Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-52

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-512 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Vilken omgång, med två megaskrällar på kupongen och ingen som fick in 13 rätt. Lider med personen som hade 1x i Cardiff mot Man United och var ensam vinnare, men United var flera klasser bättre. Men all respekt till er all som fick in båda skrällarna på Palace och Leicester. Själv var mitt spelförslag uselt denna gång då jag gick på att de flesta hemmalagen i Premier League skulle vinna, men det är bara att ta nya tag.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort, var femte match. I Championship är det lite tvärtom där var tredje match slutar oavgjort. Tänk på att det är full omgång för både Premier League och Championship i veckan och glöm inte att det är jackpot på onsdagens Europatips och spelförslag hittar självklart hos oss på Tipsmedoss. På förhand så ser det ut att vara många starka hemmafavoriter, speciellt i Premier League matcherna. Det kan vara läge att gardera de flesta favoriterna i Championship. Det jackpot på ca 25 miljoner och den största jackpoten i modern historia för Stryktipset.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Liverpool som tar emot ett Arsenal som har problem i defensiven.
Omgångens bästa värdespik är Fulham som spelar ett viktig bottenmöte mot Huddersfield, Fulhams offensiv ska vara bättre är Huddersfield defensiv.
Omgångens chansspik är ligatvåan Norwich som har bättre form är ligafemman Derby.
Omgångens bästa skräll är Cardiff som kan överraska ett överpresterande Leicester, nån gång kommer Cardiff vinna på bortaplan.
Omgångens drag är krysset mellan Millwall mot Nottingham, Millwall brukar vara svårslagna på hemmaplan och Nottingham spelar flest oavgjort i ligan.
Omgångens favorit som är i fara är Everton som har stora bekymmer i defensiven möter nu ett Brighton på bortaplan.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 52!

1. Liverpool – Arsenal 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har sex raka vinster. Arsenal har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Arsenal har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool tre vinster och tre oavgjorda. Liverpool har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar backarna Gomez (13/0) och Matip (8/1) och har frågetecken på mittfältarna Milner (16/3) och Keita (14/0) och backen Moreno (2/0). Arsenal saknar backarna Holding (10/0) och Bellerin (17/0), mittfältaren Mkihtaryan (14/4) och anfallaren Welbeck (8/1) och har frågetecken på backarna Monreal (10/1) och Mustafi (16/2).

Liverpool ångar på och är i toppform. Sex raka vinster och är obesegrade på hemmaplan i ligan och brukar sällan förlora mot Arsenal. Arsenal är tretton poäng bakom Liverpool. Efter två raka förluster kom laget tillbaka mot Burnley med en 3-1 vinst, men senast blev det bara 1-1 mot Brighton och laget har fortsatta problem i defensiven och får det väldigt svårt att stå emot Liverpools offensiv denna gång. Kupongens bästa spik!

2. Tottenham – Wolverhampton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har sex raka utan förlust. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Wolves har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham tre vinster och Wolves har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Tottenham saknar backen Vertonghen (9/1) och mittfältarna Dembélé (10/0) och Dier (13/2) och har frågetecken på backen Aurier (6/0) och mittfältarna Alli (13/4) och Wanyama (4/0). Wolves har frågetecken på anfallaren Jota (16/2).

Tottenham har haft lekstuga på slutet 6-2 borta mot Everton och 5-0 hemma mot Bournemouth och formen är på topp med sju raka utan förlust. Laget är tvåa och har sex poäng upp till Liverpool. Wolves hade inte mycket att sätta emot Liverpool näst senast och fick bara 1-1 mot Wolves senast men formen var bra innan med tre raka vinster. Senast lagen möttes ledde Tottenham med 3-0, men Wolves kämpade upp sig till 2-3. Tottenham ska vara favoriter, men har lite skadeproblem i truppen och kommer rotera lite startelvan eftersom laget har ett tufft spelschema och Wolves kommer att göra allt för att hålla nollan och kan lyckas med det.

3. Brighton & Hove – Everton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Everton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Everton och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton har frågetecken på anfallarna Jahanbakhsh (10/0) och Izquierdo (9/0). Everton har frågetecken på mittfältarna Gomes (10/0) och Gueye (15/0) och anfallaren Lookman (11/0).

Två lag som ligger i mitten av tabellen, Brighton är fem poäng bakom Everton. Brighton har fyra raka utan vinst, men kämpade till sig 1-1 mot Arsenal senast. Laget är svårslagna på hemmaplan. Everton släppte in hela sex mål mot Tottenham och hade fem raka utan vinst med målskillnaden 6-13, innan laget studsade tillbaka rejält med en 5-1 vinst borta mot Burnley. Everton har bara vunnit två bortamatcher i ligan och det gör att Brighton ska vara knappa favoriter här då laget är svårslagna på hemmaplan, men i grunden ska Everton vara det bättre laget.

4. Fulham – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har sex raka utan vinst. Hudds har sex raka förluster.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och Hudds har en vinst. Fulham har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar mittfältaren Anguissa (11/0). Hudds saknar mittfältarna Sabiri (2/0), Mooy (15/2) och Williams (3/0) och har frågetecken på backen Smith (4/0) och mittfältarna Hogg (13/0) och van La Parra (5/0). 

Fulham har ännu inte fått någon större effekt av tränarbytet, kommer med sex raka utan vinst, men hade väldigt mycket otur senast mot Newcastle, anfallaren Mitrovic brände flera bra lägen. Hudds har nu sex raka förluster och det mesta tyder på att laget åker ur denna säsong, ligger sist nu. Hudds vinner inte ofta på bortaplan och Fulham brukar sällan förlora hemma mot Hudds, så ettan kan chansspikas här i ett tidigt ångestmöte.

5. Leicester – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de sex senaste. Cardiff har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester två vinster och Cardiff har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar mittfältaren Amartey (9/0). Cardiff saknar anfallarna Zohore (7/0) och Ward (9/1) och har frågetecken på backarna Paterson (16/4) och Richards (3/0) och anfallaren Madine (5/0).

Leicester stod för en stor skräll borta mot Chelsea och följde upp det med en ännu större skräll mot Man City. Kan få motsatt effekt nu när bottenlaget Cardiff kommer på besök. Formen innan var dålig med fyra raka utan vinst och laget är inget stabilt hemmalag och är en favorit i fara här. Cardiff fick sig en lektion av Man United, men spelade 0-0 mot Palace senast och tog sin andra poäng på bortaplan, men laget håller sig fortfarande ovanför strecket. Cardiff är ligans sämsta bortalag med två poäng, men kan överraska här och ta sin första vinst på bortaplan.

6. Watford – Newcastle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford fem vinster och Newcastle har en vinst. Watford har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar anfallaren Gray (15/3) och backen Kabasele (14/0) och har frågetecken på mittfältaren Hughes (15/1) och backen Janmaat (6/0). Newcastle saknar mittfältaren Ki (11/0) och har frågetecken på backen Clark (10/2) och mittfältaren Shelvey (9/0).

Watford kan vara på gång igen, vann mot formstarka West Ham på bortaplan med 2-0 och stod länge upp i förlusten mot Chelsea senast. Laget har ännu inte spelat oavgjort på hemmaplan. Newcastle fick bara 0-0 hemma mot Fulham och följde upp det med att bli överkörda av Liverpool, har nu två raka utan gjorda mål. Newcastle har än så länge tagit mer poäng på bortaplan än hemmaplan, men brukar har det svårt borta mot Watford och ettan är ett spikförslag.

7. Bolton – Stoke x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Stoke har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke fem vinster och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar inga viktiga spelare. Stoke har frågetecken på backen Pieters (20/2).

Boltons kris bara växer, men tog en extrem viktig vinst i bottenmötet mot Rotherham senast, innan hade laget tretton raka utan vinst, men det är jämnt i botten och det är bara 1 poäng upp till säker mark. Bolton är ligans näst sämsta hemmalag. Stoke var inne i en bra period efter tio raka utan förlust, men förlorade senast borta mot hemmastarka Birmingham. Laget hade tre raka kryss och sju raka utan förlust på bortaplan och är det lag som spelar flest oavgjorda matcher på bortaplan och det gör att Stoke är en favorit i fara.

8. Millwall – Nottingham Forest x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Nottingham har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar mittfältaren Williams (19/4) och anfallaren Bradshaw (10/0). Nottingham saknar?

Två lag ur form, men Millwall bröt sin svit med åtta raka utan vinst efter att laget vunnit med 1-0 hemma mot Reading, men det ska tilläggas att Reading fick två man utvisade. Nottingham har fyra raka utan vinst med målskillnaden 3-5, laget hade tre raka utan gjorda mål innan man tappade 3-1 till 3-3 mot Norwich på stopptid senast. Det normalt starka hemmalaget Millwall har en vinst på de fyra senaste hemmamatcherna. Nottingham är det lag som spelat flest oavgjorda matcher i ligan och lagets bortastatistik är tre vinster, åtta oavgjorda och en förlust. Nottingham har tre poäng upp till en playoffplats och har inte råd att tappa poäng här och är i grunden det bättre laget, men krysset skulle kunna vara en chansspik här.

9. Norwich – Derby County 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har sex raka utan förlust. Derby har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Derby har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich en vinst och Derby har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar mittfältaren Thompson (6/0) och har frågetecken på backen Klose (20/3) och mittfältarna Lewis (22/0) och Leitner (19/2) och anfallaren Buendia (20/3). Derby saknar backarna Davies (5/0) och Forsyth (13/0) och anfallaren Bennett (14/1) och har frågetecken på anfallaren Lawrence (20/4).

Norwich har tagit 20 poäng mer jämfört mot förra säsongen vid denna tidpunkt och det säger allt om lagets framfart. Ligatvåan har nio raka utan förlust och har ligans näst bästa formkurva. Norwich har åtta vinster och tre förluster på hemmaplan i ligan. Derby ligger sexa och är nio poäng bakom Norwich. Formen är tre raka utan vinst och offensiven hackar lite just nu. Det som är minus på Derby är att lagets prestationer skiljer sig väldigt mycket mellan hemmaplan mot bortaplan. Det brukar vara jämna möten, men formen på Norwich göra att ettan är ett bra spikförslag.

10. Preston – Aston Villa 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Villa har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston en vinst och Villa har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar mittfältaren Pearson (17/0). Villa saknar mittfältaren Grealish (21/2) och backen Tuanzebe (19/0) och har frågetecken på backen Taylor (14/0) och mittfältaren Lansbury (1/0).

Två lag som ligger i mitten och som siktar på att komma ikapp lagen på playoffplasterna. Båda lagen har varit ojämna i sina prestationer, men ligaformen är bra på båda lagen. Preston är svårslagna på hemmaplan och hade sex raka utan förlust innan förlusten mot Hull senast. Villa hade 2-0 mot Leeds men tappade i andra halvlek till 2-3 och det säger det mesta om lagets säsong, mycket mål med olika resultat varje gång, men senast så blev det bara en 1-0 vinst mot Swansea. Preston skulle kunna vara ett spikförslag på hemmaplan, men Villa ska vara det bättre laget i grunden.

11. Queens Park Rangers – Reading 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Reading har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: QPR har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar backen Rangel (17/2) och har frågetecken på backarna Lynch (21/2) och Cameron (13/1) och anfallaren Hemed (14/3). Reading saknar mittfältarna Bacuna (23/3) och Ezzatolahi (4/0) och backarna Blackett (16/0) och Ilori (15/1) och har frågetecken på backarna Moore (17/1) och McShane (4/0).

QPR har nu tre raka vinster, två mot topplag som Nottingham och Boro och senast en stabil 3-0 vinst mot jumbon Ipswich och det kan betyda att den dåliga formen har vänt nu för mittenlaget. QPR är bra på hemmaplan och har nu fem vinster på de sex senaste. Reading rasar i tabellen (ligger näst sist nu) och har nu åtta raka utan vinst, laget har även åtta raka utan vinst på bortaplan och är ett av ligans sämsta bortalag med en vinst på tolv matcher. Reading har ny tränare inför detta möte, kan ge lite extra energi, men har flera viktiga spelare borta till detta möte. QPR kan vara ett spikförslag, men jag litar inte helt ännu på QPR och krysset kan tas med på de större systemen.

12. Sheffield United – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheffield United har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Blackburn har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheffield United har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötens så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheffield United saknar anfallaren Woodburn (7/0). Blackburn saknar mittfältaren Conway (10/0) och har frågetecken på mittfältaren Bennett (18/0).

Sheffield ligger fyra nu, men formen är ojämn och inte ens hemmaspelet skrämmer motståndarna längre, men 3-1 vinsten hemma mot Derby kan vara vändpunkten. Blackburn håller sig i mitten tack vare alla oavgjorda matcher. Men formen är en vinst på de åtta senaste och på bortaplan är det sex raka utan vinst, men laget har tagit poäng av topplagen West Brom och Boro och det gör att krysset måste med som gardering till ettan, för Sheffield ska vara favoriter här.

13. Swansea – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och Wigan har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar backen Olsson (17/0) och har frågetecken på mittfältaren Carroll (12/0) och anfallaren Baker-Richardson (4/1). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och har frågetecken på mittfältarna Jacobs (9/2) och Powell (18/4). 

Swansea fortsätter att vägra att spela oavgjort, över elva raka utan oavgjort nu men vara nära senast i förlusten mot Villa då laget brände en straff i 90:e minuten. Laget är tolva i ligan och har sju poäng upp till en playoffplats. Wigan är på väg ner igen och närmar sig bottenstriden, har nu fyra raka förluster och har fyra poäng ner till strecket. Laget är ligans tredje sämsta bortalag och har nu tio raka utan vinst. Swansea ska vara favoriter men är för ojämna och nån gång måste laget spela oavgjort igen. 

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2019-01-12 00:09
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår