Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2019-01

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-432 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev hög utdelning på 13 rätt tack vare skrällarna på Wolves borta mot Tottenham och att Cardiff tog sin första borta vinst i ligan som jag varnade för och att Brighton hade det lilla extra flytet hemma mot ett trubbigt Everton. Mina spikförslag på Liverpool mot Arsenal och Fulham mot Hudds satt som de skulle, men denna gång så var det halv garderingarna som gick emot en.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi tretton FA-Cup matcher från tredje omgången och det är flera intressanta möten och sen kommer de flesta Premier League lagen att vila sina bästa spelare och låta reserverna visa upp sig och det gör att de mindre lagens chanser ökar till att skrälla. De fyra största favoriterna kan spikas, men då blir det mindre utdelning på 13 rätt, så ni som jagar miljoner ska försöka gå emot minst två av dessa favoriter.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Crystal Palace som spelar hemma mot mittenlaget Grimsby från League 2. Det skiljer ca 65 placeringar mellan lagen.
Omgångens bästa värdespik är topplaget Arsenal som spelar borta mot formsvaga League 1 laget Blackpool.
Omgångens chansspik är League 1 laget Accrington som möter usla Championship laget Ipswich. Det skiljer inte mycket alls mellan lagen för tillfället.
Omgångens bästa skräll är topplaget Portsmouth från League 1, laget ser starka ut och kan störa ett Norwich som är på väg till en formdipp.
Omgångens drag är krysset mellan topplaget Derby från Championship mot bottenlaget Southampton Premier League, för stunden skiljer det inte mycket mellan lagen.
Omgångens favorit som är i fara är Aston villa som är ur form. Swansea jagar revansch efter två raka 0-1 förluster.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 1!

1. Aston Villa – Swansea 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och en förlust på de sex senaste. Swansea har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa två vinster och Swansea har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar målvakten Nyland (23/0), backarna Taylor (14/0) och Tuanzebe (19/0), mittfältaren Grealish (21/2) och anfallaren Abraham (20/16) och har frågetecken på mittfältaren Jedinak (9/0). Swansea saknar backen Olsson (17/0) och mittfältarna Montero (10/0) och Carroll (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Routledge (6/2) och anfallaren McBurnie (26/10).

Ett Championshipmöte i cupen där Villa har den sämre formkurvan. Lagen har redan mötts två gånger i ligan, Villa vann båda mötena med 1-0. Villa har en vinst på de sex senaste och fyra raka utan vinst på hemmaplan. Villa saknar sin förstemålvakt och sin skyttekung, två väldigt tunga avbräck. Swansea är väldigt ojämna denna säsong, kommer nu i alla fall med två raka utan förlust. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst och just nu är Villa en alldeles för stor favorit och är en favorit i fara.

2. Blackpool – Arsenal 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackpool har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Arsenal har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackpool har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Arsenal har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, Arsenal har fyra vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackpool saknar backarna Turton (20/1) och Tilt (18/3), mittfältaren Thompson (21/3) och anfallaren Cullen (12/3) och har frågetecken på anfallaren Dodoo (11/2). Arsenal saknar backarna Holding (10/0) och Bellerin (17/0), mittfältaren Mkhitaryan (14/4) och anfallaren Welbeck (8/1) och har frågetecken på backarna Mustafi (17/2) och Monreal (10/1) och mittfältaren Özil (13/3).

Blackpool ligger tia i League 1 och har en av ligans sämsta formkurvor just nu. Laget vinner hälften av sina hemmamatcher och är målsnåla både bakåt och framåt. Arsenal var tillbaka som vinnare senast när laget vann derbyt mot Fulham med 4-1. Arsenal kommer att vila några av sina bästa spelare till detta möte. Lagen mötts i Ligacupen i Oktober, då vann Arsenal med 2-1 i en tuff match som hade två röda kort bland annat. Räknar med ett liknande scenario där Arsenal ska vara det bättre laget tillslut. En av kupongens bästa spikar!

3. Chelsea – Nottingham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Nottingham har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea raka fem vinster och Nottingham har en vinst. Chelsea har fem raka utan förlust på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea saknar anfallarna Pedro (17/6), Willian (20/2) och Giroud (16/1) och har frågetecken på mittfältarna Fabregas (5/0), Kovacic (18/0) och Loftus-Cheek (8/3). Nottingham saknar backarna Hefele (15/0) och Dawson (10/0) och anfallaren Soudani (6/2) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0) och anfallaren Grabban (24/14).

Chelsea har nu tre raka utan förlust och fyra vinster på de sex senaste. Chelsea är svårslagna på hemmaplan, men har nu två raka utan vinst men har samtidigt bara ett insläppt mål på de sju senaste hemmamatcherna. Nottingham var inne i en dålig period men vinsten senast mot värsta rivalen Leeds kan ha gett laget en enorm energi. Nottingham är ojämna då laget kan spela 0-0 i en match för att sen spela 5-5 i nästa match, nu senast så blev det 4-2 mot Leeds. Även om Chelsea kommer att vila några av sina bästa spelare så ska laget vinna på hemmaplan i detta möte, men det finns 10% chans att Nottingham kan spela oavgjort enligt mig, för just oavgjort är laget experter på.

4. Everton – Lincoln City 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Lincoln har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Lincoln har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts under modern tid.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton har frågetecken på mittfältaren Lookman (11/0). Lincoln har frågetecken på målvakten Vickers (15/0).

Everton är inne i en liten svagare period och helt plötsligt kan inte laget göra mål, två raka 0-1 förluster. Everton är normalt svårslagna på hemmaplan, men har nu fyra raka utan vinst. Lincoln leder League 2 med 15 vinster, 6 oavgjorda och 4 förluster. Anfallaren Akinde leder den interna skytteligan med 9 mål, för annars så är målskyttarna verkligen utspridda och Everton kommer att få se upp med Lincolns målfarliga backar på fasta situationer. Everton ska normalt städa av detta League 2 lag på hemmaplan, men Lincoln ska inte underskattas och krysset ska med tidigt på systemen.

5. Newcastle – Blackburn 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Blackburn har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar mittfältarna Diame (21/0) och Ki (11/0) och anfallaren Muto (12/1) och har frågetecken på backarna Clark (10/2) , Yedlin (19/1) och Fernandez (15/0). Blackburn har frågetecken på backarna Bell (19/0), Williams (15/0) och Nyambe (18/0).

Newcastle håller sig ovanför nedflyttningsstrecket, men formkurvan pekar nedåt igen, fyra raka utan vinst och fyra raka utan vinst på hemmaplan. Laget har flera viktiga spelare borta till detta möte, speciellt i defensiven. Blackburn är ett mittenlag i Championship som har gjort en godkänd säsong hittills, men det är mycket tack vare lagets starka hemmaspel.  Blackburn har sju raka utan vinst på bortaplan. Newcastle få se upp med backen Mulgrew som gjort 8 mål för Blackburn (fyra på straffar). Newcastle ska vara favoriter här på hemmaplan och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men tvåan kan vara en rolig skräll att ha med på de större systemen.

6. Bolton – Walsall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Walsall har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Walsall har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton fyra vinster och Walsall har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton har frågetecken på backarna Wilson (11/0) och Taylor (15/0), mittfältaren O´Neill (12/1) och anfallaren Ameobi (13/3). Walsall saknar (har lämnat klubben) backarna Wilson (14/0) och Fitzwater (19/0) och mittfältaren Ronan (16/0) och har frågetecken på mittfältaren Osbourne (17/3).

Två lag som är ur form. Bolton ligger under strecket i Championship och har en vinst på de tio senaste och är det lag som gjort minst mål i Championship. Walsall har sex poäng ner till strecket i League 1 och har fem raka utan vinst och två vinster på de tio senaste. Om Walsall ska få med sig en vinst eller omspel så måste anfallaren Cook var på topp, 7 mål på 26 matcher och är den som ofta gör sista målet för Walsall, laget har även lånat in meriterande mittfältaren Jarvis från Norwich som går direkt in i startelvan, men samtidigt så har tre ordinarie spelare lämnat klubben. Med tanke på Boltons form och läge i tabellen så finns det risk att laget låter några viktiga spelare vila här och då är Bolton en favorit i fara.

7. Derby County – Southampton X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har två vinster och en förlust på de sex senaste. Southampton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backarna Forsyth (13/0), Davies (5/0) och Malone (13/1) och anfallarna Wilson (21/9) och Bennett (14/1) och har frågetecken på mittfältaren Ledley (4/1). Southampton saknar backen Yoshida (9/0), anfallaren Obafemi /5/1) och mittfältaren Höjbjerg (16/3) och har frågetecken på backarna Targett (9/0) och Bertrand (12/1) och anfallaren Ings (15/7). 

Derby är svårslagna, men lyckas sällan få med sig alla tre poängen. En förlust på de sju senaste och 4-3 vinsten borta mot Norwich näst senast var starka papper. Derby förlorar sällan på hemmaplan, men kommer med tre raka kryss. Laget ser ut att få klara sig utan sin skyttekung, ett klart minus. Southampton har det kämpigt i botten av Premier League, har nu återigen tre raka utan vinst. Men vann mot Arsenal för några veckor så om allt stämmer så kan laget vinna även detta möte, men Derby ska ändå vara favoriter. Frågan är vilket lag Southampton ställer upp med. Krysset kan chansspikas i detta ovissa möte!

8. Gillingham – Cardiff x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Gillingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Cardiff har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Gillingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Gillingham en vinst och Cardiff har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Gillingham saknar backen Fuller (21/1) och mittfältarna Parrett (16/1) och Ehmer (21/1) och har frågetecken på mittfältaren Charles-Cook (11/1). Cardiff saknar anfallarna Zohore (7/0) och Ward (9/1).

Gillingham ligger på en 18:e plats i League 1 och formen är två raka förluster och en vinst på de fem senaste. Laget har en av ligans bästa målskyttar, Eaves som gjort 14 mål på 24 matcher och om laget ska ha en chans att gå vidare så är det han som måste kliva fram. Cardiff är nere på jorden igen efter 0-3 mot Tottenham, men nu möter man ett mittenlag från League 1 så det ska ändå vara klasskillnad här, bara man får igång det offensiva spelet. Tvåan är ett spikförslag på de mindre systemen, men krysset ska med på de större systemen då vi inte vet vilket lag Cardiff ställer upp med.

9. Middlesbrough – Peterborough 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Peter har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Peter har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar anfallaren Gestede (4/0) och backen Flint (25/1) och har frågetecken på backarna Ayala (19/1) och Shotton (16/0). Peter har frågetecken på backarna Naismith (21/0) och Tafazolli (23/1).

Boro är femma i Championship och Peter är sjua i League 1. Boro är för ojämna för stunden, tar poäng av topplagen men kan sen tappa poäng mot bottenlagen och åkte även ur Ligacupen mot League 1 laget Burton. Boro hade fyra raka utan vinst på hemmaplan innan 2-0 vinsten mot jumbon Ipswich, men är svårslagna normalt på hemmaplan. Boro har Championships bästa defensiv. Peter är det topplag i League 1 som har den sämsta formkurvan för stunden. Men laget har varit lite bättre på bortaplan på slutet och har allt att vinna i detta möte. Peter har en stark offensiv med två anfallare som snittar mål varannan match och laget har även förstärkt med två spelare som går direkt in i startelvan. Boro ska vara favoriter, men se upp för Peters offensiv som kan överraska oss alla.

10. Bristol City – Huddersfield 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har sex raka utan förlust. Hudds har sex raka förluster.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar mittfältaren Walsh (6/0) och har frågetecken på backarna Webster (25/1) och Baker (10/0) och mittfältarna Pack (26/2) och Watkins (15/2). Hudds saknar målvakten Lössl (19/0), mittfältaren Mooy (15/2) och backarna Schindler (21/1) och Smith (4/0).

Bristol C är ett mittenlag i Championship som jagar en playoffplats, formen är på topp med åtta raka utan förlust. Hudds är sist i Premier League och har nu åtta raka förluster och är det lag som gjort minst mål. När Hudds låg i Championship så vann Bristol C detta möte med 4-0 på hemmaplan i två raka säsonger, kommer inte att bli lika stora siffror denna gång men Bristol C ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag, men eftersom laget kryssat tre av de fyra senaste hemmamatcherna så kan man gardera på de större systemen.

11. Crystal Palace – Grimsby 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Grimsby har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Grimsby har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace tre vinster och Grimsby har två vinster. Palace har vunnit sju av åtta hemmamöten.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar Benteke (4/0) och mittfältaren Puncheon (5/0). Grimsby saknar backarna Whitmore (21/0), Davis (17/3) och Collins (18/0) och har frågetecken på backen Famewo (9/0).

Palace kämpade väl mot Chelsea näst senast, men förlorade med 0-1. Senast så vann man mot Wolves på bortaplan och det stärker lagets självförtroende lite. Palace har två raka utan gjorda mål på hemmaplan. Laget har nu blivit nollade i sju av de tio senaste hemmamatcherna. Grimsby är ett mittenlag i League 2 som har bra form, förlorade förvisso senast med hade innan fyra raka vinster. Laget har bara förlorat två av de tio senaste. Grimsby har flera av sina ordinarie backar borta, får svårt att stå emot Palaces offensiv. Denna match är ett utmärkt läge för Palace att få igång offensiven och självförtroendet, för det ska normalt vara klasskillnad här och Palace är kupongens bästa spik!

12. Norwich – Portsmouth 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de sex senaste. Portsmouth har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Portsmouth har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötens så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar mittfältarna Thompson (6/0), Leitner (19/2), Lewis (22/0), Stiepermann (24/3), Tettey (24/1) och Buendia (21/3). Portsmouth saknar backarna Thompson (18/0) och Brown (25/0) och har frågetecken på anfallaren Hawkins (24/5).

Tvåan i Championship mot ettan i League 1. Norwich har hackat lite på slutet och har nu tre raka utan vinst. Men laget vet i alla fall hur man gör mål speciellt på hemmaplan, 16 mål på de fem senaste hemmamatcherna. Norwich har enorma skadeproblem inför detta möte. Portsmouth leder sin liga med 17 vinster, sex oavgjorda och tre förluster och har bara en förlust på bortaplan  i ligan. Portsmouth har flera spelare i toppform och kan ge Norwich en match här, men självklart så ska Norwich vara favoriter på hemmaplan.

13. Accrington Stanley – Ipswich 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Accrington har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Accrington har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts i modern tid.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Accrington har frågetecken på backen Conneely (15/1). Ipswich saknar backen Edun (6/1) och mittfältarna Skuse (19/0) och Ward (14/0).

Accrington är ett mittenlag i League 1 som har 10 poäng upp till en playoffplats. Laget var ett tag med i toppen men formen har dalat på slutet och efter två raka vinster så har laget nu två raka förluster med målskillnaden 0-7. Ipswich ligger sist i Championship och inte mycket talar för att laget ska undvika nedflyttning. Har nu tre raka förluster och fyra raka förluster på bortaplan med målskillnaden 0-9. Accrington ska vara mini favoriter här tack vare hemmafördelen och kan chansspikas. Det är två lag som har problem med offensiven, men Ipswich gjorde i alla fall två mål senast i förlusten mot Millwall. 

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-01-12 00:17 (senast ändrad 2019-01-12 00:19)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår