Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-02

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev låg utdelning på 13 rätt senast då de fyra största favoriterna vann. Mina förslag på spikar, drag och skrällar satt som de skulle denna gång, men hjälpte inte då Newcastle inte kunde vinna mot Blackburn hemma och att Gillingham skrällde hemma mot Cardiff. 11 rätt återigen, men knappt några pengar tillbaka.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong har vi återigen Premier League och Championship matcher och på förhand så ser det ut som de flesta favoriterna vinner. De fyra största favoriterna kan spikas, men då blir det mindre utdelning på 13 rätt, så ni som jagar miljoner ska försöka gå emot minst två av dessa favoriter. Det är 12 miljoner i jackpot och 13 rätt vinsten dubblas denna omgång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Chelsea som spelar hemma mot formsvaga Newcastle.
Omgångens bästa värdespik är bottenlaget Cardiff som möter ett fullständigt uselt Huddersfield på hemmaplan.
Omgångens chansspik är Burnley som kan vara på gång och som spelar hemma mot ett Fulham som knappt vet hur man tar poäng på bortaplan.
Omgångens bästa skräll är ligatvåan Norwich som spelar borta mot ligafyran West Brom, kan Norwich studsa tillbaka efter missen i FA-Cupen.
Omgångens drag är krysset mellan formstarka bottenlaget Brentford som möter ett Stoke som jagar en playoffplats.
Omgångens favorit som är i fara är hemmastarka Sheffield United som möter ett formstarkt QPR.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 2!

1. Chelsea – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Newcastle har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea fyra vinster och Newcastle har en vinst. Chelsea har sex raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea saknar mittfältaren Loftus-Cheek (9/3) och har frågetecken på anfallaren Morata (16/5). Newcastle saknar mittfältarna Diame (21/0), Kenedy (18/1), Shelvey (11/0) och Ki (11/0) och anfallaren Muto (12/1) och backen Dummett (15/0).

Chelsea hade fyra raka utan förlust och hade hållit nollan i tre raka matcher, innan förlusten mot Tottenham senast. Laget har haft skadeproblem och hade en tuff match i veckan borta mot Tottenham i Ligacupen (förlust med 0-1) och laget kan vara slitet till detta möte. Newcastle har fem raka utan vinst och fortsatt stora problem med målskyttet, men har varit klart bättre i bortaspelet än hemma och kan störa Chelsea om defensiven håller hela matchen. Men Chelsea ska ändå vara klara favoriter och är omgångens bästa spik!

2. Brighton & Hove – Liverpool 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Liverpool har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och två oavgjorda på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, fem vinster för Liverpool med målskillnaden 18-3.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar målvakten Ryan (19/0) och anfallarna Jahanbakhsh (10/0) och Izquierdo )9/0) och har frågetecken på backen Bernardo (11/0). Liverpool saknar backarna Matip (8/1) och Gomez (13/0) och mittfältaren Lallana (6/0) och har frågetecken på backen Lovren (9/1) och mittfältaren Henderson (18/0).

Brighton har fyra raka utan förlust och tog senast revansch mot Bournemouth i FA-Cupen efter ligaförlusten för en månad sedan. Målskyttet verkar ha lossnat, sju mål på de fyra senaste. Liverpool har nu plötsligt två raka förluster, båda på bortaplan. Senast så åkte ett reservbetonat Liverpool ut mot Wolves i FA-Cupen. Liverpool har skadeproblem i defensiven och van Dijk kommer att vara viktigare än någonsin just nu, för offensivt så är det inga problem och det gör att Liverpool är klara favoriter här och en tänkbar spik.

3. Burnley – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Fulham har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Burnley tre vinster och Fulham har två vinster. Burnley har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar mittfältarna Brady (9/0) och Lennon (16/1) och har frågetecken på backarna Lowton (15/0) och Bardsley (8/0) och mittfältaren Gudmundsson (17/2). Fulham saknar backen Mawson (13/0).

Ett bottenmöte där Burnley har en bättre formkurva. Burnley har tre raka vinster, två i ligan och senast i FA-Cupen. Det är främst målskyttet som lossnat, fem raka matcher med gjorda mål framåt. Fulham har det fortsatt tungt och åkte nu även ut i FA-Cupen mot League 2 laget Oldham på hemmaplan. Inte ens Ranieri verkar få defensiven att fungera och det behövs nog 3-4 nya backar och en defensivmittfältare. Fulham har nu nio raka utan vinst på bortaplan och det gör Burnley till en av kupongens bästa spikar.

4. Cardiff – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka förluster.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff fyra vinster och två oavgjorda. Hudds har tio raka utan vinst. Cardiff har sex raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar anfallarna Zohore (7/0) och Ward (9/1) och har frågetecken på mittfältaren Harris (11/1). Hudds saknar mittfältarna Williams (3/0) och Mooy (15/2) och backen Smith (4/0).

Ännu ett bottenmöte där hemmalaget har den bättre formkurvan, speciellt i hemmaspelet. Cardiff åkte ut i FA-Cupen mot League 1 laget Gillingham och har nu två raka förluster. Lagets målskillnad på de fem senaste är 2-9, så laget har återigen problem med målskyttet. Hudds har nu hela Englands sämsta formkurva med nio raka förluster, men lite hopp finns det då de flesta förlusterna varit med uddamålet. Men det är fortsatt målskyttet som gör att laget är sist i ligan, fem mål på de nio senaste och 13 mål på 21 ligamatcher. Cardiff ska vara klara favoriter här på hemmaplan och är en av kupongens bästa värdespikar.

5. Crystal Palace – Watford FC 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Watford har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace tre vinster och Watford har en vinst. Palace har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace har frågetecken på anfallaren Benteke (4/0). Watford saknar backen Kabasele (14/0) och anfallaren Gray (15/3).

Palace verkar ha vänt sin negativa formkurva nu, en förlust på de sex senaste och vinster mot lag som Man City och Wolves. Men senast så fick laget verkligen kämpa till sig en 1-0 vinst mot League 2 laget Grimsby och då med en man mer i hela matchen så problemen med målskyttet finns fortfarande. Watford har en förlust på de sju senaste och fyra raka utan förlust på bortaplan. För Watford är det lite tvärtom emot Palace, då målskyttet fungerar utmärkt, men istället är det defensiven som inte håller. Båda lagens senaste förluster kom mot Chelsea, båda med uddamålet. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst, krysset kan chansas bort då lagen sällan spelar oavgjort mot varandra, speciellt när Palace har hemmaplan.

6. Leicester – Southampton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester två vinster och Southampton har en vinst. Leicester har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar mittfältaren Amartey (9/0) och backen Evans (10/0). Southampton saknar backarna Yoshida (9/0) och Bertrand (12/1) och anfallarna Austin (16/2), Ings (15/7) och Obafemi /5/1) och mittfältarna Lemina (18/0) och Höjbjerg (16/3) 

Leicester är inne i en period med att inte spela oavgjort. Vann i ligan senast borta mot Everton för att sen åka ut mot League 2 laget Newport i FA-Cupen. Hade innan dess vunnit hemma mot Man City för att sen förlora hemma mot Cardiff. Southampton var på gång, men formen är ändå fyra raka utan vinst. Tappade en 2-0 ledning mot Derby i FA-Cupen senast till 2-2. På bortaplan så har laget tre raka utan förlust. Leicester ska vara favoriter här på hemmaplan och är en bra spik på de mindre systemen, men krysset ska med på de större systemen då Leicester är för ojämna.

7. Birmingham – Middlesbrough 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har två vinster och en förlust på de sex senaste. Boro har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre raka vinster och tre oavgjorda. Birmingham har fyra raka utan vinst på hemmaplan (tre oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar backen Roberts (5/0) och har frågetecken på backen Pedersen (22/1) och anfallaren Bogle (14/1). Boro saknar backen Flint (25/1) och har frågetecken på backarna Ayala (19/1) och Shotton (16/0).

Båda lagen slåss om en playoffplats, där Birmingham är tre placeringar och fyra poäng bakom Boro. Birmingham är svårslagna på hemmaplan med bara en förlust i ligan. Laget åkte ut i FA-Cupen mot West Ham senast, men ligaformen är fortsatt bra. Boro är svårslagna på bortaplan med två förluster i ligan. Laget kan vara på gång igen efter tre raka utan förlust och senast så körde man över Peterborough i FA-Cupen med 5-0. Birmingham ska vara favoriter på hemmaplan, men det är två svårslagna lag som möts så krysset kan chansspikas här. Tänk på att Birmingham har gått mållösa i tre raka möten mot Boro.

8. Brentford FC – Stoke 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har två vinster och en förlust på de sex senaste. Stoke har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst (fyra oavgjorda).

Inbördes möten: Lagen har möts två gånger, en vinst för Brentford och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar mittfältaren Macleod (16/3) och har frågetecken på backen Mepham (22/0). Stoke har frågetecken på backen Shawcross (21/0) och mittfältaren Allen (26/5)..

Brentford är ett bottenlag som har bra form, fem raka utan förlust och är på väg att lämna bottenstriden för gott. Men laget lever på små marginaler, 1-0, 1-1, 0-0, 1-1 och 1-0 är lagets fem senaste resultat. Stoke ligger i mitten och har nu en ny tränare, för målsättningen är att nå en playoffplats. Formen är fyra raka utan vinst och sex raka utan vinst på bortaplan. Det är två lag som i stort sett bara tar poäng på hemmaplan och det gör att tvåan kan chansas bort i det så annars jämna mötet och jag blir inte förvånad om det slutar 1-1 igen som i höstmötet och krysset kan chansspikas.

9. Ipswich Town – Rotherham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Rotherham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har fem raka utan vinst (tre raka förluster).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich en vinst och Rotherham har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar mittfältarna Skuse (19/0) och Ward (14/0). Rotherham saknar mittfältaren Towell (17/3) och anfallaren Proctor (16/2) och har frågetecken på anfallaren Vassell (16/0) och mittfältaren Newell (18/0).

Ipswich är tok sist med bara två vinster, medans Rotherham är precis ovanför nedflyttningsstrecket och det skiljer 10 poäng mellan lagen. Båda lagen har en usel formkurva, Ipswich har fem raka utan vinst och åkte ur FA-Cupen senast mot League 1 laget Accrington. Rotherham har en vinst på de elva senaste och blev överkörda med 0-7 mot Man City i FA-Cupen senast. På bortaplan har laget tre raka förluster och fjorton raka utan vinst (ingen vinst i ligan ännu). Ipswich måste gå för fullt här om laget ska ha någon chans att komma ikapp övriga bottenlag, så räkna med ett taggat Ipswich och ett defensivt Rotherham. 1x ska räcka långt här, men den som har råd tar med alla tecknen.

10. Preston – Swansea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Swansea har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston fyra vinster och Swansea har två vinster. Hemmalaget vinner väldigt ofta detta möte.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar mittfältaren Pearson (17/0). Swansea saknar backen Olsson (17/0) och mittfältarna Montero (10/0) och Carroll (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Routledge (6/2) och anfallaren McBurnie (26/10).

Preston inleddes säsongen uselt för att sen visa sin svårslagna sida, men har nu fem raka utan vinst (fyra förluster). Laget åkte ur FA-Cupen efter 1-3 mot League 1 laget Doncaster på hemmaplan. Swansea fortsätter att vara oberäkneliga, men har två raka vinster och tre raka utan förlust. Senast så körde man över Aston Villa med 3-0 på bortaplan i FA-Cupen och innan dess så vann man med 4-1 borta mot Reading. Preston ska vara minifavoriter tack vare hemmaplan för annars så är det ett öppet möte. Krysset kan chansas bort då lagen ytterst sällan spelar oavgjort mot varandra och tillhör även den lilla skaran som sällan spelar oavgjort i ligan också.

11. Sheffield United – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har tre vinster och två förluster på de sex senaste. QPR har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff United saknar inga viktiga spelare. QPR saknar backen Rangel (17/2), mittfältaren Luongo (24/2) och anfallaren Hemed (14/3) och har frågetecken på backen Cameron (13/1) och anfallarna Smith (21/0) och Wells (22/6).

Sheff United är ny trea i ligan, men har hackat lite på hemmaplan på slutet och senast så förlorade man mot National League laget Barnet hemma i FA-Cupen. Men så länge skyttekungen Sharp fortsätter att göra mål så är laget livsfarliga att möta. Laget har ligans näst bästa formkurva. QPR är inne i en bra period och har nu häng på en playoffplats, laget har nu sex raka utan förlust och senast så vann man mot Leeds i FA-Cupen och det förstärker lagets självförtroende ännu mer. Eftersom det är två lag som ofta vinner på hemmaplan så kan tvåan chansas bort, men den som har råd tar med alla tecknen.

12. West Bromwich – Norwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Norwich har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Norwich har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötens så har lagen tre vinster var. Norwich har vunnit fyra av de fem senaste bortamötena.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar backen Hegazy (22/1), mittfältaren Livermore (25/0) och anfallaren Gayle (21/13). Norwich saknar mittfältarna Thompson (6/0), Leitner (19/2), Lewis (22/0), Stiepermann (24/3), Tettey (24/1) och Buendia (21/3).

Fyran mot tvåan, där West Brom har den bättre formkurvan. West Brom har två raka utan vinst i ligan, men senast i FA-Cupen vann laget mot League 1 laget Wigan. West Brom är väldigt starka på hemmaplan och snittar över 2 mål framåt. Anfallarna Gayle och Rodriguez har gjort 13 mål var. Norwich kan vara inne i en svacka, fyra raka utan vinst och förlust i FA-Cupen senast mot League 1 laget Portsmouth. Men laget är väldigt svårslaget på bortaplan, sex raka utan förlust och bara en förlust i ligan. Norwich finske anfallare Pukki är på väg att skjuta Norwich till Premier League, 15 mål på 23 matcher. West Brom ska vara favoriter och kan vara en chansspik på de mindre systemen, men Norwich är som sagt svårslagna på bortaplan.

13. Wigan – Aston Villa x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har sex raka utan vinst. Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Wigan har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan en vinst och Villa har fyra vinster. Wigan har åtta raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar backen Robinson (15/0) och mittfältarna Jacobs (9/2) och Powell (18/4) och har frågetecken på mittfältarna Morsy (24/1), Gibson (13/0) och Massey (8/1). Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backen Tuanzebe (19/0) och mittfältaren Grealish (21/2).

Wigan har ligans sämsta formkurva och förlusten senast mot West Brom i FA-Cupen gör att laget nu har åtta raka utan vinst och tre raka förluster på hemmaplan. Även Villa är lite ur form och förlorade stort senast i FA-Cupen mot Swansea med 0-3. Tre raka utan vinst och en vinst på de sju senaste. Laget gör ofta mål framåt, hade elva raka med mål framåt innan nollan senast. Villa är det klart bättre laget i grunden och ska vara favoriter, men lagets form gör att krysset måste med som gardering.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-01-19 18:54
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår