Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag Vecka 2018-31

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Snabbanalys av förra omgången:
Det bjöds på några riktigt fina skrällar förra gången, den stora rensaren var Värnamo som vann borta mot topplaget Brage, 90% av systemen försvann på den skrällen. Även Sirius vinst borta mot Dalkurd, Sundsvalls kryss borta mot Djurgården och Frejs vinst hemma mot GAIS gjorde att 43 system fick 13 rätt och 179 520 kr. Det blev bara 2 oavgjorda på förra kupongen och det är oftast bättre att ha 1 2 istället för 1x, x2 som gardering enligt mig.

På denna kupong har vi fyra matcher från Sverige, två från Allsvenskan och två från Superettan. Tänk på att just nu vinner hemmalagen och bortalagen lika ofta 37% i Superettan. Sen har vi 9 matcher från premiär omgången i Championship. Fram till de fem första omgångarna så kommer viss statistik vara från lagens träningsmatcher, så formkurvorna kan vara lite missvisande, då vissa lag har spelat med B-laget ibland bland annat och jag ska försöka hjälpa er så gott jag kan med den informationen. Nu drar vi igång ännu en säsong och vi får hoppas att det går bättre mot förra och att jag kan hjälpa er mot 13 rätt. Men tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match. Spikarna ska gärna vara lag som är streckade mellan 20%-60%, om det nu inte är ett lag som är nästan 100% klar enligt mig.

Omgångens bästa favorit är gamle Premier League laget West Brom som möter svaga Bolton på hemmaplan.

Omgångens bästa värdespik är hemmastarka Sheff U som möter gamle Premier League laget Swansea som har flera viktiga spelare borta.

Omgångens chansspik är Norwich som värvat in flera klasspelare och möter ett ovisst Birmingham på bortaplan.

Omgångens bästa skräll är Jönköping som hittat toppformen på bortaplan och möter ett ojämnt Degerfors.

Omgångens drag är Nottingham som storsatsar denna säsong, kan med lite flyt få med sig alla tre poäng borta mot topptippade Bristol C.

Omgångens favorit som är i fara är formlaget Öster som snart åker på en mina, Varberg har tagit poäng av andra topplag denna säsong.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 31!

1. Brommapojkarna – Dalkurd 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: BP har sex raka utan vinst. Dalkurd har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: BP har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste hemma matcherna: Dalkurd har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de fyra senaste mötena så har BP två vinster och Dalkurd har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: BP har frågetecken för backen Öhman (9/0) och anfallaren Petrovic (6/1). Dalkurd saknar backen Ceesay (15/1) och mittfältaren Amin (15/0) och har frågetecken för nya målvakten van der Lei (1/0) och mittfältaren Berg (11/1).

Ett bottenmöte som ingen vill förlora. BP ligger på en femtondeplats med en poäng mer än Dalkurd. BP kommer med sex raka utan vinst och Dalkurd har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. BP vann detta möte förra säsongen och även i cupen i våras, men åkte på en förlust med 0-3 borta mot Dalkurd. Dalkurd saknar flera viktiga spelare, men har målkungen Turay i bra form. För mig är en BP vinst 57% och är en tänkbar spik på de mindre systemen.

2. Kalmar FF – IFK Göteborg 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kalmar FF har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Göteborg har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Kalmar FF har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Göteborg har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Kalmar FF tre vinster och Göteborg har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Kalmar FF har frågetecken för backarna Nouri (0/0) och Arokoyo (5/1) och mittfältaren Sachpekidis (4/0). Göteborg saknar mittfältaren Ohlsson (14/0).

Två mittenlag som siktar på att hamna på den övrehalvan av tabellen, det skiljer en poäng mellan lagen. Kalmar FF kommer med tre raka förluster. Göteborg fortsätter att vara ojämna. Kalmar FF har en bra defensiv men väldigt svårt att göra mål framåt, för Göteborg är det tvärtom med en skyttekungen Omarsson på 8 mål och ett ihålig försvar. Kalmar FF vann förra mötet borta med 3-1 i en jämn match och Göteborg brukar oftast ha problem borta mot Kalmar FF och plus att Göteborg saknar viktiga mittfältaren Ohlsson gör att jag har en Kalmar FF vinst till 58% och det blir en av omgångens bästa värdespikar.

3. Degerfors – Jönköping Södra 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Degerfors har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Jönköping har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Degerfors har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Jönköping har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Degerfors tre vinster och Jönköping har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Degerfors saknar mittfältarna Stankovic (4/0) och Okon (9/0) och anfallaren Jansson (2/0). Jönköping saknar?

Två mittenlag där Jönköping är det lag som underpresterar denna säsong. Degerfors är tre poäng före Jönköping, men det är Jönköping som sakta börjar hitta toppformen, speciellt på bortaplan. Lagen har mötts två gånger denna säsong med Jönköping som hemmalag, 2-2 i ligan och 1-1 i cupen, annars så brukar Degerfors vara det bättre laget på hemmaplan i detta möte. Sen är frågan om Degerfors skyttekung Abraham har tankarna på annat håll då han går till Göteborg efter säsongen men vill gärna lämna redan nu. Ett öppet möte där jag håller båda som vinnare, 44% på Degerfors och 49% på Jönköping.

4. Öster – Varberg 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Öster har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Varberg har sex raka utan vinst (fyra oavgjorda).

5 senaste hemma matcherna: Öster har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Varberg har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Öster fem vinster och en oavgjord. Öster har fyra raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Öster har sålt anfallaren Bajrovic (11/2). Varberg saknar?

Öster ligger sjua och har ligans tredje bästa formkurva. Varberg är på en fjortondeplats och sjunker som en sten just nu. Öster kommer med fem raka utan förlust. Varberg har elva raka utan vinst. Öster har bara vunnit en hemmamatch i ligan, Varberg har vunnit en bortamatch i ligan. Öster är i grunden det klart bättre laget här, men statistiken på hemmaplan gör att jag garderar med krysset. Varberg har tagit poäng av topplag förut denna säsong. 59% på Öster och 36% på oavgjort enligt mig.

5. Birmingham – Norwich 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Birmingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Norwich har fyra vinster och en oavgjord på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Birmingham har två vinster och två förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Birmingham en vinst och Norwich har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Birmingham har frågetecken för mittfältaren Davis och anfallaren Brock-Madsen. Norwich saknar anfallaren Morris och har frågetecken för mittfältaren Jarvis och anfallaren Rhodes.

Förra säsongen så slutade Birmingham på plats 19, fem poäng ner till strecket. Norwich slutade på plats 14, femton poäng upp och nitton poäng ner till strecken. Birmingham har gjort av med 6 spelare, men har inte ersatt dessa ännu då laget inte får värva in nya spelare för EFL. Laget är tippade på plats 16 denna säsong. Norwich satsar för att nå en playoffplats denna säsong, har gjort av med 12 spelare, bland annat två av lagets viktigaste spelare från förra säsongen, men har värvat in 10 nya och speciellt anfallssidan med Rhodes, Oliveira och Pukki ser super intressant ut. Har även tagit in rutinerade målvakten Krul. Norwich är tippade på plats 10. Norwich är det bättre laget på papperet och brukar sällan tappa poäng mot Birmingham så tvåan spikas. 43% på en tvåa enligt mig.

6. Brentford – Rotherham 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Rotherham har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rotherham har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford fyra vinster och Rotherham har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Brentford saknar inga spelare. Rotherham saknar inga spelare.

Förra säsongen så slutade Brentford på plats 9, sex poäng upp till en playoffplats. Rotherham är nykomlingar som kom fyra i League 1 och vann playoffslutspelet. Brentford har i stort sett samma lag som förra säsongen, de spelare som har lämnat har ersatts med minst lika bra. Laget är tippade på plats 8. Rotherham är tippade sist. Har förstärkt truppen med gratis och lån spelare, men det är inga märkvärdiga värvningar och laget ser ut att bli årets slagpåse under hösten. Ettan är en stabil spik och det ska vara 63% chans att Brentford vinner enligt mig.

7. Bristol City – Nottingham 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bristol C har två vinster och två förluster på de sex senaste. Nottingham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bristol C har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Nottingham har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bristol C fyra vinster och Nottingham har en vinst. Bristol C har fyra raka vinster och fem raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bristol C saknar viktiga anfallaren Diedhiou. Nottingham saknar inga spelare.

Förra säsongen slutade Bristol C på plats 11, nio poäng upp till en playoffplats. Nottingham slutade på plats 17, tolv poäng ner till strecket. Bristol C har sålt några av sina stjärnor och har inte lyckats ersätta dessa med lika bra spelare. Laget är tippade på plats 11. Nottingham är det lag som gör en Wolves denna säsong, har storsatsat med nio spelare som går in i startelvan direkt och laget har slagit transfer rekord när yttern Carvalho köptes in för 15 miljoner EUR, har även värvat in skyttekungen Grabban som stod för 20 mål förra säsongen i Championship. Laget är tippade på plats 4. Ett vidöppet möte där Bristol C ska vara knappa favoriter tack vare hemmaplan. 41% på ettan, 30% på krysset och 29% på tvåan enligt mig.

8. Ipswich – Blackburn 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Blackburn har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Blackburn har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Ipswich har sju raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich har frågetecken för mittfältaren Huws. Blackburn har frågetecken för mittfältarna Gladwin och Hart.

Förra säsongen så slutade Ipswich på plats 12, femton poäng upp och nitton poäng ner till strecken. Blackburn är nykomlingar, kom tvåa i League 1. Ipswich har tappat fyra av sina bästa spelare och har ersatt dessa med spelare från lägre divisioner och det gör att laget är tippade på plats 22 och åker ur denna säsong. Blackburn har behållit samma trupp och tagit in två unga spelare från Man City och Chelsea, frågan är om det räcker för att hålla sig kvar. Laget är tippade på plats 17. Ett förmodat bottenmöte direkt, där Ipswich brukar vara det bättre laget, speciellt på hemmaplan och ska därmed vara knappa favoriter. Den som har råd tar med alla tecknen. 44% på ettan, 32% på krysset och 24% på tvåan enligt mig.

9. Millwall – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Millwall har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Boro har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Millwall har fyra vinster och en förlust på de fem senaste (från förra säsongen), 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall två vinster och Boro har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Millwall saknar inga spelare. Boro har frågetecken för backen Ayala och mittfältaren Traore.

Förra säsongen så slutade Millwall på en överraskande åttondeplats, tre poäng upp till en playoffplats (som nykomling). Boro slutade på plat 5 och åkte ut i playoffspelet mot Aston Villa med totalt 0-1. Millwall har inte gjort så mycket på transfer marknaden, utan har försökt behållit sin trupp. Laget var väldigt hemmastarka förra säsongen och näst intill usla på bortaplan, därför har nog laget spelat alla sina träningsmatcher på bortaplan. Laget är tippade på plats 18, kan de överraska denna säsong igen? Boro har gjort av med överflödiga spelare och stärkt upp defensiven rejält inför denna säsong. Laget är tippade på plats 2 och därmed en av favoriterna att gå upp till Premier League. Båda lagen kan vinna detta möte då Millwall är starka hemma och Boro är det bättre laget i grunden. Detta möte brukar väldigt sällan sluta oavgjort. 43% på ettan och 46% på tvåan enligt mig.

10. Preston – Queens Park Rangers 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. QPR har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: QPR har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston fyra raka vinster och två oavgjorda. Preston har elva raka utan förlust på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar anfallaren Maguire. QPR saknar backen Furlong och har frågetecken för mittfältaren Gross.

Förra säsongen så slutade Preston på plats 7, två poäng upp till en playoffplats. QPR slutade på plats 16, femton poäng ner till strecket. Preston har sålt en startspelare och har sen tagit fem spelare från lägre divisionerna. Har i stort sett samma startelva som var väldigt svårslagna förra säsongen. Laget är tippade på plats 12. QPR har blivit av med två startspelare och tagit in en spelare från Union Berlin, annars så har QPR legat lågt på transfer marknaden och det gör att laget är tippade i botten denna säsong också. Laget är tippade på plats 20. Preston är det bättre laget i grunden och QPR brukar ha det väldigt svårt att vinna mot Preston, men QPR har en bra försäsong bakom sig och kan med lite flyt få med sig ett oavgjort resultat här. Ettan är en ok spik på de mindre systemen. 58% på ettan och 28% på krysset enligt mig.

11. Sheffield United – Swansea 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff U har sex raka utan förlust. Swansea har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff U har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Swansea har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff U tre vinster och Swansea har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff U saknar backen Wright och har frågetecken för mittfältaren Coutts. Swansea saknar de ordinarie mittfältarna Clucas och Fer och har frågetecken för de ordinarie backarna van der Hoorn och Mawson och viktiga anfallaren Bony.

Förra säsongen slutade Sheff U på plats 10 som nykomlingar, sex poäng upp till en playoffplats. Swansea åkte ur Premier League förra säsongen. Sheff U har gjort av med sju spelare, där tre var startspelare, men har ersatt dessa med fyra bra spelare, unga anfallaren Woodburn från Liverpool ska bli intressant att följa. Laget är tippade på plats 13. Swansea har tagit in nya tränaren Potter från Östersund, i truppen så har laget tappat sju spelare, sex av dessa var startspelare, har ersatt dessa med fyra unga lovande spelare, bland annat anfallaren Asoro från Sunderland. Laget är tippade på plats 6. Sheff U kommer med en stark försäsong och verkar för stunden minst lika bra som förra säsongen, laget var även ett av ligans bästa hemmalag förra säsongen. Swansea har blivit av med en hel del viktiga spelare och har även flera startspelare på skadelistan, Potter kan få en tuff inledning på säsongen. Ettan spikas! 58% på ettan enligt mig.

12. West Bromwich Albion – Bolton 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: West Brom har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Bolton har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: West Brom har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Bolton har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: West Brom har frågetecken för mittfältaren Chadli. Bolton har frågetecken för anfallaren Donaldson.

Förra säsongen så åkte West Brom ur Premier League. Bolton slutade på plats 21, två poäng ner till strecket (hade ett av ligans sämsta målskillnader). West Brom har blivit av med fem spelare, två av dessa var lagets viktigaste spelare backen Evans och mittfältaren McClean, har ersatt fem spelare där backen Bartley tar över Evans, men McClean har man inte riktigt lyckats ersätta ännu. Laget har ändå flera stjärnor kvar i truppen och är tippade på plats 3 och ska ha goda chanser att gå upp direkt igen. Bolton blivit av med fyra spelare och tagit in åtta nya, fem av dessa går in i startelvan direkt. Bolton är tippade näst sist och att åka ur. Verkar ändå har lite bättre spelare denna säsong och kan med lite flyt hålla sig kvar. Får tyvärr möte ett taggat West Brom direkt på bortaplan och borde vara chanslösa, ettan är omgångens bästa spik! 71% på ettan enligt mig.

13. Wigan – Sheffield Wednesday 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wigan har två vinster och en förlust på de sex senaste. Sheffield har tre vinster och två förluster på de sex senaste. 

5 senaste borta matcherna: Wigan har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Sheffield har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Wigan två vinster och Sheffield har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wigan saknar inga spelare. Sheffield saknar inga spelare.

Förra säsongen så vann Wigan League 1. Sheffield slutade på plats 15, sexton poäng ner till strecket. Wigan har släppt tre spelare och tagit in fyra nya där mittfältaren McManaman är den stora stjärnan som gör comeback i Wigan. Laget är tippade på plats 15 och det är den högsta placeringen av de tre nykomlingarna, men frågan är om laget ändå inte kommer att vara med i bottenstriden hela säsongen. Sheffield gjorde en medioker säsong senast och har nu tappat fyra startspelare och har ännu inte värvat in en enda spelare. Kommer att få det ännu tuffare denna säsong och det är lite märkligt att laget är tippade på plats 14. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna, men Wigan ska vara knappa favoriter på hemmaplan. 46% på ettan och 33% på tvåan enligt mig.

Stryktipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-08-11 10:13
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår