Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-45

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev bara två skrällar förra omgången och låg utdelning och 0 kr på 10 rätt. Själv blev det 10 rätt på mitt spelförslag, hade inte med skrällarna Newcastle och Reading denna gång som vann på hemmaplan. Själv trodde jag det skulle skrälla mer, men hemmalagen levererade återigen.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship och det gör kupongen helengelsk som den ska vara. I Premier League så är det få oavgjorda matcher just nu (var femte match slutar oavgjort) och i Championship så är det nästan tvärtom, där var tredje match slutar oavgjort just nu. På förhand så ser kupongen svår ut och det kan bli hög utdelning denna gång, några av favoriterna är i fara denna gång. Det är jackpot på ca 13 miljoner att jaga denna gång!
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. När det gäller Tips-SM så ska man spika de lag man tror har störst chans att vinna, men våga också gå på känslan om du tror ett lag kan skrälla denna omgång.

Omgångens bästa favorit är formstarka Norwich som spelar hemma mot ett Millwall som inte vet hur det känns att vinna på bortaplan.
Omgångens bästa värdespik är svårslagna Birmingham som spelar hemma mot bottenlaget Hull.
Omgångens chansspik är formstarka Bournemouth som möter ett av ligans sämsta hemmalag, Newcastle.
Omgångens bästa skräll är Watford som spelar borta mot Southampton, Southampton är en klubb i kris och tränaren får sparken inom en snar framtid.
Omgångens drag är krysset mellan Bristol City och Preston, två svårslagna lag som möts.
Omgångens favorit som är i fara är svårslagna Nottingham som möter Stoke, ett Stoke som spelar liks bra borta som hemma just nu.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 45!

1. Crystal Palace – Tottenham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har sex raka utan vinst. Tottenham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och Tottenham har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backen Ward (2/0) och anfallarna Benteke (4/0) och Wickham (1/0). Tottenham saknar backen Vertonghen (7/1) och mittfältaren Dembélé (10/0) och har frågetecken på mittfältarna Dier (9/1) och Wanyama (3/0) och backen Rose (6/0).

Palace är inne i en jobbig period med en dålig formkurva och ett tufft spelschema mot topplag. Brukar även ha väldigt svårt att vinna mot Tottenham också. Tottenham möter PSV i veckan hemma i ett extremt viktigt möte (vann med 2-1 efter underläge, Harry Kane två mål). Tottenham ångar på och tar sina vinster då och då och det är bara mot topplag som Man City och Barcelona som förlusterna kommit på de tio senaste. Laget har sex raka utan förlust på bortaplan. I skrivande stund så är Tottenham kupongens näst bästa spik!

2. Huddersfield – West Ham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. West Ham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst för Hudds och tre vinster för West Ham.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds har frågetecken på backen Durm (6/0). West Ham saknar mittfältarna Noble (8/0), Wilshere, (4/0) Lanzini och Sanchez (5/0) och anfallarna Carroll och Yarmolenko (9/2) och har frågetecken på mittfältaren Snodgrass (11/0).

Hudds fick äntligen göra mål på hemmaplan och tog även sin första ligavinst för säsongen. Men laget har bara gjort fyra mål i ligan där tre backar och en mittfältare står för målskörden. West Ham bröt också en negativ trend senast efter 4-2 mot Burnley. West Ham har fortsatta skadeproblem i truppen, men så länge Arnautovic är i form så är laget bra offensivt. West Ham är det bättre laget i grunden, men är en favorit i fara här.

3. Leicester – Burnley 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Burnley har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötens så har Leicester tre vinster och Burnley har två vinster. Leicester har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar  mittfältarna Maddison (11/3) och Amartey (9/0) och backen Maguire (11/2). Burnley saknar reservmålvakten Pope och backarna Ward (3/0), Tarkowski (11/2) och Gibson.

Leicester tog en viktig seger senast, för hela staden. Nu är det hemmaplan igen efter tragedin och räkna med mycket känslor. Leicester har bara en oavgjord i ligan och spelar även väldigt sällan oavgjort mot Burnley. Burnley har det fortsatt tungt men håller sig ovanför strecket, har nu tre raka förluster med målskillnaden 2-13 och totalt fyra raka utan vinst. På bortaplan så har laget släppt in 20 mål på de sju senaste. Leicester ska vara favoriter här och är en av kupongens bästa spikar.

4. Newcastle – AFC Bournemouth 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Bournemouth har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst för Newcastle och två vinster för Bournemouth. Newcastle har förlorat båda sina två hemmamatcher.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backarna Lascelles (10/0) och Lejune, anfallaren Muto (10/1) och mittfältaren Shelvey (8/0) och har frågetecken på backen Clark (6/1). Bournemouth har frågetecken på anfallaren King (9/4).

Newcastle tog sin första vinst senast och har nu även hållit nollan i två raka matcher. Men har fortsatt stora problem med offensiven. Bournemouth håller sig kvar i toppen, även efter förlusten senast mot Man United. Laget är svårslaget och har även visat på bra fotboll på bortaplan, två raka vinster nu med målskillnaden 7-0. Bournemouth har varit det bättre laget hittills och ska vara favoriter här och kan vara omgångens bästa värdespik.

5. Southampton – Watford FC 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Watford har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Watford har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton tre vinster och Watford har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar backen Hoedt (11/0) och har frågetecken på mittfältaren Lemina (11/0). Watford  backarna Prödl (1/0) och Janmaat (6/0) och mittfältaren Cleverley och har frågetecken på backen Kaboul och anfallaren Deeney (8/2).

Southampton har åtta raka utan vinst och har ännu inte vunnit på hemmaplan i ligan. Tränaren Hughes dagar är räknade om det inte vänder snart. Watford förlorade senast mot Newcastle och nu möter man ännu ett bottenlag på bortaplan. Watford har bara en oavgjord i ligan denna säsong, kom på bortaplan. Watford ska vara knappa favoriter, men störs fortfarande av skador i truppen och nån gång vänder det för Southampton. Den som har råd tar med alla tecknen.

6. Birmingham – Hull 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Hull har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Birmingham har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar mittfältarna Gardner (14/1) och Maghoma (14/1). Hull saknar backen Kingsley (12/0) och mittfältarna Toral (3/0), MacDonald (1/0) och Evandro (8/1) och har frågetecken på mittfältaren Weir och anfallaren Dicko (11/0).

Birmingham förlorade tillslut när topplaget Derby blev för svåra på bortaplan. Men laget har fortfarande ligans tredje bästa formkurva och är fortfarande obesegrade på hemmaplan. Hull har det tungt och ligger näst sist i ligan, men har nu två raka 1-0 vinster och senast besegrade man topplaget West Brom. Kan vara på gång, men får det svårt att besegra ett svårslaget Birmingham. Ettan är en tänkbar spik, krysset ska med på de större systemen.

7. Blackburn – Rotherham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Rotherham har en vinst och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn fyra vinster och två oavgjorda. Blackburn har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar målvakten Raya (15/0) och mittfältaren Evans (15/0) och har frågetecken på backen Mulgrew (12/4). Rotherham saknar mittfältaren Vaulks (16/2).

Blackburn håller sig kvar i toppen och är fortsatt svårslagna, speciellt på hemmaplan. Rotherham ligger i botten och är ligans sämsta bortalag och har totalt tio raka utan vinst på bortaplan. Men har ändå fyra raka utan förlust, tre oavgjorda och en vinst och kan vara på gång och med lite flyt så kan de kämpa till sig ett kryss här, men Blackburn ska ändå vara klara favoriter.

8. Bolton – Swansea 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har sex raka utan vinst. Swansea har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar mittfältaren O´Neill (9/0) och har frågetecken på mittfältaren Ireland och anfallaren Ameobi (5/1). Swansea saknar mittfältaren Byers (4/0) och anfallaren Narsingh och har frågetecken på mittfältarna Carroll (12/0) och Montero (4/0), backen Naughton (11/1) och anfallaren Bony.

Bolton ligger i botten och har nu ligans sämsta formkurva. Laget är även ligans näst sämsta hemmalag. Laget har gjort ett mål på de sex senaste. Swansea fortsätter att vara ojämna, ligger ändå på en niondeplats och är strax bakom topplagen. Förlorade överraskande mot Rotherham senast. Laget har nu fem raka utan vinst på bortaplan. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst, självklart ska Swansea vara det bättre laget i grunden och därmed minifavoriter.

9. Bristol City – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Preston har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston fem vinster och en oavgjord. Bristol C har fyra raka förluster och sju raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar målvakten Mäenpää (12/0). Preston saknar målvakten Maxwell (8/0) och har frågetecken på reservmålvakten Crowe.

Bristol C har två vinster och tre förluster på de fem senaste och det säger en hel del om laget just nu. Preston börjar hitta tillbaka till förra säsongen då laget var ruskigt svårslagna, har nu sex raka utan förlust och har gjort mål i nio raka matcher. Men laget har fortfarande inte vunnit på bortaplan i ligan. Bristol C ska vara favoriter här på hemmaplan, men är verkligen en favorit i fara och den som vågar skulle kunna chansspika krysset till och med.

10. Derby County – Aston Villa 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Villa har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Villa har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar mittfältaren Bryson (12/2) och anfallaren Waghorn (12/1) och har frågetecken på mittfältarna Ledley (4/1), Evans (1/0) och Mount (15/3). Villa saknar mittfältaren Bjarnason (9/2) och anfallaren Hepburn-Murphy (5/0).

Derby går riktigt bra i ligan för stunden med sex raka utan förlust i ligan. Laget är även ligans tredje bästa hemmalag. Villa går lite tyngre, men vinsten senast kan vara startskottet rill en positiv trend. Men då gäller det att laget även börjar vinna på bortaplan, en vinst hittills i ligan och totalt åtta raka utan vinst på bortaplan. Derby ska vara favoriter på hemmaplan och är en tänkbar spik, men Villa är i grunden minst lika bra och med ny tränare så kan laget börja hitta toppformen igen.

11. Middlesbrough – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro två vinster och fyra oavgjorda. Boro har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar backarna McQueen (5/0) och Shotton (13/0). Wigan saknar mittfältarna Morsy, Powell och Jacobs (9/2), backen Dunkley och anfallaren Grigg (10/3) och har frågetecken på mittfältaren Roberts (3/0).

Boro ligger fyra och har nu fem raka utan förlust. Laget är svårslagna på hemmaplan, men har samtidigt bara en vinst på de fem senaste. Wigan rasar i tabellen och det hör lite ihop med att anfallaren Grigg blev skadad. En vinst på de sju senaste och sex raka förluster på bortaplan. Boro är en tänkbar spik, men har inte övertygat på slutet så krysset måste med på de större systemen.

12. Norwich – Millwall 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Millwall har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich fyra vinster och Millwall har en vinst. Norwich har nio raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar backen Pinto (3/0), mittfältarna Thompson (6/0) och Cantwell (8/0) och har frågetecken på backen Hanley (6/1). Millwall saknar inga spelare.

Norwich är ny ligatvåa och har ligans bästa formkurva. Körde över Sheff Wed senast med hela 4-0 på bortaplan. På hemmaplan så har laget fem vinster och tre förluster i ligan. Millwall hade inget att sätta emot Brentford senast på bortaplan och har därmed fortfarande inte vunnit på bortaplan denna säsong. Det mesta talar för en Norwich vinst här och ettan kan vara omgångens bästa spik.

13. Nottingham Forest – Stoke 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Stoke har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Nottingham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham två vinster och Stoke har en vinst. Nottingham har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar anfallaren Soudani (6/2) och har frågetecken på anfallaren Murphy (5/2). Stoke saknar mittfältaren Ince (14/3) och har frågetecken på anfallaren Diouf (6/0) och mittfältaren Affelay.

Nottingham fortsätter att vara svårslagna och är nu uppe på en sjätteplats. Vann senast toppmötet mot Sheff United med 1-o. Skyttekungen Grabban avgjorde med sitt nionde mål för säsongen. Stoke håller sig i mitten och är fortsatt ojämna, men har hållit nollan nu i två raka matcher och är svårslagna på bortaplan i ligan med bara två förluster. Nottingham ska vara favoriter här på hemmaplan, men Stoke är inte så dåliga som tabellen visar och kan jobba till sig ett kryss här.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-11-16 18:37
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår