Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-24

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-432 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 24! Veckans kupong bjuder på lite fint från VM – och fotboll från Superettan samt Division 1 Norra/Södra.

1. Kroatien – Nigeria

Äntligen VM-fotboll på agendan! Ett på förhand mycket intressant Kroatien tar sig i den första omgången an Nigeria – och visst ska Kroatien vara steget större här? De är lite av en outsider i detta världsmästerskapet, och vi är inne på att detta kroatiska landslaget mycket väl kan bjuda upp till underhållning i Ryssland! De har kanske VM:s allra mest intressanta mittfält, med spelare som Modric, Rakitic, Kovacic och bland annat Perisic – inte fy skam direkt! Nigeria ska absolut inte underskattas, offensiven ser på förhand mycket bra ut, men vi är samtidigt inne på att försvaret inte håller. Det blir Nigerias fall, åtminstone i det här mötet! Spiketta.

2. Peru – Danmark

Högst troligt kommer Peru och Danmark att göra upp om en andra plats i Grupp C – därför är detta onekligen en måstematch för båda nationerna. Vi har oerhört svårt att se att Frankrike ska misslyckas med att vinna gruppen, samtidigt som vi anser att Australien är sämre än både Peru och Danmark. Vi har dock stora problem i att urskilja Peru och Danmark. De förstnämnda är oerhört stabila i sitt försvarsspel, och har alltså endast släppt in ett mål, på de fem senaste träningslandskamperna. Danmark lär därför uppleva en del problem i offensiv väg, och detta mötet kan i våra ögon sluta lite hur som helst. Därför kommer vi att helgardera match nummer 2 på Stryktipset! 1X2.

3. Gefle – Öster

Gefle har fått en usel start på säsongen 2018, och infinner sig i nuläget näst sist i Superettan-tabellen. Det ser alltså ut att bli ett liknande i år, som under fjolårets säsong då Gefle länge såg ut att åka ur den näst högsta serien. Det återstår att se huruvida fortsättningen löper, men formen ser oroväckande dålig ut. Åtta raka matcher utan att noteras för en seger är ett faktum för deras del, och fem av dessa möten har dessutom resulterat i en förlust. Därför bör Öster ha en god möjlighet till att noteras för en seger här. De har trots allt lyckats vinna tre av sex bortamöten så här långt, och i sin tur bevisat att de även kan vinna på resande fot. De kommer dessutom närmst från en 3-0-seger över Norrby. Trots dessa faktum, väljer vi faktiskt att ta med det oavgjorda tecknet. Det är trots allt Superettan-fotboll – och här kan det svänga rejält! X2.

4. Landskrona – Brage

Landskrona och Brage är två av dem lagen i Superettan som spelat allra mest oavgjorda matcher så här långt in på säsongen 2018. Brage har ledningen i nuläget med sex oavgjorda resultat, och Landskrona landar på fyra stycken – samtliga på hemmaplan! Därför talar mycket för att det blir en någorlunda jämn tillställning på Landskrona IP den här lördagen. Vi utgår därför också från det oavgjorda resultatet i match nummer fyra på veckans Stryktipskupong! Sedan väljer vi även att ta med ettan, med tanke på att Brage nu noterats för fyra raka poängtapp på bortaplan. Hemmaplansfördelen väger därför tungt! 1X.

5. Värnamo – IK Frej

Ångestdrabbat möte – redan efter 12 spelade omgångar! Vi hittar Värnamo sist i tabellen, samtidigt som IK Frej placerar sig två platser ovanför. Det är onekligen – redan nu – en måstematch för de båda lagen! Och känslan säger att det här mötet kan sluta lite hur som helst. Värnamo har noterats för fem raka förluster i ligaspelet, samtidigt som de släppt in hela 16(!) mål! Det lutar onekligen åt ett urtåg ur Superettan i år. IK Frej är dock inte mycket bättre, de har endast noterats för ett poäng på bortaplan den här säsongen – och därför väljer vi alltså att helgardera match nummer fem! 1X2.

6. Örgryte – Norrby

Med tanke på att vi redan använt tecknen flitigt, så har vi inget annat alternativ än att spika Örgryte i match nummer sex. Dock så känns det samtidigt helt rätt att göra det, med tanke på hur bra laget varit – och speciellt med tanke på att just Norrby kommer på besök. Norrby kommer att kämpa för sin överlevnad i Superettan den här säsongen, samtidigt som Örgryte är med och utmanar om en plats till Allsvenskan. Därför har vi oerhört svårt att se att Norrby ska kunna åstadkomma någonting i det här mötet – speciellt på bortaplan! Spiketta!

7. Mjällby – Oskarshamn

Toppmatch i Division 1 Södra! Mjällby och Oskarshamn infinner sig på en delad första plats i tabellen efter elva spelade omgångar. Det är med andra ord tre oerhört viktiga poäng som står på spel den här lördagen – och det är onekligen svårt att välja sida här! Mjällby har förvisso hemmaplansfördelen, men Oskarshamn har samtidigt gått oerhört starkt på bortaplan – och gått segrande ur fyra av sex matcher! Vi avstår därför från att välja sida, och helgarderar match nummer sju! Det här mötet kan sluta hur som helst! 1X2.

8. Oddevold – Ängelholm

Mötet mellan Oddevold och Ängelholm är inte mycket enklare att förutspå, än den tidigare. Det skiljer endast två poäng lagen åt, och båda lagen släppte faktiskt in hela fyra mål i den senaste ligaomgången – och noterades alltså för en förlust båda två. Urusel prestation från båda lagen med andra ord, och det finns därför ingen direkt form att gå på. Dock så sticker Oddevolds siffror på hemmaplan ut här, laget har noterats för 13 poäng – av 15 möjliga på Rimnersvallen och det säger onekligen något. Ängelholm har samtidigt förlorat fyra av fem spelade matcher på bortaplan – och därför faller valet på 1X!

9. Skövde – Eskilsminne

Det lär bli en fight om överlevnad i Division 1 Södra för Skövdes del den här säsongen. Laget har endast två lag under sig i tabellen, och alltså noterats för tio poäng, elva omgångar in i seriespelet. Dock är de samtidigt obesegrade i tre raka matcher, och fem poäng är facit på de tre senaste matcherna. Senast noterades de dessutom för en poäng mot Oskarshamn på bortaplan – Oskarshamn placerar sig som bekant på en delad första plats. Mycket starkt av Skövde, som högst troligt får nya krafter i samband med den poängen. Eskilsminne placerar sig samtidigt på en femte plats i tabellen, men föll tungt i den senaste omgången mot Lund, på hemmaplan dessutom. Det är onekligen svårt att urskilja lagen, men vi väljer faktiskt att gå lite på skrällen, och spikar Skövde, med tanke på formen. Den chansningen behöver vi ta. 1.

10. Åtvidaberg – Torns IF

Åtvidaberg slutade som bekant på en sista plats i Superettan säsongen 2017. Idag, mindre än ett år senare, infinner de sig på en sista plats i Division 1 Södra. Sju förluster är ett faktum elva omgångar in i seriespelet, och det ser onekligen mörkt ut i Åtvidaberg-lägret. Det faktum att Torns IF kommer på besök gör det hela inte bättre, med tanke på vilken magisk säsong det laget haft så här långt. De blev som bekant uppflyttade inför den här säsongen, och infinner sig alltså nu på en delad första plats i tabellen – tillsammans med Mjällby och Oskarshamn. Sju segrar på elva försök är ett faktum, och laget stormar mot Superettan-spel nästa säsong. Vilken bedrift! De kommer dessutom närmst från en 3-0-seger över fjärdeplacerade Tvååker. Innan det mötet besegrade man även ligaettan Oskarshamn. Formen är med andra ord grym, och därför spikar vi Torns IF! 2.

11. Forward – Nyköping

Match nummer elva innebär fokus på Division 1 Norra! BK Forward infinner sig på en fin femte plats när de på lördagen tar sig an Nyköping – som hittas betydligt längre ner i tabellen, på en kvalplats ner till Division 2! Formen ser heller inte allt för bra ut i bortalägret, då laget tappat poäng i fyra raka matcher. Bland annat förlorade de mot Syrianska med hela 5-2 på hemmaplan för cirka två veckor sedan. Därför lutar det onekligen åt en hemmaseger i den här matchen. BK Forward har gått segrande ur tre av sina fem matcher på hemmaplan, och hotar – vid seger över Nyköping – att gå om både Syrianska och Akropolis i tabellen. Kvalitén, hemmaplansfördelen och motivationsfaktorn talar för hemmalaget! Spiketta!

12. Syrianska – Karlslund

Vi hittar alltså Syrianska på en fin fjärde plats i tabellen elva omgångar in i seriespelet, och det ser onekligen – i nuläget – ut som att Syrianska kommer att utmana om en plats i Superettan nästa säsong. Lyckas de med bedriften? Tveksamt, med tanke på att Västerås sett mycket starka ut, men säsongen är som bekant väldigt lång – och det finns onekligen utrymme för förändringar! Mötet mot Karlslund tror vi dock Syrianska vinner, med tanke på hur Karlslund sett ut i inledningen på säsongen. Endast ett lag är sämre än dem så här långt, och Karlslund har alltså endast lyckats samla på sig sju poäng! Det är alldeles för dåligt, och därför väljer vi att spika Syrianska i match nummer tolv! 1.

13. Piteå – Rosengård

Damallsvenskan på agendan, vilket alltid är trevligt! Piteå har som bekant inlett säsongen perfekt, med sju raka segrar, samtidigt som Rosengård hittas på en andra plats i tabellen – fem poäng bakom ligaettan! Det här mötet känns onekligen vidöppet, men det går samtidigt inte att blunda för Piteås grymma form, samt det faktum att de infinner sig på just hemmaplan. Det gäller enbart att hantera pressen i det här mötet – vilket vi tror att de fixar! Därför väljer vi givetvis att ta med ettan här, men försäkrar oss samtidigt genom att ta med krysset! 1X känns bra i match nummer 13!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-06-16 11:29 (senast ändrad 2018-06-23 11:06)
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår