Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-25

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 25! Veckans kupong bjuder på lite fint från VM – och fotboll från Superettan samt Division 1 Norra/Södra.

1. Japan – Senegal

Japan fick en strålande start i VM när de besegrade förhandsfavoriten Colombia med 2-1. Det efter att Colombia fått en man utvisad, redan i den tredje matchminuten. Inte nog med det, blåste domaren straff till Japan men segern satt trots detta, långt in för Japan. De löste det i alla fall, och tar sig nu an Senegal med ett stort självförtroende. Senegal kommer även de närmst från en seger, en 2-1-seger mot Polen. Styrkebesked att vinna en premiär, helt klart – men Polen stod samtidigt för en av sina sämsta insatser på cirka tre år. Inte en passning satt rätt, och mittbackarna var ett ständigt orosmoment. Det utnyttjade Senegal. Japanerna är helt klart mer tekniska, men Senegal har fysiken – och vi väljer att gå på det sistnämnda. Japan får dessutom möta elva man den här gången. X2 blir vårt spel.

2. Polen – Colombia

Polen, Polen… Vad höll de på med i mötet mot Senegal? Nervositeten tog över, och Polen hade stora problem med att skapa något i offensiv väg. Lewandowski fick inga bollar alls att jobba på, och mittbacken Cionek var katastrofal. Sedan byttes den andra mittbacken Bednarek in, och var lika katastrofal. Att endast en spelare kan påverka ett helt kollektiv så mycket, var det nog inte många som trodde. Vi syftar givetvis på Kamil Glik, som missade matchen på grund av skada. Wow. Han behövdes verkligen i mötet mot Senegal, men förväntas åtminstone vara tillbaka mot Colombia. I våra ögon, har Polen stor potential, och spelar de på sin allra högsta nivå så kan de mäta sig med bättre fotbollslag än Colombia. Och nu är det lite den känslan i Polen-lägret – att vinna eller förlora, och vi förväntar oss att man kliver ut starkt direkt. Samma sak gäller för Colombia – och därför blir den här kampen högst troligt mycket underhållande! Eftersom att det många jämna fotbollsmatcher på kupongen, så väljer vi att endast ta med den raka ettan här. Polen vinner. Vi behöver spara tecken, och chansar alltså lite.

3. IK Frej – Gefle

Bottenmöte deluxe! IK Frej kommer förvisso närmst från en seger över Värnamo, men den segern ska absolut tas med en nypa salt i nuläget – i och med att motståndaren Värnamo är minst sagt katastrofalt dåliga. Värnamo var alltså en man mer på banan mot IK Frej i över en timma, och spelade dessutom på hemmaplan – men föll ändå! Och vi är därför försiktiga med att dra slutsatser från IK Frejs prestation från det mötet. Värnamo har trots allt förlorat 10 av 13 matcher så här långt – och endast noterats för en seger. Därför höjs onekligen svårighetsgraden för IK Frej på söndagen – även ifall det är just Gefle som kommer på besök. Gefle har inte varit mycket bättre än Värnamo, sett till poängskörden men de har samtidigt inte fallit ihop på samma vis. Därför utgår vi från att de kan mäta sig med IK Frej i den här matchen. Det är en vidöppen tillställning i våra ögon, och därför blir det mest naturliga valet; 1X2!

4. Helsingborg – Värnamo

Och från match nummer tre på Stryktipset – där vi som bekant gick in lite närmre på Värnamo – går vi nu till match nummer fyra där just krislaget Värnamo kommer på besök till Helsingborg. Det här mötet kan – i våra ögon – bara sluta på ett sätt, och det är med en Helsingborg-seger. Givetvis rensar vi kraftigt ifall vi även tar med en Värnamo-seger, eller åtminstone ett oavgjort resultat från match nummer fyra, men det känns samtidigt onödigt att slösa tecken här, med tanke på omständigheterna. Värnamo är helt under isen, och har inte materialet till att hålla sig kvar i Superettan. Så enkelt är det. Därför spikar vi ettan!

5. Norrby – Landskrona

Jämn batalj! Det skiljer enbart två poäng lagen åt i nuläget, och båda lagen infinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket – Norrby placerar sig före. Hemmalaget känns därför möjligtvis närmre segern, men har samtidigt varit långt ifrån ett säkert kort här på Borås Arena. De har redan hunnit noteras för fyra segrar efter sex spelade matcher här. Landskrona har samtidigt endast vunnit en fotbollsmatch sedan den femte omgången i Superettan – det innebär en seger på de åtta senaste omgångarna! Och därför konstaterar vi att vi högst troligt har en mycket jämn fotbollsmatch framför oss. Vi behöver dock spara på tecken, och väljer därför att klicka in 1X – hemmaplansfördelen urskiljer lagen!

6. Varberg – GAIS

Varberg gör sin sjunde raka säsong i Superettan, men infinner sig – inför mötet mot GAIS – på fel sida av strecket. Det verkar bli en fight om överlevnad i Superettan för deras del i år. De har haft stora problem med att vinna fotbollsmatcher, och har alltså endast lyckats vinna tre möten – efter 12 spelade matcher – så här långt. Formen är heller inte den bästa, då fyra raka förluster är ett faktum. Därför anser vi GAIS ha mycket goda möjligheter till att noteras för en seger på söndagen. Vi höjer dock samtidigt ett varningsfinger för en spiktvåa, eftersom att GAIS inte alls nått upp till förväntningarna. En åttonde plats är ett faktum för deras del, och det är långt ifrån ett godkänt resultat från klubben. På förhand var det som bekant snack om uppflyttning, och därför väljer vi att ta med det oavgjorda resultatet här också. X2 blir vårt spel!

7. Öster – Eskilstuna

Eskilstuna tog ledningen i toppmötet mot Halmstad på Örjans Vall, men hemmalaget kunde sedan kvittera, och även gå upp i en ledning – som sedan stod sig matchen ut. Tungt för Eskilstuna, som nu istället placerar sig fem poäng bakom ligaettan Falkenberg. Hur reagerar man på det nederlaget? Mötet mot Öster tillhör inte direkt kategorin; de enklaste uppgifterna – och vi har därför en känsla av att Öster kan ställa till det för Eskilstunas del på söndagen. De har varit starka under de senaste veckorna, och har även noterats för två raka segrar i Superettan. Och värt att lyfta fram är det faktum att de noterats för hela sju mål i de två senaste omgångarna, därför får Eskilstuna onekligen se upp i det här mötet. Gaffeln i match nummer sju är ett hett alternativ, med tanke på att vi rensar kraftigt ifall Öster lyckas vinna den här bataljen. Och det är trots allt ett troligt scenario, med tanke på formen hos hemmalaget. 1 2 blir därför vårt spel!

8. Akropolis – Syrianska

Division 1 Norra på agendan! Tre oerhört viktiga poäng står på spel när Akropolis och Syrianska drabbar samman på söndagen. En seger för Akropolis innebär att man hakar på i toppen av tabellen – och på så vis även är med i fighten om en plats i Superettan nästa säsong. För Syrianskas del handlar det också om att vinna, en förlust innebär att man halkar efter ytterligare – och då är man högst troligt så gott som borträknade från toppstriden. Gapet upp till Västerås och Carlstad behöver minskas – och vi har därför en känsla av att båda lagen går för segern – trots det faktum att Syrianska infinner sig på resande fot. Det som talar för Akropolis i det här mötet är onekligen formen, samt hemmaplansfördelen. Laget har nu noterats för tre raka segrar, och är fortsatt obesegrade på hemmaplan i år. Syrianska noterades samtidigt för en förlust mot 13:e placerade Karlsund på hemmaplan i den senaste omgången. Därför väljer vi Akropolis sida – och sparar tecken! Spiketta.

9. Assyriska – Umeå

Vidöppen tillställning i match nummer nio på veckans Stryktips-kupong! Det skiljer endast ett poäng lagen åt, och det är onekligen svårt att urskilja lagen från varandra. Formen ser dock betydligt bättre ut hos bortalaget, då de är obesegrade i sju raka matcher, samtidigt som Assyriska endast noterats för ett poäng på de fyra senaste omgångarna. Det är ett utropstecken inför matchen, helt klart. Men värt att lyfta fram i samband med det, är det faktum att Umeå ännu inte lyckats vinna en fotbollsmatch på bortaplan – det efter sex försök! Så oavsett hur vi än vänder och vridet på det, så lutar det mesta åt en helgardering i den här matchen. Känslan på förhand säger X, men det känns samtidigt för riskabelt att gå all in på det tecknet. Därför landar vi 1X2!

10. Team TG – Sandviken

Vi hittar Team TG på en tionde plats i tabellen, fyra poäng före Sandviken (13). Och det är två oerhört formsvaga lag vi har framför oss här. De båda lagen har tillsammans noterats för åtta poäng, på deras fem senaste matcher – och det säger onekligen något. Det är därför precis som i match nummer 9, väldigt svårt att urskilja lagen här. Team TG har endast lyckats vinna två matcher på hemmaplan, samtidigt som Sandviken endast vunnit två på bortaplan – och därför är vi tvungna att chansa en aning i den här matchen. En helgardering hade onekligen varit skön att placera ut, men vi har samtidigt inte budgeten för det. Därför väljer vi att klicka in 1X.

11. Grebbestad – Kristianstad

Grebbestad har förlorat 8 av sina 12 spelade matcher i år, och infinner sig under nedflyttningsstrecket – näst sist i tabellen. De vann förvisso för två veckor sedan, men den segern kom alltså mot tabelljumbon Åtvidaberg, och Åtvidaberg kommer högst troligt att spela Division 2-fotboll nästa säsong. Bortser vi från den segern, så har alltså Grebbestad endast lyckats vinna en fotbollsmatch, och det är ett ordentligt utropstecken, som i sin tur talar för en bortaseger här. Det är samtidigt värt att lyfta fram det faktum att Grebbestad förlorade mot Skövde på hemmaplan, i början på juni månad – Skövde infinner sig även de under nedflyttningsstrecket. Kristianstad bör därför ha goda möjligheter till att noteras för en seger på söndag. De kommer trots allt närmst från två raka segrar, och är obesegrade sedan den 13 maj! Vi väljer dock att ta med krysset också – där finns spelvärdet! X2.

12. Husqvarna – Eskilsminne

Det skiljer redan tolv poäng lagen åt när vi kliver in i den trettonde omgången i Division 1 Södra. Det är med andra ord botten mot toppen, när Husqvarna och Eskilsminne gör upp om tre poäng på söndagen. Eskilsminne har onekligen ett fint läge här, vid seger så kan de alltså kliva upp på en första plats i tabellen – ifall samtliga resultat går vägen. Och faktum är att formen ser riktigt bra ut i bortalägret, då Eskilsminne vunnit fem av sina sex senaste matcher i Divison 1 Södra. De har onekligen planer på att ta steget upp till Superettan den här säsongen, och de bör även ha goda möjligheter till att lyckas med bedriften. För Husqvarnas del lär det samtidigt bli en fight om överlevnad. De har nu radat upp två raka förluster, och infinner sig på en delad tionde plats i tabellen. Skövde under nedflyttningsstrecket infinner sig på exakt lika många poäng. Därför väljer vi att syna den raka tvåan här. 2.

13. Ängelholm – Oskarshamn

Oskarshamn infinner sig på en delad första plats i tabellen, med åtta poäng mer på kontot än Ängelholm. Och det är tydligt att Oskarshamn har målsättningen klar, och det är att ta steget upp till Superettan den här säsongen. Hur ser då chanserna ut? Vi är inne på att de goda, eftersom att det redan från match nummer ett infunnit sig där i toppen. Nu har de förvisso noterats för tre raka poängtapp, men de har samtidigt matchats hårt – mot Mjällby och Torns IF, som även de infinner sig på en delad första plats. På söndag sänks därför svårighetsgraden ett par snäpp, och vi anser därför Oskarshamn ha goda möjligheter till att återvända till vinnarspåret igen! För er som fortsatt har ett tecken kvar vid det här laget, så rekommenderar vi att ta med krysset också! Vi spelar enbart den raka tvåan! 2.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-06-30 11:14
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår