Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-39

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
De flesta favoriterna vann eller tog en poäng senast, det var Leeds som förlorade hemma mot Birmingham som var skrällen denna gång och sen tappade även Man U, Aston Villa och Middlesbrough poäng. Men 44 system fick 13 rätt 338 625 kr, själv blev det 10 rätt ännu en gång.

På denna kupong hittar vi sju matcher från sjunde omgången i Premier League, fem matcher från tionde omgången i Championship och en match från Allsvenskan där båda lagen måste vinna helst. Denna gång ser det ut att kunna skrälla mer än vanligt och det är läge att chansa lite, de flesta engelska lagen har Ligacupen i veckan att tänka på. Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag. I både Premier League och i Allsvenskan så är det få oavgjorda matcher just nu och i Championship så har bortalagen haft det väldigt tufft att vinna i inledningen av säsongen.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.

Omgångens bästa favorit är formstarka Brentford som möter bottenlaget Reading hemma.
Omgångens bästa värdespik är topplaget Norrköping som spelar borta mot formsvaga Sirius.
Omgångens chansspik är Everton som spelar hemma mot Fulham, mycket mål och svängig matchbild väntas.
Omgångens bästa skräll är Watford som fortsätter att övertyga, möter nu ett Arsenal som är på gång, öppet derby.
Omgångens drag är Leicester som spelar borta mot ett formsvagt Newcastle, Vardy kontrar in minst ett mål.
Omgångens favorit som är i fara Wolves som möter ett lika bra defensivt Southampton, målsnålt och kanske 0-0.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 39!

1. Chelsea – Liverpool 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har sex raka utan förlust. Liverpool har fem vinster och en förlust på de fem senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har fem raka vinster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea två vinster och Liverpool har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea har frågetecken på backarna Emerson, Christiansen och Rudiger (6/0) och mittfältaren Pedro (5/3). Liverpool saknar mittfältarna Lallana (1/0) och Oxlade-Chamberlain och anfallaren Origi och har frågetecken på backarna Lovren och Van Dijk (6/0) och anfallaren Solanke.

Trean mot ettan i ligan och lagen möttes även i Ligacupen i veckan där Chelsea vände 0-1 till 2-1, men där Liverpool var det klart bättre laget. Båda lagen spelade med de flesta reserverna och det blir ordinarie startelvorna till detta möte, men Liverpool har frågetecken på backen Van Dijk och det är ett stort minus för Liverpool. Två lag som imponerat stort i inledningen av säsongen och båda lagen har lika stor chans att vinna detta möte och räkna med ett revansch suget Liverpool.

2. Arsenal – Watford 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har sex raka vinster. Watford har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Watford har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar backarna Koscielny, Mavropanos och Sokratis (6/0) och mittfältaren Maitland-Niles (1/0) och har frågetecken på backen Jenkinson. Watford saknar mittfältaren Cleverley, backarna Prödl och Jaanmat (6/0) och anfallaren Okaka och har frågetecken på backarna Britos och Kaboul och anfallarna Deulofeu, Deeney (6/2) och Adalberto.

Sexan mot fyran i ligan. Arsenal börjar äntligen hitta formen och det nya spelsättet börjar fungera fullt ut, vann enkelt mot Brentford i veckan i Ligacupen och har nu sex raka vinster. Watford fortsätter att överraska och är svårslagna för stunden och förlorade derbyt mot Tottenham på straffar i veckan i Ligacupen. Watfords skadeläge har nu vuxit till nio spelare och skulle anfallaren Deeney saknas så är det ett stort minus. Arsenal brukar ofta vinna detta derby på hemmaplan och ska vara favoriter men se upp för Watford som kan överraska igen.

3. Everton – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har två vinster och två förluster på de sex senaste. Fulham har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton fyra vinster och Fulham har en vinst. Everton har elva raka vinster och femton raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton saknar backen Coleman (4/0) och mittfältaren Baningime och har frågetecken  på backarna Jagielka (1/0) och Mina och mittfältarna McCarthy och Gomes. Fulham saknar mittfältarna Cairney (3/0) och Kebano och backen Mawson (3/0).

Båda lagen har bara vunnit en match i ligan. Everton brukar vara svårslagna på hemmaplan och därför var förlusten senast hemma mot West Ham en liten chock. Everton har nu mittfältaren Richarlison tillbaka och lagets statistik mot Fulham på hemmaplan är förkrossande. Fulham gör både mål framåt och släpper in mål bakåt och oftast så blir det mer mål bakåt, men har anfallaren Mitrovic i superform. Fulham hade derby mot Millwall i Ligacupen i veckan som vanns med 3-1. Bara Everton kommer upp i normal standard så vinner man detta möte. Målkalas väntas!

4. Huddersfield – Tottenham 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har sex raka utan vinst. Tottenham har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Tottenham har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, 2-0 och 4-0 till Tottenham.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar anfallarna Bacuna och Quaner och mittfältaren Willams och har frågetecken på anfallaren Sobhi (1/0). Tottenham saknar anfallaren Janssen, målvakterna Vorm  (2/0) och Lloris (3/0) backen Aurier (2/0) och mittfältaren Eriksen (6/0) och har frågetecken på backen Foyth.

Hudds har sju raka utan vinst och har ännu inte vunnit i ligan och har enorma problem med det offensiva spelet och målskyttet och har inte gjort mål på hemmaplan sen i april. Tottenham tog en viktig vinst senast mot Brighton men övertygar fortfarande inte fullt ut. Många spelare ser slitna ut. Tottenham vann derbyt i veckan mot Watford i Ligacupen på neutralplan på straffar. Tottenham vilade sina flesta startspelare. Har nu stjärnan Eriksen borta, men har istället ersättaren Lamela i bra form. Stark tvåa på kupongen!

5. Manchester City – Brighton & Hove 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Brighton har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har fem rak utan vinst.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster till Man City och en vinst på straffar för Brighton.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man City saknar backen Mendy (4/0), mittfältaren de Bruyne (1/0) och reservmålvakten Bravo och har frågetecken på backarna Sandler och Mangala. Brighton saknar mittfältaren Stephens (6/0) och har frågetecken på mittfältaren Gross (4/1).

Man City obesegrade i ligan och ligger tvåa och senast så körde laget över Cardiff med 5-0. Laget mötte Oxford i Ligacupen i veckan med bara reserverna (förutom Otamendi) och vann med 3-0 och det betyder att laget har ordinarie startelva till detta möte. Brighton har nu fem raka utan vinst och femton raka utan vinst på bortaplan. Laget har i alla fall anfallaren Murray i bra form och kan säkert få med sig ett mål i detta möte, men Brighton ska vara chanslösa och förlorar med minst 2-3 mål, 4-1?

6. Newcastle – Leicester 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har sex raka utan vinst. Leicester har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Newcastle en vinst och Leicester har fem vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newcastle saknar backen Lejeune och anfallaren Rondon (4/0). Leicester saknar mittfältarna Gray (6/1) och James.

Newcastle har ännu inte vunnit i ligan och har totalt elva raka utan vinst. Newcastle stora problem är målskyttet, för defensivt så håller laget hög klass. Leicester är ojämna och har ännu inte spelat oavgjort i ligan. Fick tillbaka anfallaren Vardy senast och han gjorde mål direkt. Leicester hade gjort mål i tio raka matcher, innan 0-0 mot Wolves i veckan i Ligacupen, vann sen på straffar. Leicester ska vara favoriter här och är en tänkbar spik, men nån gång kommer det att lossna för Newcastle framåt.

7. Wolverhampton – Southampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har sex raka utan förlust. Southampton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Southampton har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wolves tre vinster och Southampton har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves har frågetecken på backen Iorfa. Southampton saknar mittfältaren Elyounoussi (4/0) och anfallarna Long (5/0) och Gabbiadini (3/0).

Wolves har en förlust i ligan och Southampton har en vinst i ligan, det är det som skiljer lagen åt. Defensivt så är lagen lika bra men Wolves har lyckats göra mål i de flesta matcherna och är ruskigt svårslagna på hemmaplan, har nu fjorton raka hemmamatcher utan förlust. Southampton blev utspelade mot Liverpool senast och då fick lagets bästa anfallare inte vara med, men nu är Ings tillbaka och det stärker laget enormt. Ett ganska öppet möte där Wolves ska vara minifavoriter tack vare sitt starka hemmaspel. Wolves åkte ut på straffar mot Leicester i Ligacupen i veckan (0-0 fulltid).

8. Birmingham – Ipswich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har en vinst och en förlust på de sex senaste. Ipswich har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har fem raka oavgjorda, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham tre vinster och Ipswich har en vinst. Birmingham har fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham saknar anfallaren Vassell och mittfältaren Davis och har frågetecken på mittfältaren Gardner (2/0). Ipswich saknar anfallaren Walters (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Huws.

Birmingham tog sin första ligaseger senast när man besegrade ligaettan Leeds på bortaplan. Ipswich har fortfarande inte vunnit i ligan men har som Birmingham spelat oavgjort väldigt ofta. Ipswich har nu totalt elva raka utan vinst. Birmingham borde ha mera självförtroende än Ipswich efter vinsten mot Leeds och ska vara favoriter här, men eftersom lagen ofta spelar oavgjort och det inte skiljer så mycket i grunden så måste krysset med tidigt på systemet.

9. Blackburn – Nottingham 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de sex senaste. Nottingham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn saknar mittfältaren Gladwin, backarna Williams (4/0) och Mulgrew (7/3) och anfallaren Samuel (2/0) och har frågetecken på mittfältaren Davenport. Nottingham saknar anfallarna Murphy (3/2), Goncalves (2/0) och Soudani (4/2).

Blackburn och Nottingham har tagit lika många poäng, men Nottingham har lite bättre målskillnad. Blackburn är svårslagna på hemmaplan och har nu sex raka utan förlust och brukar även trivas mot Nottingham. Ett Nottingham som har storsatsat till denna säsong har inlett lite sämre än väntat och har även två av sina bästa anfallaren på skadelistan, laget har fyra raka utan vinst på hemmaplan. Båda lagen har bara en förlust i ligan och det är två jämna lag som möts, Blackburn ska vara favoriter tack vare sin fina form på hemmaplan. Båda lagen hade match i Ligacupen i veckan, Blackburn stod bra upp mot Bournemouth men förlorade med 2-3 på bortaplan och Nottingham vann knappt med 3-2 mot Stoke på hemmaplan.

10. Brentford – Reading 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Reading har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Reading har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford tre vinster och Reading har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar inga spelare. Reading saknar backen O´Shea (1/0), målvakten Mannone (6/0) och mittfältarna Obita, Meyler (5/0), Edwards och Popa (1/0).

Brentford var det lag med bäst form innan förlusten mot Derby kom, hade fyra raka utan förlust och förlorade även derbyt mot Arsenal i veckan i Ligacupen med 1-3. Men har fem raka vinster på hemmaplan och anfallaren Maupay som gjort 8 mål på 7 matcher. Intressant statistik är att Maupay ofta gör lagets första mål och anfallskollegan Watkins ofta gör lagets sista mål. Reading är oberäkneliga, har en bra grundkapacitet men har alldeles för många ordinarie spelare på skadelistan. Vann ändå senast hemma mot Hull med 3-0 och så länge anfallaren Bödvarsson fortsätter göra mål så är laget med i matcherna från början. Med tanke på Brentfords fina form så ska de vara solklara favoriter här och är kupongen bästa spikförslag.

11. Millwall – Sheffield United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Sheffield har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheffield har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall fyra vinster och Sheffield har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar backen Hutchinson (4/0) och har frågetecken på mittfältaren Tunncliffe (4/1). Sheffield saknar backen Wright.

Millwall gör inte en lika stark säsong som förra och har nu fem raka utan vinst, men är fortfarande svårslagna på hemmaplan. Millwall förlorade derbyt mot Fulham i veckan med 1-3 i Ligacupen. Sheffield hakar på i toppen, är nu fyra. Laget har ännu inte spelat oavgjort på bortaplan i ligan och var det lag under höstsäsongen som spelade minst oavgjort i ligan förra säsongen. Sheffield ska vara favoriter om man tittar på formkurvorna och är även en tänkbar chansspik, men Millwall är svårslagna hemma och ska inte räknas bort helt och hållet.

12. Norwich – Wigan 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har sex raka utan förlust. Wigan har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich tre vinster och Wigan har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar backen Hanley (6/1), mittfältarna Hernandez (7/2), McLean  (2/0) och Marshall (4/0) och anfallaren Morris och har frågetecken på backen Pinto (3/0), reservmålvakten Oxborough och mittfältaren Jarvis. Wigan saknar anfallarna Grigg (7/3), Massey (4/1) och Vaughan (7/1) och har frågetecken på backen Burn.

Norwich är ett av lagen med bästa formkurvan i ligan, tre raka vinster och fem raka utan förlust och den formen ska man tacka anfallaren Pukki för som gjort flera matchvinnande mål. Det som oroar laget lite är att man spelar bättre borta än hemma för tillfället. Norwich vann i Ligacupen i veckan med 4-3 mot Wycombe, där anfallaren Rhodes gjorde hattrick. Wigan har överraskat än så länge och är med i toppen, men det är jämnt och en förlust här så är Norwich förbi och laget är nere i mitten av tabellen. Wigan är klart mycket bättre på hemmaplan än bortaplan och nu saknas även viktiga anfallaren Grigg. Även de ordinarie anfallarna Massey och Vaughan saknas och det gör att Norwich ska vara favoriter här. Men det är en oviss match och svårt att lista ut hur det slutar. 

13. Sirius – IFK Norrköping 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Norrköping har sex raka utan förlust.

5 senaste borta matcherna: Sirius har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norrköping har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så Sirius en vinst och Norrköping har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar backen Arvidsson (16/4) och mittfältarna Vecchia och Saeid och har frågetecken på backen Ahmadi och mittfältaren Andersson. Norrköping har frågetecken på backen Smith (14/2).

Sirius ligger strax ovanför kvalplatsen med två poäng ner och har nu fem raka utan vinst igen. Sirius är ligans sämsta hemmalag med en vinst och tre oavgjorda. Norrköping vann mot ligaettan AIK, följde upp det med 2-0 mot Dalkurd och sen tvålade man dit Malmö FF med 3-1 och är nu ny ligatvåa och sex poäng efter AIK. Norrköping har nu nio raka utan förlust. I grunden och med formkurvorna så ska Norrköping vinna detta möte ganska enkelt. Tvåan är bästa värdespiken!

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-10-13 10:45
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår