Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-27

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 27! Allsvenskan är tillbaka, och vi bjuds alltså på hela sju matcher från Sveriges bästa liga! Utöver det, fokus på Superettan och Division 1!

1. Sirius – Malmö FF

LOTTAS! Fördelningen är 2-2-12 i lotturnan, så bra spikkandidat, men vi har X2 i systemet.

2. Dalkurd – Brommapojkarna

Vidöppen batalj på förhand, men hemmaplansfördelen är en faktor att tänka på i det här mötet! Brommapojkarna har förlorat samtliga matcher på bortaplan i Allsvenskan i år, och detta är onekligen Dalkurds stora chans till att vända på den negativa trenden – och noteras för första segern sedan i den andra omgången. Det är dessutom fortsatt deras enda seger – en 3-0-seger över Östersund. Brommapojkarna infinner sig i skrivande stund fem poäng ovanför Dalkurd i tabellen, och på placeringen ovanför. Det är med andra ord en riktig sexpoängsfight det här. Förlorar Dalkurd den här matchen, så kan vi redan nu mycket väl räkna med de i nästa års upplaga av Superettan! 1X är vår rad i match nummer två!

3. Häcken – Sundsvall

Stryktipsets första spik! Som vanligt, räknade i princip alla med att Häcken skulle infinna sig i topp av tabellen. Dock har de goda resultaten uteblivit, och vi hittar laget först på en åttonde plats i tabellen. Men vi är inte beredda på att räkna ut de riktigt ännu, det skiljer inte allt för många poäng upp till en plats bland de fyra, fem främsta – och det är någonstans där vi också förväntar oss att se Häcken när vi sammanfattar säsongen 2018. Truppen är onekligen stark, och tillhör en av Allsvenskans mest spännande. Därför tror vi också de ser till att få ordning på samtliga bitar under hösten. Sundsvall har samtidigt varit en av Allsvenskan största överraskningar. Inför säsongen var de favorittippade till att åka ur Allsvenskan, men har motbevisat i princip alla, och infinner sig idag på en nionde plats i tabellen. Men vi väljer alltså att trots detta, spika Häcken i det här mötet. Vi behöver helt enkelt spara våra tecken till de andra matcherna. 1!

Tänk på att detta inlägget skrivs innan mötet mellan Sirius och Sundsvall – som går av stapeln på tisdagkväll, 19:00.

4. Trelleborg – AIK

AIK har ännu inte förlorat en match i Allsvenskan i år, och har efter tolv spelade matcher följande resultatrad; 6-6-0, 19-9. De infinner sig på en andra plats i tabellen, två poäng bakom ligaettan Hammarby – och är onekligen stora favoriter till att vinna Allsvenskan i år. Det har givetvis att göra med Malmös usla säsong, och trots Hammarbys fina säsong så här långt, så är vi någorlunda övertygade om att AIK räcker längre! Nykomlingen Trelleborg infinner sig samtidigt ett poäng ovanför nedflyttningsstrecket, och kommer högst troligt också att placera sig där någonstans när vi sammanfattar säsongen 2018. Det bör råda klasskillnad i match nummer fyra, och vi tror alltså betydligt mer på AIK här. De har varit oerhört stabila bakåt, något Trelleborgs offensiv kommer att få erfara. Men med tanke på uppehållet, så väljer vi att ta med det mittersta tecknet också. X2.

5. Rynninge – Sollentuna

En klassisk gaffel utnyttjas i match nummer fem! Rynninge och Sollentuna har båda gått svagt under de senaste veckorna, och det skiljer endast tre poäng mellan lagen i nuläget. Känslan säger därför att båda lagen tror på segern i den här fighten, en negativ trend ska brytas – och vi väljer därför att nyttja gaffeln! En helgardering hade varit att föredra, men eftersom att tecknen helt enkelt inte räcker till, så väljer vi att slå till med en 1, samt en 2 här – mycket eftersom att båda lagen blandar och ger mycket!

6. Lunds BK – Ängelholm

Ängelholm infinner sig i en tuff period just nu med fyra raka förluster. Utöver det, så har de alltså släppt in hela tolv mål på de här matcherna, och det är alltså inte mycket som verkar stämma i klubben i nuläget. Det skiljer i nuläget endast tre poäng mellan Ängelholm, och Skövde – som i sin tur infinner sig under nedflyttningsstrecket. Krisen börjar onekligen bli ett faktum, och därför väljer vi helt klart Skövdes sida i den här matchen. Det tecknet utgår vi från, men vi väljer även att ta med det mittersta tecknet, med tanke på att det rensar bra! 1X blir därför vårt val.

7. Mjällby – Ljungskile

Vi ser inga som helst anledningar till att inte spika match nummer sju på Stryktipset. Mjällby infinner sig först i tabellen, och stormar mot spel i Superettan nästa säsong! De kommer dessutom närmst från två raka segrar på bortaplan, och besegrade bland annat Lunds BK med hela 4-0. På lördag återvänder de alltså till Strandvallen – och här är man starka! Fem segrar är ett faktum efter sex spelade matcher, samt så är man fortsatt obesegrade. Ljungskile har samtidigt endast lyckats vinna en match på resande fot – och därför anser vi att Ljungskile helt enkelt inte ska kunna mäta sig med Mjällby. Spiketta!

8. Utsikten – Kristianstad

Mötet mellan Utsikten och Kristianstad kan vara kupongens svåraste uppgift! De båda lagen infinner sig på exakt lika många poäng efter 14 spelade matcher – och har dessutom en liknande formkurva. Sju poäng är ett faktum för de båda lagen på de fem senaste matcherna i Division 1 Södra. I och med detta är det givetvis svårt att urskilja lagen – och därför känns helgarderingen väldigt aktuell här! 1X2. 

9. IFK Göteborg – Kalmar

Söndag – och Allsvenskan på agendan igen! Göteborg har inte direkt imponerat i årets upplaga av Allsvenskan, och vi kan väl nu konstatera att de numer är ett mittenlag i Sveriges högsta liga. Fyra segrar, elva omgångar in i serien är ett faktum för laget – och man placerar sig endast tre poäng ifrån fel sida av nedflyttningsstrecket(!). Bättre än så här är alltså inte Göteborg längre, men med tanke på att det nu varit uppehåll, samt det faktum att Kalmar trivs betydligt bättre på Guldfågeln Arena – så känns mötet helt plötsligt vidöppet! Kalmar har som bekant imponerat, och är fortsatt obesegrade på hemmaplan. Men på bortaplan ser det alltså annorlunda ut. Därför helgarderar vi möte nummer 9! 1X2.

10. Djurgården – Norrköping

Djurgården inledde säsongen oerhört trögt, men avslutade samtidigt starkt inför uppehållet. Fyra raka segrar är ett faktum för lagets del, och känslan säger att man nu fått upp farten på allvar. Man placerar sig på en fjärde plats i tabellen, tre poäng bakom Norrköping – och sex poäng bakom ligaettan Hammarby. Det innebär att man i allra högsta grad är med i fighten om ett guld. Söndagens möte mot Norrköping är alltså en riktig sexpoängsmatch, och i sin tur en viktig sådan! Och med tanke på att vi redan nu gjort av med ett flertal tecken i de tidigare matcherna, så väljer vi faktiskt att spika match nummer 10. Hemmaplansfördelen tror vi blir helt avgörande för utfallet i det här mötet – och därför blir vårt spel; 1!

11. Örebro – Elfsborg

Elfsborg har inte direkt imponerat i Allsvenskan i år, och trots det faktum att de nu gått segrande ur två raka fighter, så säger känslan fortsatt att detta laget har mycket kvar att jobba på. Segrarna kom trots allt mot Trelleborg och Dalkurd, vilket är två av seriens allra svagaste lag. Det innebär att svårighetsgraden höjs på söndagen, och därför är vi inne på att Örebro bör ha fina chanser till att besegra Elfsborg i det här mötet. Örebro är trots allt ett av årens stora överraskningslag, och infinner sig i nuläget på en femte plats i tabellen. De har dessutom vunnit sina två träningsmatcher under uppehållet – båda mot Allsvenskt motstånd! Därför väljer vi hemmalagets sida här! Spiketta.

12. Carlstad – Assyriska

Carlstad infinner sig på en delad första plats i Division 1 Norra – tillsammans med Västerås. Det är samtidigt värt att lyfta fram det faktum att de båda lagen infinner sig sju poäng före ligatrean Umeå. Därför talar i princip allting för att Carlstad, åtminstone minst får chansen att kvala sig vidare till Superettan. Laget kommer dessutom närmst från en 4-0-seger över Team TG, och självförtroendet bör därför vara på topp inför söndagens möte mot Assyriska. Bortalaget har samtidigt förlorat fyra av sina fem senaste matcher i seriespelet, och alltså endast mäktat med att plocka ett poäng på de omgångarna. Seriens svagaste lag gör alltså upp mot ligaettan på söndag! Spiketta? Helt klart. 

13. Linköping – Västerås

Stryktipset bjuder på en toppfight i Division 1 Norra i match nummer 13 på kupongen! Vi hittar Västerås på en delad första plats i tabellen, åtta poäng före Linköping, som i sin tur infinner sig på en femte plats! Värt att lyfta fram här, är det faktum att Linköping ännu inte förlorat på Arena Linköping – och vi höjer därför ett varningsfinger för hemmalaget! Dock är det samtidigt svårt att blunda för Västerås kvalitéer, som bevisligen är högre än vad Linköpings är. Bortalaget har dessutom gått oerhört bra i serien under hela säsongen, och det faktum att man närmst kommer från en förlust, talar egentligen bara mer för att man studsar tillbaka på söndag! Vi väljer därför att klicka in X2 i match nummer 13 – och tror alltså att Västerås minst löser ett oavgjort resultat.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-07-22 10:25
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår