Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-42

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev en del skrällar senast, då Tyskland och Armenien förlorade bland annat, samtidigt så var det som väntat att bortalagen i Nations League fick det tufft att vinna. 42 system fick 13 rätt och fina 107 698 kr, själv blev det 11 rätt.

På denna kupong hittar vi fem matcher från Premier League och åtta matcher från Championship och det gör kupongen helengelsk igen som den ska vara. Det har varit landslagsuppehåll i 10 dagar och flera spelare har kommit tillbaka med skadeproblem. I Premier League så är det få oavgjorda matcher just nu (var femte match slutar oavgjort) och i Championship så är det nästan tvärtom, där var tredje match slutar oavgjort just nu. Det är även dags för Tips-SM och även 10 miljoner kronor i jackpot att jaga. Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. När det gäller Tips-SM så ska man spika de lag man tror har störst chans att vinna, men våga också gå på känslan om du tror ett lag kan skrälla denna gång.

Omgångens bästa favorit är topplaget West Brom som spelar borta mot hemmastarka Wigan, men nu spricker Wigans nolla.
Omgångens bästa värdespik är Fulham som spelar borta mot ett svagt Cardiff, Mitrovic avgör för Fulham i detta bottenmöte.
Omgångens chansspik är krysset mellan Villa mot Swansea, två jämna lag som spelat en hel del oavgjort i ligan.
Omgångens bästa skräll är Brighton som spelar borta mot ett Newcastle som ännu inte vunnit i ligan.
Omgångens drag är ta med så många kryss som möjligt i Championship-matcherna.
Omgångens favorit som är i fara är Bournemouth i derbyt mot Southampton, i grunden två jämna lag och Bournemouth saknar två viktiga spelare.

1. AFC Bournemouth – Southampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Southampton har en vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Southampton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth en vinst och Southampton har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth har frågetecken på mittfältaren Fraser (8/3) och anfallaren King (8/4). Southampton har frågetecken på målvakten McCarthy (8/0).

Bournemouth har gått bättre än förväntat och är nu uppe på en sjätteplats och är obesegrade på hemmaplan, men kan sakna två av sina bästa spelare till detta möte. För Southampton är det precis tvärtom med en vinst på åtta ligamatcher och fem raka utan vinst på bortaplan. Bournemouth ska vara favoriter i dagsläget, men brukar ha det väldigt svårt att vinna detta sydkust derby och x2 måste med på de större systemen.

2. Cardiff – Fulham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har sex raka förluster. Fulham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Fulham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och tre oavgjorda. Fulham har sju raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar mittfältarna Ralls (8/0) och Mendez-Laing (3/0), backen Peltier (2/0) och anfallaren Ward (7/1) och har frågetecken på anfallaren Madine (4/0). Fulham saknar backen Bryan (4/0) och mittfältarna Fosu-Mensah (5/0) och Cairney (4/0).

Cardiff ligger sist med 2 poäng och har totalt tio raka utan vinst. Fulham är bara tre poäng före, men har anfallaren Mitrovic i bra mål form, fem mål på åtta ligamatcher. Båda lagen är nykomlingar och förra säsongens möte slutade med en 4-2 vinst för Fulham i Wales och det är ofta målkalas när dessa lag möts. Sessegnon för Fulham har nätat i 4 av de 5 senaste mötena mot Cardiff. Med tanke på att hur dåliga Cardiff har varit så ska Fulham vara knappa favoriter här och är även en tänkbar chansspik.

3. Newcastle – Brighton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har sex raka utan vinst. Brighton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har fem raka förluster, 5 senaste borta matcherna: Brighton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle två vinster och Brighton har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backarna Lejune och Clark (6/1) och har frågetecken på anfallaren Rondon (4/0). Brighton saknar backen Bong (8/0), mittfältaren Pröpper (8/0) och har frågetecken på mittfältaren Stephens (6/0).

Newcastle är nu uppe i tretton raka utan vinst och har fem raka förluster på hemmaplan. Brighton är sex poäng före Newcastle i ligan, men det är på hemmaplan laget vinner för på bortaplan så har Brighton tio raka utan vinst. Eftersom Brighton har visat lite bättre form på slutet så ska de vara favoriter här, men i grunden två väldigt jämna lag som prioriterar defensiven först, det är lite upplagt för 0-0. Sen har Newcastle haft lite otur på slutet och nån gång vänder det.

4. West Ham – Tottenham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Tottenham har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham tre vinster och Tottenham har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar backen Reid, mittfältarna Lanzini, Wilshere (4/0), Sanchez (5/0) och anfallarna Carroll och Silva. Tottenham saknar backen Vertonghen (7/1), mittfältaren Alli (5/1) och anfallaren Janssen och har frågetecken på reservmålvakten Vorm (2/0) och backen Rose (6/0).

West Ham var på gång med vinster mot Everton och Man United och oavgjort mot Chelsea för att sen förlora mot Brighton och får nu börja om igen. Laget har stora skadeproblem i truppen just nu, flera viktiga spelare kan saknas. Tottenham har inlett säsongen bra med tanke på allt kaos runt omkring och skadeproblemen i truppen, har tre raka vinster i ligan med målskillnaden 5-1. Detta derby slutar väldigt sällan oavgjort, speciellt när West Ham stått som hemmalag. Men mål brukar det ofta bli och nu får vi se vem som vinner målkampen mellan Arnautovic i West Ham och Kane i Tottenham. Tottenham är det bättre laget i grunden och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men West Ham har varit bra mot topplagen hittills och kan skrälla här med lite flyt.

5. Wolverhampton – Watford FC 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Watford har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Watford har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves tre vinster och Watford har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar inga viktiga spelare. Watford saknar backarna Holebas (8/1), Kabasele (8/0), Navarro (1/0) och Janmaat (6/0) och mittfältaren Cleverley och har frågetecken på backen Kaboul, mittfältaren Chalobah (1/0).

Wolves är fortfarande väldigt svårslagna och har nu tio raka utan förlust på hemmaplan. Wolves har släppt in ett mål på de sju senaste. Watford började säsongen överraskande bra, men har nu tre raka förluster och fem raka utan vinst och har nu gått mållösa i två raka matcher, innan hade laget gjort mål i åtta raka matcher. Wolves ska vara favoriter här på hemmaplan och med dagens formkurva, men se upp för Watford som har en bra offensiv i grunden.

6. Aston Villa – Swansea X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste. Swansea har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa en vinst och fem oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar mittfältarna McKirdy, Jedinak (9/0) och Davis. Swansea saknar anfallaren Montero (4/0) och har frågetecken på anfallaren Wilfried.

Villa har en ny tränare och har nu haft några dagar på sig att spela in nya taktiken. Villa är svårslagna på hemmaplan. Swansea är lite ojämna och spelar för ofta oavgjort för att hänga med i toppen, men har bara en förlust på bortaplan i ligan. Det mesta talar för oavgjort här, båda lagen har likadan formkurva, spelar ofta oavgjort i ligan och är även i grunden lika bra. Det som talar emot är att lagen sällan spelar oavgjort mot varandra.

7. Brentford FC – Bristol City 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har sex raka utan vinst. Bristol C har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford fyra vinster och två oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar backen Mepham (12/0). Bristol C saknar backen Kalas (5/0), målvakten Mäenpää (12/0) och reservmålvakten Fielding och mittfältaren O´Dowda (12/0).

Brentford har tappat sin fina form och har nu tre raka kryss och fem raka utan vinst, men är väldigt starka på hemmaplan fortfarande. Maupay i Brentford har nu gjort 10 mål på 10 ligamatcher. Bristol C har också en negativ formkurva med fem raka utan vinst och brukar ha det väldigt svårt att vinna över just Brentford. Brentford ska vara klara favoriter här på hemmaplan, men eftersom formkurvan pekar nedåt så måste krysset med på de större systemen. Tänk på att Bristol C får ställa tredjemålvakten O´Leary i målet i detta möte.

8. Ipswich Town – Queens Park Rangers x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de sex senaste. QPR har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich två vinster och QPR har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar anfallaren Walters (3/0) och Harrison (8/0) och backen Kenlock (1/0) och har frågetecken på mittfältaren Huws och backen Chambers (12/0). QPR saknar mittfältaren Shodipo och har frågetecken på backen Furlong.

Ipswich är näst sist och har bara en vinst i ligan, men den kom nu senast mot Swansea och det kan ha gett laget lite extra energi. Ipswich har nio raka utan vinst på hemmaplan, men har sex oavgjorda på de åtta senaste. QPR har inlett säsongen lite bättre än Ipswich och det har med att göra att laget sällan spelar oavgjort. Mycket talar ändå för oavgjort här och krysset skulle kunna vara en chansspik på de mindre systemen, annars så är spelvärdet på x2.

9. Stoke – Birmingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Birmingham har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Stoke har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke två vinster och Birmingham har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke har frågetecken på anfallaren Diouf (6/0), backen Shawcross (9/0) och mittfältarna Clucas, Verlinden och Afellay. Birmingham saknar mittfältaren Davis och anfallaren Vassell och har frågetecken på mittfältaren Gardner (2/0).

Stoke kan vara på gång efter tre raka utan förlust och två raka nollor i defensiven. Har även fyra vinster på de fem senaste på hemmaplan. Birmingham är väldigt svårslagna för stunden, men vinner väldigt sällan på bortaplan. Laget har spelat åtta oavgjorda i ligan på tolv matcher. Stoke är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter här på hemmaplan, men med tanke på Birminghams förmåga att spela oavgjort just nu så är det ett måste att ta med krysset.

10. Wigan – West Bromwich Albion 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har två vinster och tre förluster på de sex senaste. West Brom har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wigan har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: West Brom har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan tre vinster och West Brom har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar mittfältarna Gibson (7/0), Jacobs (9/2) och Massey (4/1) och anfallaren Grigg (10/3) och har frågetecken på anfallaren Vaughan (7/1). West Brom har frågetecken på mittfältaren Sako och anfallaren Phillips (9/4).

Wigans formkurva är på väg ner med tre raka utan vinst och med en målskillnad på 0-5, men har samtidigt över tio raka utan förlust på hemmaplan. Wigan saknar två av sina bästa spelare till detta möte. West Brom har ligans bästa formkurva just nu och har totalt sju raka utan förlust i ligan. Laget har även två av ligans bästa anfallare, Gayle med åtta mål och Rodriguez med sju mål i ligan. Det kan vara dags att Wigans förlustnolla spricker nu på hemmaplan när ligatvåan West Brom kommer på besök.

11. Nottingham Forest – Norwich 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har sex raka utan förlust. Norwich har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har fem raka utan förlust 5 senaste borta matcherna: Norwich har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham två vinster och Norwich har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar backarna Byram (1/0), Fuentes och Robinson (10/0) och har frågetecken på anfallaren Soudani (4/2) och mittfältaren Osborn (12/0). Norwich saknar backen Hanley (6/1), reservmålvakten Oxborough, mittfältaren McLean (2/0) och anfallaren Morris och har frågetecken på mittfältarna Marshall (4/0) och Jarvis och anfallaren Pukki (12/5).

Nottingham har sju raka utan förlust och tretton raka utan förlust på hemmaplan och ändå ligger laget bara femma i ligan. Norwich förlorade senast efter nio raka utan förlust. Laget har sex raka utan förlust på bortaplan. Kan komma att sakna sin bästa anfallare till detta möte, Pukki och det vore ett klart minus. Nottingham ska vara klara favoriter här på hemmaplan och är en tänkbar spik, på de större systemen kan krysset tas med då det ändå är två formstarka lag som möts.

12. Reading FC – Millwall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Millwall har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading tre vinster och Millwall har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar backen McShane (4/0) och mittfältarna Obita, Edwards och Popa (1/0) och har frågetecken på anfallarna Bödvarsson (9/7) och Baldock (9/3). Millwall saknar inga viktiga spelare.

Reading är ligans sämsta hemmalag med 3 poäng. Millwall har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan och har totalt sju raka utan vinst. Men det var ett litet fram framåt efter 2-2 borta mot Nottingham och laget fick äntligen göra mål på bortaplan igen. Millwall vann detta möte med 2-0 förra säsongen och då hade Reading bara 1 skott på mål. För Reading hänger det mesta på att anfallaren Bödvarsson fortsätter att göra mål, 7 mål på 9 ligamatcher (är tveksam till spel). Jag håller Reading som minifavoriter här, men är en favorit i fara och den som har råd tar med alla tecknen.

13. Hull – Preston 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Preston har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Hull har en vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar backen MacDonald (1/0) och har frågetecken på mittfältarna Evandro (8/1) och Weir, backen de Wijs (9/0) och anfallaren Campbell (12/2). Preston saknar mittfältarna Pearson (9/0) och Bodin och har frågetecken på reservmålvakten Crowe.

Ett riktigt bottenmöte mellan två lag med sämsta formkurvan förutom Bolton. Hull har fem raka utan vinst och har gjort ett mål på de fyra senaste. Preston fick äntligen vinna senast efter sju raka utan vinst, men har fortfarande inte vunnit på bortaplan i ligan. För Preston är det lite tvärtom med målskörden då laget sällan går mållösa, 19-19 i målskillnad på de nio senaste. Preston har tre raka vinster mot Hull, men har samtidigt fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna mot Hull. Ett öppet möte som kan sluta hur som helst men håller ändå Hull som favoriter tack vare hemmaplansfördelen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-10-27 09:07
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår