Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-33

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev många favoriter som höll och få skrällar denna gång och 203 system fick 13 rätt och 10 rätt gav 0kr. 9 rätt för min del, där jag åkte på att Blackburn spelade 0-0 mot Millwall, Wolves fick bara med sig 2-2 hemma mot Everton med en man mer i andra halvlek, Derby blev krossade av Leeds hemma och den stora skrällen BP vann sin första bortamatch i ligan mot Örebro.

På denna kupong hittar vi fem matcher från andra omgången i Premier League och åtta matcher från tredje omgången i Championship (fyra lag spelar sin fjärde match). Alla Championshiplag har spelat Ligacupen i veckan med blandade resultat och har även roterat i sina startelvor. Fram till de fem första omgångarna så kommer viss statistik vara från lagens träningsmatcher, så formkurvorna kan vara lite missvisande, då vissa lag har spelat med B-laget ibland, och jag ska försöka hjälpa er så gott jag kan med den informationen och att jag kan hjälpa er mot 13 rätt.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. Spikarna ska gärna vara lag som är streckade mellan 20%-60%, om det nu inte är ett lag som är nästan 100% klar enligt mig. Nu har vi även en jackpot på ca 14 mille att jaga.

Omgångens bästa favorit är topplaget Tottenham som spelar derby hemma mot formsvaga nykomlingen Fulham.
Omgångens bästa värdespik är bortastarka Aston Villa som möter ett formsvagt Ipswich.
Omgångens chansspik är formstarka Middlesbrough som möter formsvaga Bristol City på bortaplan.
Omgångens bästa skräll är nykomlingen Blackburn som spelar borta mot formsvaga Hull.
Omgångens drag är Norwich som spelar borta mot Sheffield United. Norwich brukar trivas alldeles utmärkt borta mot Sheffield United.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Everton som spelar hemma mot bottentippade Southampton. Det brukar ofta bli jämna matcher när Everton har hemmaplan.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 33!

1. Chelsea – Arsenal 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har två vinster och en förlust på de sex senaste. Arsenal har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chelsea har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Arsenal har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Arsenal har två vinster och fyra oavgjorda. Chelsea har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea saknar mittfältarna van Ginkel och Fabregas och har frågetecken på nya mittfältaren Kovacic. Arsenal saknar backarna Kolasinac, Jenkinson och Koscielny och har frågetecken på backen Monreal, mittfältaren Maitland-Niles och anfallaren Welbeck.

Ett öppet derby mellan två lag som bygger om i både spelsätt och trupp. Chelsea hade länge problem med Huddersfield men blev effektiva i andra halvlek och vann med 3-0. Arsenal räckte in till mot suveräna Man City och förlorade med 0-2. Chelsea ska vara favoriter på hemmaplan och är en tänkbar spik på de mindre systemen, krysset ska med för just att lagen ofta spelar oavgjort mot varandra, senast i somras 1-1. 59% på ettan och 33% på krysset är min värdering.

2. Everton – Southampton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Everton har sex raka utan vinst. Southampton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Everton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Southampton har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Everton har 13 raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Everton saknar backen Jagielka (1/0) och mittfältarna Gomes och Baningime och har frågetecken på backarna Zouma och Martina, mittfältarna McCarthy och Bolasie och anfallaren Richarlison (1/2). Southampton saknar mittfältaren Armstrong (1/0).

Två lag som inledde säsongen med oavgjort. Everton fick med sig 2-2 efter att spelat med en man mindre från 40:e minuten. Richarlison gjorde två mål i debuten, men klev av skadad på slutet. Är han redo så ökas Evertons chanser med minst 5%. Southampton spelade en tråkig 0-0 match mot Burnley och lagets svaga punkt är just offensiven. Kommer att backa hem och hoppas på en ännu 0-0 match och brukar ofta få med sig minst en poäng borta mot Everton. Everton ska vara favoriter på hemmaplan och är det bättre laget i grunden, men formkurvan pekar nedåt och det gör Everton till en favorit i fara. Spelvärdet finns på x2. 31% på ettan, 41% på krysset och 28% på tvåan är min värdering.

3. Leicester – Wolverhampton 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leicester har två vinster och två förluster på de sex senaste. Wolves har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leicester har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wolves har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leicester en vinst och Wolves har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leicester saknar backen Söyuncu och mittfältarna James och Mendy. Wolves saknar anfallaren Cavaleiro och har frågetecken på backen Iorfa och mittfältaren Traore.

Två lag som gjorde en godkänd premiär men som ändå inte fick vinna. Leicester fick en mardrömsstart mot Man United, men kämpade ända in i det sista och Vardy fick hoppa in och göra mål, till detta möte så startar han. Wolves tappade ledningen mot Everton fast laget hade en man mer i 50 minuter. Offensivt såg laget riktigt starka ut och kommer chocka många motståndare denna säsong. Leicester är det bättre laget i grunden och har erfarenheten för spel på högsta nivån och ska vara favoriter här. Det är upplagt för en mål fest och såna brukar kunna sluta hur som helst. 40% på ettan, 33% på krysset och 27% på tvåan är min värdering.

4. Tottenham – Fulham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Fulham har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Fulham har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham fem vinster och Fulham har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Tottenham saknar backen Foyth och Carter-Vickers, mittfältarna Wanyama och Oakley-Boothe och anfallarna Son (1/0) och Sterling och har frågetecken på backen Digne, mittfältarna Dier (1/0), Lamela och Winks och anfallaren Onomah. Fulham saknar backarna Odoi, Ream, Bryan (1/0) och Mawson.

Två lag med olika formkurvor och det märktes i premiären. Tottenham vann över Newcastle med 2-1 medans Fulham förlorade det viktiga derbyt mot Palace med 0-2. Även om Fulham har värvat in en del bra spelare och Tottenham inte gjort det så är det klasskillnad mellan dessa lag. Lagen möttes i FA-Cupen förra säsongen då vann Tottenham med 3-0 efter hattrick av Kane. Kan bli liknande siffror denna gång. Kupongens bästa spik, men ser ut att bli överstreckad och en gardering är inte helt fel för den som jagar stora skrällar. 77% på ettan är min värdering!

5. West Ham – Bournemouth 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Ham har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Bournemouth har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Ham har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Ham saknar backen Reid, mittfältaren Lanzini och anfallaren Carroll. Bournemouth saknar Backen Rico och mittfältarna Stanislas och Taylor.

West Ham fick sig en rejäl lektion av Liverpool i premiären, förlust med 0-4. Bournemouth vann stabilt över nykomlingen Cardiff med 2-0. West Ham bygger nytt och kommer att vara ojämna i sina prestationer i början, men har ett bättre lag i grunden än Bournemouth. Bournemouth kommer framför allt vara starka på hemmaplan och kan få det jobbigt här. West Ham är favoriter, men är inte att lita på ännu och den som har råd tar med alla tecknen. 39% på ettan, 32% på krysset och 29% på tvåan är min värdering.

6. Bristol City – Middlesbrough 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har sex raka utan vinst. Boro har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C fem vinster och Boro har en vinst. Bristol C har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar inga spelare. Boro saknar anfallarna Hugill, Gestede och Chapman och backen Fry (3/0).

Bristol C svaga form fortsätter, två raka kryss i ligan och förlust i veckan i Ligacupen hemma mot Plymouth och med träningsmatcher inräknat så är det nu sex raka utan vinst. För Boro är det tvärtom med två vinster och en oavgjord i ligan och en vinst på straffar mot Notts C i Ligacupen. Laget vilade en del startspelare i cupen. Båda lagen hade som säsongsmål att vara med i toppen, just nu är det Boro som riktigt starka ut och ska vara favoriter här och blir min första chansspik i omgången. Men ettan ska med på de större systemen då Boro brukar har stora problem borta mot Bristol C. 33% på ettan och 45% på tvåan är min värdering.

7. Hull – Blackburn x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hull har sex raka utan vinst. Blackburn har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hull har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Hull tre vinster och Blackburn har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hull saknar backen Mazuch och har frågetecken på mittfältaren Weir. Blackburn saknar mittfältarna Davenport och Gladwin och backen Williams (1/0) och har frågetecken på backen Hart och mittfältaren Bennett (2/0).

Båda lagen har ännu inte vunnit i ligan. Men båda lagen gick vidare från Ligacupen i veckan, Hull vann på straffar mot Sheff United och Blackburn krossade Carlisle med 5-1. Hull har nu med träningsmatcher inräknade sju raka utan vinst och går ännu en tuff säsong till mötes och tränare har redan gått ut och sagt att truppen inte är tillräckligt bra. Blackburn är nykomlingar som använder i stort sett samma trupp som förra säsongen och har två raka kryss i ligan och det gör att Blackburn känns lite hetare än Hull för stunden. Hull blir en favorit i fara här och jag håller till och med Blackburn som minfavoriter här. 36% på krysset och 34% på tvåan är min värdering.

8. Ipswich – Aston Villa 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har två vinster och två förluster på de sex senaste. Villa har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Villa har fem raka vinster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Ipswich en vinst och Villa har tre vinster. Ipswich har sex raka utan vinst på hemmaplan och tre raka utan gjorda mål på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar inga spelare. Villa saknar mittfältaren Lyden och har frågetecken på mittfältaren Davis och anfallaren Hogan.

Ipswich har en förlust och en oavgjord i ligan och i veckan så åkte laget ut i Ligacupen på straffar mot Exeter, så formen är på väg ner. Villa har två raka vinster i ligan och 6 gjorda mål, gick vidare i Ligacupen med 1-0 mot Yeovil där laget vilade en del startspelare. Villa har åtta raka vinster på bortaplan med träningsmatcher inräknat. Även om Villa har interna problem inom klubben så verkar än så länge spelarna inte bry sig eller vara påverkade. Villa är trots bortaplan än av omgångens bästa värdespikar. Men den som inte vågar tar med krysset. 27% på krysset och 62% på tvåan är min värdering.

9. Leeds – Rotherham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Leeds har fem raka vinster och en förlust på de sex senaste. Rotherham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Leeds har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Leeds tre vinster och Rotherham har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Leeds saknar mittfältaren Dallas (1/0). Rotherham saknar inga spelare.

Leeds ångar på och är nu uppe i fem raka vinster med träningsmatcher inräknat, vann toppmötet borta mot Derby förra helgen med hela 4-1 och vann i veckan med B-laget mot Bolton med 2-1 i Ligacupen. Rotherham tog en snabb revansch efter 1-5 förlusten mot Brentford då lagen först vann mot Ipswich i ligan med 1-o och sen mot Wigan i Ligacupen med 3-1. Men nykomlingarna kommer att få det tufft att stå emot Leeds offensiv denna gång. Ettan är en ok spik, men kommer att bli överstreckad och den som jagar skrällar bland spelprocenten garderar med krysset. 68% på ettan och 28% på krysset är min värdering.

10. Millwall – Derby 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har två vinster och en förlust på de sex senaste. Derby har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Derby har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall en vinst och Derby har två vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar inga spelare. Derby saknar backarna Olsson och Davies (1/0) och anfallaren Nugent (1/0) och har frågetecken på mittfältarna Huddlestone och Anya.

Millwall har nu tre raka kryss, två i ligan och nu senast så blev det vinst på straffar över Gillingham och de två senaste har slutat 0-0. Derby åkte på en riktigt tung smäll i toppmötet hemma mot Leeds, torsk med hela 1-4. I veckan så vann laget med 2-0 mot Oldham i Ligacupen och det vilades en del startspelare. Millwall är svårslagna på hemmaplan och Derby är det bättre laget i grunden och båda lagen har lika stor chans att vinna. Den som har råd tar med alla tecknen. 36% på både ettan och tvåan enligt min värdering.

11. Reading – Bolton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Reading har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Bolton har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Reading har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bolton har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Reading två vinster och fyra oavgjorda. Reading har åtta raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Reading saknar backen Gunther, mittfältaren Obita och anfallaren McCleary och har frågetecken för anfallaren Barrow (2/0). Bolton saknar anfallaren Ameobi (1/0) och har frågetecken på anfallaren Donaldson.

Reading fick äntligen vinna igen när Birmingham besegrades med 2-0 i Ligacupen, innan dess hade laget två raka förluster i ligan och tio raka utan vinst. Bolton har ännu inte förlorat i ligan efter en vinst och en oavgjord mot två topplag, men blev utslagna av Leeds i Ligacupen med 1-2 i veckan. Båda dessa möten slutade oavgjort förra säsongen och det är två jämna lag som möts och det är verkligen svårt att utse en favorit i detta möte. Helst alla tecknen med spelvärdet är på x2. 33% på ettan, 32% på krysset och 35% på tvåan är min värdering.

12. Sheffield United – Norwich 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff U har två vinster och två förluster på de sex senaste. Norwich har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff U har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff U två vinster och Norwich har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff U saknar backarna Baldock (2/1) och Wright och har frågetecken på mittfältarna Duffy (3/0) och Coutts och anfallaren McGoldrick (3/1). Norwich saknar mittfältarna Jarvis och Vrancic och anfallaren Morris och har frågetecken på mittfältaren Lewis.

Sheff U fortsätter att prestera ojämnt, två förluster mot topplag och vinst mot bottenlaget Reading i ligan och förlust mot Hull i Ligacupen på straffar. Norwich blandar också sina prestationer i inledningen av säsongen, oavgjort mot bottenlaget Birmingham och förlust mot topplaget West Brom och sen 3-1 mot Stevenage i Ligacupen med B-laget. Det positiva är att laget gjort 8 mål på dessa tre matcher. Två jämna lag som har lika stor chans att vinna, där Sheff U har en liten fördel av hemmaplan då laget brukar vara starka på just hemmaplan. Men har nu fem raka utan vinst på hemmaplan och det gör att spelvärdet finns på tvåan. 42% på ettan och 45% på tvåan är min värdering.

13. West Bromwich Albion – Queens Park Rangers 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har tre vinster och en förlust på de sex senaste. QPR har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste borta matcherna: West Brom har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Brom två vinster och QPR har tre vinster. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom har frågetecken på backen Dawson och mittfältaren Chadli. QPR saknar backen Furlong och har frågetecken på mittfältaren Gross.

West Brom gick på en nit i premiären mot Bolton men har efter det spelat upp sig med oavgjort mot Nottingham, vinst mot Norwich och nu senast vinst mot Luton i Ligacupen med 1-0. QPR går en väldigt tung höst tillmötes då laget inte fick värva in nya spelare och truppen är i det tunnaste laget och det har märks med två raka förluster i ligan, så därför var vinsten i veckan mot Peterborough i Ligacupen välkommet, 2-0. West Brom verkar vara på gång och ska vara favoriter här, men ettan ser ut att bli överstreckad och den som jagar skrällar bland spelprocenten garderar. 59% på ettan och 20% på krysset är min värdering.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-08-25 10:09
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår