Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-29

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-256 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 29! Veckans kupong bjuder på ett par intressanta möten i Allsvenskan, samt att det fortsatt plockas in ett flertal matcher från Division 1! Då kör vi.

1. Kalmar – Sundsvall

Kalmar ligger fortsatt väldigt bra till i den Allsvenska tabellen efter 13 spelade omgångar, mer exakt på en femte plats – trots en knapp förlust mot Djurgården senast. Förlusten mot Djurgården var även Kalmars första nederlag på hemmaplan, och det är bara konstatera att laget överraskat mycket positivt i årets upplaga av Allsvenskan. Kalmar är därför också stora favoriter till att besegra Sundsvall på lördag, ett Sundsvall som dessutom närmst kommer från två raka förluster, mot Häcken (3-0) och AIK (0-1). Det går dock inte att blunda för det faktum att Häcken och AIK är två riktigt starka gäng, och därför bör Sundsvall trots allt ha större chans till att mäkta med åtminstone en poäng i lördagens fight mot Kalmar. Vi väljer därför att ta med det mittersta tecknet i match nummer 1 – och trycker alltså in 1X.

2. Örebro – Malmö FF

Örebro blir högst troligt en tuff nöt att knäcka för dagens Malmö FF – som alltså upplever stora problem i årets upplaga av Allsvenskan. De infinner sig bara på en sjunde plats i tabellen, och har i skrivande stund elva poäng upp till ligaettan AIK. Därför överdriver man inte när man påstår att Malmö är i stort behov av en trepoängare den här lördagen. De kommer givetvis att gå för segern på Behrn Arena, men Örebro är samtidigt inte ett enkelt motstånd. De har endast förlorat fyra möten i Allsvenskan i år, och kan bevisligen ställa till det för Sveriges bästa klubbar. Vi utgår givetvis från tvåan, men väljer att köra en klassisk gaffel – och varnar alltså för Örebro! 1 & 2 blir våra tecken i match nummer 2.

3. Östersund – Trelleborg

Östersund är onekligen på uppgång! De har gått segrande ur fyra av sina fem senaste fighter, och är fortsatt obesegrade sedan den 5 maj. Då har man alltså spelat mot Hammarby, AIK och Malmö FF – samtliga tre mötena på bortaplan. Det är minst sagt en formkurva som imponerar. Vi utgår därför ifrån att man besegrar Trelleborg relativt tryggt på lördagen. Östersund infinner sig trots allt på hemmaplan, och tar sig dessutom an en av seriens sämsta gäng i det här mötet. Spikettan är därför ett väldigt bra alternativ i match nummer 3. Det blir även vårt val.

4. Karlslund – Västerås

Det är botten mot toppen som gäller när Karlslund och Västerås drabbar samman på lördag. Västerås fortsätter att jaga ligaettan Carlstad i Division 1 Norra – som i nuläget endast infinner sig ett poäng före i tabellen. Därför har Västerås onekligen en god chans till att spela Superettan-fotboll nästa säsong. Dock krävs det att man fortsätter att vinna fotbollsmatcher för ligaettan Carlstad vägrar att förlora – senast de noterades för ett nederlag var i maj månad. För Karlslund del handlar det samtidigt mer om att undvika en nedgradering, då de placerar sig på lika många antal poäng som Team Thorengruppen – som i sin tur infinner sig under nedflyttningsstrecket. De är med andra ord i stort behov av poäng och är pressade att vinna. Vi väljer därför att ta med det mittersta tecknet – och trycker alltså in X2 i match nummer 4.

5. Sandviken – Rynninge

Endast två poäng skiljer Sandviken och Rynninge åt i tabellen, men det är Sandviken – som placerar sig bakom Rynninge – som sett väldigt bra ut i de senaste omgångarna. De har vunnit tre av sina fyra senaste möten, och dessutom lyckats hålla nollan intakt varje gång de segrat. Därför är det ett bra alternativ att ta med en hemmaseger i match nummer 5. Rynninge är samtidigt seriens näst sämsta lag på resande fot, och vi väljer därför att chansa en aning – och spikar i sin tur Sandviken. Vi behöver spara på våra tecken med tanke på hur tuffa möten vi har framför oss, och Sandviken känns helt klart närmre segern i nuläget. 1.

6. Forward – Skellefteå

Det ser mörkt ut för Skellefteås del efter 16 spelade omgångar i Division 1 Norra. Laget har fortsatt endast noterats för en seger i seriespelet, och den segern kom mot just Forward – för cirka tre veckor sedan. Skellefteå har dock inte vunnit en match sedan dess, och det mesta pekar därför på att man spelar Division 2-fotboll nästa säsong. Forward återvände till vinnarspåret i och med segern över Assyriska i den senaste omgången, och infinner sig nu på en fin sjätte plats i tabellen. På hemmaplan har man dessutom vunnit fyra av sju möten, och känslan säger därför att man tar revansch på Skellefteå och i sin tur vinner det här mötet. Men med tanke på att Skellefteå spelat väldigt mycket oavgjort, så väljer även att ta med det mittersta tecknet. 1X.

7. Eskilsminne – Skövde

Division 1 Södra i fokus! Eskilsminne ligger bra till i tabellen, mer exakt på en femte plats! Men oturligt nog har topplagen Torns IF, Mjällby och Tvååker dragit ifrån en aning, och Eskilsminne har nu hela elva poäng upp till en första plats. Därför är seger ett måste mot Skövde, annars så kan vi högst troligt slå fast att Eskilsminne inte kommer att utmana om en Superettan-plats i år. Formen i hemmalägret har dock inte varit den bästa, och vi kan konstatera att Eskilsminne nu förlorat två raka möten i seriespelet. Skövde är samtidigt lite på gång med tre segrar på de fem senaste omgångarna, men laget ligger fortsatt pyrt till i tabellen, då det endast skiljer två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Vidöppen batalj i våra ögon, men vi tror samtidigt Eskilsminne undviker ett nytt nederlag. 1X är därför ett bra alternativ i match nummer 7!

8. Lunds BK – Kristianstad

Kristianstad faller som en sten i tabellen i nuläget, då fyra raka förluster är ett faktum för lagets del. Det innebär att de nu endast infinner sig två poäng ifrån nedflyttningsstrecket, och det ser onekligen väldigt mörkt ut i bortalägret inför lördagens fight. Kristianstad har samtidigt endast vunnit en fight på resande fot den här säsongen, och därför pekar det mesta på att hemmalaget segrar i match nummer 8. Lund har trots allt en betydligt mer positiv formkurva, och trots allt segrat två gånger i de fyra senaste omgångarna. De agerar samtidigt hemmalag, och därför spikar vi Lunds BK! 1.

9. Mjällby – Ängelholm

Mjällby forcerar mot spel i Superettan, och infinner sig i nuläget på en fin andra plats i tabellen. Formkurvan är även den positiv, då man noterats för 10 poäng på de 4 senaste omgångarna i seriespelet. Vi har därför alla anledningar till att tro att match nummer 9 resulterar i en hemmaseger. Ängelholm har trots allt förlorat fyra av sina fem senaste fighter, och är dessutom ligans näst sämsta lag på bortaplan – sju förluster på åtta matcher är ett faktum för lagets del! Spikettan bör därför vara det bästa alternativet i match nummer 10. Vi har onekligen svårt att se att Ängelholm ska kunna skrälla här! Givetvis rensar en bortaseger bra i kupongen, men men. 1.

10. Oskarshamn – Ljungskile

Ljungskile är direkt inblandade i bottenstriden i Division 1 Södra. Laget infinner sig på en elfte plats i tabellen, men det skiljer samtidigt endast två poäng ner till nedflyttningsstrecket. Därför är deras existens i Division 1 onekligen hotad, och tittar vi närmre på deras formkurva, så ser det heller inte allt för ljust ut. Ljungskile har endast noterats för två poäng i de fyra senaste omgångarna, och har samtidigt bara gjort två mål i de matcherna. Därför kommer det högst troligt att bli tufft för deras del när man intar Arena Oskarshamn på lördag. Oskarshamn är trots allt ett topplag i serien, och vid seger över Ljungskile har man endast fyra poäng upp till en direktplats till Superettan. Motivationsfaktor? Helt klart. Men vi väljer trots allt att ta med det mittersta tecknet, med tanke på att Oskarshamn misslyckats med att vinna en match i två raka omgångar. Dessutom rensar tecknet väldigt bra. 1X!

11. AIK – Brommapojkarna

AIK går som tåget i Allsvenskan, och är i nuläget serieledare i serien! Äntligen, för klubbens del, och med tanke på hur Malmö FF mår i nuläget, så talar trots allt det mesta för att Stockholmsklubben vinner Allsvenskan den här säsongen. De har en oerhört stabil defensiv, samtidigt som offensiven presterar på en bra nivå. Formen ser dessutom bra ut då man vunnit två raka fighter i Allsvenskan, och som bekant så har AIK ännu inte förlorat en match i seriespelet ännu. BP slåss samtidigt för sin överlevnad i den högsta ligan. De har inte vunnit en match sedan i maj månad, och har då haft det enklaste spelschemat (på pappret) av samtliga lag i serien. Två raka förluster är ett faktum, mot Dalkurd och krislaget Sirius. Match nummer 11 kommer att resultera i en hemmaseger, helt klart! 1.

12. Djurgården – Häcken

Djurgården går – precis som AIK – som tåget i Allsvenskan just nu. Laget har noterats för fem segrar på de sex senaste omgångarna, och är fortsatt obesegrade sedan förlusten mot BP i början på maj månad. Man har onekligen fått ordning på bitarna, och ser i sin tur riktigt starka ut i nuläget. Därför är man också favoriter i söndagens fight mot BK Häcken, ett Häcken som presterar betydligt bättre på hemmaplan – än på resande fot. Efter sju spelade matcher på bortaplan, har Häcken endast noterats för fyra(!) poäng. Endast Dalkurd och Brommapojkarna är sämre. Samtidigt så är Häcken det tredje starkaste laget i Allsvenskan på hemmaplan – och de siffrorna talar sitt tydliga språk! Hemmaplansfördelen tror vi därför blir helt avgörande för utfallet i match nummer 12. Men med tanke på kvalitén som finns i Göteborgsklubben, så väljer vi även att ta med det mittersta tecknet! 1x.

13. Sirius – Göteborg

De båda krisklubbarna drabbar samman! Sirius placerar sig sist i tabellen, men noterades alltså för en seger i den senaste omgången – samma sak gjorde Göteborg, när de visade sig vara steget större än Örebro i lördags. Det var de båda lagens första segrar sedan en bra tid tillbaka, och det är onekligen svårt att veta var både Sirius och Göteborg står inför söndagens fight. Mötet känns därför vidöppet, och vi väljer faktiskt att köra en klassisk gaffel här och kör 1 & 2! Båda lagen behöver onekligen vinna den här fighten, och både Sirius och Göteborg kommer därför högst troligt också att gå för segern. 1 & 2!

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-07-27 11:09
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår