Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-26

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-648 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 26! Det är enbart svenskt fokus på veckans kupong – med matcher från Superettan och Division 1.

1. Degerfors – IK Frej

Degerfors kommer närmst från en förlust mot ligaettan Falkenberg, men slutresultatet speglar – enligt oss – inte matchbilden. Först och främst så skapade Degerfors betydligt fler målchanser, det var inte direkt 100-procentiga målchanser men man hade trots allt hela 16 avslut i matchen – Falkenberg hade 11! Degerfors hann dessutom med att missa en straff, och därför tycker vi ändå det nederlaget var ett steg i rätt riktning för Degerfors – som bör ha en god möjlighet till att besegra bottenlaget IK Frej på lördag. Förvisso har IK Frej gått bra under de senaste veckorna, och undvikit en förlust i de fyra senaste omgångarna. Men i de två senaste kamperna har man trots allt ställts mot jumbon Värnamo och 15:e placerade Gefle – därför höjs svårighetsgraden på lördag igen. Vi tror därför starkt på Degerfors, som trots allt imponerade genom att ta sig fram mot Falkenberg. Endast ettan klickas in.

2. GAIS – Norrby

Alla väntar fortsatt på att GAIS ska komma igång i årets upplaga av Superettan, och det kanske nu istället är dags att vara lite realistiskt när det kommer till att bedöma Göteborgsklubben. De har onekligen svårt att vinna fotbollsmatcher, trots ett ofta stort spelövertag – precis som senast i mötet mot Varberg. Precis som GAIS-tränaren Bosko Orovic sa efter den senaste matchen, GAIS borde möjligtvis ha lett med tre, fyra bollar redan i halvtid men det ville sig bevisligen inte – och det är alltså inte första gången det ser ut så här. GAIS spelar en fin fotboll när man väl kommer upp i nivå, men det saknas bevisligen något. Inför mötet mot Norrby är givetvis Göteborgsklubben stora favoriter till att vinna, men med tanke på hur det sett ut tidigare, så väljer vi att ha med krysset. 1X.

3. Gefle – Varberg

Vidöppen batalj på förhand, åtminstone i våra ögon! Gefle placerar sig alltså näst sist i tabellen, och endast mäktat med två segrar, på fjorton spelade matcher. Det är givetvis ett ordentligt utropstecken, och det är bevisligen något som inte fungerar i klubben. Redan i fjol, var man som bekant nära på att åka ur men en mäktig upphämtning satte stopp för det då. Varberg mår dock inte mycket bättre än Gefle, och infinner sig alltså endast precis ovanför – på en 14:e plats i tabellen. De har gått åtta raka matcher utan att noteras för en seger i Superettan, och som ni säkerligen förstår, så är det i princip omöjligt att urskilja lagen. Vi väljer därför att ta genvägen, och klickar in 1X2 här!

4. Jönköping – Halmstad

Halmstad var inne i en strålande period inför mötet mot Brage senast. De var alltså obesegrade i tio raka matcher, men Brage lyckades – trots detta – besegra Halmstad i en mycket jämn kamp. Slutresultatet skrevs till slut till 3-2, och det var nog så att det var mycket tack vare det röda kortet Halmstad ådrog sig tidigt i matchen, som förlusten blev ett faktum. En bruten svit är dock ett faktum för Halmstad, och huruvida de reagerar på detta är givetvis svårt att svara på. På lördag väntar dock en väldigt tuff uppgift, när man kommer på besök till Jönköpings Södra. Laget har endast förlorat en match på de fyra senaste omgångarna, och det nederlaget kom dessutom mot ligaettan Falkenberg. Därför kommer det att krävas en 100-procentig insats från Halmstads sida ifall det ska bli någon trepoängare här. Mötet känns precis som match nummer 3 på kupongen – vidöppet! Vi helgarderar!

5. Värnamo – Brage

Vi har vid ett flertal tillfällen lyft fram Värnamo som årets mest säkra urtåg ur Superettan – och det är onekligen på väg att bli ett faktum också. Laget förlorade i princip hela den ordinarie elvan inför den nya säsongen, och det är därför inte heller så konstigt att man endast lyckats samla på sig ynka 5 poäng, 14 omgångar in i seriespelet. Deras resultatrad ser ut som följande; 1-2-11, 8-29(!) – katastrofala siffror, minst sagt. Därför kan vi redan nu konstatera att laget spelar Division 1-fotboll nästa säsong! Och därför väljer vi också att spika bortalaget i den här matchen. Brage bör trots allt ha väldigt goda chanser till att vinna på lördag! 2.

6. Nyköping – Västerås

Västerås går som tåget i Division 1 Norra, och infinner sig också etta i tabellen, med resultatraden; 10-1-2! Det är minst sagt fina siffror laget bjudit på. Bevisligen så är Västerås steget större än samtliga motståndare i den serien, och man infinner sig redan nu alltså åtta poäng före tabelltrean Akropolis – och därför talar mycket för att man tar steget upp till Superettan nästa säsong. Halva säsongen är dock ännu inte spelad, och det finns givetvis alltid utrymme för tapp. Men i nuläget, så har vi svårt att se att Nyköping ska kunna störa ligaettan. De infinner sig väldigt långt ner i tabellen, och är i nuläget också seriens allra formsvagaste lag. Klar tvåa.

7. Sandviken – Akropolis

Det skiljer i nuläget tio poäng mellan Sandviken och Akropolis – och det är med andra ord botten mot toppen som gäller när lagen drabbar samman på lördag! Sandviken infinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket, samtidigt som Akropolis jagar Carlstad – och andraplatsen i tabellen! Formläget ser bra ut i bortalaget, trots det faktum att man närmst kommer från en förlust. Innan förlusten mot topplaget Syrianska så hade man radat upp tre raka segrar – och därför känns Akropolis också närmst segern på lördag. Sandviken har dessutom endast noterats för en seger på de tio senaste omgångarna. X2 känns därför som ett riktigt bra val i match nummer 7!

8. Eskilsminne – Ängelholm

Ängelholm kommer närmst från tre raka förluster, och en målskillnad som landar på 2-8(!). Det hela innebär självklart att man sjunkit i tabellen – och nu är alltså en tionde plats i tabellen ett faktum. Eskilsminne hittar vi åtta poäng ovanför, på en femte plats – och i sin tur fyra poäng upp till en första plats i tabellen. Formen ser även den bra ut hos hemmalaget, då man gått segrande ur tre av sina fem senaste matcher. Formen, i kombination med hemmaplansfördelen får oss att välja Eskilsminnes sida i den här matchen. Och det gör vi också genom att trycka in spikettan!

9. Grebbestad – Husqvarna

Ångestmöte eller bottenmöte, beskriv det hur ni vill men det här mötet känns oavsett vad, helt vidöppet! Grebbestad och Husqvarna kommer att fightas för sin överlevnad den här säsongen. Nu när halva säsongen snart är färdigspelad, så kan vi konstatera att lagen endast mäktat med att vinna tre möten vardera. Och det räcker givetvis inte till ifall man ska infinna sig tryggt på en plats någonstans i mitten. Formen talar dock mer för hemmalaget som åtminstone sett till att vinna två av de tre matcherna under de senaste veckorna. Husqvarna har samtidigt endast noterats för ett poäng, på de fyra senaste omgångarna. Mötet känns klart vidöppet, trots Grebbestads starkare form. Därför klickar vi också in 1X2!

10. Oskarshamn – Oddevold

Oskarshamn infinner sig i nuläget på en delad första plats – tillsammans med Mjällby. Vi hittar Oddevold, som även de gjort en fin säsong så här långt, tre poäng bakom. Det är med andra ord en toppfight Division 1 Södra bjuder på, och i våra ögon lutar det mer åt en hemmaseger här! Oddevold har endast lyckats vinna en fotbollsmatch på bortaplan den här säsongen – och är därför också samtidigt seriens allra starkaste lag på hemmaplan. Och det är onekligen tydligt när man jämför siffrorna, laget trivs helt klart bättre på Rimnersvallen – och det i kombination med att Oskarshamn spelar om att infinna sig först i tabellen, får oss att välja hemmalagets sida! Men med tanke på att det trots allt är ett toppmöte, så tar vi även med krysset – och hade vi haft fler tecken så hade vi jättegärna också haft med tvåan. 1X får det alltså bli i det här fallet!

11. Falkenberg – Helsingborg

Söndagen bjuder på en fantastisk batalj i Superettan – och det handlar alltså om ligaettan Falkenberg som tar sig an ligatvåan Helsingborg på Falcon Alkoholfri Arena. Bortalaget var inför säsongen – och är nog fortsatt – stora favoriter till vinna hela Superettan. Men Falkenberg har onekligen gjort läget tuffare för Helsingborg, och radar alltså upp seger, efter seger! I nuläget så har Falkenberg alltså vunnit fem av sina sex senaste matcher i Superettan – och är fortsatt obesegrade sedan den 6 maj(!). Helsingborg är även de inne i en fin period, och endast noterats för ett nederlag på de elva senaste omgångarna. Den förlusten kom dessutom på Örjans Vall, mot ett hemmastarkt Halmstad. Därför känns onekligen söndagens toppmöte vidöppet det också, och det här mötet kan onekligen sluta hur som helst! Det bästa valet här, är i våra ögon en helgardering! 1X2.

12. Landskrona – Öster

Landskrona har det kämpigt i årets upplaga av Superettan, och infinner sig på exakt lika många poäng som IK Frej – som i sin tur infinner sig under nedflyttningsstrecket. Formen är samtidigt inte den bästa, då man förlorat tre raka matcher – mot Norrby, Brage och Eskilstuna. Öster har samtidigt mäktat med att plocka sju poäng på de tre senaste omgångarna, och tittar vi endast till formläget hos respektive lag, så lutar det onekligen åt en bortaseger i match nummer 12. Men vi väljer faktiskt att chansa en aning här, tecknen räcker inte till för en helgardering – vilket hade varit drömraden! Och därför väljer vi istället enbart att trycka in det oavgjorda resultatet. Öster må vara på uppgång, men en bortafight mot Landskrona är inte direkt en enkel uppgift – och här finns givetvis utrymme för ett poängtapp! Landskrona har spelat oavgjort i fyra av sina sju hemmamatcher så här långt. Öster har samtidigt inte noterats för ett enda oavgjort resultat på bortaplan, och det är därför läge till att göra det på söndag! X.

13. Team TG – Carlstad

Vi hittar Carlstad på en andra plats i tabellen, tre poäng bakom ligaettan Västerås. Tredjeplacerade Akropolis infinner sig samtidigt sex poäng bakom ligatvåan, och det säger en del om Carlstads säsong så här långt. De har varit strålande, och är det laget som förlorat minst matcher i Division 1 Norra i år – endast ett möte! De fick dessutom med sig ett oavgjort resultat från bortamatchen mot Västerås för två veckor sedan – och självförtroendet bör därför vara på topp inför framtida utmaningar! De är helt klart på god väg till att ta steget upp till Superettan, och när man kommer på besök till Team TG bör man därför ha goda chanser till att vinna. Team TG har trots allt endast noterats för ett poäng på de tre senaste matcherna i Division 1 – och därför väljer vi att syna spiktvåan! För er som har tecken över, ta med krysset!

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-07-07 10:26
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår