Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-36

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-864 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Landslagsuppehåll kommer sällan lägligt, och inte gör det den här gången heller. Dock har vi 13 matcher framför oss, och samtliga ska gås igenom. Stryktipset vecka 36 bjuder på sex fighter från UEFA Nations League (så här fungerar tävlingen), samt att vi hittar lite svensk- och engelsk fotboll på kupongen! Då sparkar vi igång tipset – 13 rätt är målet!

1. Schweiz – Island 1X

Schweiz stod som bekant för en fin insats i världsmästerskapet i Ryssland. De tog sig vidare från Grupp E, där Brasilien, Serbien och Costa Rica också fanns med. Men sedan blev det som bekant urtåg mot Sverige i åttondelsfinalen. Trots detta, så har vi höga tankar om Schweiz, som både under EM 2016 och VM 2018 bekräftade att de har ett väldigt duktigt fotbollslandslag. Mot Island tror vi därför Schweiz ska ha goda chanser till att vinna. Island är dock Island, de har trots allt en förmåga att försvara sig väldigt bra, och det fick vi onekligen bekräftat i VM, i fighten mot Argentina. Därför väljer vi även att ta med det mittersta tecknet. Kalaset kan trots allt mycket väl sluta oavgjort. 1X.

2. England – Spanien 1X2

Ett nytt England, i och med resultatet i VM? Helt klart. Landet andas positivism efter sommarens världsmästerskap, och efter att ha nått en semifinal, så har de onekligen nu fått bekräftelse på att de har någonting bra på gång. Det är ett intressant kollektiv, och fler unga lirare är dessutom på väg att slå sig in i A-truppen. Framtiden ser minst sagt ljus ut. Nu ställs man dock mot allra tuffaste motstånd i Spanien, och det ska onekligen bli spännande att se vilken typ av approach Gareth Southgate väljer i den här fighten. Spanien misslyckades möjligtvis stort i VM, men de kan samtidigt aldrig räknas bort. De har kanske till och med världens bästa trupp, och därför är den här matchen vidöppen i våra ögon. Därför landar vi helt enkelt i en helgardering här.

3. Finland – Ungern 1

Finland och Ungern tillhör inte direkt skaran de bästa landslagen i Europa, samtidigt är varken Finland eller Ungern ett San Marino. Vi värderar de båda landslagen ungefär lika högt, och därför är vi inne på att hemmaplansfördelen blir avgörande i den här fighten. Finland avslutade dessutom VM-kvalet väldigt starkt, och plockade poäng mot Kroatien och Turkiet i de två avslutande omgångarna. Innan dess besegrade man dessutom Island här i Finland. Ettan känns klart bäst i match nummer 3.

4. Estland – Grekland 2

Estland har aldrig tidigare riktigt varit en fotbollsnation, och lär högst troligt att bli det heller. De vann förvisso tre matcher i VM-kvalet, men viktigt att lyfta fram är det faktum att två av vinsterna kom mot Gibraltar, och den tredje mot Cypern på hemmaplan. Estland förlorade dessutom mot Belgien med 8-1, och mot Bosnien med 5-0. Grekland tar samtidigt steg i rätt riktning igen, och känns helt klart på uppgång. De grekiska klubblagen går dessutom bra i Europa, och det är onekligen en indikation på att fotbollen mår bra i landet. Spiktvåa!

5. Luxemburg – Moldavien 1

Nu var det väldigt längesedan Moldavien vann en fotbollsmatch. Mer exakt var det cirka 30 månader sedan, då besegrade de Andorra med 1-0. Det innebär att Moldavien nu gått 17(!) raka matcher utan att noteras för en seger. Då räknar vi alltså med träningsmatcherna. Ett minst sagt usel facit. Luxemburg tillhör möjligtvis inte heller skaran de bästa landslagen i Europa, snarare tvärtom. Vi minns alla mötet mot Sverige som resulterade i en 8-0-förlust. Men det är samtidigt en fotbollsnation, som onekligen är på uppgång! F91 Dudelange, som är en klubb från Luxemburg kvalade sig in till gruppspelet i Europa League den här säsongen. Det var första gången ett lag från Luxemburg lyckades med bedriften. Ett kvitto på att fotbollen i landet är på uppgång? Ja, helt klart med tanke på att F91 Dudelanges trupp trots allt består av 9-10 lirare som representerar landslaget. Etta!

6. Vitryssland – San Marino 1

Tittar vi närmre på Vitrysslands fyra senaste träningslandskamper, så kan vi konstatera att de noterats för två segrar, ett oavgjort resultat samt en förlust. De besegrade Azerbajdzjan och Slovenien med samma resultat, 1-0. Och sedan fick Vitryssland även med sig ett oavgjort resultat mot Ungern, och de resultaten räcker egentligen för att argumentera för en vitrysk-seger mot San Marino. San Marino har alltså endast vunnit en fotbollsmatch på de 145 senaste försöken. Spiketta.

7. Degerfors – Eskilstuna 1X

Degerfors kommer närmst från ett oavgjort resultat mot ligaettan Helsingborg. Det innebär att Degerfors nu endast noterats för ett nederlag på hemmaplan, sedan i början på maj månad. Därför finns det alla anledningar till att tro Eskilstuna får det tufft här på lördag. Eskilstuna jagar som bekant ligatvåan Falkenberg i tabellen, och har inte direkt råd att noteras för ett poängtapp. Men faktum kvarstår, lördagens fight mot Degerfors på Stora Valla är en av säsongens allra tuffaste. Det är dessutom så att Eskilstuna endast noterats för fyra segrar på bortaplan den här säsongen. Vi utgår därför ifrån det oavgjorda resultatet här, och fyller i sin tur på men den raka ettan.

8. Nyköping – Karlsund 1X

Det skiljer endast ett poäng Nyköping och Karlsund åt i tabellen, och vi utgår därför ifrån att vi får bevittna en väldigt jämn drabbning. Dagsformen talar möjligtvis för bortalaget, men det är samtidigt relevant att lyfta fram Karlsund svaga siffror på bortaplan. De har endast vunnit 2 av 9 bortamatcher. Nyköping har samtidigt bara noterats för två förluster på hemmaplan – då har man trots allt spelat 10 matcher. Nyköping är med andra ord väldigt svårslagna på hemmaplan, och det får oss att halvgardera den här fighten. Hemmalaget ska åtminstone kunna undvika ett nederlag här.

9. Utsikten – Oskarshamn X2

Oskarshamn är på väg mot Superettan 2019. De infinner sig inför omgång 21 endast ett poäng ifrån en kvalplats, och då ser även formen väldigt bra ut. Laget har noterats för två segrar på de tre senaste omgångarna, och är fortsatt obesegrade sedan toppmötet mot Tvååker i mitten på juli månad. Hemmalaget har samtidigt halkat efter i toppstriden, och infinner sig nu hela 12 poäng bakom Oskarshamn i tabellen. De har dessutom endast noterats för ett poäng på de tre senaste omgångarna, och i våra ögon är det därför klar fördel bortalaget inför den här fighten. Det går dock samtidigt inte att räkna bort Utsikten helt, de är faktiskt seriens andra starkaste lag sett till siffrorna på hemmaplan – och därför är vi också tvungna till att ta med det mittersta tecknet. En halvgardering känns mycket bra här!

10. Accrington Stanley – Burton 1X2

League One kliver in på kupongen! Accrington Stanley och Burton känns på förhand som en vidöppen historia. Faktum är att Burton förlorat samtliga matcher på bortaplan i år, samtidigt som Accrington ännu inte vunnit en fight på hemmaplan. Det skiljer tre poäng lagen åt efter sex spelade omgångar – och det är trots allt League One. Vi väljer därför att helgardera match nummer 10 på Stryktipskupongen. Det är onekligen svårt att urskilja lagen här.

11. Blackpool – Bradford 1X

Bradford har förlorat fyra av sina sex inledande fighter i League One, och kommer dessutom närmst från två raka förluster, mot Fleetwood Town samt Wycombe. Det var dessutom Wycombes första seger för den här säsongen. Därför tror vi Bradford noteras för ytterligare ett poängtapp, när de kommer på besök till Blackpool. Hemmalaget har förvisso endast vunnit en match så här långt, men de har samtidigt bara förlorat en. Fyra oavgjorda resultat, sex omgångar in i seriespelet är ett faktum. Vi utgår därför också från det oavgjorda resultat här, och fyller på med ettan i och med hemmaplansfördelen.

12. Charlton – Wycombe 1

Ytterligare en tuff fight på Stryktipskupongen. Det har trots allt bara spelats sex omgångar i League One, och därför är det givetvis svårt att urskilja lagen. Men nu är det så att Charlton infinner sig på hemmaplan, och dessutom närmst kommer från en bortaseger i ligaspelet. Den segern bidrar givetvis med självförtroende, och ser vi till lagens inbördes möten, så kan vi dessutom konstatera att Charlton besegrat Wycombe i fyra raka matcher. Vi kommer därför att markera den raka ettan, och nöjer oss också där! Hemmaseger är att vänta.

13. Doncaster – Luton

Doncaster kommer närmst från tre raka oavgjorda möten i ligaspelet, och ser vi till lagens inbördes möten så kan vi konstatera att tre av lagens fem senaste möten resulterat i ett oavgjort resultat. Det är givetvis ett litet utropstecken, som bäddar för ytterligare samma utfall. Doncaster har samtidigt gått fem raka möten utan att vinna en match (EFL inräknat), och därför avstår vi att syna hemmalaget. Luton infinner sig samtidigt bara ett poäng bakom Doncaster i tabellen, och allting talar därför för att vi får bevittna en jämn drabbning på lördagen. Vårt val landar därför i krysset. Och bara det. Budgeten räcker helt enkelt inte till för mer.

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-09-14 09:01
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår