Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-50

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-768 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev några skrällar senast eftersom att Man City förlorade toppmötet borta mot Chelsea och att hemmalagen Millwall, Birmingham, Brentford och Sheffield W inte höll som favoriter trots hemmaplan. Favoriterna som höll denna gång var, Arsenal, Man United, Tottenham, West Ham, Cardiff, Leeds och Derby så det blev låg utdelning ändå på tretton rätt. Mitt stryktipsförslag gav 11 rätt även denna gång där jag åkte på min chansspik Brighton och halvgarderingen på Birmingham som var obesegrade på hemmaplan innan Bristol C skrällde rejält. 

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort. Det är Europamatcher för vissa lag och det gäller mest att hålla koll vilka spelare vilas och eventuella skador som uppstår. I Championship är det lite tvärtom där matcherna slutar oavgjort nästan i var tredje match. På förhand så ser det ut att vara en svår omgång och det är får starka favoriter denna gång, det är bara Tottenham och Leeds som ser nästan klara ut. Det kan vara läge att gardera de flesta favoriterna denna gång och det borde bli hög utdelning denna omgång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Tottenham som spelar hemma mot ett svagt Burnley.
Omgångens bästa värdespik är ligatvåan Leeds som möter bottenlaget Bolton på bortaplan.
Omgångens chansspik är krysset mellan de två formstarka lagen Villa och Stoke.
Omgångens bästa skräll är Cardiff som ryckt upp sig och möter nu ett formsvagt Watford på bortaplan.
Omgångens drag är Newcastle som spelar ett bottenmöte mot Huddersfield. Hudds saknar flera ordinarie spelare.
Omgångens favorit som är i fara är Palace som saknar två av sina viktigaste spelare. Leicester kan kontra till sig en vinst här.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 50!

1. Tottenham – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Burnley har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham fyra vinster och två oavgjorda. Tottenham har åtta raka utan förlust och sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Tottenham saknar backarna Foyth (5/1) och Sanchez (8/0) och mittfältarna Dembélé (10/0) och Wanyama (4/0) och har frågetecken på backarna Aurier (6/0) och Trippier (12/1). Burnley saknar backen Ward (3/0) och har frågetecken på mittfältarna Gudmundsson (14/2) och Defour (6/0).

Tottenham fick 1-1 mot Barcelona i tisdags och är därmed klart för slutspel i Champions League, kan kanske vara lite slitna till detta möte. Annars så är Tottenham i mycket bra form och har gjort sju mål på de tre senaste ligamatcherna. Burnley fick äntligen vinna igen efter en usel period, laget vann med 1-0 mot Brighton och det var lagets andra nolla i defensiven denna säsong. Men det blir väldigt svårt att hålla nollan mot Tottenhams offensiv och brukar även ha det väldigt tufft mot just Tottenham, fick förvisso med sig ett 1-1 resultat förra säsongen då laget kvitterade på stopptid. Tottenham är kupongens starkaste spik, nästan 90% enligt mig.

2. Crystal Palace – Leicester x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Leicester har en vinst och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace två vinster och Leicester har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backen Tomkins (14/0) och anfallaren Zaha (14/3) och har frågetecken på backen Van Aanholt (16/1). Leicester saknar mittfältaren Amartey (9/0) och har frågetecken på anfallaren Vardy (12/5) och backen Chilwell (16/0).

Palace förlorade det viktiga derbyt mot West Ham senast och är inne i en dålig period. Laget är även ligans näst sämsta hemmalag. Det positiva är i alla fall att laget börjat göra mål igen, fem mål på de tre senaste. Leicester fick sin fina form förstörd senast när ett starkare Tottenham vann utan Kane från start. Leicester har nu en vinst på de sex senaste och målskillnaden på de sex senaste är 4-4. Palace vann båda mötena förra säsongen ganska enkelt efter att Leicester fått röt kort i båda mötena. Två jämna lag i grunden och krysset kan chansspikas på de mindre systemen. Men med tanke på att Palace saknar två av sina bästa spelare så ska Leicester vara favoriter.

3. Huddersfield – Newcastle 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hudds två vinster och Newcastle har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar mittfältarna Sabiri (2/0), Mooy (15/2), Williams (3/0) och Billing (15/1) och anfallaren Mounie (13/0) och har frågetecken på backarna Kongolo (13/1) och Smith (4/0) och mittfältaren Hogg (12/0). Newcastle saknar backarna Schär (6(0) och Yedlin (15/1) och har frågetecken på backen Fernandez (13/0) och mittfältaren Shelvey (9/0).

Två lag som kämpar i botten och båda lagen har dålig form igen, Hudds har tre raka förluster och Newcastle har tre raka utan vinst. Hudds är ligans sämsta hemmalag och är även det lag som gjort minst mål i ligan. Laget har även flera ordinarie spelare borta till detta möte. Newcastle har varit svårslagna på bortaplan på slutet, men har fortfarande bara en vinst i ligan på bortaplan. Båda mötena förra säsongen slutade med 1-0 för hemmalaget och det finns risk att det blir lika målsnålt igen. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna, men Newcastle ser lite hetare och chansspikas i en svår omgång.

4. Watford FC – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har sex raka utan vinst. Cardiff har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford en vinst och Cardiff har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar mittfältaren Capoue (13/1) och har frågetecken på backen Janmaat (6/0), mittfältaren Hughes (15/1) och anfallaren Gray (15/3). Cardiff har frågetecken på backen Richards (3/0) och Cunningham (4/0) och anfallarna Ward (9/1) och Zohore. (6/0)

Watford var ytterst nära att sno åt sig tre poäng borta mot Everton senast, men tappade på stopptid till 2-2. Formen är inte alls bra, ligans näst sämsta. På hemmaplan i ligan så har laget fyra vinster och fyra förluster. Cardiff vann bottenmötet mot Southampton senast och är nu uppe på en fjortondeplats, men det var en hemmavinst igen för på bortaplan så har laget ännu inte vunnit i ligan. Watford ska vara favoriter här på hemmaplan och ska vara det bättre laget i grunden, men med lagets dåliga formkurva så är Watford en favorit i fara. Dags för Cardiff att skrälla på bortaplan!

5. Wolverhampton – AFC Bournemouth 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Bournemouth har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, tre vinster för Bournemouth och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar backen Johny (12/1). Bournemouth saknar backen Smith (12/1) och mittfältarna Gosling (12/0) och Cook (13/0) och har frågetecken på anfallaren Wilson (15/8).

Wolves kan vara på gång igen efter två raka 2-1 vinster. Wolves var väldigt starka i defensiven i början av säsongen, men har nu släppt in mål i åtta raka matcher. Bournemouth är inne i en formsvacka, var chanslösa mot Liverpool senast. Laget har släppt in mål i sju raka matcher. Bournemouth har tre vinster och fyra förluster på bortaplan i ligan. I mitt tycke så har lagen lika stor chans att vinna detta möte och det gör att tvåan kan vara omgångens drag, speciellt om Bournemouths anfallare Wilson är tillbaka i spel.

6. Fulham – West Ham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham två vinster och West Ham har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar backen Fosu-Mensah (7/0), mittfältarna Anguissa (11/0) och McDonald (9/0) och har frågetecken på anfallaren Ayite (6/0) och mittfältaren Chambers (10/0). West Ham saknar mittfältarna Yarmolenko (9/2) och Sanchez (5/0), anfallaren Arnautovic (13/5) och backen Fredericks (4/0) och har frågetecken på mittfältaren Wilshere (5/0) och anfallaren Perez (7/2). 

Fulhams defensiv hamnade åter i fokus i förlusten mot Man United, 1-4 och nya tränaren Ranieri får börja om igen. Elva insläppta på de fem senaste. Laget är sist på sämre målskillnad och har tre poäng upp till säker mark. West Ham är på gång igen och vann derbyt mot Palace senast och har nu tre raka vinster med målskillnaden 9-3. Även om anfallsstjärnan Arnautovic saknas så ser West Hams offensiv riktigt bra ut för stunden och det borde avgöra detta derby. Men man ska ha i åtanke att i de senaste mötena mellan lagen så har hemmalagen vunnit detta möte. West Ham är en spik på de mindre systemen, men ettan ska med som skräll på de större systemen.

7. Aston Villa – Stoke X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har sex raka utan förlust. Stoke har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Villa har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa en vinst och Stoke har fem vinster. Villa har tre raka förluster och sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar mittfältarna Lansbury (1/0) och Adomah (15/0) och har frågetecken på backarna Taylor (14/0) och Bree (3/0) och mittfältaren Grealish (21/2). Stoke saknar mittfältaren Etebo (14/0).

Två formstarka och svårslagna lag, Villa har sex raka utan förlust och fem raka utan förlust på hemmaplan, Stoke har åtta raka utan förlust och sex raka utan förlust på bortaplan. Det som varit lite skillnad på lagens matcher på slutet är att Villa mött lag på den övre halvan och Stoke mött lag på den nedre halvan av tabellen, med vissa undantag. Villa ska vara favoriter här på hemmaplan, men har haft enorma problem att vinna hemma mot Stoke genom historien. Krysset kan vara omgångens chansspik!

8. Blackburn – Birmingham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de sex senaste. Birmingham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn två vinster och Birmingham har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar mittfältaren  Bennett (18/0) och har frågetecken på mittfältaren Rodwell (7/0). Birmingham saknar backen Morrison (21/2) och har frågetecken på mittfältaren Jota (17/1).

Blackburn är inne i en liten formsvacka med en vinst på de fem senaste, men är väldigt svårslagna på hemmaplan med en förlust i ligan. Birmingham är inte längre obesegrade på hemmaplan efter förlusten senast mot Bristol C och med den förlusten så tappade laget även mark till playoffplatserna, är nu sex poäng bakom. Eftersom laget förlorade med 0-1 så var det första matchen utan gjorda mål på de tio senaste. Ett jämnt möte väntas där Blackburn ska vara favoriter, men krysset ska med tidigt på systemen.

9. Bolton -Leeds 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har sex rak utan vinst. Leeds har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Leeds har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds fem vinster och en oavgjord. Leeds har åtta raka utan förlust. Bolton har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar anfallaren Ameobi (10/2). Leeds saknar backarna Berardi (8/0), Ayling (14/1), Cooper (18/3) och Pearce (2/0) och mittfältaren Dallas (15/1). 

Bolton ligger näst sist och har ligan näst sämsta formkurva och är även ligans näst sämsta hemmalag. Bolton har nu elva raka utan vinst och fem raka utan vinst på hemmaplan. Laget har gjort minst mål av alla, 15 mål på 21 ligamatcher. Leeds ligger tvåa och har nu fyra raka vinster med målskillnaden 6-1. Leeds är även det lag som har bäst målskillnad i ligan och har släppt in näst minst mål. Om Bolton skulle få för sig att vinna detta möte så är det en av säsongens största skrällar, Leeds ska vara det klart bättre laget och är omgångens bästa värdespik.

10. Ipswich Town – Wigan x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har sex raka utan vinst. Wigan har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich tre vinster och Wigan har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar anfallaren Walters (3/0) och backen Edun (6/1) och har frågetecken på mittfältaren Skuse (19/0). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och anfallaren Naismith (11/1) och har frågetecken på backen Dunkley (15/0) och mittfältarna Jacobs (9/2) och Powell (18/4).

Ipswich ligger sist och har nu nio raka utan vinst och totalt bara en vinst på hela säsongen. Ipswich har ligans sämsta formkurva och har ännu inte vunnit på hemmaplan. Wigan är lite bättre, men formen är dålig och speciellt på bortaplan där laget har åtta raka utan vinst. Wigan ska vara knappa favoriter här, men det luktar kryss lång väg. Den som har råd tar med alla tecknen då Ipswich måste vinna hemma någon gång denna säsong och varför inte mot ett av ligans sämsta bortalag.

11. Preston – Millwall 1 X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Millwall har sex rak utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Preston har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall tre vinster och tre oavgjorda. Preston har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar mittfältarna Barker (12/0), Earl (7/0) och Harrop (8/0) och anfallarna Maguire (6/0) och Robinson (18/9) och har frågetecken på mittfältarna Pearson (15/0) och Clarke (14/0). Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och mittfältaren Williams (19/4).

Preston vann igen efter två raka utan vinst och det gör att formkurvan pekar uppåt igen. Laget har en förlust på de tio senaste. Millwalls formkurva pekar fortsatt nedåt, även om det har blivit tre oavgjorda på de fyra senaste. Laget är ligans sämsta bortalag med tre poäng och ingen vinst på tio matcher. De två senaste mötena med Preston som hemmalag har slutat 0-0 och Millwall har inte gjort mål på tre raka möten borta mot Preston och det mesta talar för att den sviten fortsätter. Preston är ett spikförslag, men krysset ska med på de större systemen.

12. Queens Park Rangers – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Boro har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR två vinster och Boro har fyra vinster. Boro har fyra raka vinster och innan dess hade QPR fyra raka vinster. Lagen har spelat tolv raka matcher utan oavgjort.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR har frågetecken på backarna Cameron (13/1) och Rangel (17/2) och anfallaren Hemed (14/3). Boro saknar mittfältaren Besic (16/2) och har frågetecken på backen Fry (14/0), mittfältaren McQueen (5/0) och anfallaren Gestede (4/0).

QPR har börjat tappa sin fina form och har nu fyra raka utan vinst, men har gjort mål i fem raka matcher. Laget har varit svårslagna på hemmaplan på slutet, men förlorade sist mot bottenlaget Hull och kanske även den formen är på väg nedåt. Boro jagar topplagen och är svårslagna även denna säsong, men spelar alldeles för många oavgjorda för att komma ikapp. Laget har nu tre raka utan vinst och det kan vara en formsvacka på gång. På bortaplan så har laget bara en förlust i ligan och formen är sju raka utan förlust. Boro ska vara favoriter här, men är en favorit i fara. Frågan är om första krysset mellan lagen på tolv säsonger kommer nu eller om det räcker att gå på 1 2.

13. Swansea – Sheffield Wednesday 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Sheff Wed har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea två vinster och fyra oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar backen Olsson (17/0) och mittfältaren James (13/1) och har frågetecken på mittfältaren Carroll (12/0) och anfallarna Bony (3/0) och Baker-Richards (4/1). Sheff Wed saknar mittfältaren Brannan (20/2) och anfallaren Forestieri (12/3).

Swansea fortsätter med att vägra spela oavgjort, över tio raka matcher nu. Men mot Sheff Wed så brukar det bli ofta oavgjort. Laget är nu uppe på en tolfte plats och har sju poäng upp till playoffplatserna. Swansea är ett lag denna säsong som går emot all statistik, är inte hemmastarka och spelar sällan oavgjort. Sheff Wed är ur form och är på väg att hamna i bottenstriden igen, en vinst på de nio senaste. Fyra raka utan vinst på bortaplan och glänser väldigt sällan på bortaplan. Lagen möttes i FA-Cupen förra säsongen, 0-0 och sen omspel där Swansea vann med 2-0  på hemmaplan och Sheff Wed har gått fem raka matcher utan gjorda mål på Swansea och det mesta talar för att den trenden fortsätter. 1x ska räcka väldigt långt.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-12-21 14:35
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår