Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-37

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Tack, tack och tack återigen för att ligafotbollen är tillbaka! All respekt för UEFA, och deras nya tävling UEFA Nations League, men alla håller nog med om att Stryktipset först och främst handlar om Premier League och Championship!

Veckans Stryktipskupong bjuder på ett flertal munsbitar! Jose Mourinho har en stor uppgift framför sig när hans Manchester United reser till Watford. Chelsea förväntas plocka tre pinnar, samtidigt som Arsenal står inför en knepig uppgift när man kommer på besök till St James’ Park. 6 Premier League-möten, 5 Championship- och 2 allsvenska fighter i fokus den här veckan!

Omgångens bästa favorit: Manchester City tar sig an nykomlingen Fulham på Etihad Stadium, och här har vi onekligen svårt att se att bortalaget ska kunna göra match av det här!
Omgången bästa värdespik: Malmö FF reser till Östersund och gör det med en fantastisk form i bagaget. Skåneklubben bör ha en fin möjlighet till att vinna den här fighten.
Omgångens chansspik: Ipswich tar sig an ett Hull som noterats för tre raka nederlag (ligaspel & EFL Cup inräknat). Bör finnas utrymme för en fjärde raka förlust här!
Omgången favorit som är i fara: Som alltid ska man se upp med Arsenal när de infinner sig på resande fot. Vi alla minns fjolårets säsong, då Arsenal endast vann 4 av 19 bortamatcher!

1. Watford – Manchester United, 1X2

Inget snack om saken i match nummer 1, här kan allting hända! Watford har fått en strålande start på säsongen, och har alltså gått segrande ur samtliga fyra inledande fighter i ligaspelet. Senast besegrade de dessutom Tottenham med 2-1. Manchester United ser samtidigt väldigt bleka ut, och defensiven har tillskillnad från fjolårets säsong, sett väldigt svag ut. Två förluster efter fyra möten är ett faktum, och därför är det svårt att inte ta med samtliga tecken i Stryktipskupongens första fight! Helgardering!

2. Bournemouth – Leicester, X2

Bournemouth inledde årets upplaga av Premier League genom att vinna sina två inledande fighter. Efter det har det dock blivit ett oavgjort resultat och en förlust, och inför lördagens möte mot Leicester är det därför svårt avgöra var Bournemouth står – speciellt efter ett landslagsuppehåll också. Leicester är samtidigt på uppgång, och bortser vi från förlusten mot Liverpool senast, så har Leicester faktiskt radat upp tre raka segrar (2 i ligaspelet & 1 i EFL Cup). Vi utgår därför ifrån att vi får bevittna en jämn kamp på lördagen. Det mittersta tecknet faller onekligen in naturligt här, och vi garderar upp det genom att trycka in tvåan! Det är helt klart där spelvärdet ligger – och Leicester är trots allt inne i en bra period.

3. Chelsea – Cardiff, 1

Sarri! Vilken start italienaren fått på sin session i Chelsea, fyra raka segrar och en delad första plats i tabellen är ett faktum. Och det råder inga som helst tvivel om att Chelsea är stora favoriter till att besegra nykomlingen Cardiff den här lördagen. Spelplatsen är trots allt Stamford Bridge, och skadeläget ser dessutom ljust ut i Londonklubben. Cardiff har samtidigt ännu inte vunnit en match i årets upplaga av Premier League, och står alltså på två poäng efter fyra spelade omgångar. All respekt för Cardiff men det här kan väl bara sluta på ett sätt? Spiketta!

4. Huddersfield – Crystal Palace, 1 2

Vidöppen fight och Stryktipskupongens kanske mest ovissa kamp! Huddersfield kommer att få det tufft i årets upplaga av Premier League, och många var faktiskt redan inför säsongen inne på att det blir en fight om överlevnad för deras del. Vi är beredda att hålla med, speciellt efter att ha bevittnat Huddersfield i två av de fyra inledande fighterna. Man har bland annat förlorat med 3-0 mot Chelsea, och 6-1 mot Manchester City. Sedan misslyckades man med att besegra nykomlingen Cardiff på hemmaplan – och har dessutom hunnit med att förlora ytterligare en fight, i EFL Cup mot Championship-motstånd!

Crystal Palace bör därför se sin chans på lördag, men det är samtidigt viktigt att poängtera att Crystal Palace heller inte direkt imponerat så här i inledningen på säsongen. Tre förluster på fyra matcher är trots allt ett faktum. Och just därför anser vi den här fighten vara vidöppen. Vårt val? Den klassiska gaffeln, båda lagen ser sin chans här, och därför tror vi matchen inte slutar oavgjort!

5. Manchester City – Fulham, 1

Tillsammans med Chelsea, är Manchester City kupongens säkraste, helt klart. Det är kanske därför läge att gardera upp sig här, för vinner både Chelsea och City så lär utdelningen inte bli allt för intressant. Dock går det samtidigt inte att blunda för klasskillnaden. Därför känns en helgardering väldigt onödig här. Vi ser helt enkelt inte Fulham plocka poäng på Etihad Stadium. Av det vi sett så känns de inte kapabla till en sådan bedrift, och därför blir det även här en spiketta! Tråkigt, men så är det. City kommer att vinna.

6. Newcastle – Arsenal, 1X2

Istället anser vi det vara betydligt smartare att använda tecknen i den här fighten! Arsenal går inte direkt att lita på när det kommer till spel på bortaplan, det var något vi fick bekräftat under fjolårets säsong. Och här finns därför alla anledningar till att gardera upp sig. Nu har Arsenal förvisso radat upp två raka segrar i ligaspelet, men det krävdes trots allt ett sent mål från Lacazette för att segern mot Cardiff skulle bli ett faktum. Newcastle har möjligtvis endast ett poäng på kontot efter fyra spelade omgångar, men det är viktigt att poängtera det faktum att de ställts mot Tottenham, Chelsea och Manchester City. Inga enkla fighter direkt. Och känslan säger att segern mycket väl kan komma här för Newcastle. En helgardering blir därför vårt val i match nummer 6!

7. Blackburn – Aston Villa, 1X

Aston Villa var som bekant oerhört nära på att ta steget upp till Premier League under fjolårets säsong. De flesta var därför överens om att laget skulle tillhöra favoriterna det här spelåret. Dock så börjar det se en aning oroväckande ut i och med att laget nu radat upp fem raka fighter utan att vinna. De förlorade dessutom mot Sheffield United med 4-1 i den senaste omgången – i matchen innan det, föll man mot Burton med 1-0 i EFL Cup. Det ser därför inte helt 100-procentigt ut i Aston Villa-lägret inför lördagens fight mot Blackburn.

Men likadant ser det i princip ut i hemmalägret, då Blackburn även de kommer närmst från en 4-1-förlust, och Blackburn och Aston Villa står – efter sex spelade omgångar – även på exakt lika många poäng. Hur urskiljer vi då lagen? Jo, med hjälp av hemmaplansfördelen tror vi Blackburn minst löser ett oavgjort resultat. De är fortsatt obesegrade här efter fyra spelade matcher (Championship & EFL Cup inräknat).

8. Brentford – Wigan, 1

Brentford har vunnit samtliga matcher på hemmaplan den här säsongen, tre i Championship och en i EFL-Cup. Laget infinner sig dessutom på en fin femte plats i tabellen, och jagar under lördagen sin tredje raka seger. Mot Wigan bör därför Brentford ha en fin chans till att vinna, man infinner sig trots allt på hemmaplan, och har dessutom Neal Maupay längst upp i banan. Fransmannen toppar både skytteligan, samt assistligan i Championship, och det väger givetvis tungt att ha en anfallare i den fina formen. Nykomlingen Wigan har även de fått en bra start på säsongen, och infinner sig på en 10:e plats i tabellen. Men här på bortaplan ska de vara steget mindre än Brentford. De har trots allt förlorat tre av fyra bortafighter den här säsongen.

9. Bristol City – Sheffield United, X2

Tre raka segrar i Championship är ett faktum för både Bristol City och Sheffield United. Båda lagen infinner sig dessutom på en playoff-plats, och vi konstaterar därför direkt, att det är svårt att urskilja lagen. Sheffield United är i våra ögon det bättre laget, de anses även ha större chans att nå ett playoff hos spelbolagen. Men Bristol är som sagt inne i en bra period och infinner sig dessutom på hemmaplan. Man har dessutom en Andreas Weimann längst upp i banan, engelsmannen har redan noterats för fem mål i ligaspelet – och toppar alltså skytteligan. Det här är minst sagt ett tufft beslut, men vi sorterar faktiskt bort en hemmaseger. Sheffield kommer trots allt närmst från en 4-1-seger samt en 3-0-seger. De fyra senaste mötena lagen emellan har dessutom resulterat i en bortaseger. Därför tror vi Sheffield, minst löser ett oavgjort resultat.

10. Hull – Ipswich, 1X

Det har endast spelats sex omgångar i Championship, men det går ändå att påstå att mötet mellan Hull och Ipswich är något av ett ångestmöte. Vi hittar Ipswich näst sist i tabellen, samtidigt som Hull infinner sig två placeringar ovanför. Och det råder därför inga som helst tvivel om att det är tre viktiga poäng som står på spel här. Ipswich har alltså ännu inte noterats för en seger, samtidigt som Hull förlorat tre raka fighter. Så vilket lag infinner sig egentligen närmst segern? Hull har förvisso förlorat samtliga tre fighter på hemmaplan så här långt, men de har samtidigt ställts mot bra motstånd i de tre mötena. På lördag sänks onekligen svårighetsgraden, och därför vore det läge att bryta den negativa trenden tycker man. 1X känns därför tillräckligt bra här. Ipswich har trots allt förlorat alla matcher på bortaplan i år.

11. Millwall – Leeds, 2

Vi hittar Bielsas Leeds på en första plats i tabellen, med bättre målskillnad än Middlesbrough. Och det är minst sagt förbaskat kul att följa detta lagbygget i år. De producerar väldigt mycket mål framåt, samtidigt som Bielsa lyckats sätta defensiven, och vi kan alltså nu konstatera att laget noterats för hela 14(!) mål, samtidigt som de endast släppt in blott fyra stycken. Därför är vi också övertygade om att Leeds löser tre pinnar i mötet mot Millwall på lördag. Millwall infinner sig förvisso på hemmaplan, men de har samtidigt noterats för tre raka nederlag i ligaspelet, senast mot Swansea på hemmaplan, och innan det förlorade de dessutom mot ett svagt Rotherham. Leeds vinner!

12. Örebro – Sundsvall, X2

Detta Örebro… Ena veckan ser de oerhört stabila ut, och ser till att vinna ett par fotbollsmatcher i följd, men veckan därpå kan de se ut som ett helt annat lag, och i sin tur förlora ett par match i följd. Nu är Örebro alltså helt plötsligt uppe i tre raka segrar i Allsvenskan, det efter att ha gått sju matcher utan att noteras för en seger. Det är häpnadsväckande minst sagt.

Sundsvall är samtidigt nog det laget som – åtminstone i våra ögon – imponerat mest i Allsvenskan 2018. Laget var helt utdömda på förhand, och i princip alla var överens i april månad; Sundsvall skulle högst troligt inte ens klara sig kvar i Allsvenskan. Sundsvall själva var dock övertygade om att de skulle göra en bra säsong, eller åtminstone fixa ett nytt kontrakt relativt tryggt. Idag placerar de sig på en sjätteplats i tabellen, och faktum är att de endast har sju poäng upp till en Europa-plats(!). Vilken bedrift! Och här kommer vi faktiskt att gå på stabiliteten i Sundsvall. Örebro går inte att lita på, och därför känns en halvgardering bra här. Sundsvall löser minst oavgjort!

13. Östersund – Malmö FF

Hör och häpna! Malmö FF har ännu inte förlorat en fotbollsmatch under Uwe Rösler, och vi kan alltså konstatera att laget nu radat upp 16 raka matcher utan att förlora. Då har Malmö FF dessutom matchats hårdast av samtliga lag i Allsvenskan. De har som bekant kvalat till Europa under den senaste perioden, och har i sin tur även säkrat ett avancemang till Europa League! Utöver detta, så har de nu radat upp sex raka segrar i Allsvenskan, och det innebär att de nu endast infinner sig två poäng bakom tredjeplacerade Norrköping i den allsvenska tabellen.

Östersund har samtidigt halkat efter, och faktum är att de nu förlorat tre raka matcher i ligaspelet. Luften kan ha gått ur spelarna en aning, och känslan säger därför att Östersund inte kommer att klara av en situation där Malmö går upp i ledning. Då finns det onekligen utrymme för en kollaps. Vi väljer därför att spika Malmö FF, mycket talar helt enkelt för att de plockar sin sjunde raka seger!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-09-22 08:42
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår