex raka utan vinst på hemmaplan och har nu sju poäng upp till en playoffplats. Men laget är svårslagna på hemmaplan i ligan (två förluster). Ipswich ligger sist och har sju poäng upp till säker mark. Är ligans näst sämsta bortalag och har nu på bortaplan sex raka förluster med målskillnaden 0-12. Även om Villa har en dålig formkurva så ska laget ändå kunna vinna detta möte ganska enkelt och att lagen spelade 1-1 i höstas spelar inte så mycket roll då det var i tredje omgången. En av kupongens bästa spikar!

10. Blackburn – Hull 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Hull har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn två vinster och Hull har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn har frågetecken på backarna Mulgrew (21/8) och Williams (15/0) och mittfältaren Evans (23/0). Hull saknar mittfältaren Irvine (21/5), backen de Wijs (22/0) och anfallaren Bowen (28/14).

Blackburn har tre raka vinster i ligan och hoppet om en playoffplats lever då laget är sex poäng bakom. Blackburn är svårslagna på hemmaplan i ligan (två förluster). Hull har ligans bästa formkurva och har som Blackburn sex poängupp till en playoffplats. Första mötet i ligan slutade 1-0 till Blackburn. Ett öppet möte där båda lagen har lika stor chans att vinna, men om Hulls skyttekung Bowen inte kommer till spel så är det ett klart minus. Krysset kan chansas bort på de mindre systemen.

11. Rotherham – Leeds 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Leeds har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Rotherham två vinster och Leeds har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar mittfältaren Newell (18/0) och anfallaren Proctor (16/2) och har frågetecken på anfallaren Vassell (16/0). Leeds saknar mittfältarna Dallas (15/1) och Phillips (26/0) och backarna Douglas (21/0), Jansson (22/2) och Berardi (8/0).

Rotherham ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med två poängs marginal. Rotherham har ligans sämsta formkurva, men laget har bara tre förluster på hemmaplan i ligan. Leeds förlorade mot mittenlaget Stoke senast med 1-2 och det var lagets fjärde förlust på de fem senaste och laget har även tre raka förluster på bortaplan. Leeds har som sagt kollapsat två säsonger i rad under våren och nu börjar tendenserna komma fram, ligaledarna måste studsa tillbaka nu direkt. Leeds ska vara favoriter här och Rotherham får det tufft att stå emot ett utskällt Leeds, men Leeds kan vara en favorit i fara nu när backen Jansson saknas i laget.

12. Nottingham Forest – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham två vinster och Wigan har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Darikwa (21/0), Hefele (15/0), Dawson (10/0) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och mittfältaren Powell (18/4) och har frågetecken på mittfältaren Massey (8/1).

Nottinghams byte av tränare har inte gett någon effekt och laget har tre raka förluster med målskillnaden 0-5 och en vinst på de nio senaste. Wigan har sex poäng ner till strecket och förutom 3-0 vinsten över Villa för några veckor sedan så är formen usel och speciellt på bortaplan där laget har tretton raka utan vinst. Nottingham jagar en playoffplats och ska vara favoriter här, men krysset ska med då båda lagen har en lika usel formkurva för stunden. Senast lagen möttes så slutade det 2-2.

13. Stoke – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Preston har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Stoke har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke en vinst och Preston har två vinster. Stoke har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke har frågetecken på anfallarna Bojan (13/1) och Diouf (7/0). Preston saknar mittfältaren Harrop (8/0) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9) och har frågetecken på backen Clarke (20/0).

Stoke vann senast över ligaettan Leeds med 2-1 och bröt därmed si svit på sex raka utan vinst. Även Preston bröt sin svit på sex raka utan vinst när QPR besegrades med hela 4-1 på bortaplan. Det skiljer fem poäng mellan lagen till Stokes fördel, men i grunden är det två jämna lag. Det som skiljer är att Stoke är ett bra hemmalag och Preston är inte ett bra bortalag (tre vinster i ligan). Höstmötet slutade 2-2 och det brukar ofta bli mycket mål när dessa lag möts. Krysset är en tänkbar chansspik på de mindre systemen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-01-25 22:36 (senast ändrad 2019-02-01 15:52)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår