Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-48

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev några skrällar senast eftersom att Man United tappade poäng, Millwall tappade poäng och Stoke tappade poäng som hemmalag. Samtidigt så höll de stora favoriterna Everton, Liverpool, Man City, Derby och Leeds. Mitt förslag gav bara 9 rätt, där mina spikar på Chelsea och Man United inte gick hem.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort, sen har även några lag viktiga Europamatcher i veckan som kan ställa till det för lagen. I Championship är det lite tvärtom där matcherna slutar oavgjort nästan i var tredje match. Championship har även en ligaomgång i veckan som man måste hålla koll på. På förhand så ser det ut att bli många hemmavinster och sen finns det 3-4 riktigt bra spikar att luta sig emot. Det är få favoriter som är i fara denna gång och det ser ut att bli låg utdelning denna gång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Manchester City som fortsätter att köra över de flesta motståndarna.
Omgångens bästa värdespik är formstarka QPR som spelar hemma mot bottenlaget Hull.
Omgångens chansspik är krysset mellan två jämna bottenlag, Bolton mot Wigan.
Omgångens bästa skräll är Aston Villa som spelar borta mot Middlesbrough. Båda lagen är starka i grunden och kan vinna detta möte.
Omgångens drag är krysset mellan Reading mot Stoke. Stoke är inne i en period med att spela oavgjort.
Omgångens favoriter som är i fara är Man United, Leicester, Palace, Huddersfield, Birmingham, Blackburn och Derby.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 48!

1. Southampton – Manchester United  x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har sex raka utan vinst. Man United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Man United har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton en vinst och Man United har tre vinster. Southampton har tio raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar anfallaren Gallagher och har frågetecken på anfallarna Ings (11/4) och Long (9/0). Man United saknar backarna Lindelöf (12/0), Rojo och anfallaren Sanchez (10/1).

Southampton är inne i en djup kris och frågan är när tränaren Hughes får sparken. Southampton är nu det enda laget som bara vunnit en ligamatch och har även inte vunnit på hemmaplan ännu, Southampton har ett Ligacupmöte mot Leicester i veckan som man måste hålla koll på (förlorade på straffar efter 0-0 fulltid). Man United fortsätter att underprestera och fick bara 0-0 hemma mot formsvaga Palace. Lagets bästa back för stunden Lindelöf är skadad och det göra att lagets backlinje blir ännu mer svajigare, men höll nollan mot Young Boys i veckan. Man United är det klart bättre laget i grunden men är inte att lita på och Southampton brukar få med sig oavgjort på hemmaplan. x2 blir som en helgardering här.

2. Manchester City – AFC Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka utan förlust. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City sex vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar backen Mendy (9/0) och mittfältaren De Bruyne (3/0) och har frågetecken på mittfältarna Bernardo Silva (12/3) och Gundogan (8/2) och anfallaren Jesus (10/1). Bournemouth saknar backen Smith (12/1) och mittfältaren Lerma (10/1).

Man City ser oslagbara ut för stunden och bredden i truppen gör att det inte är någon större skillnad på vilken startelva som ställs ut. Det är ligans formstarkaste lag och även ligans bästa hemmalag. Laget spelade 2-2 mot Lyon i veckan. Bournemouth är bara sju placeringar bakom Man City men hela 15 poäng efter, men har häng på lagen som ligger på Europaplatserna och är ett lag sällan spelar oavgjort. Bournemouth har mött Man City sex gånger och har förlorat alla. På hemmaplan så har Man City 4-0, 4-0 0ch 5-1 och det finns risk att det upprepas även denna gång. Men det är ingen 100% spik, men är omgångens bästa spik!

3. Leicester – Watford 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har en vinst och en förlust på de sex senaste. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester fyra vinster och Watford har två vinster. Leicester har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar backen Maguire (11/2) och mittfältarna Iborra (5/0), Maddison (12/3) och Amartey (9/0) och har frågetecken på mittfältaren Ghezzal (9/1). Watford saknar mittfältaren Cleverley och har frågetecken på backen Janmaat (6/0).

Leicester har fyra raka utan förlust, men bara en vinst på de sex senaste. Leicester är ojämna på hemmaplan med 2 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster. Leicester har match i veckan i Ligacupen mot Southampton (vann på straffar efter 0-0 i fulltid). Watford har tre raka utan vinst med målskillnaden 1-5. På bortaplan så har laget en vinst på de sex senaste. Det är två jämna lag som möts och ett oavgjort resultat ligger närmast till hands, men Watford trivs inte alls borta mot Leicester och det gör att Leicester ska vara favoriter här.

4. Newcastle – West Ham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har tre vinster och två förluster på de sex senaste. West Ham har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle fyra vinster och West Ham har två vinster. Newcastle har  tre raka vinster på hemmaplan och fyra raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backarna Dummett (10/0) och Lejune och har frågetecken på backen Lascelles (10/0) och anfallaren Muto (10/1). West Ham saknar backen Fredericks (4/0), mittfältarna Sanchez (5/0), Snodgrass (12/0) och Lanzini och anfallaren Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på mittfältaren Wilshere (4/0) och anfallaren Arnautovic (11/5).

Newcastle har äntligen fått igång målskyttet och det har gjort att laget nu har tre raka vinster. Med Kenedy och Ritchie på kanterna så skapar laget målchanser i varje match och är nyckeln till lagets offensiv. West Ham har det återigen tungt, har flera skador i truppen men får ändå tillbaka några till detta möte och det ökar lagets chanser att ta poäng. West Ham har en vinst på de sju senaste. Men så länge anfallaren Arnautovic spelar så har laget i alla fall någon som kan göra mål. Newcastle ska vara favoriter här på hemmaplan och är en tänkbar spik.

5. Crystal Palace – Burnley 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har sex raka utan vinst. Burnley har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Palace har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace två vinster och Burnley har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar anfallaren Benteke (4/0). Burnley saknar backen Ward (3/0) och har frågetecken på backen Tarkowski (11/2) och mittfältaren Gudmundsson (11/2).

Två av ligans formsvagaste lag möts. Palace har åtta raka utan vinst och sex raka utan vinst på hemmaplan. Laget har ännu inte vunnit hemma i ligan. Burnley har sex raka utan vinst med målskillnaden 4-16. Burnley är på väg att hamna under strecket och frågan är om tränaren får sparken snart, det ryktas om att David Moyes ska ta över. Ett öppet möte mellan två jämna lag, men jag håller Palace som favoriter och det är dags för Zaha show igen.

6. Huddersfield – Brighton & Hove 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de sex senaste. Brighton har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Hudds har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar backarna Kongolo (10/0) och Löwe (11/0) och anfallaren Depoitre (12/0). Brighton saknar mittfältaren Stephens (10/0) och anfallaren Jahanbakhsh (10/0) och har frågetecken på målvakten Ryan (13/0) och anfallaren Murray (13/7).

Hudds har nu tre raka utan förlust efter vinsten senast borta mot Wolves. Mittfältaren Mooy visade upp förra årets form han hade. Hudds har bara en vinst på hemmaplan denna säsong. Brighton har nu tre raka utan vinst och har plötsligt släppt in mål i tre raka matcher. Brighton är ganska svaga på bortaplan med en vinst i ligan. Hudds har formen men ingen målskytt, Brighton har anfallaren Murray som fortsätter att göra mål, men laget börjar hamna ur form (om inte Murray kommer till spel så är det ett klart minus för Brighton). Öppet möte där båda lagen kan vinna, den som har råd tar med alla tecknen.

7. Birmingham – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Preston har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Preston har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och fyra oavgjorda. Birmingham har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham har frågetecken på anfallaren Jota (17/1). Preston saknar mittfältarna Harrop (8/0) och Johnson (12/3) och anfallarna Robinson (18/9) och Maguire (6/0). (Dålig info om skadeläget i Preston för stunden, dessa spelare var borta i mötet mot Boro i veckan).

Birmingham hade tre raka utan vinst innan 2-0 borta mot Millwall i veckan, men har samtidigt ännu inte förlorat på hemmaplan i ligan. Birmingham är tillsammans med Nottingham det lag som spelat flest oavgjorda matcher i ligan, 9 av 19. Nu börjar vi känna igen gamla svårslagna Preston, nio raka utan förlust och fyra raka utan förlust på bortaplan. Laget hade flera viktiga spelare borta Boro i veckan, men fick ändå med sig 1-1. Birmingham är det enda laget som ännu inte förlorat på hemmaplan och det tillsammans med att Preston har en vinst på bortaplan i ligan gör att Birmingham ska vara favoriter och att 1x räcker väldigt långt här. 

8. Middlesbrough – Aston Villa 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har sex raka utan förlust. Villa har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Boro har sex raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backen McQueen (5/0), mittfältaren Wing (8/0) och anfallaren Gestede (4/0) och har frågetecken på backen Shotton (13/0). Villa saknar mittfältarna Adomah (15/0), Lansbury (1/0) och Bjarnason (9/2) och har frågetecken på mittfältaren McGinn (15/2).

Boro är trea och har åtta raka utan förlust, laget är väldigt svårslagna och starka på hemmaplan, fick bara 1-1 mot Preston i veckan. Villa har också bra form med fyra raka utan förlust, spelade 5-5 i en galen match mot Nottingham i veckan, låg under med 0-2, vände till 5-4 för att tappa på slutet till 5-5. Är klart bättre på hemmaplan än bortaplan där laget bara har två vinster i ligan. Anfallaren Abraham stod för 4 mål. Villa slog ut Boro i playoffspelet förra säsongen, men det var två jämna möten och även i ligan så var det två jämna möten, 0-0 och 0-1 till Villa i alla fyra mötena. Boro ska vara favoriter här på hemmaplan, men den som har råd tar med alla tecknen då Boro är en favorit i fara.

9. Blackburn – Sheffield Wednesday 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Sheff Wed har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff Wed har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn en vinst och Sheff Wed har fyra vinster. Blackburn har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar backen Lenihan (17/1). Sheff Wed saknar backarna Baker (9/0) och Hutchinson (3/0) och har frågetecken på anfallaren Fletcher (16/3).

Blackburn håller sig i mitten och fortsätter att ta sina poäng då och då. Laget är svårslagna på hemmaplan med en förlust, förlorade i veckan mot bottenlaget Wigan. Sheff Wed hade ligans sämsta formkurva med sex raka utan vinst och med en målskillnad på 3-14, innan laget vann hemma mot bottenlaget Bolton i veckan. Laget har bara en oavgjord på bortaplan i ligan. Det som ger Sheff Wed lite hopp är att laget sällan förlorar detta möte. Blackburn ska vara favoriter här på hemmaplan, men spelar alldeles för ofta oavgjort att det ska vara ett spikförslag.

10. Bolton – Wigan X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har sex raka utan vinst. Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton har frågetecken på mittfältarna Ireland och O´Neill (9/0). Wigan saknar backen Robinson (15/0) och mittfältarna Powell (18/4) och Jacobs (9/2) och har frågetecken på backen Dunkley (15/0).

Två lag i botten ur form, där Bolton har sämst form med nio raka utan vinst. Bolton är även ligans näst sämsta hemmalag. Laget ligger nu näst sist. Wigan hade fem raka utan vinst, innan vinsten i veckan mot Blackburn på hemmaplan. Laget har sju raka förluster på bortaplan. Det brukar vara jämna matcher mellan dessa lag och nu när formen är iskall för båda lagen så lutar det åt ett oavgjort resultat här. Om man ska gardera, så ska ettan med före tvåan. Krysset blir omgångens chansspik! 

11. Derby County – Swansea 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Swansea har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby en vinst och Swansea har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backarna Davies (5/0) och Forsyth (13/0) och anfallaren Bennett (14/1) och har frågetecken på mittfältaren Ledley (4/1). Swansea saknar mittfältaren Carroll (12/0) och har frågetecken på mittfältaren Byers (4/0) och anfallaren Narsingh.

Derby ligger sjua och är sex poäng bakom ledande Norwich. Derby börjar tappa sin fina form och förlorade i veckan borta mot Stok. Laget är svårslagna på hemmaplan. Swansea fortsätter mad att antigen vinna eller förlora, har nu två raka förluster mot topplagen Norwich och senast West Brom. I senaste bortamatchen så fick Swansea vinna igen efter fem raka utan vinst, men det var formsvaga Bolton som stod för motståndet då, nu är det topplaget Derby och det mesta talar för att Derby vinner detta möte på hemmaplan. Spikförslag på de mindre systemen, men krysset kan tas med på de större systemen då Swansea har ett bra lag i grunde och att Derby börjar svikta lite.

12. Queens Park Rangers – Hull 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Hull har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR en vinst och Hull har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar inga spelare. Hull saknar backen Kingsley (12/0) och mittfältaren Evandro (8/1) och har frågetecken på backen Batty (13/0), mittfältarna Weir och Toral (3/0) och anfallaren Dicko (11/0).

QPR har varit svårslagna på slutet med en förlust på de nio senaste och börjar närma sig topplagen. Laget är bra hemma, men spelar väldigt sällan oavgjort på hemmaplan. Hull är kvar nere i botten, även om formen är helt ok. Även om laget tagit poäng i två raka bortamatcher så är det just bortaspelet som är lagets svaga punkt, vinner väldigt sällan. Båda lagen spelade oavgjort i veckan, där Hull tog poäng av ligaledarna Norwich. QPR är i bra form och har nu även hemmaplan så ettan är en av omgångens bästa spikar.

13. Reading FC – Stoke X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinster och tre förluster på de sex senaste. Stoke har sex raka utan förlust.

5 senaste borta matcherna: Reading har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Stoke har två vinster. Reading har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar mittfältarna Obita, Ezzatolahi (4/0) och Edwards och anfallaren Bödvarsson (11/7) och backen Richards (2/0) och har frågetecken på målvakten Mannone (6/0), backen McShane (4/0) och anfallaren Barrow (12/0). Stoke saknar mittfältaren Etebo (14/0).

Reading har nu en vinst på de sex senaste och en förlust på de fem senaste hemmamatcherna. Reading ligger ovanför strecket på bättre målskillnad och är egentligen för bra för att åka ur, men har många spelare på skadelistan. Stoke ligger i mitten och har nu sex raka utan förlust (fyra oavgjorda), vann mot topplaget Derby i veckan. På bortaplan så har laget nu fem raka utan förlust och har varit svårslagna hela säsongen på bortaplan, men vinner sällan. Det mesta talar för ett oavgjort resultat här och krysset är ett spikförslag, annars är det bara att hel gardera detta jämna möte.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-12-07 14:06
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår