Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-32

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det var inget system som hade 13 rätt senast då skrällarna Bolton, Varberg, Swansea och Blackburn, där Bolton med sina 9% stod för en riktig rensning bland systemen. Annars så vann de flesta favoriterna. Själv blev det 9 rätt för mitt systemförslag, där jag som många andra åkte på den stora favoriten West Brom. Även mina andra spikförslag gick fel, men skrällvarningarna på Varberg och Nottingham gick hem. Denna gång så blev det bara två bortalag som vann, men fem oavgjorda.

På denna kupong hittar vi fem matcher från premiäromgången i Premier League, sex matcher från andra omgången i Championship (fyra lag spelar sin tredje match) och två viktiga möten i Allsvenskan. Fram till de fem första omgångarna så kommer viss statistik vara från lagens träningsmatcher, så formkurvorna kan vara lite missvisande, då vissa lag har spelat med B-laget ibland, och jag ska försöka hjälpa er så gott jag kan med den informationen och att jag kan hjälpa er mot 13 rätt.

Men tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. Spikarna ska gärna vara lag som är streckade mellan 20%-60%, om det nu inte är ett lag som är nästan 100% klar enligt mig. Nu har vi även en jackpot på ca 8 mille att jaga.

Omgångens bästa favorit är storsatsande Nottingham som möter formsvaga Reading hemma.
Omgångens bästa värdespik är nykomlingen Wolverhampton som möter ett formsvagt Everton hemma.
Omgångens chansspik är topplaget Derby som spelar hemma mot ett Leeds som såg riktigt starka ut i premiären. Hemmaplansfördelen avgör!
Omgångens bästa skräll är nykomlingen Cardiff som spelar borta mot Bournemouth, två lag som tippas i botten. Så mycket sämre är inte Cardiff på papperet.
Omgångens drag är att gardera emot nykomlingen Fulham som öppnar med ett derby hemma mot Palace.
Omgångens favorit som är i fara är Chelsea som håller på att byta spelsätt radikalt och spelar borta mot ett bottentippat Huddersfield.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 32!

1. AFC Bournemouth – Cardiff 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de sex senaste. Cardiff har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste hemma matcherna: Cardiff har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de fyra senaste mötena så har Bournemouth tre vinster och Cardiff har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bournemouth saknar mittfältaren Stanislas och backen Salguero och har frågetecken för backen Aké. Cardiff saknar inga spelare.

Ett öppet möte mellan två lag som tippas i botten, speciellt Cardiff som är tippade att komma sist. Båda lagen har blandat sina resultat i träningsmatcherna, men Bournemouth kommer från en stark 5-2 vinst mot Marseille. Bournemouth har rensat i truppen rejält, mest reservspelare. Cardiff kom tvåa i Championship förra säsongen och har inte ännu värvat in några större stjärnor, utan har tagit in toppspelare från Championship. Bournemouth ska vara favoriter hemma, men Cardiff är inte så lång efter på papperet och det är ändå en premiär. 55% på ettan och 39% på tvåan är min värdering.

2. Fulham – Crystal Palace x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Palace har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Palace har fem raka utan förlust.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och Palace har en vinst. Fulham har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fulham saknar backarna Odoi och Mawson och har frågetecken för anfallaren Vietto. Palace saknar backen Dann.

Två London lag som känner varandra fullt ut. Fulham är nykomlingar som gick upp via playoff finalen mot Aston Villa. Palace låg länge i botten förra säsongen men gjorde en stark vår. Båda lagen är tippade precis ovanför bottenlagen, plats 13-16. Fulham har fått in flera bra spelare i alla lagdelar och är klart rustade för att hålla sig kvar. Palace har legat lågt på transfermarknaden, men stjärnan Zaha ser ut att lämna laget och det är ett klart minus i så fall. Två lag som kommer från helt olika resultat under försäsongen, Fulham har fem raka utan vinst och Palace har fem raka vinster, nu ska det sägas att Fulham har mött klart mycket bättre motståndare. Ett öppet derby som kan sluta hur som helst och det gör att spelvärdet finns på x2. 34% på krysset och 37% på tvåan är min värdering. Den som har råd tar med alla tecknen!

3. Huddersfield – Chelsea 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Hudds har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Chelsea har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Hudds har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har en vinst och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, tre vinster för Chelsea och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Hudds saknar inga spelare. Chelsea saknar backen Zouma, mittfältaren Van Ginkel och anfallaren Brown.

Hudds höll sig kvar som nykomlingar förra säsongen, men är åter igen tippade att åka ur. Chelsea har bytt tränare och går från defensivt/taktiskt till offensiv/kreativitet och den omställningen kommer att ta ett tag och laget är en favorit i fara i kommande omgångar. Hudds kommer med tre raka vinster och fem raka utan förlust och har ändå mött bra motstånd, borde lysa av självförtroende. Laget har stärkt upp defensiven med några bra spelare, men har tappat offensivt duktiga Tom Ince. Chelsea har mött topplag som Inter, Arsenal och Lyon och spelat oavgjort mot dessa och förlorade mot Man City i C. Shield. Så formen är långt ifrån topp. Laget fortsätter att låna ut spelare, 20st reserver, men har behållit samma A-trupp och har tagit in stjärnan Jorginho, målvakten Courtois är på väg bort. Chelsea ska vara favoriter med den trupp de har, men kan få det tufft här mot ett defensivt Hudds. 26% på ettan, 36% på krysset och 38% på tvåan är min värdering.

4. Watford – Brighton 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Brighton har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Watford har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brighton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford två vinster och Brighton har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Watford saknar backen Wilmot, anfallaren Obbi och mittfältaren Cleverley och har frågetecken för backen Kaboul och anfallarna Okaka och Deulofeu. Brighton saknar mittfältaren Towell och anfallaren Ahannach och har frågetecken för målvakten Steele och anfallarna Murray, Andone och Locadia.

Watford har gjort en bra försäsong och kommer med fem raka utan förlust mot blandade motståndare. Brighton har också varit svårslagna under försäsongen mot blandade motståndare. Båda lagen är tippade att hamna i mitten. Watford har tappat nio spelare och tagit in sju nya. Lagets bästa spelare Richarlison är såld och har ersatts med Ken Sema och Deulofeu. Har nu på papperet en jämnar trupp, men tappet av Richarlison är enorm. Brighton har verkligen ändrat i sin trupp, 13 spelar ut och 10 in. Har ett klart bättre lag på papperet denna säsong där nyförvärvet Bernardo blir stjärnan att hålla koll på. Watford ska vara favoriter på hemmaplan här, men det är två jämna lag och den som vågar kan chansspika krysset. 49% på ettan och 42% på krysset är min värdering.

5. Wolverhampton – Everton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wolves har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Everton har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Wolves har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Everton har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Everton har två vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wolves saknar backen Iorfa och har frågetecken för nya mittfältaren Traore. Everton saknar backen Browning och mittfältaren Baningime och har frågetecken för backen Martina och mittfältarna Bolasie och McCarthy. Nya mittfältaren Gomes är skadad i 2 veckor till.

Wolves fortsätter sin satsning även denna säsong, var i stort sett överlägsna i Championship förra säsongen, är faktiskt tippade topp 10. Problemlaget Everton går ännu en oviss säsong till mötes och laget är tippade i mitten igen. Wolves kommer från en bra försäsong med flera bra resultat mot lag som Villarreal, Ajax och Basel. Laget har släppt nio spelare och tolv nya har kommit in, där stjärnor som Afobe, Boly, Jimenez, Patricio, Bonatini, Vinagre, Moutinho och Traore kan gå direkt in i startelvan. Everton har verkligen rensat i truppen till denna säsong och det har märkts under försäsongen, fyra raka förluster och sex raka utan vinst. Speciellt defensivt har laget haft problem och då spelar det ingen större roll om man tar in offensiva stjärnor som Richarlison och en vänsterback som Digne, (tog in tre starka spelare precis innan deadline, men startar de denna match?) Här kan det bli åka av och offensivt starka Wolves kan med lite flyt köra över ett formsvagt Everton. En av kupongens bästa värdespikar! 70% på ettan är min värdering.

6. Aston Villa – Wigan 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Villa har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Wigan har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Villa har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Wigan har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Villa tre vinster och Wigan har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Villa saknar anfallarna Davis och Hogan. Wigan saknar backen Burn och har frågetecken för anfallaren Garner.

Båda lagen vann sina premiärer, Villa vann rättvist borta mot Hull med 3-1 och Wigan överraskade många att vinna hemma mot Sheffield W med 3-2. Villa är det klart bättre laget här i grunden och ska vara favoriter och är starka på hemmaplan. Wigan vann League 1 förra säsongen och fick en pangstart direkt här och kan överraska om defensiven håller denna gång. Spelvärdet finns på x2. 54% på ettan, 24% på krysset och 22% på tvåan är min värdering. 

7. Blackburn – Millwall 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de sex senaste. Millwall har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Blackburn har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Blackburn tre vinster och Millwall har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Blackburn har frågetecken för mittfältarna Davenport och Gladwin och backen Hart. Millwall saknar inga spelare.

Båda lagen spelade 2-2 i premiären. Blackburn gjorde det bra borta mot Ipswich och såg länge ut att få med sig 3 poäng, men släppte in en sen kvittering. Millwall tappade en 2-0 ledning från första halvlek mot Boro, även här kom kvitteringen på stopptid. Blackburn ska vara favorit här på hemmaplan, speciellt då Millwall sällan glänste på bortaplan förra säsongen. Men spelvärdet finns på tvåan då Millwall ska var lite bättre än Blackburn i grunden. 49% på ettan och 36% på tvåan enligt min värdering.

8. Derby – Leeds 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Derby har fem vinster och en förlust på de sex senaste. Leeds har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Derby har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Leeds har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Derby saknar backen Olsson och mittfältaren Anya och har frågetecken för mittfältaren Huddlestone. Viktiga anfallaren Vydra är såld. Leeds saknar mittfältaren Dallas (1/0).

Båda lagen vann sina premiärer, Derby vann borta mot Reading med 2-1 och Leeds såg riktigt starka ut hemma mot Stoke, 3-1. Två lag som ska vara med i toppen denna säsong och Derby har slagit Premier League lagen Southampton och Wolves under försäsongen. Leeds har mött lite enklare motståndare under försäsongen, men spelmässigt så imponerade laget mot Stoke. Två lag med form och jag tar ställning och spikar Derby då de har hemmaplansfördelen här. Men krysset ska med på de större systemen. 54% på ettan och 25% på krysset enligt min värdering.

9. Middlesbrough – Birmingham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Boro har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Birmingham har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Boro har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Birmingham har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Boro tre vinster och tre oavgjorda. Boro har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Boro saknar mittfältaren McNair (1/0) och anfallaren Gestede och har frågetecken för ordinarie backen Ayala och har sålt viktiga mittfältaren Traore. Birmingham har frågetecken för mittfältaren Davis.

Boro har spelat två matcher, laget hämtade upp ett 0-2 underläge borta mot Millwall för att sen köra över Sheffield U på hemmaplan med 3-0. Birmingham fick 2-2 hemma mot  Norwich efter att tagit ledningen i 89:e för att sen släppa in 2-2 på stopptid. Boro vann båda mötena förra säsongen och det mesta talar för att laget vinner igen. En ok värdespik så länge den inte överstiger 65%. Krysset kan tas med på de större systemen då Boro kan vara lite slitna. 63% på ettan och 26% på krysset enligt min värdering.

10. Nottingham – Reading 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nottingham har sex raka utan förlust. Reading har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Nottingham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Reading har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nottingham två vinster och Reading har tre vinster. Nottingham har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Nottingham saknar inga spelare. Reading saknar backen Gunter och anfallaren McCleary och har frågetecken för mittfältaren Obita.

Nottingham har nu spelat två raka 1-1 matcher, borta mot Bristol C och hemma mot West Brom, två topptippade lag. Reading förlorade premiären med 1-2 hemma mot Derby och har nu tolv raka utan vinst. Har ändå spelat en del oavgjorda matcher och ska inte räknas bort helt här men ska vara för stunden det klart sämre laget. I dagsläget är Nottingham kupongens bästa spik, men samma här att om ettan stiger över 70% så blir krysset mer spelvärd. 78% på ettan enligt min värdering.

11. Queens Park Rangers – Sheffield United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: QPR har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Sheff U har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: QPR har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sheff U har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har QPR tre vinster och Sheff U har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: QPR saknar backen Furlong och har frågetecken för mittfältaren Gross. Sheff U saknar backen Wright och har frågetecken för mittfältaren Coutts.

QPR förlorade premiären borta mot Preston med 0-1 och det var lite väntat, är ett klart bättre hemmalag. Annars så har försäsongen var bra och laget var svårslagna. Sheff U var höstenslag förra säsongen, men har nu inlett med två raka förluster, 1-2 hemma mot Swansea och 0-3 borta mot Boro. Spelade sällan oavgjort förra säsongen och vann hemma och förlorade borta, frågan är om det upprepar sig denna säsong. QPR ska vara favoriter här på hemmaplan, men har inte direkt något bättre lag i grunden. Ettan kan chansspikas på de mindre systemen! Men tvåan ska med då jag inte litar helt på QPR som favorit, 53% på ettan och 26% på tvåan enligt min värdering.

12. Dalkurd – Malmö FF 2

Matchen lottas med fördelningen 2 ettor, 2 kryss och 12 tvåor!

Aktuell form 6 senaste matcherna: Dalkurd har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Malmö FF har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Dalkurd har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Malmö FF har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en vinst för Malmö FF och en oavgjord.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Dalkurd saknar nya målvakten van der Lei (1/0). Malmö FF saknar anfallaren Strandberg (14/6) och har frågetecken för mittfältaren Traustason (11/2).

Matchen är flyttad till fredag kväll och lottas därmed istället! Så länge inte tvåan går över 80% så är tvåan en bra värdespik!

13. Örebro – Brommapojkarna 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Örebro har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. BP har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste borta matcherna: Örebro har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: BP har fem raka förluster.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Örebro två vinster och BP har en vinst. Örebro har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Örebro saknar backarna Almebäck (16/0) och Brorsson (4/0). BP saknar backen Öhman (9/0), mittfältarna Ortmark (5/0) och Petrovic (6/1).

Örebro är inne i en formsvacka med sex raka utan vinst i ligan och börjar allt närma sig bottenstriden, är även ett av ligans sämsta hemmalag. BP tog en extremt viktig seger mot Dalkurd senast och är nu på en playoffplats och har bara 1 poäng upp till säker mark. Men laget är fortfarande fullständigt iskalla på bortaplan då laget har förlorat alla sina bortamatcher i ligan. Örebro är i grunden det bättre laget och ska vara favoriter och är en tänkbar spik på de mindre systemen, men senast lagen möttes så blev det 0-0 och BP kanske har fått lite extra energi för att kunna få med sig en poäng igen. 65% på ettan och 25% på krysset enligt min värdering.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-08-18 09:29
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår