Nyheter

Tipsmedoss - Stryktipsförslag vecka 2018-41

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det skrällde till ganska rejält denna gång, det mest anmärkningsvärda är att det bara var 4 hemmalag som vann. Men trenden att var femte match i Premier League slutar oavgjort håller i sig, samtidigt fick vi se flera Championship lag äntligen vinna på bortaplan igen och det ställde till det för mitt spelförslag. Grattis till de 16 system som fick 13 rätt 781 714 kr, själv blev det svaga 7 rätt.

På denna kupong hittar vi åtta landslagsmatcher och fem matcher från League 1 där den sista tyvärr lottas. I Nations League så har hemmalagen vunnit 54% av matcherna hittills. I League 1 så är siffrorna lite annorlunda mot övriga ligor då hemmalagen har vunnit 32% och bortalagen 36%, så det betyder att det just nu är en väldigt jämn liga och det kan vara värt att försöka helgardera alla matcherna om man har råd. Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag. 

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Norge som möter Slovenien hemma.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Bulgarien som spelar hemma mot ett av Europas sämsta bortalag, Cypern.
Omgångens chansspik är Nederländerna som spelar hemma mot ett Tyskland ur form.
Omgångens bästa skräll är att Andorra eller Gibraltar kämpar till sig ett historiskt kryss i sina möten.
Omgångens drag är att försöka gardera så många League 1 matcher som möjligt.
Omgångens favorit som är i fara är Coventry som spelar hemma mot Wycombe, ett öppet möte.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 41!

1. Nederländerna – Tyskland 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nederländerna har två vinster och två förluster på de sex senaste. Tyskland har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nederländerna har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tyskland har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nederländerna en vinst och Tyskland har två vinster. Nederländerna har tre raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nederländerna saknar mittfältaren Pröpper och har frågetecken på backen van Aanholt. Tyskland saknar mittfältarna Khedira, Reus, Goretzka och Gundogan, reservmålvakten Trapp och backen Rudiger och har frågetecken för backen Boateng.

Det är lite vinna eller försvinna i detta möte, förlust och man kan glömma att vinna gruppen. Tyskland är det bättre laget i grunden men formkurvan pekar nedåt. Nederländerna är inte längre någon toppnation, men har hemmaplansfördelen här och borde vara mera motiverade än tyskarna som verkar var mätta på framgång. Ettan kan chansspikas på de mindre systemen.

2. Irland – Danmark 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Irland har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Danmark har två vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Irland har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Danmark har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, två vinster för Irland och en vinst för Danmark. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Irland saknar backen Coleman. Danmark saknar mittfältaren Eriksen och backen Jensen. 

Irland måste helst vinna detta möte om man vill vara med och slåss om förstaplatsen. För Danmark så är ett oavgjort resultat godkänt, men kan vid en vinst ta ett stort kliv till att vinna gruppen. Irland ska vara favoriter för hemmaplansfördelen men vi ska tänka på att Danmark körde över Irland fullständigt med 5-1 förra året, då gjorde Eriksen hattrick, men är tveksam till spel i detta möte.

3. Norge – Slovenien 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norge har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Slovenien har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norge har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Slovenien har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norge fyra vinster och Slovenien har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norge har saknar backarna Nordveit, Ajer och Meling. Slovenien saknar målvakten Oblak, mittfältarna Kampl, Kurtic och Verbic och anfallaren Matavz. 

Norge är pånyttfödda med Lagerbäck som tränare. Norge har fem raka vinster och åtta raka utan förlust på hemmaplan. Ligger tvåa i gruppen med 3 poäng. Slovenien har två raka förluster i gruppen och har totalt en vinst på de sju senaste matcherna. Båda lagen måste gå för vinst och det kan öppna upp matchen lite. Då Slovenien inte verkar räcka till mot dessa motståndare i gruppen och med Norges fina svit på hemmaplan så blir ettan en av kupongens bästa spikar. Båda lagen störa av skador, Norge saknar tre av sina ordinarie backar medans Slovenien saknar förstemålvakten och tre viktiga mittfältare.

4. Bulgarien – Cypern 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bulgarien har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Cypern har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bulgarien har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cypern har fem raka förluster.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, fyra vinster för Bulgarien och en vinst för Cypern.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bulgarien saknar? Cypern saknar? 

Bulgarien verkar vara på gång igen och har nu tre raka vinster, de två senaste i gruppen. Cypern har tre poäng efter vinsten hemma mot Slovenien men har ett uselt bortafacit med sex raka förluster och elva raka utan vinst. Bulgarien möter Norge i nästa match och det kan bli en ren gruppfinal, vill gärna vinna här för att ha ett bättre utgångsläge. Ettan är en av kupongens bästa spikar.

5. Georgien – Andorra 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Georgien har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Andorra har en vinst och en förlust på de sex senaste (fyra raka kryss).

5 senaste hemma matcherna: Georgien har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Andorra har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Georgien saknar mittfältaren Papunasjvili och anfallaren Mtjedlidze. Andorra saknar?

Georgien leder gruppen efter två raka vinster och Andorra ligger tvåa med två raka kryss. Georgien är svårslagna på hemmaplan och verkar vara för bra för denna grupp. Andorra verkar ha fått ordning på defensiven och har bara släppt in ett mål på de fem senaste. Georgien ska vara klara favoriter här på hemmaplan, men se upp för Andorra som kan kämpa till sig ännu ett kryss.

6. Lettland – Kazakstan 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Lettland har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Kazakstan har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Lettland har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Kazakstan har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst var. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Lettland saknar? Kazakstan saknar?

Båda lagen har 1 poäng i gruppen efter oavgjort mot Andorra och förlust mot Georgien. Lettland har fyra raka utan vinst och har ännu inte gjort mål i gruppen. Kazakstan har en vinst på de tio senaste bortamatcherna. Det ät två jämna landslag som möts och det är ofta väldigt målsnålt. Lettland ska vara minifavoriter på hemmaplan, men tvåan ska med tidigt och den som har råd tar med alla tecknen.

7. Armenien – Gibraltar 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Armenien har en vinst och två förluster på de sex senaste. Gibraltar har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Armenien har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Gibraltar har fem raka förluster.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Armenien har frågetecken på backen Mkojan och anfallaren Pizzelli. Gibraltar saknar?

Armenien har totalt en vinst på de sju senaste, ligger tvåa i gruppen på 3 poäng och behöver helst vinna detta möte med mycket mål om man ska utmana om gruppsegern. Gibraltar är gruppens slagpåse men har bara förlorat sina två första gruppspelsmatcher med 0-2 och har en vinst hemma mot Lettland i en träningsmatch. Men laget har tretton raka förluster på bortaplan och det mesta talar för att Armenien vinner detta möte på hemmaplan. Men nån gång kommer Gibraltar ta minst en poäng i denna grupp. Armenien kanske saknar sin Brasilianska skyttekung, ett klart minus i så fall.

8. FYR Makedonien – Liechtenstein 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Makedonien har sex raka utan förlust. Liechtenstein har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Makedonien har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liechtenstein har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har bara mötts fem gånger, fyra vinster för Makedonien och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Makedonien saknar anfallaren Trichkovski. Liechtenstein har frågetecken på mittfältarna Buchel och Flatz.

Makedonien är för bra för denna grupp, två raka 2-0 vinster och har totalt nio raka utan förlust och då har laget ändå mött landslag som Finland, Norge, Italien, Albanien och Israel.  Liechtenstein är klart ett bättre landslag en för några år sedan, men det är på hemmaplan laget brukar spela jämnt mot högre rankade lag. Lagen möttes i VM-kvalet förra året och då vann Makedonien detta möte med 4-0. Det blir nog liknande siffror även denna gång och ettan är en bra spik. Tänk på att Makedonien saknar sin bästa anfallare!

9. Burton – Bristol Rovers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol R har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol R har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Burton två vinster och Bristol R har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burton saknar målvakten Bywater (5/0) och anfallaren Boyce (11/5) och har frågetecken på anfallaren Templeton (11/1) och mittfältaren Quinn (8/1). Bristol R har frågetecken på backen Lockyer (8/2).

Två lag som slåss i botten där Burton är ovanför strecket med en match mindre spelad och Bristol R är under strecket. Burton ska var det bättre laget i grunden och har även lite bättre form. Bristol R har nu fem raka utan vinst på bortaplan och det blir en sjätte raka här. Men tänk på att Burton har en hel del skadeproblem som kan ställa till det till detta möte.

10. Coventry – Wycombe 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Coventry har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Wycombe har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Coventry har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wycombe har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, Coventry har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Coventry saknar backen Grimmer (3/0), mittfältaren Shipley (11/0) och anfallaren Biamou (4/0). Wycombe saknar backarna El-Abd (4/0) och Stewart (7/0) och har frågetecken på mittfältaren Bean (2/0) och anfallaren Akinfenwa (12/3).

Två mittenlag där Coventry har lite bättre form. Wycombe vinner sällan på bortaplan och har även aldrig vunnit mot Coventry. Det är nästan omöjligt att utse en favorit i detta möte då Coventry inte har varit bra på hemmaplan på slutet, speciellt offensiven har brustit. Är det dags nu för Wycombe och bryta den negativa trenden mot Coventry. Spelvärdet finns på x2.

11. Rochdale – Doncaster x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Rochdale har en vinst och två förluster på de sex senaste. Doncaster har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Rochdale har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Doncaster har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Rochdale tre vinster och Doncaster har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Rochdale saknar backen Randall, mittfältaren Adshead (2/0) och målvakten Norman (5/0). Doncaster saknar mittfältarna Kane (11/0), Khemis och Rowe (6/1).

Rochdale har fyra rak utan vinst och är nu nere på en femtondeplats. Doncaster ligger sexa, men har nu två raka förluster efter fyra raka vinster. Men Doncaster är ändå det lag som har den bästa formkurvan i ligan. Rochdale är ligans näst sämsta hemmalag just nu och får det tufft att vinna även detta möte, men kan med lite flyt kämpa till sig et kryss.

12. Scunthorpe – Peterborough x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Scunthorpe har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Peterborough har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Scunthorpe har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Peterborough har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Scunthorpe tre vinster och Peterborough har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Scunthorpe saknar målvakten Watson (5/0), reservmålvakten Gilks och anfallarna Thomas (7/0) och Ugbo (5/1) och har frågetecken på backen Horsfield (6/0). Peterborough saknar reservmålvakten O´Malley och mittfältaren King och anfallaren Maddison (6/0) och har frågetecken på backen Yorwerth (2/0).

Scunthorpe ligger i mitten och har varit svårslagna denna säsong och har just nu ligans tredje bästa formkurva. Har även fem raka utan förlust på hemmaplan. Peterborough är två i ligan och har varit ruskigt starka på bortaplan, med fem vinster och en oavgjord i ligan. Totalt är det nu sex raka utan förlust på bortaplan, har bara en förlust och det var mot QPR i Ligacupen. Men formkurvan pekar ändå nedåt med tre raka utan vinst. Peterborough ska vara favoriter här men är inget spikförslag. Den som har råd tar med alla tecknen.

13. Sunderland – Blackpool 1

Detta möte lottas med fördelningen 12 ettor, 2 kryss och 2 tvåor! Som vanligt så är ettan en bra spik så länge procenten på ettan inte går över 75%.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-10-20 10:19
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår