Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-43

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en hel del skrällar senast, hela sju bortalag vann och totalt så var det 8 skrällar på kupongen. 2 system fick 13 rätt och fina 5,3 miljoner, själv blev det låga 5 rätt och en bottennotering sen jag började spela stryktipset. Tips-SM har nu startat och mitt lag Chansarna gjorde en riktigt usel omgång. 

På denna kupong hittar vi fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship och det gör kupongen helengelsk igen som den ska vara. Några lag har matcher i veckan, liga, cup eller Europaspel som man måste ha koll på. I Premier League så är det få oavgjorda matcher just nu (var femte match slutar oavgjort) och i Championship så är det nästan tvärtom, där var tredje match slutar oavgjort just nu.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. När det gäller Tips-SM så ska man spika de lag man tror har störst chans att vinna, men våga också gå på känslan om du tror ett lag kan skrälla denna omgång.

Omgångens bästa favorit är Liverpool som spelar hemma mot svaga Cardiff.
Omgångens bästa värdespik är Bristol C som spelar hemma mot ett Stoke som sällan vinner på bortaplan.
Omgångens chansspik är Bournemouth som spelar borta mot formsvaga Fulham.
Omgångens bästa skräll är Ipswich som har ett bottenmöte borta mot Millwall.
Omgångens drag är att ta med krysset i bottenmötet mellan Southampton och Newcastle.
Omgångens favorit som är i fara är topplaget West Brom som spelar hemma mot svårslagna Blackburn.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 43!

1. Brighton – Wolverhampton 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brighton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brighton två vinster och Wolves har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brighton saknar mittfältaren Pröpper (8/0) och backen Saltor (3/0) och har frågetecken på backen Montoya (6/0), mittfältaren Gross (4/1) och anfallaren Murray (9/5). Wolves saknar inga spelare.

Brighton skrällde förra omgången borta mot Newcastle och Wolves förlorade överraskande hemma mot hårt skadedrabbade Watford. Det är två starka defensiva lag som mötts och båda lagen har nästan lika stor chans att vinna detta möte. Wolves har fyra raka utan förlust på bortaplan och med bara ett insläppt mål på dessa matcher. Brighton har nu två raka 1-0 vinster och det kan bli en tredje. Öppet möte, där man kan chansa bort krysset.

2. Fulham – AFC Bournemouth 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Bournemouth har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Bournemouth och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham har frågetecken på backen Bryan (4/0) och mittfältarna Fosu-Mensah (5/0) och Cairney (4/0). Bournemouth saknar inga spelare.

Fulham förlorade mot förra jumbon Cardiff senast och har nu tre raka förluster och en målskillnad på 3-12 och är nu under strecket i ligan. Bournemouth har fyra raka utan förlust och håller sig kvar i toppen av ligan. Laget har hållit nollan i tre av de fem senaste. Får bara Fulham i ordning sin usla defensiv så kan laget bli ett mittenlag, för offensivt så är laget ett topplag. Bournemouth har bättre form och en stabilare defensiv och ska därmed vara favoriter här och är även en tänkbar chansspik.

3. Liverpool – Cardiff 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har två vinster och två förluster på de sex senaste. Cardiff har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, tre vinster för Liverpool och en oavgjord (Liverpool vann på straffar).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar mittfältarna Keita (8/0), Henderson (9/0) och Oxlade-Chamberlain. Cardiff saknar mittfältarna Ralls (8/0) och Mendez-Laing (3/0), backen Peltier (2/0) och anfallaren Ward (7/1) och har frågetecken på anfallaren Madine (4/0).

Liverpool fick äntligen vinna igen, men bara med 1-0 och offensiven fungerar inte alls just nu, tre mål på de fem senaste. Men laget är fortfarande obesegrade i ligan och ligger tvåa. Cardiff tog sin första vinst för säsongen när Fulham besegrades med 4-2 och gjorde också fyra mål lika många som man gjort totalt på de åtta första omgångarna i ligan. Cardiff är inte tillräckligt bra för Premier League och Liverpool ska normalt köra över detta lag på hemmaplan. Liverpool har en viktig Champions League match i veckan, hemma mot Röda Stjärnan (vann med 4-0).

4. Southampton – Newcastle 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton tre vinster och Newcastle har en vinst. Southampton har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton har frågetecken på mittfältaren Lemina (9/0). Newcastle saknar backarna Lejune och Clark (6/1) och har frågetecken på anfallaren Rondon (4/0).

Southampton fortsätter med sin svaga form, sex raka utan vinst och har bara en vinst i ligan och har nu fem raka utan vinst på hemmaplan. För Newcastle är det ännu värre med fjorton raka utan vinst och nu ligger laget sist i ligan. Laget har gått mållösa i fyra av de fem senaste. Det brukar ofta bli mycket mål nära dessa lag möts, men frågan är nu vem som ska göra målen i detta möte då båda lagen har stora problem med offensiven. Southampton ska vara favoriter men är en favorit i fara. Nån gång vänder det för Newcastle.

5. Watford FC – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Watford har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford två vinster och Hudds har fyra vinster. Hudds har tre raka vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar backarna Prödl (1/0) och Janmaat (6/0), anfallaren Deeney (8/2) och mittfältaren Cleverley och har frågetecken på backen Kaboul, mittfältaren Chalobah (1/0). Hudds saknar backen Kongolo (7/0) och har frågetecken på backen Smith(1/0), mittfältarna Sabiri (1/0) och Williams och anfallarna Sobhi  (1/0) och Quaner.

Watford tog en stark vinst senast borta mot Wolves med tanke på lagets alla skador i truppen och håller därmed sig kvar i toppen, men har haft en liten formsvacka på slutet. Hudds har ännu inte vunnit i ligan och har totalt tio raka utan vinst. Det är fortfarande ingen anfallare som gjort mål för Hudds denna säsong och då har laget ändå hela sju anfallare i truppen. Om man tar bort senaste mötet mellan lagen så brukar det ofta bli mycket mål och väldigt sällan oavgjort och oftast så har Hudds gått vinnande. Watford ska vara favoriter och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men tvåan ska med som en rolig skräll på de större systemen då Watford inte brukar trivas mot just Hudds.

6. Birmingham – Sheffield Wednesday 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har sex raka utan förlust. Sheffield har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Sheffield har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar mittfältarna Maghoma (14/1) och Davis och anfallaren Vassell. Sheffield saknar inga spelare.

Birmingham är ruskigt svårslagna just nu med nto raka utan förlust och laget har ännu inte förlorat på hemmaplan i ligan, men samtidigt så är det åtta oavgjorda på fjorton ligamatcher. Sheffield har fått sin fina form förstörd när laget förlorade hemma mot Boro och senast förlora mot QPR med 0-3. Sheffield hade gjort mål i åtta raka matcher, innan nollan nu senast. Sheffield har ännu inte spelat oavgjort på bortaplan i ligan och dessa lag spelar ytterst sällan oavgjort mot varandra. På de mindre systemen kan man chansa med 1 2 men på de större systemen så ska detta möte hel garderas.

7. Bolton – Hull 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Hull har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hull har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Bolton har tre raka vinster och fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar reservmålvakten Turner, mittfältaren O´Neill (9/0) och anfallaren Ameobi (5/1). Hull saknar backen MacDonald (1/0) och mittfältarna Toral (3/0) och Evandro (8/1) och har frågetecken på mittfältarna Weir och Henriksen (12/0) och backen Batty (8/0).

Bolton tappade ännu en viktig poäng och har nu en vinst på de tio senaste ligamatcherna och har problem med offensiven, två mål på de sju senaste. Hull har ligans sämsta formkurva och ligger nu näst sist. Sju raka utan vinst och fem raka förluster på bortaplan för Hull gör att Bolton ska vara favoriter i detta möte. Hull har haft lite otur på slutet och har samma problem som Bolton, målskyttet. Är i grunden ett bättre lag än Bolton och kan kämpa till sig minst ett kryss här. 1x blir som en helgardering här.

8. Millwall – Ipswich Town 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall en vinst och Ipswich har fyra vinster. Ipswich har fyra raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar inga spelare. Ipswich saknar anfallaren Walters (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Huws.

Ett bottenmöte där Millwall är ovanför strecket och Ipswich är sist. Millwall är som vanligt bättre på hemmaplan än bortaplan, men har inte alls haft samma framgång denna säsong som förra. Laget har problem i defensiven och har släppt in femton mål på de sju senaste. Ipswich har bara mäktat med en vinst i ligan än så länge och nya tränaren hänger löst, förlust här och han riskerar sparken. Millwall ska vara favoriter med hemmaplansfördelen, men är en favorit i fara och man ska ha i baktanke att Ipswich sällan förlorar detta möte. 1x i utgången men det ska helst hel garderas på de större systemen.

9. Norwich – Brentford FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Brentford har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brentford har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich fyra vinster och Brentford har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar backen Hanley (6/1), mittfältarna Jarvis, Tettey (12/1) och McLean (2/0) och anfallaren Morris och har frågetecken på anfallaren Pukki (12/5) och mittfältaren Marshall (4/0). Brentford saknar inga spelare.

Två lag med helt olika formkurvor, men det skiljer bara sex poäng mellan lagen. Norwich har en förlust på de elva senaste. Brentford har åtta raka utan vinst. Norwich har fyra vinster och tre förluster på hemmaplan i ligan och Brentford har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. I grunden så är det två jämna lag, men med tanke på formkurvorna så ska Norwich vara favoriter och är en tänkbar spik på de mindre systemen.

10. Sheffield United – Wigan 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff United en vinst och Wigan har fyra vinster. Sheff United har tre raka förluster och fyra raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff United saknar backen Wright. Wigan saknar mittfältarna Gibson (7/0), Jacobs (9/2) och Massey (4/1) och anfallaren Grigg (10/3).

Sheff United är trea i ligan och har ligans näst bästa formkurva, men förlorade näst senast mot Derby och senast blev det bara 1-1 mot Stoke. Laget har sju raka utan förlust på hemmaplan. Wigan håller sig kvar i toppen och det är tack vare lagets fina svit på hemmaplan, vann senast i toppmötet mot West Brom på hemmaplan. Men på bortaplan så har laget fem raka förluster med målskillnaden 1-10 och är ett av ligans sämsta bortalag just nu. Sheff United ska vara favoriter i detta toppmöte, men Wigan brukar trivas borta mot Sheff United och krysset är nästan ett måste på kupongen.

11. Swansea – Reading FC 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de sex senaste. Reading har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea tre vinster och tre oavgjorda (tre av dessa har varit träningsmatcher).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar anfallarna Bony och Narsingh och mittfältaren Montero (4/0). Reading saknar backen McShane (4/0), målvakten Mannone (6/0), mittfältarna Edwards, Obita, Popa (1/0).

Swansea hade tre raka utan vinst, men vände nu senast 0-1 till 3-1 mot Blackburn och börjar kanske komma tillbaka nu. Laget är väldigt ojämna hittills, mycket mål i en matchen för att sen spela 0-0 i nästa. Reading tog en viktig seger näst senast mot Millwall i bottenstriden, men förlorade senast mot Birmingham och är nu under strecket igen. Readings fem senaste bortamatcher har slutat 1-1, 2-3, 2-2, 4-1 och senast 2-1. Swansea är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter på hemmaplan i detta möte, men är som sagt ojämna för stunden och krysset måste med som en tidig gardering.

12. West Bromwich Albion – Blackburn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Blackburn har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom saknar inga spelare. Blackburn saknar mittfältaren Gladwin och anfallaren Samuel (2/0) och har frågetecken på backen Nyambe (10/0).

West Brom låg etta ett tag men förlorade näst senast i toppmötet mot Wigan och sen hela 1-4 mot Derby på hemmaplan, förutom att det är ruskigt jämnt i toppen så verkar det som att så fort ett lag blir ny ligaetta så förlorar laget nästa match. Men trots förlusten senast så är West Brom ligans näst bästa hemmalag. Blackburn är fortsatt svårslagna, bara tre förluster i ligan som nykomlingar imponerar. Vann näst senast mot Leeds med 2-1, men åkte på en jobbig 1-3 förlust mot Swansea senast. West Brom ska vara favoriter på hemmaplan här, men Blackburn är svårslagna och det göra att ettan inte är något spikförslag. 1x blir nästan som en helgardering här.

13. Bristol City – Stoke 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de sex senaste. Stoke har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Bristol C har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var. Bristol C har tre raka vinster och fyra rak utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar målvakten Mäenpää (12/0) och reservmålvakten Fielding. Stoke saknar mittfältarna Clucas, Afellay och anfallaren Diouf (6/0) och har frågetecken på mittfältaren Etebo (11/0).

Bristol C har nu två raka vinster efter fem raka utan vinst. Problemet har varit målskyttet på slutet, fyra mål på de sex senaste. Stoke är väldigt ojämna, men spelar klart bättre hemma än borta just nu. En vinst på bortaplan i ligan och det gör att Bristol C ska vara favoriter på hemmaplan i detta möte och är även en tänkbar spik. Lagen möttes i Ligacupen förra säsongen, då vann Bristol C med 2-0 på hemmaplan.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-10-27 09:07 (senast ändrad 2018-11-03 09:45)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår