Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-38

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Alla favoriterna vann eller tog en poäng senast, det vara bara Leeds som tappade poäng borta mot Millwall som var skrällen denna gång så det blev 0 kr på 11 rätt, 45 kr på 12 rätt och 2433 kr på 13 rätt. Två oavgjorda på kupongen denna gång.

På denna kupong hittar vi sex matcher från sjätte omgången i Premier League, fyra matcher från nionde omgången i Championship och tre matcher från Allsvenskan som är inne på slutspurten. Även denna gång ser det ut att bli få skrällar på kupongen. Värt att tänka på är att flera lag har antingen Europaspel i veckan eller en ligamatch. Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag. I både Premier League och i Allsvenskan så är det få oavgjorda matcher just nu och i Championship så har bortalagen haft det väldigt tufft att vinna i inledningen av säsongen.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. Spikarna ska gärna vara lag som är streckade mellan 20%-60%, om det nu inte är ett lag som är nästan 100% klar enligt mig. Nu har vi även en jackpot på ca 15 mille att jaga.

Omgångens bästa favorit är obesegrade Leeds som möter Birmingham som ännu inte vunnit i ligan.
Omgångens bästa värdespik är Leicester som spelar hemma mot ett Huddersfield som knapp vet hur man gör mål.
Omgångens chansspik är hemmastarka Middlesbrough som möter ett Swansea som är inne i en lite sämre period.
Omgångens bästa skräll är både Sirius och Trelleborg som slåss för sina liv i ligan.
Omgångens drag är formstarka Örebro borta mot ett Elfsborg som har fruktansvärt svårt att vinna.
Omgångens favorit som är i fara är bottenlagen Burnley och Ipswich, båda har inlett svagt i sina ligor.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 38!

1. Burnley –  AFC Bournemouth x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har sex raka utan vinst. Bournemouth har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Burnley saknar  målvakten Pope och backen Gibson. Bournemouth har frågetecken på backen Daniels (3/0) och mittfältarna Pugh och Taylor.

Burnley ligger sist med en poäng och sämre målskillnad än Newcastle. Bournemouth ligger femma med 10 poäng och är det lag tillsammans med Watford som överraskat mest i början av säsongen. Det blir oftast alltid mål i dessa möten och det är oftast jämna matcher, men Bournemouth ska vara favoriter här på formen. Bournemouth har mittfältaren Fraser i toppslag och det normalt defensivt starka Burnley läcker som ett såll just nu. Tvåan är en bra chansspik på de mindre systemen. 

2. Cardiff – Manchester City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Cardiff har sex raka utan vinst. Man City har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Cardiff har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Man City har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, två vinster för Man City och en vinst för Cardiff.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Cardiff saknar mittfältaren Mendez-Laing (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Gunnarsson och anfallaren Murphy (3/0). Man City saknar reservmålvakten Bravo, backen Mendy (4/0) och mittfältaren de Bruyne (1/0) och har frågetecken på backarna Mangala och Danilo, mittfältaren Sandler och anfallaren Aguero (5/3).

Cardiff är det klart sämsta laget i Premier League denna säsong, men ligger just nu ovanför strecket med 2 poäng, åkte på stortorsk senast med 1-4 mot Chelsea. Man City är trea i ligan då laget tappade poäng mot Wolves, men är fortfarande obesegrade och även om laget har flera spelare borta så är truppen bred med klasspelare. Laget förlorade överraskande hemma mot Lyon i veckan. Man City är det klart bättre laget och är en av kupongens bästa spikar, men frågan är hur förlusten mot Lyon påverkar.

3. Crystal Palace – Newcastle 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Newcastle har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Palace har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Newcastle har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace en vinst och Newcastle har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Palace saknar backarna Dann och Souare (1/0) och anfallaren Wickham och har frågetecken för anfallaren Benteke (4/0). Newcastle saknar backarna Lejune och Lascelles (4/0).

Palace är oberäkneliga just nu, två vinster och tre förluster i ligan och en tolfte plats. Har i alla fall anfallaren Zaha i bra form, avgjorde senast med ett klassmål. Newcastle ligger näst sist med 1 poäng och har haft stora problem med defensiven, men laget gör i alla fall mål också och får laget bara igång defensiven så kommer laget att börja vinna igen. Palace ska vara favoriter här, men brukar har det svårt att vinna mot just Newcastle och är som sagt oberäkneliga så krysset ska med på de större systemen.

4. Leicester – Huddersfield 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester tre vinster och Hudds har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar backen Morgan (4/0) och mittfältaren James. Hudds saknar anfallarna Bacuna och Quaner och har frågetecken på anfallaren Sobhi (1/0).

Leicester har sex poäng och ligger på en tionde plats, har varit väldigt ojämna och saknar nog Marhez mer än man tror. Men ersättaren Maddison är på gång och börjar bara samarbetet mellan Maddison och Vardy fungera så är Leicester att räkna med igen. Hudds har åtta anfallare i truppen, tre är skadade. Ändå så har ingen anfallare gjort mål ännu och knappt varit nära heller, säger det mesta om laget och deras säsong som väntas. Två poäng och en artonde plats och där kommer nog laget få stanna under säsongen. Leicester ska normalt vinna detta möte ganska enkelt.

5. Liverpool – Southampton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Liverpool har sex raka vinster. Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Liverpool har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Southampton har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Liverpool saknar backen Lovren och mittfältarna Lallana (1/0) och Oxlade-Chamberlain. Southampton har frågetecken på backen Bednarek och anfallaren Gabbiadini.

Liverpool har inlett riktigt bra med fem raka vinster i ligan och då har ännu inte skyttekungen Salah kommit igång. Defensiven ser riktigt bra ut och vinsten mot PSG stärker laget. Southampton har varit starka defensivt i början men tappade 2-0 till 2-2 i derbyt mot Brighton senast. Laget har bara en vinst och även om laget ofta gör mål så spelar de alldeles för ofta oavgjort. Liverpool ska självklart vara stora favoriter här men brukar ha det svårt att vinna och göra mål på Southampton och kan vara en favorit i fara här.

6. Manchester United – Wolverhampton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Wolves har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man United har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fem vinster och Wolves har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Man United saknar backarna Rojo och Jones (1/0), mittfältaren Matic (3/0) och anfallaren Rashford (3/0) och har frågetecken på mittfältaren Herrera (2/0). Wolves saknar anfallaren Cavaleiro och har frågetecken på backen Iorfa.

Man United fick en trög start men har nu börjat komma igång och speciellt anfallaren Lukaku. Är sex poäng bakom topplagen och har egentligen inte råd att förlora några fler matcher. Wolves är nykomlingen som siktar på topp 6 och har inlett säsongen starkt med en förlust och ligger nu nia. Har nu hållit nollan i tre raka matcher och kommer ge Man United en match här. Det luktar målsnålt där Man United ska vara favoriter tack vare hemmaplan.

7. Aston Villa – Sheffield Wednesday x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har en vinst och två förluster på de sex senaste. Sheffield har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheffield har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa fyra vinster och Sheffield har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar mittfältaren McKirdy och har frågetecken på mittfältaren Davis och anfallaren Hogan. Sheffield saknar anfallaren Forestieri (6/2).

Villa ligger sjua med tre vinster och en förlust men är obesegrade på hemmaplan i ligan. Sheffield är två poäng efter Villa och har en liten bättre formkurva. Laget har gjort 9 mål på de fem senaste ligamatcherna. Dessa lag spelar väldig sällan oavgjort mot varandra men nu kan det vara dags igen, det mesta talar för 1-1. Krysset kan vara omgångens chansspik. Håller Villa som minifavoriter här, men spelvärdet finns på x2. 

8. Ipswich – Bolton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har sex raka utan vinst. Bolton har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Bolton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich tre vinster och tre oavgjorda. Ipswich har fem raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar backen Nsiala (4/1) och mittfältaren Huws och har frågetecken för anfallaren Walters. Bolton saknar målvakten Turner, backen Hobbs och anfallaren Ameobi (5/1).

Ipswich har inlett rekordsvagt med åtta raka utan vinst i ligan och fyra poäng. Bolton har varit lite mer stabilare och ligger på en femtondeplats med 11 poäng. Ipswich har fyra raka kryss på hemmaplan och Bolton har varit bättre på bortaplan än på hemmaplan i ligan. Bolton har inte vunnit mot Ipswich på flera år, kan det vara dags att bryta den trenden då formen talar emot Ipswich. Spelvärdet finns på x2 här. 

9. Leeds – Birmingham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har två vinster och en förlust på de sex senaste. Birmingham har sex raka utan vinst (fyra raka oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Leeds har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar inga spelare. Birmingham saknar mittfältaren Davis och anfallaren Vassell och har frågetecken på mittfältarna Kieftenbeld, Fleck (6/1) och Gardner.

Leeds är obesegrade och ligger etta. Birmingham har ännu inte vunnit i ligan men har sex oavgjorda. Det är två lag som spelat mycket oavgjort på slutet men Leeds ska normalt vinna detta möte med minst två mål. Det som oroade lite för Leeds var att laget bara gjort 1 mål på de tre senaste innan laget senast körde över Preston med 3-0. Samtidigt så har Birmingham gått mållösa i sex av de åtta senaste. Leeds ska vinna enkelt!

10. Middlesbrough – Swansea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Swansea har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro en vinst och Swansea har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar anfallaren Gestede. Swansea saknar anfallarna Baker-Richardson (1/0) och Celina (7/0) och mittfältarna Fer (5/0) och Montero (4/0) och har frågetecken på mittfältarna Carroll (6/0) och Fulton (6/1) och anfallaren Wilfried.

Boro åkte på sin första förlust mot Norwich, men vann senast mot Bolton, laget ligger ändå i toppen. Boro har släppt in 2 mål på de sex senaste. Swansea har hamnat i en liten svacka och är nu nere på en tiondeplats och är fem poäng bakom Boro. Swansea har gjort två mål på de fem senaste och har nu även flera ordinarie spelare borta. Kommer att få det tufft här och Boro ska vara klara favoriter.

11. Elfsborg – Örebro 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Elfsborg har en vinst och två förluster på de sex senaste. Örebro har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Elfsborg har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Örebro har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Elfsborg tre vinster och Örebro har en vinst. Elfsborg har elva raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Elfsborg saknar backen Mcvey (1/0). Örebro saknar backen Brorsson (4/0).

Elfsborg har nu tre raka kryss och fyra raka utan förlust och kan vara på väg upp ur den värsta svackan. Men det är bara 1 poäng ner till kvalplats och fem poäng ner till bottenlagen. Örebro har nu fyra raka vinster och klättrar i tabellen igen. Har just nu lika poäng många poäng upp till en Europaplats som ner till en kvalplats. Elfsborg ska vara favoriter på hemmaplan, men det kan vara dags för Örebro att äntligen bryta den negativa raden mot Elfsborg.

12. Sirius – Östersund 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Östersund har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sirius har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Östersund har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Östersund tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar mittfältaren Razak (5/0) och har frågetecken på backen Ahmadi och mittfältaren Andersson. Östersund saknar mittfältarna Kroon (4/1) och Flores.

Sirius tog en viktig poäng senast mot topplaget Hammarby, ligger nu på en kvalplats och har fyra poäng ner och en poäng upp till säker mark. Östersund ligger sexa och har nio poäng upp till en Europaplats. Östersund är inne i en svacka med tre raka förluster och en vinst på de fem senaste, men möter nu ligans sämsta hemmalag. Sirius har bara vunnit en match hemma. Även om Östersund har sålt flera av sina viktigaste spelare så ska de vara favorit här mot Sirius, men är en favorit i fara.

13. Trelleborg – Djurgården 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Trelleborg har sex raka utan vinst. Djurgården har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Trelleborg har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Djurgården har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Trelleborg saknar mittfältaren Håkansson. Djurgården saknar anfallaren Eddahri (1/0).

Trelleborg ligger sist och har tolv raka utan vinst. Djurgården har efter en liten sämre period halkar ner till en åttondeplats och har nu 10 poäng upp till en Europaplats. Men laget har varit bättre på bortaplan på sluten än på hemmaplan och ska vara favoriter i detta möte, men Trelleborg måste börja vinna om laget vill hänga kvar i Allsvenskan och måste börja bli desperata snart. Tog en poäng senast hemma mot Norrköping och kan kanske överraska igen.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-09-29 10:10
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår