Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-51

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev inte som jag trodde utan de flesta favoriterna vann, men några skrällar fanns det. Newcastle vann borta mot Huddersfield som jag chansspikade, Villa fick bara kryss mot Stoke som jag också chansspikade och QPR vann mot topplaget Middlesbrough som jag också fick in som skräll, men åkte på att Palace (utan Zaha) vann hemma mot Leicester och att Ipswich vann det viktiga bottenmötet mot Wigan. Det blev väldigt låg utdelning på tretton rätt. Mitt stryktipsförslag gav 11 rätt även denna gång, men 0 kr i utdelning.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sju matcher från Premier League och sex matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort, var femte match. Det är cupmatcher för vissa lag i veckan och det gäller mest att hålla koll vilka spelare vilas och eventuella skador som uppstår. I Championship är det lite tvärtom där var tredje match slutar oavgjort. På förhand så ser det ut att vara många starka hemmafavoriter, speciellt i Premier League matcherna. Det kan vara läge att gardera de flesta favoriterna i Championship.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Manchester City som möter ett formsvagt Palace.
Omgångens bästa värdespik är formstarka West Ham som möter Watford på hemmaplan. West Hams offensiv är riktigt bra just nu.
Omgångens chansspik är formsvaga Bournemouth som spelar derby mot Brighton. Bournemouth brukar väldigt sällan förlora detta derby på hemmaplan.
Omgångens bästa skräll är Cardiff som har tre raka vinster på hemmaplan, ett Man United i kaos kommer på besök.
Omgångens drag är att gardera alla favoriterna i Championship.
Omgångens favorit som är i fara är topplaget Norwich som möter ett Blackburn som är svårslagna på hemmaplan.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 51!

1. Manchester City – Crystal Palace 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Palace har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City fem vinster och en oavgjord. Man City har nio raka vinster och elva raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar backen Mendy (9/0) och har frågetecken på mittfältaren David Silva (14/5). Palace har frågetecken på målvakten Hennessey (16/0) och mittfältaren Kouyate (15/0).

Efter förlusten mot Chelsea så har nu Man City två raka vinster. På hemmaplan så har laget nio raka vinster med målskillnaden 32-5. Palace fick vinna igen och laget visade upp en kämpaglöd senast, men det kommer inte räcka denna gång då laget har sju raka utan vinst på bortaplan och nio raka förluster mot Man City på bortaplan. Det finns inget som talar för att Palace ska ta poäng i detta möte, 99% på ettan! (Man City spelar Ligacupen i veckan, kommer att spela med reserverna).

2. Chelsea – Leicester 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Leicester har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea fem vinster och en oavgjord. Chelsea har åtta raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea har frågetecken på backen Cahill (1/0), mittfältaren Moses (2/0) och anfallarna Morata (14/5) och Hazard (16/3). Leicester saknar mittfältaren Amartey (9/0) och har frågetecken på backen Chilwell (16/0).

Chelsea har nu sjutton raka utan förlust på hemmaplan och senast på hemmaplan så slog man självaste Man City med 2-0. Leicester har nu tre raka utan vinst och två raka matcher utan gjorda mål. En vinst på de sex senaste ligamatcherna. Leicester brukar ha problem borta mot Chelsea, fick förvisso 0-0 förra säsongen med en man mindre, men till denna säsong är Chelsea ett helt annat lag. Kupongens näst bästa spik! (Leicester spelar Ligacupen mot Man City i veckan, så håll koll på vilka spelare som spelar eller vilas?, även Chelsea har Ligacupspel mot Bournemouth)

3. Cardiff – Manchester United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Man United har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Man United och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar backen Bennett (12/0) och har frågetecken på backen Richards (3/0) och Cunningham (4/0) och anfallarna Ward (9/1) och Zohore. (6/0). Man United saknar anfallaren Sanchez (10/1) och har frågetecken på backarna Shaw (12/1), Rojo (2/0) och Smalling (13/1).

Cardiff vinner hemma och förlorar borta just nu. Tre raka vinster på hemmaplan. Laget har nu två poäng ner till strecket och har fått nytt självförtroende och att offensiven äntligen har fått utdelning. Man United gav tränaren Mourinho sparken i tisdags och räkna med ett helt nytt lag till detta möte, både startelvan och taktiskt. Man United var chanslösa mot Liverpool senast och har nu två raka förluster och en vinst på de fem senaste och laget slog nu klubbrekord med den sämsta poängskörden efter sjutton ligamatcher. Cardiff är stekheta på hemmaplan just nu och skulle kunna vara en chansspik, men nu när Man United bytt tränare så ska tvåan med tidigt på systemet då laget är klart bättre i grunden.

4. AFC Bournemouth – Brighton & Hove 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Brighton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth fyra vinster och två oavgjorda. Bournemouth har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backen Smith (12/1) och mittfältarna Gosling (12/0) och Cook (13/0) och har frågetecken på backarna Francis (15/0) och Mings (4/0). Brighton saknar anfallaren Jahanbakhsh (10/0) och backen Duffy (15/3) och har frågetecken på anfallaren Izquierdo (9/0).

Bournemouth har nu ligans sämsta formkurva med fyra förluster på de fem senaste. Men har också mött lag som Liverpool, Arsenal och Man City. Brighton har lite bättre formkurva men kommer med två raka förluster och har nu släppt in mål i sju raka matcher. Bournemouth brukar vinna detta sydkustderby och ska vara klara favoriter även denna gång. Det vänder nu för Bournemouth! (Bournemouth möter Chelsea i veckan i Ligacupen)

5. Huddersfield – Southampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Southampton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar mittfältarna Sabiri (2/0), Mooy (15/2) och Williams (3/0) och anfallaren Mounie (13/0) och har frågetecken på backarna Kongolo (13/1) och Smith (4/0) och mittfältaren Hogg (12/0). Southampton saknar anfallaren Obafemi (4/0) och har frågetecken på backarna Soares (15/1), Stephens (8/0) och Bertrand (12/1) och mittfältaren Lemina (15/0).

Hudds har nu fyra raka förluster, alla med uddamålet och laget är nu åter näst sist i ligan. Hudds är även ligans sämsta hemma lag med fem poäng på nio matcher. Southampton bytte tränare och vann direkt. Även om Arsenal var det bättre laget så visade Southampton styrka och energi, men nu är det bortaplan igen där laget har sex raka utan vinst och en vinst i ligan. Båda mötena förra året slutade oavgjort och chansen är stor att det händer igen. Hudds ska vara minifavoriter här och kan chansspikas på de mindre systemen i en svår omgång. Annars så är det bara att ta med alla tecknen.

6. Newcastle – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Fulham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle två vinster och Fulham har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle har frågetecken på backen Fernandez (13/0) och mittfältaren Shelvey (9/0). Fulham saknar backen Fosu-Mensah (7/0), mittfältaren Anguissa (11/0) och har frågetecken på backen Sessegnon (16/1) och mittfältaren McDonald (9/0).

Newcastle tog en viktig seger senast efter tre raka utan vinst. Men laget är fortfarande ligans näst sämsta hemmalag med sex poäng på nio matcher. Fulham förlorade igen och har nu fyra raka utan vinst och inte ens Ranieri verkar få i ordning på defensiven. Laget är klart ligans sämsta bortalag och har nu sju raka förluster på bortaplan med målskillnaden 3-18. Newcastle har lite bättre självförtroende och mycket bättre defensiv än Fulham och det gör att Newcastle är en bra spik.

7. West Ham – Watford FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Watford har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham två vinster och Watford har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar mittfältarna Yarmolenko (9/2) och Sanchez (5/0), anfallaren Arnautovic (13/5) och backen Fredericks (4/0) och har frågetecken på mittfältaren Wilshere (5/0) och anfallaren Perez (7/2). Watford har frågetecken på backen Janmaat (6/0), mittfältaren Hughes (15/1) och anfallaren Gray (15/3). 

Två lag med lika många poäng, men West Ham har två plusmål mer. West Ham är i mycket bra form med fyra raka vinster. Laget har gjort elva mål på dessa fyra matcher och mittfältaren Snodgrass är stekhet för tillfället. Watford har det lite tyngre, men fick vinna senast hemma mot Cardiff. På bortaplan så har laget nu fyra raka utan vinst och en vinst på de åtta senaste. West Ham har formen och hemmaplan så det är bara att spika West Ham denna gång

8. Blackburn – Norwich 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har en vinst och två förluster på de sex senaste. Norwich har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Norwich har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn en vinst och Norwich har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar mittfältarna Conway (10/0) och Bennett (18/0) och har frågetecken på mittfältaren Rodwell (7/0). Norwich saknar backarna Thompson (6/0) och Klose (20/3) och har frågetecken på backen Pinto (3/0).

Blackburn har fem poäng upp till en playoffplats, laget har nu tre raka utan förlust och fem raka utan förlust på hemmaplan. Blackburn är väldigt svårslagna på hemmaplan med bara en förlust i ligan. Norwich tappade sin förstaplats efter 2-2 mot Bristol C senast, men laget har ligans näst bästa formkurva och laget är även ligans näst bästa bortalag i ligan. Ett öppet möte mellan två svårslagna lag där Norwich ska vara favoriter. Den som har råd tar med alla tecknen.

9. Ipswich Town – Sheffield United x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Sheff United har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och Sheff United har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar anfallaren Walters (3/0) och backen Edun (6/1) och har frågetecken på mittfältaren Skuse (19/0). Sheff United har frågetecken på anfallarna Clarke (18/2) och Woodburn (7/0).

Ipswich tog sin andra vinst för säsongen och laget första vinst på hemmaplan när Wigan besegrades med 1-0. Men laget har åtta poäng upp till säker mark och har det tufft. Sheff United förlorade toppmötet med West Brom senast och just nu förlorar laget hemma och vinner borta och det är ytterst ovanligt för normalt hemmastarka Sheff United. Lagen möttes tre gånger förra säsongen, 1-0,1-0 och 0-0 där Sheff United vann båda gångerna och även de resultaten ligger närmast till hands denna gång.

10. Nottingham Forest – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har två vinster och en förlust på de sex senaste. QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham tre vinster och QPR har en vinst. Nottingham har fjorton raka utan förlust på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar anfallaren Soudani (6/2) och har frågetecken på backarna Fox (14/0) och Dawson (10/0). QPR har frågetecken på backarna Cameron (13/1) och Rangel (17/2) och anfallaren Hemed (14/3). 

Nottingham är fortsatt svårslagna och är det lag tillsammans med Leeds som förlorat minst matcher i ligan, men Nottingham har även spelat flest oavgjorda matcher i ligan, 11 matcher (just nu hälften av alla ligamatcher). QPR fick äntligen vinna igen efter en dålig period på fyra raka utan vinst. QPR fortsätter att göra mål, sex raka matcher nu. I bortaspelet så går det lite sämre just nu, fyra raka utan vinst. Nottingham ska vara favoriter här och QPR trivs inte alls borta mot Nottingham, men kan kämpa till sig ett kryss med lite flyt.

11. Reading FC – Middlesbrough x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har sex raka utan vinst. Boro har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading två vinster och Boro har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar mittfältaren Ezzatolahi (4/0) och har frågetecken på backarna O´Shea (5/0), Moore (17/1) och McShane (4/0). Boro har frågetecken på backen Fry (14/0), mittfältaren McQueen (5/0) och anfallaren Gestede (4/0).

Två lag som är ur form, Reading har sex raka utan vinst och Boro har fyra raka utan vinst. Reading hade fyra raka utan förlust på hemmaplan innan topplaget Sheff United blev för svåra. Boro hade sju raka utan förlust på bortaplan innan laget förlorade senast mot formsvaga QPR. Boro är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter här, men formen är inte bra och det är en favorit i fara. Krysset kan chansspikas på de mindre systemen, den som har råd tar med alla tecknen. (Boro spelar i Ligacupen i veckan, hemma mot League 1 laget Burton).

12. Rotherham – West Bromwich x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rotherham har en förlust och fem oavgjorda på de sex senaste. West Brom har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Rotherham har en vinst och fyra oavgjorda på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Brom har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, två vinster var. Senast lagen möttes var år 2009.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rotherham saknar inga spelare?West Brom har frågetecken på backen Bartley (15/1), mittfältaren Morrison (11/0) och anfallaren Robson-Kanu (17/3). 

Rotherham håller sig ovanför strecket men formen är ändå sex raka utan vinst. Laget är väldigt svårslagna på hemmaplan med en förlust i ligan och formen är nio raka utan förlust på hemmaplan. West Brom har hittat toppformen igen och är nu uppe på en tredjeplats. På bortaplan så har laget nu tre raka 2-1 vinster. West Brom är det bättre laget i grunden och har mycket bättre form och är ett tänkbart spikförslag, men Rotherham är som sagt svårslagna på hemmaplan och krysset måste bara med på de större systemen.

13. Wigan – Birmingham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Birmingham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Wigan har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan tre vinster och Birmingham har en vinst. Wigan har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar backen Robinson (15/0) och har frågetecken på mittfältarna Jacobs (9/2) och Powell (18/4). Birmingham saknar backen Morrison (21/2) och har frågetecken på backen Roberts (5/0).

Wigan har nu två raka 0-1 förluster och laget har gått mållösa i fyra av de sex senaste. Laget är svårslagna på hemmaplan, ligans fjärde bästa hemmalag. Men formkurvan på hemmaplan pekar nedåt. Birmingham är ojämna i sina prestationer, men gör ofta mål, laget har gått mållösa en gång på de tio senaste. Två jämna lag och krysset är ett tänkbart spikförslag, annars så är det bara att ta med alla tecknen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-12-21 14:35 (senast ändrad 2018-12-28 15:11)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår