Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-46

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det vara bara fyra favoriter som vann förra omgången och det blev miljonutdelning på 13 rätt. Själv blev det låga 7 rätt för mitt spelförslag och det denna gång litade jag för mycket på hemmalagen. 

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi sex matcher från Nations League och sju matcher från League One och det gör kupongen svårlöst och det gäller att plugga på lite extra denna gång. I Nations League så är det näst sista omgången och vissa landslag har inget att spela för, hemmalagen vinner 52% av matcherna just nu. I League One så slutar det oavgjort var fjärde match och sen vinner bortalagen lika ofta som hemmalagen. På förhand så ser kupongen svår ut och det kan bli hög utdelning denna gång, några av favoriterna är i fara denna gång.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. När det gäller Tips-SM så ska man spika de lag man tror har störst chans att vinna, men våga också gå på känslan om du tror ett lag kan skrälla denna omgång.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Rumänien som spelar hemma mot gruppens slagpåse.
Omgångens bästa värdespik är hemmastarka Luton som möter ligans sämsta bortalag, Plymouth.
Omgångens chansspik är krysset mellan de två jämna lagen Oxford och Gillingham.
Omgångens bästa skräll är formstarka Coventry som möter Burton, ett Burton som antingen vinner eller förlorar på hemmaplan.
Omgångens drag är krysset mellan Malta och Kosovo, Malta har inte vunnit på länge och Kosovo är direkt usla på bortaplan.
Omgångens favorit som är i fara är hemmastarka Italien som möter ett starkt Portugal.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 46!

1. Turkiet – Sverige 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Turkiet har en vinst och två förluster på de sex senaste. Sverige har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Turkiet har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sverige har fem raka utan vinst (utanför VM).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Turkiet tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Turkiet kan inte vinna gruppen, men håller sig kvar vid minst oavgjort och åker ur vid förlust. Sverige måste vinna för att inte åka ur gruppen. Turkiet brukar vara svårslagna på hemmaplan, men har haft några konstiga förluster de senaste två åren, men Sverige har aldrig besegrat Turkiet på bortaplan och det ska mycket till att det händer denna gång. Sverige har även fem raka utan vinst på bortaplan. Turkiet ska vara klara favoriter här, men eftersom det räcker med oavgjort för Turkiet så ska krysset med tidigt på systemen.

2. Italien – Portugal 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Italien har en vinst och två förluster på de sex senaste. Portugal har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Italien har fem raka utan förlust (fyra oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Portugal har fem raka utan förlust (utanför VM).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Italien fyra vinster och Portugal har två vinster. Italien har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Italien har fortfarande problem att hitta tillbaka till sina glansdagar och håller på att bygga ett nytt landslag. Italien kan inte åka ur, men har fortfarande chansen att vinna gruppen om man vinner detta möte och att Portugal sen förlorar mot Polen. För Portugal så räcket det med en poäng till på två matcher för att vinna gruppen. Italien är svårslagna på hemmaplan, har nu elva raka utan förlust. Portugal har åtta raka utan förlust på bortaplan. Italien ska vara favoriter här tack vare hemmaplansfördelen och att laget har mer att spela för. Men den som har råd tar med alla tecknen, speciellt krysset.

3. Albanien – Skottland 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Albanien har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Skottland har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Albanien har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Skottland har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, 2-0 till Skottland.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Albanien ligger sist i gruppen och måste vinna detta möte med två mål eller fler för att inte åka ur. Eller att hoppas att Israel vinner borta mot Skottland i sista matchen för då räcker det med uddamålet här. För Skottland så håller man sig kvar i gruppen vid oavgjort och vid vinst så har laget chansen att vinna gruppen. Hittills så har hemmalagen vunnit sina matcher i denna grupp. Albanien ska vara knappa favoriter här, men Skottland är det bättre laget i grunden. Skottland har tre raka förluster på bortaplan. Albanien har hållit nollan i tre av sina fem senaste hemmamatcher. Ettan kan chansspikas.

4. Azerbajdzjan – Färöarna 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Azerbajdzjan har två vinster och en förlust på de sex senaste. Färöarna har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Azerbajdzjan har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Färöarna har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, 3-0 Azerbajdzjan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Azerbajdzjan är obesegrade i gruppen och har totalt fem raka utan förlust och fyra raka utan förlust på hemmaplan. Laget behöver vinna detta möte för att ha chansen att vinna gruppen. Färöarna är två poäng bakom Azerbajdzjan, laget måste vinna detta möte och hoppas att jumbon Malta besegrar ledande Kosovo för att ha chansen att vinna gruppen. Färöarna har fem raka utan vinst på bortaplan med målskillnaden 1-10. Det mesta talar för en Azerbajdzjan vinst här och är ett tänkbart spikförslag, men på de större systemen så ska krysset med som en skräll, det är i grunden två jämna lag. 

5. Rumänien – Litauen 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rumänien har sex raka utan förlust. Litauen har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rumänien har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Litauen har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Rumänien fyra vinster och Litauen har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Rumänien kan inte åka ur och behöver helst vinna sina två sista matcher för att ha chansen att gå upp. Laget är obesegrade i gruppen och har totalt åtta raka utan förlust. Litauen ligger sist i gruppen med fyra förluster och kommer att åka ur och har inget att spela för längre. Litauen räcker inte till på denna nivå och ettan är omgångens bästa spikförslag.

6. Malta – Kosovo x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Malta har sex raka utan vinst. Kosovo har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Malta har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Kosovo har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har möts en gång, 3-1 till Kosovo.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Malta har ännu inte vunnit i gruppen och har totalt fjorton raka matcher utan vinst. Men Malta har fortfarande chansen att inte hamna sist i gruppen, men då krävs det vinst här. Kosovo är obesegrade i gruppen, vinner hemma och spelar oavgjort borta just nu. Laget har sju raka utan vinst på bortaplan. Laget måste helst vinna här för att vinna gruppen, är två poäng före Azerbajdzjan, som de möter hemma i sista matchen. Malta har varit gruppen svagaste lag och Kosovo ska vara favoriter här, men det är en jätte stor skillnad på ett Kosovo hemma mot borta och krysset måste med tidigt och den som har råd tar med alla tecknen.

7. Accrington Stanley – Barnsley 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Accrington har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Barnsley har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Accrington har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Barnsley har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Accrington ligger sjua och har varit svårslagna denna säsong, speciellt på hemmaplan. Har nu tio raka utan förlust och bara en förlust i ligan. Barnsley ligger fyra, tre poäng före. Barnsley är klart bättre på hemmaplan än bortaplan och kommer med två raka förluster på bortaplan. Accrington ska vara minifavoriter här på hemmaplan, men Barnsley är det bättre laget i grunden. Öppet möte som kan sluta hur som helst, men man kan chansa bort krysset.

8. Burton – Coventry x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Coventry har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burton har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Coventry har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst var. Sen vann Coventry på straffar det tredje mötet.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Burton ligger på en fjortondeplats och Coventry på en åttondeplats. Det är två lag som sällan spelar oavgjort. Burton antingen vinner eller förlorar på hemmaplan just nu. Coventry har ligans näst bästa formkurva just nu och är även ett av ligans bästa bortalag och ska därmed vara favoriter i detta möte. 

9. Doncaster – AFC Wimbledon 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Doncaster har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Wimbledon har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Doncaster har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wimbledon har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Wimbledon och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Doncaster ligger tia och Wimbledon ligger näst sist. Doncaster har tappat sin fina form och har nu fem raka utan vinst. Wimbledon har nu två raka vinster efter sju raka förluster. Det är två av ligans lag med sämst formkurva, där Wimbledon har sex raka förluster i ligan. Wimbledon har varit lite bättre på bortaplan än hemma denna säsong och därför är Doncaster en favorit i fara.

10. Luton – Plymouth Argyle 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Luton har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Plymouth har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Luton har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Plymouth har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Luton tre vinster och Plymouth har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas:

Luton ligger femma och har fem raka utan förlust. Laget är även obesegrade på hemmaplan i ligan och är ligans bästa hemmalag. Plymouth är på en tjugoandra plats och under strecket och är ligans sämsta bortalag med 5 poäng. Det mesta talar för en Luton vinst och ettan är ett mycket bra spikförslag.

11. Oxford United – Gillingham X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Oxford har sex raka utan förlust. Gillingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Oxford har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Gillingham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Oxford fem vinster och en oavgjord. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Oxford är på en tjugoförsta plats med bara tre vinster totalt i ligan och är under strecket. Formkurvan pekar ändå uppåt med sex raka utan förlust i ligan och även totalt med sex raka utan förlust. Gillingham är fyra placeringar och tre poäng före. Gillingham har en vinst på de nio senaste bortamatcherna. Gillingham lever på att anfallaren Eaves fortsätter att göra mål, elva mål på sjutton ligamatcher. Ett helt öppet möte, men form slår klass så Oxford ska vara lite av minifavoriter här, men krysset kan vara en rolig chansspik på de mindre systemen.

12. Shrewsbury – Rochdale 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Shrewsbury har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Rochdale har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Shrewsbury har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rochdale har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Shrewsbury har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Shrewsbury ligger på en sextonde plats och tre vinster och tre förluster på de sex senaste ligamatcherna. Rochdale är två placeringar och även två poäng före. Rochdale har varit lite bättre på bortaplan än hemmaplan denna säsong i ligan och har även sin anfallaren Henderson i superform med tio mål på sjutton matcher (fem av dessa på straff). Shrewsbury brukar vinna detta möte på hemmaplan och ska även vara favoriter denna gång, men Rochdale är inte ofarliga och kan skrälla här. Den som har råd tar med alla tecknen.

13. Southend – Blackpool 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southend har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Blackpool har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Southend har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackpool har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southend tre vinster och Blackpool har två vinster. Southend har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: 

Southend ligger på en trettondeplats och är det lag som spelat minst oavgjort i ligan. Laget har även två vassa målskyttar, Hopper 7 mål och Cox 6 mål. Blackpool är fyra placeringar och två poäng före. Blackpool har tre raka vinster, innan så var det tre raka förluster. Blackpool är svårslagna och har bara en förlust i ligan på bortaplan, men samtidigt så har laget spelat flest oavgjorda i ligan. Southend ska vara favoriter, men Blackpool börjar hitta formen igen och ska inte nonchaleras. 

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-11-24 09:22
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår