Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-23

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-432 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 23! Veckans kupong bjuder på träningslandskamper, och fotboll från Superettan samt Division 1 Norra, samt Södra.

1. Sverige – Peru

Sverige genrepar för andra gången på en vecka, och efter det oavgjorda resultat mot Danmark så hade givetvis en en seger suttit fint. Offensiven behöver onekligen höja sig. Det såg alldeles för dåligt ut mot Danmark, och även ifall det endast var en träningslandskamp, så såg det oroväckande fantasilöst ut längst upp i banan. Defensiven vet vi sedan tidigare att den är bra, men för att vinna fotbollsmatcher krävs det som bekant mål framåt också. Detta är något Janne behöver förbättra. Mötet mot Peru känns på förhand väldigt öppet, med tanke på att Peru sett oerhört bra ut under den senaste perioden. Fyra raka segrar är ett faktum, och senast besegrade man Saudiarabien med hela 3-0. Därför kör vi också en helgardering i match nummer ett! 1X2.

Superkampanj inför Sverige – Peru: Nya kunder hos Betfair har nu chansen att syna en svensk seger till hela 61,0 x insatsen – istället för det ordinarie oddset 2,37! Läs mer om erbjudandet här.

2. Danmark – Mexiko

Danmark har högst troligt Eriksen tillbaka i elvan, en pusselbit som onekligen saknades i mötet mot Sverige. Därför förväntar vi oss att bevittna ett betydligt mer kreativt Danmark i mötet mot Mexiko. Matchen går av stapeln på Bröndby Stadion, och det är en fördel vi tror blir avgörande för utfallet i det här mötet. Mexiko känns inte lika bra som inför tidigare mästerskap, och vi anser därför Danmark ha goda möjligheter till att noteras för en seger här på lördag. Mexiko är dock Mexiko, och därför tar vi även med krysset i match nummer två. 1X.

3. Frankrike – USA

Ensidig historia? Det är inget snack om saken när Frankrike och USA drabbar samman på lördagen. Klasskillnad på varje position – hela vägen till månen. Frankrike har hunnit spela två träningslandskamper sedan ligafotbollen tog slut, och besegrat Irland med 2-0, samt Italien med 3-1. På lördagen förväntar vi oss ett liknande resultat, och även ifall spelvärdet ligger på X2, så finns det inget direkt utrymme för en USA-skräll i den här matchen. Därför spikar vi den raka ettan i match nummer 3.

4. Ungern – Australien

Mötet mellan Ungern och Australien känns onekligen vidöppet på förhand. Det lutar lite åt Australien med tanke på att de trots allt förbereder sig inför ett VM, men det är samtidigt svårt att avgöra hur bra Australien faktiskt är. VM-Kvalet i Oceanien är inte direkt en tuff utmaning för Australien, och givetvis så höjs svårighetsgraden när man ställs mot europeiskt motstånd. Mötet går dessutom av stapeln på Groupama Arena, i Budapest – och det är givetvis alltid en fördel för hemmalaget. Vi väljer därför att helgardera match nummer 4 på Stryktipset. 1X2.

5. Brage – Varberg

Mer än hälften av Brages matcher i Superettan i år har resulterat i ett oavgjort resultat. IK Brage har bevisligen svårt att vinna fotbollsmatcher, och när Varberg kommer på besök på lördagen, så luktar det onekligen kryss igen. Det råder taskig stämning i båda läger, i och att Varberg förlorat tre raka matcher, samt att Brage förlorade mot bottenlaget Norrby med 2-0 senast. Därför är det mesta naturliga valet att utgå från krysset i den här matchen. Och där stannar vi också. Det kan möjligtvis uppfattas riskfyllt, men veckans kupong är en tuff sådan, och vi utnyttjar hellre fler tecken i mötena från Division 1 den här veckan. X.

6. Halmstad – IK Frej

IK Frej placerar sig näst sist i tabellen, samtidigt som Halmstad infinner sig på en femte plats i tabellen, med matchen mindre spelad än konkurrenterna högst upp i tabellen. Det innebär att Halmstad i nuläget har en andra plats, helt i sina egna händer. Formen ser dessutom väldigt bra ut i hemmalägret, då Halmstad noterats för 16 poäng, på de sex senaste omgångarna i Superettan. Det bör därför skilja mycket i kvalité mellan dessa läger, och vi har onekligen svårt att se att Halmstad ska tappa några poäng mot ett uddlöst IK Frej på Örjans Vall. Den raka ettan spikas! 1.

7. Öster – Norrby

Det skiljer endast två lagen mellan dessa gängen, och formen ser sisådär ut i båda läger inför lördagens kamp. Därför utgår vi från att det är en vidöppen tillställning så här på förhand. Öster har hemmaplansfördel, men har ännu inte lyckats vinna ett möte på Myresjöhus Arena. Norrbys fem matcher på bortaplan har samtidigt resulterat i tre oavgjorda resultat. Med andra ord, ett oerhört tufft val – och därför väljer vi att klicka in 1X i match nummer sju. Känslan säger att Öster får minst ett oavgjort resultat mot ett uddlöst Norrby.

8. Eskilstuna – Landskrona

Eskilstuna har som bekant inlett säsongen väldigt starkt, och infinner sig i nuläget på en fin tredje plats i tabellen, Formen ser även den bra ut, och laget har onekligen planer på att återvända till Allsvenskan – redan nästa säsong. Man är samtidigt obesegrade på hemmaplan, och känslan säger därför att Landskrona inte räcker till hela vägen i det här mötet. De placerar sig i mitten av tabellen, och är bevisligen steget mindre än klubbarna i topp. Därför har vi svårt att se att Landskrona ska åstadkomma någonting i det här mötet, speciellt med tanke på att de infinner sig på resande fot. Klar etta.

9. Nyköping – Sandviken

Nyköping och Sandviken har båda fått en tuff start på säsongen 2018. De infinner sig i det nedre skiktet av tabellhalvan, och infinner sig på exakt lika många poäng efter tio spelade matcher. Formläget sticker heller inte ut på något sätt och därför är det onekligen svårt att separera lagen ifrån varandra. Det mest naturliga valet blir därför en helgardering här. 1X2.

10. Rynninge – Forward

Rynninge infinner sig i mitten av tabellen efter tio spelade omgångar i Division 1 Norra, samtidigt som BK Forward hittas på en fin tredje plats. Det skiljer i nuläget två poäng lagen åt, och vi förväntar oss därför att bevittna ett jämnt möte på lördagen. Rynninge har en klar fördel i och med hemmaplansfördelen, men BK Forward ska absolut inte räknas bort. Därför faller valet på bortalaget här, BK Forward kommer dessutom närmst från en seger över Karlslund med 3-1, och det bidrar givetvis med självförtroende. Vi anser därför BK Forward ligga närmre segern. X2 blir därför valet här.

11. Grebbestad – Åtvidaberg

Ångestmöte deluxe när Grebbestad och Åtvidaberg drabbar samman på lördagen. Vi hittar hemmalaget sist i tabellen, samtidigt som Åtvidaberg kniper platsen ovanför. Sex poäng, samt fem poäng är ett faktum för de här lagen, och därför är det onekligen svårt att urskilja de här lagen. Känslan över Stryktipset vecka 23 är givetvis den att det blir svårt det här. Det är oerhört jämna fotbollsmatcher på förhand, och därför är en chansning ett måste i någon av de här 13 fotbollsmatcherna. I mötet mellan Grebbestad och Åtvidaberg väljer vi att ställa oss på hemmalagets sida. Åtvidaberg har trots allt förlorat fyra av fem bortamatcher, och ännu inte vunnit en fotbollsmatch. Därför faller valet på 1X.

12. Ljungskile – Ängelholm

Ängelholm har fått en helt okej start på säsongen och infinner sig sex poäng ifrån en kvalplats till Superettan. För Ljungskiles del ser det desto mörkare ut. Laget infinner sig i botten av tabellen, men kan glädja sig åt att man åtminstone infinner sig på hemmaplan. Det blir en klar fördel, men det är samtidigt svårt att bortse från Ängelholms form, då två raka segrar är ett faktum inför den här matchen. Det kommer vi att gå på när vi formar vårt speltips i det här mötet. Vi vill ha med krysset, men pengarna räcker inte till – och därför faller valet på den raka tvåan. 2.

13. Torns IF – Tvååker

Ännu en mycket jämn fotbollsmatch i Divison 1 Södra. Tvååker har fått en bländande start på säsongen, men tappat lite poäng under den senaste perioden. De infinner sig åtminstone på en fin tredje plats, två poäng ifrån en kvalplats till Superettan. Torns IF placerar sig på exakt lika många poäng, och är precis som Tvååker nykomlingar i Division 1 i år. Precis som i de tidigare matcherna är det svårt att urskilja lagen, och känslan säger att Tvååker inleder något avvaktande med tanke på att de infinner sig på bortaplan. De är mycket nöjda med det oavgjorda resultatet, det säger åtminstone känslan. Vi väljer därför att satsa all in på krysset, och håller tummarna för 1-1. X.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-06-16 11:29
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår