Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-03

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hyfsad utdelning på 13 rätt senast, fast favoriter som Chelsea, Liverpool, Burnley och Sheffield United vann, för det skrällde en hel del i övriga matcher. Mina förslag på spikar, drag och skrällar var jag inte helt  borta på, men åkte på alldeles för många halvgarderingar och det blev en ganska usel omgång.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong har vi 7 Premier League och 6 Championship matcher och på förhand så ser det ut som de flesta favoriterna vinner. En väldigt intressant kupong, med flera favoriter i fara. Tänk på att i Premier League så spelas det bara oavgjort i 19.55 % av matcherna. 13 rätt vinsten dubblas denna omgång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Man United som spelar hemma mot Brighton.
Omgångens bästa värdespik är ligaledarna Leeds som har en Premier League plats som slutstation. Formsvaga Stoke får det svårt att stå emot.
Omgångens chansspik är ojämna Everton som spelar borta mot ett taggat Southampton, men det kan vara dags för Southampton att gå på en mina igen.
Omgångens bästa skräll är Cardiff som har ett ångestmöte borta mot formsvaga Newcastle. Kan sluta hur som helst, men båda lagen behöver vinna.
Omgångens drag är tvåan på Palace mot hemmastarka Liverpool, Palace har gjort det förr. 
Omgångens favorit som är i fara är Aston Villa som är helt ur form och möter ligans bästa lag för stunden, Hull kan bli vårsäsongens raket.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 3!

1. Arsenal – Chelsea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar mittfältaren Mkhitaryan (14/4), anfallaren Welbeck (8/1) och backen Holding (10/0) och har frågetecken på mittfältaren Özil (13/3). Chelsea saknar mittfältaren Loftus-Cheek (9/3) och har frågetecken på anfallaren Morata (16/5).

Arsenal har problem för stunden, 0-1 förlusten i derbyt mot West Ham senast svider fortfarande, men det är oftast på bortaplan laget har det svårt att vinna för på hemmaplan så går laget sällan poänglöst. Chelsea är inne i en tuff matchperiod med ett dubbelmöte mot Tottenham i Ligacupen som ligger inklämd mellan ligaomgångarna, laget förlorade första mötet mot Tottenham med 0-1, men vann senast i ligan med 2-1 över Newcastle. Har som sagt returen mot Tottenham i veckan som går i första hand. Det brukar ofta vara jämna möten mellan dessa lag och ofta slutar det oavgjort. Men denna gång kan man chansa bort krysset då båda lagen behöver att gå för vinst, men den som har råd tar med alla tecknen. Arsenal har hemmaplansfördelen men Chelsea känns lite hetare i detta heta derby, spelvärdet klart på tvåan.

2. Liverpool – Crystal Palace 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Palace har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool fem vinster och Palace har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar backarna Alexander-Arnold (17/1) och Gomez (13/0) och mittfältaren Lallana (6/0) och har frågetecken på backen Lovren (9/1) och mittfältaren Wijnaldum (21/1). Palace saknar förstemålvakten Hennesey (17/0) och har frågetecken på målvakten Guaita (6/0). 

Liverpool vann knappt mot Brighton senast med 1-0 efter två raka förluster, men laget kommer att växla upp och på hemmaplan så är laget nästan omöjliga att stoppa. Har nu åtta raka vinster på hemmaplan. Palace vet man inte riktigt var man har, förlusten mot Watford på hemmaplan senast är ett bra exempel. Men Palace kommer med två raka vinster på bortaplan och har skrällt borta mot Liverpool tidigare några gånger de senaste åren, senast för två säsonger sedan. Liverpool ska vara klara favoriter här, men det finns en liten skrällvarning på Palace, ca 22% chans enligt mig.

3. Manchester United – Brighton & Hove 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har sex raka vinster. Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fyra raka vinster och en oavgjord, 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, två vinster var (alla på hemmaplan).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backen Smalling (13/1) och mittfältaren Fellaini (14/0) och har frågetecken på anfallaren Sanchez (11/1). Brighton saknar målvakten Ryan (19/0), backen Bernardo (11/0), mittfältaren Bissouma (16/0) och anfallarna Jahanbakhsh (10/0) och Izquierdo (9/0). 

Ett Man United som går som tåget just nu, sex raka vinster med målskillnaden 17-3. Vinsten borta mot Tottenham senast med 1-0 var ett styrkebesked och laget har nu hållit nollan i tre raka matcher. Brighton kämpade tappert i 0-1 förlusten mot Liverpool senast, innan hade laget fyra raka utan förlust. Men det är bara en vinst på de sex senaste ligamatcherna för Brighton och det gör att Man United är kupongens bästa spik. 

4. AFC Bournemouth – West Ham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backen Francis (17/0), mittfältaren Cook (13/0) och nya anfallaren Solanke och har frågetecken på anfallaren Wilson (20/9). West Ham saknar backen Balbuena (17/1), mittfältarna Wilshere (5/0) och Sanchez (5/0) och anfallaren Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på anfallaren Chicharito (14/4).

Bournemouth är inne i en formsvacka, fem raka utan vinst med målskillnaden 5-17. Har just nu ligans näst sämsta formkurva. För West Ham är det nästan tvärtom, tre raka utan förlust och en förlust på de fem senaste och vinsten senast mot Arsenal var riktigt bra. Men West Ham är opålitliga och spelar väldigt sällan oavgjort och laget dras med en del skador i truppen och anfallaren Arnautovic håller på att bråka sig bort från klubben. Men formen är klart bättre hos West Ham och med nyförvärvet Nasri som gör laget en dimension högre så är laget ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen. 

5. Newcastle – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Cardiff har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle fyra vinster och Cardiff har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar mittfältarna Diame (21/0), Shelvey (11/0) och Ki (11/0) och anfallaren Muto (12/1) och backarna Lascelles (18/0), Schär (10/0) och Dummett (15/0) och har frågetecken på backarna Clark (11/3) och Fernandez (15/0) och mittfältaren Hayden (9/0). Cardiff saknar anfallarna Zohore (7/0) och Ward (9/1) och mittfältaren Camarasa (21/3) och har frågetecken på mittfältaren Harris (11/1) och backarna Paterson (19/4) och Morrison (22/0).

Ett extremt viktigt bottenmöte, speciellt för Newcastle som ligger under strecket och har en poäng upp till Cardiff. Newcastle har det tufft med många spelare som är borta, omspel i FA-Cupen i veckan mot Blackburn (vann med 4-2 efter förlängning) och en formkurva på sex raka utan vinst och fem raka utan vinst på hemmaplan. Cardiff är inte direkt så mycket bättre, har nu gått mållösa i tre raka matcher och fyra av de fem senaste. Cardiff har lånat in anfallaren Niasse från Everton och går direkt in i startelvan sägs det.  Det är ligans näst sämsta hemmalag mot ligans näst sämsta bortalag och detta möte kan sluta hur som helst. Jag räknar med att Newcastle inte använder sitt ordinarie lag i veckan mot Blackburn och kommer hyfsat fräscha till detta möte, men båda lagen har lika stor chans att vinna enligt mig och tvåan kan vara omgångens skräll.

6. Southampton – Everton 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de sex senaste. Everton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar backen Yoshida (9/0) och anfallaren Obafemi /5/1) och mittfältarna Lemina (18/0) och Höjbjerg (16/3) och har frågetecken på backen Bertrand (12/1) och anfallarna Long (14/1) och Ings (15/7). Everton saknar inga viktiga spelare.

Southampton har fått ett litet lyft med nya tränaren och vinsten senast mot Leicester med en man mindre i andra halvlek imponerar. Men laget har bara en vinst på de fem senaste. Southampton har ett omspel i veckan mot Derby i FA-Cupen där man borde vila lite ordinarie spelare (förlorade på straffar efter ha tappat en 2-0 ledning). Sen ska det tilläggas att Southampton bara har en vinst på hemmaplan denna säsong i ligan, kom mot Arsenal. Everton är fortsatt en gåta, har nu två raka vinster, innan var det två raka förluster. Laget har en vinst på de sex senaste bortamatcherna och då gjorde laget fem mål, för annars så går laget ofta mållösa på bortaplan. Everton ska vara det bättre laget i grunden och är ett tänkbart spikförslag och Southampton åker snart på en stjärnsmäll igen. 

7. Watford FC – Burnley 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Burnley har fyra raka vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford två vinster och Burnley har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar mittfältaren Hughes (18/1) och har frågetecken på backen Kabasele (14/0) och anfallaren Gray (15/3). Burnley saknar mittfältarna Brady (9/0) och Lennon (16/1) och har frågetecken på mittfältaren Gudmundsson (17/2). 

Watford har två raka vinster och fyra raka utan förlust med målskillnaden 8-5. Det svänger om Watford just nu, mycket mål i lagets matcher och en fin sjundeplats i ligan. Burnley har fyra raka vinster, men det ska verkligen påpekas att tre av dessa har varit på hemmaplan, för på bortaplan så tar laget inte många poäng. I grunden ska det inte skilja så mycket mellan dessa lag och jag kan se framför mig att dessa lag kommer att mötas av tabellens mitt när säsongen avslutas. Watford ska vara favoriter på hemmaplan, men Burnley är inte ofarliga och kan upprepa förra säsongens 2-1 vinst borta mot Watford. 

8. Aston Villa – Hull x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Hull har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fem raka utan vinst (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Hull har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Hull har en vinst. Villa har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backen Tuanzebe (19/0) och mittfältaren Grealish (21/2) och har frågetecken på anfallaren Kodjia (25/6). Hull saknar mittfältaren Irvine (21/5).

Inför december månad så var Villa ett topplag och Hull ett bottenlag, sen har det hänt märkliga saker och nu är Hull förbi Villa i tabellen. Villa har nu fyra raka utan vinst och en vinst på de åtta senaste. På hemmaplan så har laget fem raka utan vinst och tränarbytet har verkligen givit motsatt effekt. Hull har nu ligans bästa formkurva med sex raka vinster. På nio omgångar så har laget klivit från näst sist till en tiondeplats och har nu bara fyra poäng upp till en playoffplats. Villa är svårslagna på hemmaplan i ligan, två förluster och Hull har storform. Krysset kan chansspikas på de mindre systemen och nån gång kommer det att vända för båda lagen så den som har råd tar med alla tecknen. Tänk på att Villa har skyttekungen Abraham i laget med 16 mål på 21 matcher.

9. Middlesbrough – Millwall 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Millwall har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och Millwall har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backen Flint (25/1) och har frågetecken på backen Shotton (16/0). Millwall saknar anfallarna Elliott (23/3) och Bradshaw (10/0) och andremålvakten Amos (12/0).

Toppen mot botten, där båda lagen har en bra formkurva. Boro har fyra raka utan förlust och Millwall har fyra vinster på de fem senaste. Boro är svårslagna och defensivt starka och har fyra poäng upp till en direktplats. Millwall är ett klart bättre hemmalag än bortalag, en vinst i ligan på bortaplan. Laget har fem poäng ner till strecket. Boro blir ett bra spikförslag på hemmaplan mot ett svagt bortalag som Millwall.

10. Nottingham Forest – Bristol City 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Bristol C har fyra raka vinster och två oavgjorda.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham en vinst och Bristol C har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Darkwa (21/0), Hefele (15/0), Dawson (10/0) och Fox (18/0) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0). Bristol C saknar backen Pisano (9/0) och har frågetecken på mittfältaren Watkins (15/2).

Två lag som jagar en playoffplats där Nottingham har en dålig formkurva medans Bristol C har ligans tredje bästa formkurva. Nottingham har en vinst på de åtta senaste och på dessa åtta matcher så har laget gått mållösa sex gånger. Nottingham har två av sina ordinarie backar avstängda och tre som är skadade till detta möte, alltså stora defensiva problem. Bristol C har fyra raka vinster och tio raka utan förlust och laget kan vid en vinst här komma ikapp lagen på playoffplatserna. Nottingham var det lag som spelade flest oavgjort under höstsäsongen, nu har laget spelat fyra raka matcher utan oavgjort och det kan vara dags att chansa bort kryssen i lagets matcher framöver. Bristol C ska vara favoriter trots bortaplan, men nån gång vänder det för båda lagen och det gör att ettan ska med som gardering och glöm inte att Nottingham har en vass målskytt, Grabban med 14 mål på 25 matcher.

11. Queens Park Rangers – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Preston har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston fem raka vinster och en oavgjord. QPR har åtta raka utan vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar backen Rangel (17/2), mittfältaren Luongo (24/2) och anfallaren Hemed (14/3) och har frågetecken på backen Cameron (13/1). Preston saknar mittfältarna Harrop (8/0) och Earl (8/0) och anfallarna Moult (18/4) och Robinson (18/9) och har frågetecken  på backarna Clarke (20/0), Huntington (21/0) och Davies (21/0). 

QPR fick sin fina svit på sex raka utan förlust förstörd senast när topplaget Sheff United vann med 1-0. QPR är starka på hemmaplan och har nu en förlust på de nio senaste. Preston är säsongens jojo, är nu på väg ner till bottenstriden igen efter fem raka utan vinst i ligan. Normalt är laget svårslaget men denna säsong så är det speciellt bortaspelet som varit boven i dramat, två vinster på tretton matcher i ligan. Men dessa vinster kom mot topplagen Nottingham och Bristol C så kapacitet finns att rubba ett formstark QPR och sen är Preston QPR mardröms motståndare. Preston har flera viktiga spelare borta till detta möte. QPR ska vara favoriter och är en tänkbar spik, men krysset ska med tidigt då laget har som sagt haft stora problem att vinna mot Preston.

12. Sheffield Wednesday – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har två vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan förlust (tre oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff Wed fyra vinster och Wigan har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed har frågetecken på mittfältaren Pelupessy (24/0) och anfallaren Forestieri (12/3). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och mittfältaren Powell (18/4) och har frågetecken på mittfältaren Massey (8/1).

Sheff Wed är bara tre poäng före Wigan och kan bli indragna i bottenstriden vid förlust här. Sheff Wed har fyra raka utan förlust, men en vinst på de fem senaste. På hemmaplan har laget varit svårslagna på slutet med fem raka utan förlust. Sheff Wed har en FA-Cup match mot Luton i veckan (vann med 1-0). Wigan tog en stark vinst senast när laget besegrade Villa med 3-0 och det var lagets första vinst på nio matcher. Men den vinsten var på hemmaplan för på bortaplan så är laget en av de sämsta i ligan och har nu tio raka utan vinst. Jag ser det väldigt osannolikt att Wigan ska skrälla två gånger i rad och tvåan kan chansas bort.

13. Stoke – Leeds 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har sex raka utan vinst. Leeds har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Stoke har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke två vinster och Leeds har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke har frågetecken på anfallarna Bojan (13/1) och Diouf (7/0). Leeds saknar mittfältarna Dallas (15/1) och Phillips (26/0) och backarna Douglas (21/0) och Berardi (8/0).

Stoke är ur form igen och har nu fem raka utan vinst, men på hemmaplan så har laget ryckt upp sig på slutet med en förlust på de sex senaste. Stoke har omspel i FA-Cupen i veckan och frågan är hur mycket krut man lägger på den (förlorade med 2-3 efter haft ledningen med 2-0). Leeds behåller serieledningen efter 2-0 vinsten mot Derby senast och det börjar lukta uppflyttning för laget, men vi ska komma ihåg att laget har kollapsat i två raka säsonger på vårsäsongen och det är bara fyra poäng ner till jagande Sheff United och Norwich. Leeds är det bättre laget här och kan vara omgångens bästa värdespik (skulle tvåan gå över 55% så är det ingen värdespik längre).

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-01-25 22:34
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår