Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-49

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev några skrällar senast eftersom att Man United tappade poäng, Newcastle och QPR förlorade som hemmalag och att Brighton och Villa stod för två riktigt bra prestationer på bortaplan. Favoriterna Man City, Leicester, Palace, Birmingham, Blackburn och Derby vann sina hemmamatcher. Mitt stryktipsförslag gav 11 rätt. Två X spikar och skrällen på Villa är jag extra stolt över, men åkte på två spikar som jag verkligen trodde mycket på.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sju matcher från Premier League och sex matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort. Det är ligaomgång tisdag och Onsdag för Premier League, så det gäller att hålla koll på dessa resultat och eventuella skador avstängningar som kan uppstå. I Championship är det lite tvärtom där matcherna slutar oavgjort nästan i var tredje match. På förhand så ser det ut att bli många hemmavinster, minst sju och sen finns det 4 riktigt bra spikar att luta sig emot och självklart finns det några favoriter som är i fara, minst sex stycken.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Manchester United som spelar hemma mot bottenlaget Fulham.
Omgångens bästa värdespik är Cardiff som spelar hemma mot kaos-laget Southampton.
Omgångens chansspik är Brighton som spelar borta mot formsvaga Burnley.
Omgångens bästa skräll är bottenlaget Rotherham som jagar sin första bortavinst, Sheffield Wed är inte alls så mycket bättre.
Omgångens drag är krysset mellan formstarka Leicester som spelar hemma mot ett Tottenham som har en viktigare match att tänka på.
Omgångens favorit som är i fara är West Ham som spelar derby hemma mot Palace, två jämna lag, allt kan hända.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 49!

1. Chelsea – Manchester City 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Man City har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea två vinster och Man City har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea har frågetecken på mittfältarna Moses (2/0) och Barkley (12/3). Man City saknar backen Mendy (9/0), mittfältaren De Bruyne (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Zinchenko (2/0) och anfallaren Aguero (13/8).

Chelsea är tio poäng bakom Man City. Chelsea är obesegrade på hemmaplan och har tolv raka utan förlust på hemmaplan.  laget förlorade i veckan borta mot Wolves och formen pekar nedåt. Man City har ännu inte förlorat i ligan och ser ruskigt starka ut för stunden, men har lite skadeproblem i truppen. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna. Chelsea har gått mållösa i tre raka möten mot Man City, men offensiven håller högre klass denna säsong. Lagen spelar även väldigt sällan oavgjort mot varandra.

2. Arsenal – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har sex raka utan förlust. Hudds har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, fyra vinster för Arsenal.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar anfallaren Welbeck (8/1) och har frågetecken på backen Monreal (7/1) och mittfältaren Özil (10/3). Hudds saknar anfallaren Mounie (13/0) och har frågetecken på backen Löwe (11/0).

Arsenal har nu tjugo raka utan förlust och blir bara bättre och bättre för varje månad, anfallaren Aubameyang är stekhet för tillfället. Hudds har verkligen ryckt upp sig resultatmässigt, men har fortfarande problem med offensiven och på bortaplan så har laget släppt in sexton mål på de sju senaste. Arsenal ska vara favoriter och kommer att ta sin femte raka vinst mot Huddersfield.

3. Manchester United – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har två vinster och en förlust på de sex senaste. Fulham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fem vinster och en oavgjord. Man United har tolv raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backarna Darmian (2/0) och Lindelöf (12/0) och anfallaren Sanchez (10/1) och har frågetecken på backarna Smalling (11/1) och Shaw (12/1) och anfallaren Rashford (11/2). Fulham har frågetecken på mittfältarna McDonald (9/0) och Anguissa (10/0).

Man United är på en åttondeplats och arton poäng bakom Man City. Även om Man United inte går som förväntat så är laget svårslaget för stunden, en förlust på de åtta senaste. Fulham ligger sist och är ligans sämsta bortalag, men har nu en ny tränare och defensiven ser redan klart bättre ut. Om Man United vill hänga med i toppen så måste laget vinna dessa möten på hemmaplan och kvalitén finns där och nu kan det lossna. Stark etta och spik!

4. Leicester – Tottenham x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har sex raka utan förlust. Tottenham har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester två vinster och Tottenham har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar mittfältaren Amartey (9/0) och har frågetecken på anfallaren Vardy (12/5) och backen Maguire (11/2). Tottenham saknar mittfältarna Dembélé (10/0) och Wanyama (4/0) och backen Sanchez (8/0) och har frågetecken på backen Trippier (11/1).

Leicester är svårslagna för stunden med sju raka utan förlust. Laget har fyra raka utan förlust och tre raka utan insläppt mål på hemmaplan. Tottenham är uppe på en tredjeplats igen efter vinsten i veckan mot Southampton, men har en tuff match i veckan som kommer då laget måste åka till Barcelona och vinna och det kan betyda att laget vilar några ordinarie spelare till detta möte. Tottenham ska vara favoriter, men de kan vara dags för första oavgjorda i ligan.

5. Burnley – Brighton & Hove 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har sex raka utan vinst. Brighton har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton en vinst och fem oavgjorda (fem raka oavgjorda).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar backen Ward (3/0). Brighton har frågetecken på anfallaren Jahanbakhsh (10/0).

Burnley är nu näst sist i ligan och har ligans sämsta formkurva med åtta raka utan vinst. Laget är även ligans sämsta hemmalag, har nu även tre raka förluster på hemmaplan. Brighton har nu två raka vinster och laget tog sin andra vinst på bortaplan i senaste bortamatchen. Brighton har gjort mål i åtta raka matcher och det gör att laget ska vara favoriter här och är en tänkbar chansspik. Båda mötena förra säsongen slutade 0-0.

6. West Ham – Crystal Palace 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Palace har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar mittfältarna Yarmolenko (9/2) och Sanchez (5/0) och backen Fredericks (4/0) och har frågetecken på backarna Balbuena (14/1) och Cresswell (7/0). Palace saknar anfallaren Benteke (4/0) och har frågetecken på backen Dann och anfallaren Wickham (1/0).

West Ham stod för en riktig bra insats borta mot Newcastle näst senast och körde över Cardiff senast och den offensiva trion Chicharito, Arnautovic och Anderson verkar nu äntligen trivas ihop, men nu är Arnautovic skadad och det är ett minus. Palace är sex poäng bakom West Ham och har nu alla ordinarie spelare tillbaka och kan vara igång igen. Men på bortaplan så måste laget rycka upp sig, har nu sex raka utan vinst. Det är ett derby mellan två mittenlag och det är ofta jämna matcher mellan lagen. West Ham ska vara favoriter, men är en favorit i fara.

7. Cardiff – Southampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Southampton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff tre vinster och Southampton har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff har frågetecken på backarna Cunningham (4/0) och Richards (3/0) och anfallaren Zohore (6/0). Southampton saknar anfallaren Long (9/0) och har frågetecken på backen Bertrand (12/1), anfallarna Obafemi (4/0), Gallagher och Ings (11/4).

Ett bottenmöte där Cardiff har lite bättre form än Southampton. Cardiff har två raka vinster på hemmaplan och tre vinster på de fyra senaste. Southampton sparkade sin tränare i veckan och har till detta möte en ny tränare som får två dagar på sig och det är fullkomlig kaos i klubben just nu. Fick förvisso med sig ett kryss mot Man United näst senast, men är fortfarande det enda laget som bara vunnit en ligamatch denna säsong. Cardiff är en av kupongens bästa spikar!

8. Leeds – Queens Park Rangers 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. QPR har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar inga spelare. QPR saknar inga viktiga spelare.

Leeds har tre raka vinster med målskillnaden 4-0, fem raka utan förlust på hemmaplan och bara en förlust på hemmaplan i ligan. QPR fina form verkar avta, tre raka utan vinst och en vinst på de fem senaste, men laget gör ofta mål, nio gjorda mål på de fyra senaste. Leeds är ett ok spikförslag, men på de större systemen kan krysset tas med.

9. Millwall – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Hull har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall två vinster och Hull har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar inga spelare. Hull har frågetecken på backarna Kingsley (12/0), Burke (17/0) och Lichaj (19/0), mittfältarna Evandro (8/1), Toral (3/0) och anfallaren Dicko (11/0).

Millwall är ur form, har nu fem raka utan vinst och inte ens hemmaspelet fungerar längre och laget är nu under strecket. Hull börjar hitta sin toppform, är nu uppe på säker mark och förbi Millwall i tabellen, men laget har fortfarande många spelare på skadelistan. Millwall ska ändå vara knappa favoriter, men den som har råd tar med alla tecknen.

10. Birmingham – Bristol City 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol C har en vinst och fyra förluster på de sex senaste

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham fyra vinster och Bristol C har en vinst. Birmingham fyra raka vinster och åtta raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar inga viktiga spelare. Bristol C saknar inga spelare.

Birmingham har nu två raka vinster med 2-0 och 3-0, på hemmaplan så är laget obesegrade och har gjort sjutton mål på de sju senate hemmamatcherna. Bristol C går lite sämre än Birmingham men är bara fyra poäng bakom, har i alla fall två raka utan förlust och är ett av ligans bästa bortalag. Birmingham ska vara favoriter här på hemmaplan och är ett tänkbart spikförslag på de mindre systemen, men krysset måste med för att just Birmingham spelar väldigt ofta oavgjort.

11. Brentford – Swansea 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Swansea har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea fem vinster och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar inga spelare. Swansea saknar mittfältaren Carroll (12/0) och har frågetecken på mittfältaren James (13/1).

Brentford har fyra raka utan förlust, men kämpade till sig 1-1 borta mot topplaget West Brom senast. Laget brukar vara svårslagna på hemmaplan, men har nu en vinst på de sex senaste. Swansea tappar mot topplagen och det ser ut att laget får det svårt att komma tillbaka till Premier League igen, tre raka förluster och en vinst på de fem senaste och på bortaplan så är det en vinst på de sju senaste. De senaste fyra mötena har Swansea vunnit med 2-0, men det var 10 år sedan lagen mötte varandra senast. Brentford ska vara favoriter på hemmaplan, men Brentfords form och att Swansea är bättre i grunden gör att tvåan måste med som skräll. Den som har råd tar med alla tecknen.

12. Sheffield Wednesday – Rotherham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Rotherham har en vinst och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff Wed fyra vinster och Rotherham har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed saknar inga spelare. Rotherham saknar inga spelare.

Sheff Wed är tre poäng före Rotherham, laget har ligans tredje sämsta formkurva och har nu en vinst på de åtta senaste. Sheff Wed fick äntligen vinna igen på hemmaplan senast efter sju raka utan vinst. Rotherham har fyra raka utan vinst och tolv raka utan vinst på bortaplan och är därmed ligans sämsta bortalag. Antingen chansspikar man krysset i detta bottenmöte eller så tar man med alla tecknen.

13. Wigan – Derby County 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Derby har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Wigan har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan två vinster och Derby har tre vinster. Wigan har tre raka förluster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar backen Robinson (15/0) och har frågetecken på backen Dunkley (15/0) och mittfältarna Powell (18/4) och Jacobs (9/2). Derby saknar backen Davies (5/0), mittfältaren Johnson (14/0) och anfallaren Bennett (14/1) och har frågetecken på backen Forsyth (13/0) och anfallaren Marriott (14/5).

Wigan har varit svårslagna på slutet och är väldigt svårslagna på hemmaplan med bara en förlust. Anfallaren Grigg är tillbaka från skada och gjorde mål senast och det betyder att lagets skyttekung har självförtroende igen. Derby är inne i en period med att vinna och förlora varannan match, vann senast mot Swansea. Wigan har gått mållösa i de tre senaste mötena mellan lagen. Derby ska vara favoriter och är ett tänkbart spikförslag, men Wigan är svårslagna hemma och Grigg börjar göra mål igen, så ettan ska med tidigt på systemet.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Peter Härder

E-post: peter@harderwork.se
 
Publicerad 2018-12-15 10:15
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår