Nyheter

TipsMedOss - Stryktipsförslag vecka 2018-22

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Stryktipset vecka 22! Veckans kupong bjuder på träningslandskamper och svensk fotboll, i form av Superettan och Division 1! Och som vanligt, så går vi alltså genom alla 13 matcher, och förhoppningsvis finner ni relevanta tips, och vårt Stryktipsförslag i texten!

1. Sverige – Danmark

Sverige tar sig an Danmark på Friends Arena, och gör det med ett frågetecken – John Guidetti fick kliva träningen med en skada efter en kamp mot Granqvist. I nuläget är det osäkert huruvida allvarlig skadan är. Hur ser då Sveriges chanser ut på lördagen? Efter matcherna mot Italien fick vi det onekligen bekräftat att Janne applicerat en oerhörd organisation i detta bygget, och det ger bevisligen utdelning. Man är ett starkt kollektiv, och ska på Friends Arena åtminstone lyckas undvika en förlust mot Danmark. Eriksen är dessutom ett frågetecken – och därför väljer vi att spela; 1X!

Vi vill passa på att pusha för en superkampanj till mötet mellan just Sverige och Danmark! Nya kunder hos Betfair kan syna en Sverige-seger till hela 12,0 x insatsen – istället för det ordinarie oddset 2,37! Läs mer om erbjudandet här. Inget för dig? Då är det bara att återgå till läsandet!

2. England – Nigeria

England tog sig genom hela VM-kvalet utan att förlora en match – och visst var gruppen inte den tuffaste, men fortsatt ett klart styrkebesked från Englands sida. De vann alltså åtta av tio matcher, och noterades för ett oavgjort resultat mot Skottland, samt Slovenien – båda på bortaplan. I mötet mot Nigeria kommer Southgate att forma ett starkt lag med bland annat Kane, Sterling samt Alli från start – enligt rapporter från England. Mötet går dessutom av stapeln på Wembley – och därför väljer vi att endast klicka in ettan. 1.

3. Belgien – Portugal

Vidöppen fight! Belgien har som bekant ett oerhört namnkunnigt lag, med spelare som Hazard, Lukaku, Mertens, Courtois, Kompany och De Bruyne. För att se hela truppen, tryck här! Och som bekant gick Belgien också starkt i VM-kvalet. Resultatraden? 9-1-0, 43-6(!). Portugal behöver heller ingen vidare presentation, men det största utropstecknet är givetvis att Ronaldo inte kommer att vara med i den här matchen. Han spelade som bekant Champions League-final för ett par dagar sedan. Därför lutar det onekligen åt Belgien. Utan Ronaldo är Portugal onekligen mer ofarliga i offensiven. De har ett klart bättre lag på pappret, men eftersom att Portugal, är just Portugal, så väljer vi att helgardera mötet! 1X2.

4. Irland – USA

Irland säkrade en andra plats i Grupp C, bakom Serbien vilket innebar playoff. Väl framme där, stötte man på Danmark, som visade sig vara steget större. Eriksen stänkte dit ett hattrick i Irland, och Danmarks avancemang till VM var ett faktum. Nu får Irland istället se fram emot Uefa Nations League – som drar igång i september månad. Fram tills dess, så ska givetvis ett par landskamper avverkas. Och Irland tar sig alltså an USA på Aviva Stadium, i Dublin. Och här tror vi Irland är steget större än amerikanerna. USA är inte riktigt på den nivån ännu, och jobbar som bekant aktivt med fotbollen i landet. Vi utgår därför från att USA har ett bra landslag framtiden, men i våra ögon saknas det fortsatt för många ingredienser i detta lag! USA har dessutom ett svagt VM-kval i ryggen – som bekant lyckades alltså Panama kvala sig in till detta VM:et – men inte USA. Men Irland har heller inte ett VM att se fram emot – och därför klickar vi in 1X.

5. Island – Norge

Vackra Island! Sagan har ännu inte riktigt tagit slut, och Island ska alltså spela ett VM – för första gången i fotbollens historia! Efter bragden i Frankrike, så var det säkerligen många som trodde att det var över för Islands del – att det endast var en tillfällighet – men inte! Island vann alltså sin grupp, före Kroatien i VM-kvalet, och det är onekligen ett utropstecken. Hur bra är egentligen detta Island är då frågan? De är oerhört organiserade, och kollektivet imponerar helt klart – därför ska de bara besegra ett betydligt svagare Norge. Ett Norge som dessutom haft stora problem med sitt landslag under den senaste tiden. De goda resultaten har uteblivit, och man slogs alltså mot Azerbajdzjan, om fjärde platsen i sin grupp – den säkrade man, men mot Island kommer Norge högst troligt att förlora. Därför klickar vi in en etta. 1.

6. Österrike – Tyskland

Österrike vs Tyskland, Bundesliga vs Bundesliga? Lite så är det när Österrike ställs mot Tyskland. I princip hela Österrikes gäng spelar till vardags i Bundesliga, och därför är detta lite av en internmatch. Nog om det, och fokus på matchen. Tyskland är givetvis det bättre laget här, och kommer de in väl i matchen, så ska de bara besegra ett Österrike, som onekligen tappat fart under de senaste åren. Vi vet i nuläget att Özil och Boateng saknas, men resterande mannar ska alltså vara tillgängliga – och därför kommer Tyskland att vinna. De får onekligen se upp med Alaba, men annars är Tyskland bättre på alla positioner. Tvåan klickas in. 2.

7. Norrby – Brage

Då var det slut på träningslandskamper i veckans Stryktipset, och nu bär det av mot Sverige, och Superettan. Norrby tar sig an Brage, och det här mötet känns på förhand helt vidöppet. Norrby infinner sig längre ner i tabellen (13), men Brage (6) har onekligen svårt att vinna fotbollsmatcher. Endast 3 vinster efter 10 spelade – men samtidigt bara noterats för en förlust. De spelar med andra ord oavgjort väldigt ofta, och därför väljer vi att helgardera det här mötet. 1X2.

8. Varberg – Halmstad

Match nummer 8 på Stryktipset är alltså Varberg vs Halmstad, och här tror vi betydligt mer på bortalaget. Varberg har inlett säsongen svagt, och de senaste resultaten är en aning oroväckande. Man var uppe i en 2-1-ledning mot Falkenberg någon vecka sedan, dessutom med en man mer på banan men tappade alltså ledningen ändå. Falkenberg vann det mötet med 3-2, och Varberg följde upp det nederlaget genom att förlora mot Degerfors på hemmaplan. Formen är svag med andra ord. Halmstad är samtidigt inne i en bra period, med fyra segrar på de fem senaste omgångarna. Därför lutar det helt klart åt Halmstad i den här fighten. Men det är trots allt ett derby, och därför väljer vi att ta med krysset. X2.

9. Degerfors – Värnamo

Värnamo agerar onekligen slagpåse i årets upplaga av Superettan. De infinner sig sist i tabellen, och vi har många gånger tidigare vart inne på (i våra andra speltips) att Värnamos svaga säsong inte direkt är en överraskning. De har i princip blivit av med hela laget inför det nya spelåret, och givetvis är det svårt att ta sig an en ny säsong med sådana förutsättningar. 5 poäng är ett faktum efter 10 spelade matcher – och därför ska Degerfors – som är obesegrade i fyra raka matcher – bara vinna den här fighten. Men, värdet ligger onekligen i ett poängtapp för Degerfors, och därför sticker ut hakan, och tar med krysset också. Allt kan hända i Superettan, och vi håller därför tummarna för det oavgjorda resultatet här. 1X.

10. IK Frej – Öster

IK Frej placerar sig näst sist i tabellen, och är tillsammans med just Värnamo på väg ut ur Superettan. Båda lagen infinner sig alltså på fem poäng. Men mot ett Öster ska väl ändå IK Frej kunna noteras för åtminstone en poäng? Vi hittar Öster på en elfte plats i tabellen, och formen ser inte direkt bra ut. Fyra raka poängtapp är ett faktum – och två raka förluster likaså. IK Frej har samtidigt gjort det helt okej på hemmaplan, och undvikit förlust i tre av sex matcher. Därför luktar det väldigt mycket oavgjort i det här mötet. Öster är urform, och IK Frej känns alldeles för påhittiga för att kunna vinna en fotbollsmatch i nuläget. Därför väljer vi att ENDAST markera krysset! X. Säkra gärna upp den här matchen om ni har saldot!

11. Västerås – Team TG

Division 1 Norra på agendan! Västerås har inlett säsongen strålande, och infinner sig i topp av tabellen – med endast ett poängtapp så här långt in på säsongen. Det har dessutom endast blivit fyra insläppta mål för deras del, och Västerås känns onekligen på väg upp i seriesystemet i nuläget. Team TG infinner sig samtidigt i mitten av tabellen, och alltså lyckats vinna tre av åtta spelade matcher. Helt klart ett sämre facit än Västerås – får vi därför bevittna ett naturligt utfall i den här fighten? Det tror vi. Västerås är för bra i nuläget, och bör besegra Team TG komfortabelt. 1.

12. Mjällby – Oddevold

Näst sista matchen på veckans Stryktipset! Mjällby vs Oddevold, i Division 1 Södra. Precis som Västerås, så går Mjällby oerhört starkt i nuläget, och placerar sig i topp av tabellen. De har inlett säsongen genom att vinna sex av åtta matcher, och känslan säger onekligen att laget är på väg tillbaka till Superettan. Mjällby hör hemma där, lite så är känslan, och vi är inne på att de löser det. Men först är det match mot Oddevold, och det här kommer att bli en tuff fight för Mjällby. Oddevold infinner sig på en femte plats i tabellen, och endast noterats för ett nederlag så här långt. Hemmaplansfördelen väger dock tungt här, med tanke på att Mjällby vunnit alla sina matcher på Strandvallen så här långt. Men vi höjer samtidigt ett litet varningsfinger för Oddevold, och därför klickas 1X in.

13. Ängelholm – Utsikten

Stryktipsets sista match! Samma serie gäller fortsatt – alltså Division 1 Södra. Ängelholm har varit en stor besvikelse så här långt in på säsongen, och infinner sig bara fem poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Som bekant spelade man i Superettan 2016, men det vill säg alltså inte för detta Ängelholm, som onekligen riskerar att åka ner ytterligare en division, om de inte rycker upp sig! Utsikten har samlat på sig exakt lika många poäng som just Ängelholm, och vi utgår därför från att det blir en rejäl fight om alla tre poäng. Inget lag har råd att förlora, men eftersom att Ängelholm vunnit två av fyra fighter på hemmaplan, samtidigt som Utsikten har förlorat tre av fyra, så lutar det alltså lite mer åt hemmalaget i våra ögon. Dock inte hela vägen, och därför klickar vi in 1X.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

 

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-06-09 09:32
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår