Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-30

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 30! Veckans kupong bjuder på ett par intressanta möten i Allsvenskan, och Superettan är äntligen tillbaka igen! Nu kör vi!

1. Göteborg – Brommapojkarna

Göteborg har alltså endast fyra lag under sig i tabellen inför omgång 15. Krisen är med andra ord ett faktum för klubbens del, och det gäller onekligen att börja hitta tillbaka – direkt. Göteborg måste besegra Brommapojkarna på lördag, och det är de väl medvetna om. Lyckas man inte vinna det här mötet, ja då lär det blåsa hejvilt kring Göteborg inom de närmsta dagarna. En bättre chans än ett hemmamöte mot BP finns inte, då BP förlorat samtliga sju matcher på resande fot den här säsongen. Vi kommer därför att utgå ifrån en hemmaseger här, men väljer även att ta med det mittersta tecknet med tanke på värdet. BP ska inte kunna vinna här. Därför känns 1X mycket bra – och så har vi i sin tur fått en bra start på Stryktipset vecka 30! Nu fortsätter vi.

2. Östersund – Elfsborg

Östersund är inne i en fantastisk period i nuläget, och senast laget förlorade en fotbollsmatch i Allsvenskan var i början på maj månad. Sedan dess har man hunnit spela sju möten, och alltså gått segrandes ur fem av dem! En fantastisk form med andra ord. Därför är de stora favoriter till att besegra Elfsborg i den här matchen, ett Elfsborg som för några veckor sedan lyckades med bedriften att vinna tre raka matcher. Men nu har man istället endast noterats för ett poäng, på de två senaste omgångarna. Klar fördel Östersund – på alla sätt och vis här! Vi väljer därför att spika Östersund – och tror i sin tur att de mäktar med en stabil trepoängare! 1.

3. Dalkurd – Sirius

Har vi ett pånyttfött Sirius framför oss? Det återstår att se framöver, men faktum är att laget nu noterats för två raka segrar i Allsvenskan. Och just segrar, har inte direkt tillhört vardagen för Sirius del under våren – snarare tvärtom, så har förluster gjort det. Men idag har Sirius åtminstone två lag under sig i tabellen, Brommapojkarna och just lördagens motståndare, Dalkurd. Dalkurd kommer närmst från en förlust mot Hammarby, men noterades innan dess för fem poäng på tre möten, vilket ändå får anses riktigt bra för Dalkurds del. Och därför känns matchen vidöppen! Båda lagen lär gå för en trea, och känslan säger att det kan svänga rejält här! 1X2 blir därför vårt val.

4. Malmö – Norrköping

Malmö FF plockade en tung trepoängare i den senaste omgången när Carlos Strandberg avgjorde mötet mot Örebro med sitt 2-1-mål. Och den trepoängaren väger onekligen tungt, då Örebro vid många tillfällen – den här säsongen – imponerat stort på oss. På lördag höjs dock svårighetsgraden ytterligare ett snäpp – och det ska onekligen bli intressant att bevittna huruvida Norrköping väljer att approacha den här fighten. Vidöppet? Ja, helt klart. Norrköping har mycket kvalité i truppen, och Malmö har inte ännu nått sin högsta nivå. Därför väljer vi det enkla valet, och helgarderar match nummer 4! Känslan säger att det kan sluta lite hur som helst!

5. Brage – Värnamo

Toppen mot botten! Värnamo infinner sig sist i tabellen, och kommer högst troligt att spela fotboll i Division 1 nästa säsong. De har inte alls kommit upp i nivå, och är helt klart steget mindre än samtliga motståndare i seriespelet. Laget förlorade som bekant uppåt mot åtta startspelare inför den nya säsongen, och därför är det möjligtvis inte så konstigt att man infinner sig i den här situationen. Brages favoritskap är därför befogat, men med tanke på att det varit lite uppehåll i Superettan, så väljer vi även att ta med det mittersta tecknet. Det kan trots allt ta lite tid innan Brage är på banan igen, och efter uppehåll finns det alltid utrymme för skrällar. 1X blir vårt val då det rensas ordentligt vid ett oavgjort resultat!

6. Norrby – Öster

Öster gick in i uppehållet med väldigt fina resultat i bagaget, då de noterades för tio poäng på de fyra avslutande omgångarna. Detta tror vi är en tung faktor, och med tanke på formen så är vi högst övertygade om att den här truppen mått väldigt bra under uppehållet. Öster har onekligen repat sig och känns farliga igen, och mot Norrby bör man därför ha väldigt goda chanser till att vinna igen. Speciellt med tanke på att Norrby förlorat fyra av sju möten på hemmaplan. Förvisso också en bra formkurva i hemmalägret, men i match nummer 6 på den här Stryktipskupongen väljer vi faktiskt att chansa en aning – och går alltså all in på Öster. 2.

7. Varberg – Falkenberg

Falkenberg är helt klart den stora överraskningen i Superettan den här säsongen. Förvisso har de spelat i Allsvenskan inte allt för längesedan, samt det faktum att de infann sig i topp av tabellen i fjol också. Men det här laget imponerar på oss väldigt mycket, och då är det värt att lyfta fram det faktum att klubben kämpar med en liten budget. Falkenberg förlorade förvisso inför uppehållet, men det var trots allt mot Helsingborg, den helt klart tuffaste motståndaren i Superettan 2018. Vi är helt övertygade om att Falkenberg återvänder till vinnarspåret efter derbyt mot Varberg. De har dessutom en fin svit mot just Varberg – 3 raka segrar! Vårt val faller därför på bortalaget. 2.

8. IK Frej – GAIS

När GAIS infinner sig på banan, så kan man direkt konstatera att fighten är vidöppen! GAIS går absolut inte att lita på i nuläget. Lite ironiskt är det allt, då de lovordades något enormt mycket inför säsongen. Det var till och med snack om Allsvenskan nästa säsong, och då var det alltså experter som var framme och sa detta. Men säsongen har inte ens i närheten blivit vad GAIS hade hoppats på. De svänger rejält i varje match, oavsett motstånd. IK Frej må uppfattas som en trevlig motståndare för GAIS med tanke på att de placerar sig pyrt till i tabellen, men vi väljer trots detta att ta med ettan i den här matchen. Alltså, en klassisk gaffel blir det här. 1 & 2.

9. AIK – Kalmar

AIK går som tåget i Allsvenskan och placerar sig först i tabellen. De är fortsatt obesegrade efter 15 spelade omgångar, och det mesta tyder på att just de, vinner Allsvenskan den här säsongen. Hammarby lär inte hänga på hela vägen, likadant känns det med Norrköping – och Malmö är alldeles för långt bakom för att hinna ikapp. Dock återstår det fortsatt mycket kvar av seriespelet, och på söndag väntar en ny tuff utmaning för AIK när Kalmar kommer på besök. Kalmar imponerade som bekant stort i inledningen på säsongen, och bekräftade att de onekligen har en hög högsta nivå. Men den har dessvärre inte riktigt synts till i de senaste omgångarna, och Kalmar kommer dessutom närmst från två raka förluster. Därför tror vi också AIK visar sig vara steget större på söndag. Spikettan används av den anledningen!

10. Djurgården – Sundsvall

Wow Djurgården – vilken form! Laget har alltså vunnit sex av sina sju senaste fighter i Allsvenskan, och är fortsatt obesegrade sedan i början på maj månad! Imponerande. Senast besegrade man BK Häcken med 2-1, och innan dess plockade man en tung bortaseger på Guldfågeln Arena. Det är med andra ord ett starkt Djurgården som tar sig an Sundsvall på söndag – och vi är helt övertygade om att man vinner igen! Laget infinner sig nu endast sex poäng bakom serieledaren AIK, och kommer att göra allt i framtida möten för att krympa avståndet. Detta får Sundsvall dessvärre lida för. Solklar etta.

11. Häcken – Örebro

Tre raka förluster är ett faktum för både Häcken och Örebro inför söndagens fight. Häcken har förlorat två raka fighter i Allsvenskan, samt mot Liepaja i EL-kvalet. För Örebros del har förlusterna kommit mot Malmö, Göteborg och Elfsborg. Det finns dock en intressant faktor man måste ta hänsyn till inför mötet mellan Häcken och Örebro på söndag – och det är hemmaplansfördelen! Häcken är fortsatt obesegrade på Bravida Arena den här säsongen, åtminstone när det kommer till Allsvenskan. Här har de lyckats vinna fyra av sex fighter, samtidigt som de förlorat sex av åtta fighter på resande fot. Det är ett ordentligt utropstecken. Och med tanke på formen i bortalägret så tror vi Örebro åtminstone misslyckas med att vinna den här matchen. 1X blir därför vårt val i match nummer 11 på Stryktipset!

12. Landskrona – Gefle

Gefle har endast ett lag under sig i Superettan-tabellen, och det helt klart mörkt ut inför framtiden. Man har alltså inte vunnit en fight på de elva senaste försöken i Superettan – 0 vinster på de 11 senaste! Wow. Det är med andra ord inget formstarkt gäng Landskrona har att göra med på söndagen. Och även om det möjligtvis också ser mörkt ut i hemmalägret, så tror vi åtminstone de undviker förlust i den här fighten. Landskrona har trots allt undvikit förlust i fem av åtta hemmamatcher. Det får oss att välja en halvgardering i match nummer 12 – 1X!

13. Jönköping – Helsingborg

Helsingborg noterades för en mycket tung seger på Falcon Alkoholfri Arena precis innan uppehållet. De vände på ett 2-1-underläge till seger, och kommer högst troligt att även vinna Superettan 2018. Det är åtminstone vi övertygade om. De har helt klart det starkaste laget och känns – trots Falkenbergs ledning – mest stabila i nuläget. Jönköpings Södra är dock en tuff motståndare, och därför kan det bli en aning klurigt för Helsingborg på söndagen. Men vi tror samtidigt inte Helsingborg förlorar, speciellt inte efter seger över Falkenberg senast. Och därför väljer vi att klicka in X2 i match nummer 13.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Stryktipset den här veckan! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-08-04 10:03
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår