Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-44

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev bara två lite större skrällar förra omgången och väldigt låg utdelning och 0 kr på 11 rätt. Själv blev det 11 rätt både på mitt spelförslag och min Tips-SM rad, hade inte skrällarna Hull och Stoke denna gång som vann på bortaplan.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong hittar vi fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship och det gör kupongen helengelsk som den ska vara. Några lag har matcher i veckan som man måste ha koll på. I Premier League så är det få oavgjorda matcher just nu (var femte match slutar oavgjort) och i Championship så är det nästan tvärtom, där var tredje match slutar oavgjort just nu. På förhand så ser kupongen väldigt svår ut och det kan bli väldigt hög utdelning denna gång, de flesta favoriterna är i fara denna gång. Det är jackpot på ca 15 miljoner att jaga denna gång!
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. När det gäller Tips-SM så ska man spika de lag man tror har störst chans att vinna, men våga också gå på känslan om du tror ett lag kan skrälla denna omgång.

Omgångens bästa favorit är hemmastarka Arsenal som möter obesegrade Liverpool.
Omgångens bästa värdespik är Watford som är på gång igen och möter ett Newcastle i kris.
Omgångens chansspik är krysset i bottenmötet mellan Ipswich och Preston.
Omgångens bästa skräll är Burnley som möter ett hårt skadedrabbat West Ham.
Omgångens drag är att ta med krysset i toppmötet mellan Derby och Birmingham.
Omgångens favorit som är i fara är nästan alla på kupongen denna gång, det kan skrälla rejält i flera matcher.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 44!

1. Arsenal – Liverpool 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har sex raka utan förlust. Liverpool har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Liverpool tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar backarna Mavropanos och Bellerin (10/0) och mittfältarna Guendouzi (8/0) och Elneny och har frågetecken på backarna Kolasinac, Monreal (7/1) och Koscielny. Liverpool saknar mittfältarna Henderson (9/0), Keita (8/0) och Oxlade-Chamberlain.

Arsenal fortsätter med sin fina form, även om 2-2 i derbyt mot Palace var en liten missräkning senast. Har sex raka vinster på hemmaplan med målskillnaden 17-5. Möter Blackpool i Ligacupen i veckan, men väntas köra med reserverna (vann med 2-1). Liverpool är fortsatt obesegrade i ligan och har nu fått offensiven att blomstra igen och Salah är tillbaka som målskytt. Arsenal har inte vunnit mot Liverpool på de sex senaste och de fem senaste mötena har slutat med 4 mål eller fler. Arsenal ska vara favoriter här på hemmaplan och ser ruskigt starka ut för stunden och kan vara en chansspik, men den som har råd tar med alla tecknen.

2. Cardiff – Leicester 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Leicester har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff två vinster och Leicester har en vinst. Senast lagen möttes var år 2013!

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar backen Peltier (2/0), mittfältarna Ralls (8/0), Mendez-Laing (3/0) och Arter (8/0) och anfallaren Ward (7/1). Leicester saknar mittfältarna Amartey (9/0) och James.

Cardiff är nu ovanför strecket på bättre målskillnad, åkte på en tung 1-4 förlust mot Liverpool senast och har enorma problem med defensiven. Har släppt in 24 mål på de 8 senaste. Leicester spelade sin första oavgjorda match i ligan denna säsong, 1-1 mot West Ham, formen är på väg ner med en vinst på de fem senaste. Tyvärr så vi fick tråkiga nyheter efter matchen senast med helikopterolyckan och Leicester ställde in sitt Ligacupmöte i veckan och frågan är hur påverkade laget är inför detta möte. Leicester är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter här, men Cardiff kan jobba till sig ett kryss och just oavgjort brukar det ofta bli mellan dessa lag.

3. Everton – Brighton & Hove 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Brighton har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Everton och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton saknar mittfältaren Hornby och backen Kenny (4/0) och har frågetecken på backen Jagielka (1/0). Brighton saknar mittfältaren Pröpper (8/0) och har frågetecken på backen Montoya (6/0) och mittfältaren Gross (4/1).

Everton fick sin fina form förstörd senast då Man United vann med 2-1. Laget har varit svårslagna på hemmaplan på slutet med en förlust på de sju senaste. Brighton har nu tre rak 1-0 vinster, efter sex raka utan vinst. Senast besegrade man Wolves och anfallaren Murray var tillbaka från skada och gjorde mål direkt. Förra säsongens möte slutade 2-0 till Everton och då gjorde Brighton självmål och fick en utvisad och Everton brände en straff. Everton ska vara favoriter här på hemmaplan, men det går inte att undvika Brightons tre raka vinster och tvåan måste med tidigt på systemet.

4. Newcastle – Watford FC 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har sex raka utan vinst. Watford har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka förluster, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle en vinst och Watford har fem raka vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backen Lejune och mittfältaren Sterry och har frågetecken på backen Clark (6/1). Watford saknar backarna Janmaat (6/0) och Prödl (1/0) och mittfältaren Cleverley och har frågetecken på backen Kaboul, mittfältaren Chalobah (1/0) och anfallaren Deeney (8/2).

Newcastle har ännu inte vunnit i ligan och har nu totalt femton raka utan vinst och sex raka förluster på hemmaplan. Newcastle har gått mållösa i fyra av de fem senaste. Watford börjar hitta tillbaka till sin fina form som laget hade i början av säsongen, har nu två raka vinster, 2-0 mot Wolves och 3-0 mot Hudds. Watford har bara en förlust på de tio senaste bortamatcherna. Med tanke på formkurvorna så ska Watford vara favoriter här trots bortaplan och är en tänkbar spik, men jag tjatar vidare att nån gång så kommer det att lossna för Newcastle.

5. West Ham – Burnley 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de sex senaste. Burnley har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham fyra vinster och Burnley har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar backen Reid, mittfältarna Noble (8/0), Lanzini, Wilshere (4/0), Sanchez (5/0) och anfallarna Yarmolenko (9/2) och Carroll och har frågetecken på mittfältaren Holland. Burnley saknar reservmålvakten Pope och backen Ward (3/0).

West Ham har nu tre raka utan vinst och har bara tre poäng ner till strecket. Även Burnley har tre raka utan vinst och tre poäng ner till strecket. Burnley har en vinst på de nio senaste bortamatcherna och det gör att West Ham ska vara favoriter här, men samtidigt så störs West Ham av mycket skador i truppen och har ett viktigt derby i veckan mot Tottenham i Ligacupen (förlorade med 1-3), så det kan vara en favorit i fara.

6. Blackburn – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de sex senaste. QPR har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn tre vinster och tre oavgjorda. Blackburn har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar målvakten Raya (15/0), mittfältaren Gladwin och anfallaren Samuel (2/0) och har frågetecken på backarna Mulgrew (12/0) och Lenihan (14/1). QPR saknar anfallaren Shodipo och har frågetecken på backarna Cameron (9/1) och Furlong.

Blackburn är fortfarande svårslagna, speciellt på hemmaplan och är bara tre poäng bakom lagen på playoffplats. Laget spelade 1-1 senast mot topplaget West Brom och har nu sju oavgjorda i ligan. QPR har ligans tredje bästa formkurva med tre raka vinster och fem raka utan förlust och med målskillnaden 7-1 och är i snart ikapp topplagen. QPR är Blackburns motpol gällande oavgjorda resultat, två i ligan. QPR brukar ha det väldigt svårt mot just Blackburn och det blir en jämn match även denna gång. Blackburn ska vara favoriter, men den som har råd tar med alla tecknen.

7. Brentford FC – Millwall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har sex raka utan vinst. Millwall har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford tre vinster och Millwall har en vinst. Brentford har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar mittfältaren Marcondes och anfallaren Forss (1/0) och har frågetecken på backarna Henry och Jeanvier (2/0) och mittfältaren Mokotjo (14/0) och anfallaren Dasilva. Millwall har frågetecken på mittfältaren Wallace (13/1).

Brentford har nio raka utan vinst och dalar i tabellen och har ligans sämsta formkurva, men är fortfarande ett av ligans bästa hemmalag, bara en förlust. Millwall fortsätter att vinna på hemmaplan och förlora på bortaplan, har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och har totalt åtta raka utan vinst. Med tanke på Millwalls usla facit på bortaplan ska Brentford vara favoriter här, men är långt ifrån ett spikförslag.

8. Ipswich Town – Preston X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Preston har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Preston har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich tre vinster och Preston har en vinst. Ipswich har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar anfallarna Harrison 8/0) och Walters (3/0), backen Kenlock (1/0) och mittfältarna Adeyemi och Bishop och har frågetecken på mittfältarna Skude (14/0) och Huws. Preston saknar mittfältarna Harrop (8/0), Bodin och backen Woods.

Ipswich ligger sist med en vinst och har nu tre raka förluster med målskillnaden 0-7. Laget har tio raka utan vinst på hemmaplan, där sex har slutat oavgjort. Preston har nu fem raka utan förlust, men är fortsatt nere i botten och härvar. Laget har fyra raka utan vinst på bortaplan och har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Allt talar för ett oavgjort resultat här, Ipswich har ännu inte vunnit på hemmaplan i ligan och Preston har inte vunnit på bortaplan. Krysset kan chansspikas på alla systemen!

9. Nottingham Forest- Sheffield United 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har två vinster och en förlust på de sex senaste. Sheff United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff United har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Byram (1/0) och Fuentes och mittfältaren Colback (13/0). Sheff United saknar backen Basham (15/2) och har frågetecken på backarna Wright och Egan (14/1) och mittfältarna Bryan och Duffy (13/2).

Nottingham fortsätter att vara svårslagna och speciellt med att spela oavgjort, mest i hela ligan med åtta oavgjorda. Laget har bara två förluster i ligan och har nu gjort mål i nio raka matcher. Nottingham har match mot Burton i veckan i Ligacupen och det kan störa laget lite om man ställer upp med ordinarie elva (förlorade med 2-3). Sheff United är nya ligaledare och har ligans näst bästa formkurva. Laget har ännu inte spelat oavgjort på bortaplan i ligan. Det som avgör detta möte är nog vilken av anfallarna Grabban i Nottingham eller Sharp i Sheff United som gör flest mål. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst.

10. Sheffield Wednesday – Norwich 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheffield har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Norwich har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheffield har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Norwich har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Sheffield har åtta raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheffield saknar backen Pudil (8/0). Norwich saknar backen Hanley (6/1) och mittfältarna Jarvis, Morris, McLean (2/0), Thompson (6/0), Cantwell (8/0) och Stiepermann (13/0) och har frågetecken på mittfältaren Tettey (13/1).

Sheffield är ur form med tre raka förluster och med målskillnaden 2-8. Laget är svårslagna på hemmaplan med en förlust i ligan, men formen hemma är just nu fem raka utan vinst. För Norwich är det tvärtom, tre raka vinster med målskillnaden 5-2 och är nu uppe på en fjärdeplats. Laget har på bortaplan sju raka utan förlust och har bara en förlust på bortaplan i ligan. Norwich har hela nio spelare på skadelistan just nu, kan minska något till helgen. Sheffield har vunnit med 5-1 i två raka hemmatcher mot Norwich, det kommer garanterat inte hände denna gång utan tvärtom, nu det är dags för Norwich att bryta sin negativa trend borta mot Sheffield. Det som kan påverka Norwich är lagets viktiga Ligacupmöte borta mot Bournemouth i veckan (förlorade med 1-2). Ett öppet möte som kan sluta hur som helst.

11. Stoke – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Boro har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke tre vinster och Boro har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke har frågetecken på mittfältarna Clucas, Etebo (11/0) och Afellay och anfallarna Campbell och Diouf (6/0). Boro saknar backen Ayala (11/1) och har frågetecken på backarna McQueen (5/0) och Shotton (13/0).

Stoke tog en viktig seger senast och har nu en förlust på de sex senaste. Stoke spelar sällan oavgjort på hemmaplan, fyra vinster och tre förluster på de sju senaste. Boro är svårslagna och ligger på en tredjeplats just nu och är ligans näst bästa bortalag. Boro har ligans bästa defensiv just nu med 8 insläppta på 15 matcher. Laget har ett viktigt möte i Ligacupen mot Palace i veckan (vann med 1-0) och det kan påverka laget lite inför detta möte. Stoke ska vara favoriter på hemmaplan men är en favorit i fara.

12. Derby County – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har två vinster och en förlust på de sex senaste. Birmingham har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby tre vinster och Birmingham har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backen Olsson och mittfältaren Bryson (12/2) och har frågetecken på mittfältarna Ledley (4/1), Mount (15/3) och Evans (1/0). Birmingham saknar mittfältarna Maghoma (14/1) och Davis och anfallaren Vassell och har frågetecken på mittfältaren Gardner (2/0).

Ett toppmöte mellan två formstarka lag. Derby har fem raka utan förlust och sex raka utan förlust på hemmaplan. Birmingham har fyra raka vinster och tio raka utan förlust och fem raka utan förlust på bortaplan. Birmingham är tillsammans med Nottingham det lag som spelat flest oavgjort i ligan just nu och sen är laget klart bättre på hemmaplan är bortaplan. Derby har ett viktigt möte i Ligacupen borta mot Chelsea i veckan (förlorade med 2-3, men Derby var väldigt nära 3-3) och kan vara lite extra slitna till detta möte. Derby ska vara favoriter här då laget är svårslagna på hemmaplan och Birmingham inte alls är lika bra på bortaplan, men formen är även på väg uppåt på bortaplan för Birmingham så krysset är ett måste, kan även vara en rolig chansspik.

13. Reading FC – Bristol City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Bristol C har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Reading har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading fyra vinster och Bristol C har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar målvakten Mannone (6/0), backen McShane (4/0) och mittfältarna Popa (1/0), Edwards och Obita och har frågetecken på reservmålvakten Jaakkola (3/0) och backen Yiadom (15/1). Bristol C saknar målvakten Mäenpää (12/0) och reservmålvakten Fielding.

Reading går tungt och ligger kvar i botten, har fyra förluster på de fem senaste och med målskillnaden 5-10. Laget är ligans tredje sämsta hemmalag med 6 poäng. Bristol C åkte på en liten överraskande förlust senast hemma mot Stoke och är väldigt oberäkneliga just nu. Laget har i alla fall hållit nollan i fyra av de sex senaste bortamatcherna. Bristol C ska var det bättre laget i grunden och Reading har lite skadeproblem i truppen gör att tvåan kan chansspikas, men ettan ska med tidigt som gardering.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-11-09 23:19
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår