Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-47

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en favoritbetonad omgång där 11 rätt gav 0 kr. Sverige var en av de får skrällarna på kupongen. Mitt förslag gav bara 9 rätt och det blev för många favoriter som vann för min smak.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sju matcher från Premier League och sex matcher från Championship. I Premier League så är det fortfarande få matcher som slutar oavgjort. I Championship är det lite tvärtom där matcherna slutar oavgjort nästan i var tredje match. På förhand så ser det ut att bli många hemmavinster och några favoriter är i fara och sen finns det 2-3 riktigt bra spikar att luta sig emot.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är Man United som spelar hemma mot ett formsvagt Palace.
Omgångens bästa värdespik är suveräna Man City som kör över allt motstånd just nu, West Ham ska vara chanslösa här trots hemmaplan.
Omgångens chansspik är Chelsea som spelar derby borta mot formstarka Tottenham, men Tottenham har Champions League i fokus och Chelsea har det bättre laget i grunden.
Omgångens bästa skräll är QPR som är i toppform för stunden, möter ett ojämnt Stoke på bortaplan.
Omgångens drag är ta med krysset i mötet mellan Sheffield W och Derby. Ett öppet möte.
Omgångens favorit som är i fara är bottenlaget Hull som spelar hemma mot svårslagna Nottingham.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 47!

1. Tottenham – Chelsea 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Chelsea har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham två vinster och Chelsea har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Tottenham saknar backarna Vertonghen (7/1) och Sanchez (8/0) och mittfältaren Dembélé (10/0) och har frågetecken på backarna Tripper (11/1) och Rose (6/0). Chelsea saknar mittfältaren Kovacic (10/0).

Tottenham är fyra och är en poäng bakom Chelsea. Tottenham har fyra raka vinster och har återigen anfallaren Kane i superform, laget har ett väldigt viktigt möte mot Inter nästa vecka och det kan störa laget lite här. Chelsea är fortfarande obesegrade i ligan och är det lag som gjort näst flest mål i ligan. Chelsea ska vara favoriter i detta heta derby och är en tänkbar chansspik, men man får inte glömma att Tottenham har ligans näst bästa formkurva.

2. Brighton & Hove – Leicester 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Leicester har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton två vinster och Leicester har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Stephens (10/0), backen Balogun (2/0) och har frågetecken på mittfältarna Gross (4/1) och Pröpper (8/0) och anfallarna Locadia (8/0) och Jahanbakhsh (10/0). Leicester saknar backen Maguire (11/2) och mittfältarna Amartey (9/0) och Maddison (11/3).

Brighton har nu två raka förluster, men två raka 1-0 vinster på hemmaplan. Leicester har tre raka utan förlust och har bara släppt in 1 mål på dessa tre. Leicester vann båda mötena förra säsongen med 2-0, men Brighton brukar sällan förlora hemma mot Leicester. Det är två lag som sällan spelar oavgjort och Brighton är ett klart bättre hemmalag än bortalag så ettan kan chansspikas här på de mindre systemen, men Leicester kan kontra till sig minst ett mål.

3. Everton – Cardiff 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Cardiff har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Everton och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton saknar mittfältarna Sigurdsson (12/5) och Gomes (4/0) och anfallaren Lookman (6/0) och har frågetecken på backen Kenny (4/0). Cardiff saknar backarna Morrison (12/0) och Richards (3/0) och anfallaren Zohore (6/0).

Everton har ryckt upp sig och har nu en förlust på de sju senaste. Men laget är fortfarande kvar i mitten av tabellen, men kan vid vinst här komma ikapp lagen på Europaplatserna. Cardiff har helt plötsligt tagit två vinster i ligan, men det har varit på hemmaplan, på bortaplan så har laget ännu inte vunnit denna säsong. Everton är svårslagna på hemmaplan och ska vara stora favoriter här och är en av kupongens bästa spikar.

4. Fulham – Southampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har sex raka förluster. Southampton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Fulhamhar två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar backen Bryan (4/0) och mittfältaren McDonald (9/0). Southampton saknar backen Bertrand (12/1), och anfallarna Ings (11/4) och Long (9/0) och har frågetecken på mittfältaren Lemina (12/0).

Fulham är nu sist och sparkade sin tränare förra veckan och ny tränare är Leicesters gamle guldtränare Ranieri. Fulham har sju raka förluster med målskillnaden 3-20. Southampton är bara tre poäng före Fulham och laget har nu nio raka utan vinst (har en vinst på straffar i Ligacupen) och tränaren Hughes ryktas få sparken vid en förlust här. Ett öppet möte där Fulham ska vara minifavoriter och det ska bli intressant och se om Ranieri har fått i ordning på Fulhams defensiv. Ett öppet möte och den som har råd tar med alla tecknen.

5. Manchester United – Crystal Palace 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Palace har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Man United har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United sex vinster. Man United har elva raka utan förlust och fem raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backen Shaw (11/1), mittfältaren Pogba (11/3) och anfallarna Martial (9/6), Lukaku (11/4) och Rashford (9/2)och har frågetecken på backen Lindelöf (11/0). Palace saknar backarna Dann, Tomkins  (10/0)och Wan-Bissaka (11/0) och anfallarna Zaha (10/3), Wickham (1/0) och Benteke (4/0).

Man United räckte inte till i derbyt senast, men hade innan dess tre raka 2-1 vinster. Man United har fått igång anfallaren Martial, men som nu är skadad och nu väntar alla bara på att övriga anfallare ska vakna till liv. Palace har ligans näst sämsta formkurva och totalt sju raka utan vinst, Palace har även flera viktiga spelare borta. Laget har tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan denna säsong men ska i stort sett vara chanslösa här och har inte vunnit mot Man United på de elva senast mötena. Bergetta!

6. Watford FC – Liverpool 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Liverpool har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford en vinst och Liverpool har fyra vinster. Liverpool har fem raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar backen Prödl (1/0) och har frågetecken på backarna Janmaat(6/0) och Kaboul och mittfältaren Cleverley. Liverpool har frågetecken på backen Clyne och mittfältaren Henderson (10/0).

Watford är fem placeringar och tio poäng efter Liverpool. Watford har mött tre bottenlag på slutet, en vinst, en oavgjord och en förlust. Watford har ännu inte spelat oavgjort på hemmaplan i ligan. Laget börjar få tillbaka sina skadade spelare och är nu nära ordinarie startelvan igen. Liverpool är obesegrade i ligan, men har fått lite problem i Champions League och matchen nästa vecka mot PSG kommer att prioriteras före detta möte. Liverpool ska vara favoriter här och kan spikas på de mindre systemen, men ettan ska med tidigt på de större systemen.

7. West Ham – Manchester City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Man City har sex raka vinster.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City sex vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar mittfältarna Wilshere (4/0), Sanchez (5/0), Yarmolenko (9/2), Snodgrass (12/0) och Lanzini. Man City saknar backarna Otamendi (3/0) och Mendy (9/0) och mittfältarna Bernardo Silva (12/3) och De Bruyne (3/0).

West Ham har en vinst på de sex senaste och är väldigt ojämnt. Laget är lite bättre på hemmaplan än bortaplan. Laget saknar flera viktiga spelare till detta möte. Man City dominerar ligan fullständigt. Laget har även elva raka utan förlust på bortaplan. Man City har även kört över West Ham i de flesta matcherna tidigare och det ska mycket till att West Ham ska kunna ta poäng i detta möte. Även om Man City har ett viktigt möte mot Lyon nästa vecka och kanske vilar några spelare här så är det ändå klasskillnad på lagens startelvor. 

8. Hull – Nottingham Forest x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har två vinster och två förluster på de sex senaste. Nottingham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull fyra vinster och Nottingham har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar backarna Kingsley  12/0) och MacDonald (1/0) och mittfältarna Toral (3/0), Weir och Evandro (8/1) och har frågetecken på anfallaren Dicko (11/0). Nottingham saknar inga spelare.

Hull ligger under nedflyttningsstrecket men formen är på väg uppåt med tre raka utan förlust. Men laget är fortfarande ligans näst sämsta hemmalag. Nottingham hänger med i toppen och är strax bakom lagen på playoffplatserna. Laget har fyra raka utan förlust i ligan och är väldigt svårslagna med bara två förluster i ligan. Nottingham ska vara favoriter här, men Hull är på gång och ska inte räknas bort.

9. Leeds – Bristol City 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol C har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds tre vinster och Bristol C har en vinst. Leeds har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar inga spelare. Bristol C saknar inga spelare.

Leeds förlorade förstaplatsen efter 1-4 förlusten senast mot West Brom, laget är nu nere på en tredjeplats och formen är ojämn just nu. Laget är väldigt svårslagna på hemmaplan. Bristol C håller sig i mitten av tabellen, sex poäng upp som ner. Men formen pekar nedåt med tre raka förluster. Leeds brukar ofta vinna detta möte på hemmaplan och ska vara klara favoriter även denna gång, en av kupongens bästa spikar.

10. Millwall – Bolton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Bolton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bolton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall en vinst och Bolton har fyra vinster. Millwall har fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar inga spelare. Bolton har frågetecken på mittfältarna Ireland och O´Neill (9/0).

Två bottenlag med lika många poäng, Millwall ligger före med bättre målskillnad. Millwall har tre raka vinster på hemmaplan och tre raka förluster på bortaplan. Bolton har ligans sämsta formkurva med sju raka utan vinst. Men laget har varit klart bättre på bortaplan än hemmaplan denna säsong och är ett av få lag som sällan förlorar borta mot Millwall. Millwall ska vara favoriter på hemmaplan, men är en favorit i fara och krysset måste med tidigt på systemet.

11. Sheffield Wednesday – Derby County 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff Wed har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Derby har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff Wed har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Derby har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Sheff Wed har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff Wed saknar inga spelare. Derby saknar backen Forsyth (13/0) och anfallaren Bennett (14/1) och har frågetecken på mittfältarna Evans (1/0), Ledley (4/1), Bryson (12/2) och Mount (15/3) och anfallaren Waghorn (12/1).

Sheff Wed är ur form, speciellt på hemmaplan med sex raka utan vinst. Laget har gått mållösa i tre av de fyra senaste. Derby är på en playoffplats och formen är bra, men förlorade senast mot Aston Villa med 0-3 på hemmaplan. På bortaplan så har laget en vinst på de sju senaste. Sheff Wed har hållit nollan i fyra raka möten på hemmaplan mot Derby, får det väldigt tufft att göra det igen. Sheff Wed ska vara favoriter här men är en favorit i fara och krysset skulle kunna vara en rolig chansspik på de mindre systemen. Den som har råd tar med alla tecknen.

12. Stoke – Queens Park Rangers 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke  har två vinster och en förlust på de sex senaste. QPR har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke tre vinster och QPR har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar mittfältaren Ince (14/3). QPR har frågetecken på anfallaren Hemed (11/3).

Stoke har fyra raka utan förlust, men spelar väldigt ofta oavgjort och därför ligger laget i mitten. Samtidigt så är Stoke väldigt svårslagna med en förlust på de åtta senaste och laget har hållit nollan i fem av dessa matcher. QPR har ligans näst bästa formkurva med fyra vinster på de fem senaste och har gått förbi Stoke i tabellen. QPR är motsatsen till Stoke, då laget spelar väldigt sällan oavgjort. Stoke ska vara knappa favoriter här, men form slår ofta klass och tvåan kan vara omgångens skräll.

13. Swansea – Norwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Norwich har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Swansea har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar anfallaren Narsingh och har frågetecken på mittfältaren Byers (4/0). Norwich saknar mittfältarna Thompson (6/0) och McLean (2/0) och har frågetecken på backarna Hanley (6/1)och Pinto (3/0).

Swansea är inne i en period med att inte spela oavgjort. Laget är bra på hemmaplan och målen har börjat trilla in nu, 10 mål på de fyra senaste hemmamatcherna. Norwich är nya ligaledare och har även ligans bästa formkurva och är ligans bästa bortalag. Men det verkar vara ett problem att leda denna liga då ligaettan oftast förlorar sin nästa match. Norwich ska vara favoriter tack vare formen, men Swansea är minst lika bra i grunden och kan ta med sig alla tre poängen vid lite flyt.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-12-01 11:43
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår