Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-34

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev många favoriter som höll och väldigt få skrällar denna gång och 776 system fick 13 rätt och 10 rätt gav 0kr. 11 rätt för mitt spelförslag, där jag åkte på att formsvaga Ipswich tog en poäng mot bortastarka Aston Villa och att Southampton var ganska chanslösa borta mot Everton. Denna gång blev det bara en oavgjord match på kupongen.

På denna kupong hittar vi fem matcher från tredje omgången i Premier League och åtta matcher från femte omgången i Championship. Fram till de fem första omgångarna så kommer viss statistik vara från lagens träningsmatcher, så formkurvorna kan vara lite missvisande, då vissa lag har spelat med B-laget ibland, och jag ska försöka hjälpa er så gott jag kan med den informationen och att jag kan hjälpa er mot 13 rätt.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. Spikarna ska gärna vara lag som är streckade mellan 20%-60%, om det nu inte är ett lag som är nästan 100% klar enligt mig. Nu har vi även en jackpot på ca 14 mille att jaga.

Omgångens bästa favorit är formstarka Aston Villa som spelar hemma mot formsvaga Reading.
Omgångens bästa värdespik är Bournemouth som fortsätter att överraska. Möter ett Everton som varit svaga på bortaplan i träningsmatcherna.
Omgångens chansspik är jumbon QPR som spelar hemma mot nykomlingen Wigan. Dessa möten måste vinnas om man vill undvika nedflyttning.
Omgångens bästa skräll är West Ham som spelar borta i ett ovisst derby. Arsenal har inte kommit igång ännu med nya tränaren.
Omgångens drag är Hull som spelar borta mot Stoke, två gamla Premier League lag som inlett säsongen svagt. Stoke har haft enorma problem på hemmaplan de sista månaderna.
Omgångens favorit som är i fara är nykomlingen Fulham som spelar hemma mot förra säsongens överraskningslag Burnley. Kan bli målsnålt!

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 34!

1. Arsenal – West Ham 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Arsenal har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. West Ham har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Arsenal har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal har fyra vinster och två oavgjorda. Arsenal har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Arsenal saknar backarna Kolasinac, Jenkinson och Koscielny och mittfältaren Maitland-Niles. West Ham saknar backen Reid, Mittfältaren Lanzini och anfallaren Carroll och har frågetecken på mittfältaren Noble.

Ett öppet derby mellan två lag som inlett svagt med två raka förluster. Arsenal har haft två tuffa matcher mot Man City och Chelsea. Det är defensiven som ännu inte fungerar. West Ham förlorade överraskande hemma senast mot Bournemouth och defensiven är inte alls bra just nu. Arsenal brukar sällan förlora detta derby, speciellt på hemmaplan, men just nu är laget sårbart och är en favorit i fara. Arsenal ska vara favoriter men spelvärdet är klart på West Ham, det är ändå ett derby. 61% på ettan och 30% på tvåan är min värdering.

2. AFC Bournemouth – Everton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Everton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bournemouth har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Everton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bournemouth två vinster och Everton har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar backen Rico och mittfältarna Stanislas och Taylor. Everton saknar backen Jagielka (1/0) och mittfältarna Gomes, Schneiderlin (2/0) och Baningime och har frågetecken på backen Mina och mittfältarna McCarthy och Bolasie.

Två lag som är obesegrade, Bournemouth har två raka vinster och vändningen borta mot West Ham senast var väldigt stark gjort. Everton lyckades kämpa till sig en 2-1 vinst mot Southampton senast, men övertygande inte fullt ut. Everton har haft stora problem på bortaplan under försäsongen och förlorade detta möte med 1-2 förra säsongen. Bournemouth har fått självförtroende och ska vara favoriter här och är en av kupongens bästa värdespikar. 69% på ettan och 27% på krysset är min värdering.

3. Fulham – Burnley 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har sex raka utan vinst. Burnley har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Burnley har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham en vinst och Burnley har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham har frågetecken på backarna Ream och Mawson och mittfältaren Ayite. Burnley saknar mittfältaren Defour och målvakten Pope och har frågetecken på mittfältaren Brady och målvakten Lindegaard.

Matchen är flyttad till söndag då Burnley har Europa League kval på torsdag kväll. Två lag som ännu inte har vunnit i ligan och Fulham har sju raka utan vinst med träningsmatcherna. Burnley har ett tufft spelschema just nu med kvalspel till Europa League och kan vara slitna till detta möte. Burnley har gjort två mål på de fem senaste matcherna och förlusten senast hemma mot Watford var lite överraskande då det normalt defensivt starka laget släppte in tre må. Fulham var starka hemma förra säsongen och ska vara minifavoriter här, men ser ut att bli överstreckade och spelvärdet finns på tvåan. 45% på ettan 27% på krysset och 28% på tvåan är min värdering.

4. Huddersfield – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Cardiff har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Cardiff har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Cardiff fem vinster och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar mittfältaren Williams och har frågetecken på backen Zanka (1/0) och mittfältarna Hogg (1/0) och Mooy (1/0). Cardiff saknar mittfältaren Gunnarsson och har frågetecken på anfallaren Hoilett.

Två lag som inlett svagt och är bottentippade på förhand. Hudds fick värsta möjliga start med förluster mot Chelsea och Man City och 1-9 i målskillnad, men samtidigt så var det lite väntat att laget skulle stå på 0 poäng efter två omgångar. Cardiff fick med sig 0-0 hemma mot Newcastle senast men är uddlösa framåt och kommer att vara Premier Leagues slagpåse denna höstsäsong. Cardiff har tidigare varit det klart bättre laget i detta möte och det kan man ta med sig för att få lite extra energi och det kommer att behövas. Kan Hudds resa sig eller är självförtroendet borta? Hudds ska ändå vara favoriter här men är en favorit i fara och den som har råd tar med alla tecknen. 40% på ettan, 27% på krysset och 33% på tvåan är min värdering.

5. Southampton – Leicester 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Leicester har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leicester har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton en vinst och Leicester har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Southampton saknar mittfältaren Elyounoussi (1/0) och har frågetecken på backen Vestergaard (1/0). Leicester saknar anfallaren Vardy (2/1) och mittfältaren James och har frågetecken på backen Söyüncü.

Southampton vet man ännu inte riktigt var man har, spelade 0-0 mot Burnley i premiären och förlorade mot Everton senast med 1-2. Laget har haft stora problem med defensiven under försäsongen, men det börjar stabilisera sig nu. Leicester tog en viktigt vinst mot Wolves senast men det var inte välförtjänt och fick även anfallsstjärnan Vardy utvisad. Även Leicester ser ut som ett frågetecken och det är en oviss match vi har framför oss. Båda lagen kan vinna, men jag håller Southampton som minifavoriter och är en tänkbar chansspik. 47% på ettan och 34% på tvåan är min värdering. Hade Vardy varit med så hade Leicester chanser ökat med ca 5%.

6. Aston Villa – Reading 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har sex raka utan förlust. Reading har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa fyra vinster och Reading har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar mittfältaren McKirdy och har frågetecken på mittfältaren Davis och anfallaren Hogan. Reading saknar backen Gunter och mittfältaren Obita och har frågetecken på anfallaren McCleary.

Villa har ännu inte förlorat i ligan och formen är på topp, men hade lite flyt senast hemma mot Brentford efter en kvittering i 94:e minuten och har nu två raka kryss. Reading hade tre raka förluster i ligan, men fick med sig 2-2 borta mot Blackburn senast. Villa ska vara det klart bättre laget här och har även fördel av hemmaplan där laget är svårslagna. Reading har tio raka utan vinst på bortaplan och det gör att Villa är omgångens bästa favorit, men kan bli överstreckad och då kan man ta med krysset som ett miljondrag. 78% på ettan är min värdering.

7. Norwich – Leeds 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norwich har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Leeds har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Norwich har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Leeds har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Norwich två vinster och Leeds har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norwich saknar mittfältarna McLean (2/0), Jarvis och Vrancic och anfallaren Morris. Leeds saknar backen Cooper (3/1) och mittfältaren Dallas (1/0) och har frågetecken på backen Jansson (1/0).

Norwich fick äntligen vinna i ligan efter 2-0 mot svårslagna Preston hemma. Hade innan dess släppt in åtta mål på tre matcher. Leeds gick en tidig ligafinal i veckan mot Swansea i en svängig match, 2-2 tillslut. Laget har redan gjort elva mål på fyra matcher och mer kommer. Det brukar ofta vara jämna men målrika möten mellan dessa lag och Leeds kommer att gå på en mina snart och är en favorit i fara här. Leeds ska vara favoriter med tanke på det spelet laget visar upp just nu, men Norwich brukar vara svårslagna på hemmaplan och kan med lite flyt få stopp på Leeds offensiv. 31% på ettan, 27% på krysset och 42% på tvåan är min värdering.

8. Swansea – Bristol City 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och två förluster på de sex senaste. Bristol C har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bristol C har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Senast lagen möttes var år 2011.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Swansea saknar målvakten Nordfeldt (2/0) och anfallaren Bony och har frågetecken på backen John. Bristol C saknar inga spelare.

Swansea har inlett säsongen bra och är obesegrade med två vinster och två oavgjorda i ligan och gjorde en bra match mot Leeds senast. Men var nära på slutet att förlora matchen. Bristol C fick äntligen vinna senast i ligan efter 3-0 mot jumbon QPR. Kan i sina bästa stunder utmana topplagen och det gör att Swansea har blivit en alldeles för stor favorit. Swansea har en vinst på sina sju senaste hemmamatcher och laget måste bevisa att man är bättre på hemmaplan denna säsong och därför kan man gardera med krysset. 42% på ettan och 39% på krysset är min värdering.

9. Bolton – Sheffield United 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Sheffield U har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheffield U har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton fyra vinster och Sheffield U har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton har frågetecken på anfallaren Ameobi (2/0). Sheffield U saknar backarna Wright och Baldock (2/1) och har frågetecken på mittfältarna Coutts och Duffy (3/0).

Bolton har verkligen överraskat mig i inledningen av säsongen, tre vinster och en oavgjord. Kommer med två raka 1-0 vinster. Sheffield U inleder denna säsong exakt som förra med att vägra spela oavgjort i ligan. Kommer med två raka 2-1 vinster i ligan. Lagen brukar väldigt sällan spela oavgjort mot varandra och båda mötena förra säsongen slutade med 0-1. Bolton ser lite hetare ut och ska vara favoriter och är även bra värdespik, men på de större systemen så kan tvåan tas med. 65% på ettan och 27% på tvåan är min värdering.

10. Derby – Preston 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Preston har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Derby fyra vinster och två oavgjorda. Preston har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backen Olsson och mittfältaren Evans (1/0) och har frågetecken på backarna Davies (1/0) och Malone (1/0) och mittfältaren Huddlestone och anfallaren Wilson (2/0). Preston saknar mittfältaren Bodin och anfallarna Gallagher (3/1) och Maguire.

Derby har inlett lite svajigt med två vinster och två förluster, men har i alla fall gjort mål i varje match. Är ett lag som ska ligga i toppen och brukar vara väldigt starka på hemmaplan, har sex vinster på de nio senaste hemmamatcherna. Preston är svårslagna och oftast defensivt starka, men har nu släppt in mål i tre raka ligamatcher och har tre raka utan vinst i ligan, kan vara på väg mot ett formdipp. Det brukar oftast vara väldigt jämnt och målsnålt mellan dessa lag och det gör att krysset måste med som en gardering, annars så är Derby en bra spik på se mindre systemen. 58% på ettan och 30% på krysset är min värdering.

11. Queens Park Rangers – Wigan 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Wigan har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR fyra vinster och två oavgjorda. QPR har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar backen Furlong och har frågetecken på backen Lynch (3/1) och mittfältaren Goss. Wigan saknar backen Burn och mittfältaren Gibson (1/0) och har frågetecken på anfallaren Garner.

QPR ser ut att gå en väldigt tung höst tillmötes, fyra raka förluster i ligan med målskillnaden 2-13. Klubben fick inte värva i somras och håller fortfarande på att jaga spelare på lån istället och i dagsläget håller truppen för spel i League 1. Wigan är nykomlingar och har inlett säsongen lite bättre än väntat och 3-0 mot Stoke senast var riktigt bra. Men laget ska inte vara så här bra egentligen och det finns risk för lite övermod i kommande matcher, speciellt mot de lag som ligger i botten redan. Lagets vinst borta mot Stoke var första på fem matcher på bortaplan och Wigan är klart ett bättre lag på hemmaplan. Sen brukar Wigan har det väldigt svårt att vinna borta mot QPR av någon anledning. QPR måste ta sig i kragen nu och måste vinna dessa viktiga möten mellan bottentippade lag om laget ska hålla sig kvar. QPR är omgångens chansspik, men på de större systemen så ska krysset med. 49% på ettan och 27% på krysset är min värdering.

12. Sheffield Wednesday – Ipswich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff W har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Ipswich har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Sheff W har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff W en vinst och Ipswich har tre vinster. Sheff W har nio raka utan vinst på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff W saknar inga spelare. Ipswich saknar inga spelare.

Sheff W fick vinna i ligan i veckan efter 2-1 mot Millwall, hade innan tre raka utan vinst. För Ipswich är det mycket värre, fyra raka utan vinst i ligan och sex raka utan vinst totalt. Förlorade senast mot Derby med 0-2 och var aldrig nära att ta poäng. Sheff W ska vara det bättre laget i grunden och ska vara favoriter, men har en riktigt konstig svit hemma mot Ipswich, nio raka utan vinst och det måste påverka laget lite. 48% på ettan och 30% på krysset är min värdering.

13. Stoke – Hull 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stoke har sex raka utan vinst. Hull har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Hull har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke fyra vinster och Hull har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Stoke saknar backarna Williams (3/0) och Indi (2/0) och mittfältarna Clucas och Afellay och har frågetecken på nya backen Martina. Hull saknar backen Mazuch och mittfältaren Toral (2/0) och har frågetecken på backen Kingsley (3/0) och mittfältaren Weir.

Stoke har fyra raka utan vinst i ligan och totalt sju raka utan vinst och har även tio raka utan vinst på hemmaplan. Förlorade senast hemma mot nykomlingen Wigan med 0-3 och har släppt in nio mål på de fyra senaste. Hull fortsätter som förra säsongen med att spela dåligt och verkar inte ens nära att komma tillbaka till Premier League igen. Fick i alla fall vinna i ligan senast efter 3-2 mot bottenlaget Rotherham men hade innan dess tre raka utan vinst i ligan och totalt åtta raka utan vinst. Men har av någon anledning vara bättre på bortaplan än hemma på slutet och det gör att laget borde vara favoriter här och att Stoke just nu är streckade på 61% är väldigt märkligt och det känns som alla tippar på namnet. Den som har råd tar med alla tecknen. 34% på ettan och 43% på tvåan är min värdering.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-08-31 08:17
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår