Nyheter

TipsMedOss - Topptipsförslag vecka 2018-20

TipsXtra.se publicerar detta stryktipsförslag i samarbete med Tipsmedoss.com. Få fler rekar och spelförslag på deras hemsida. Klicka här för Stryktipsförslag.

Systemförslaget denna vecka är ett M-576 rader och kan följas på TipsXtras Liverättning

Nu när de stora ligorna är slut så kommer vi få division 1 och division 2 matcher på kupongerna och det lockar inte så många spelare och omsättningen kommer att sjunka rejält, så Topptipset framöver kommer att vara hetare än Stryktipset och Europatipset fram tills VM drar igång.

På denna  kupong har vi den heta FA-Cup finalen mellan Chelsea och Manchester United och den lite mindre heta cupfinalen i Tyskland mellan Bayern München och Frankfurt. Vi har även tre matcher från Allsvenskan och tre matcher fån Superettan.

Gällande spel på topptipset så får hälften av favoriterna inte vinna och är det favoriter som är streckade över 50% så får bara två av dessa vinna om det ska bli någon bra utdelning på 8 rätt. Anser ni att alla favoriterna kommer att vinna så får hålla nere insatsen till ca 64 kr för att gå någorlunda plus i kassan. Mitt förslag denna gång är ett 72 raders system, men man kan lägga till kryssen i matcherna 6 och 8 och får då ett 162 raders system.

  1. 1 2
  2. 1 x 2
  3. 1
  4. 1 
  5. 2
  6. 1 2
  7. 1 x 2
  8. 1 2

Omgångens bästa favorit är Norrköping som spelar hemma mot ett Dalkurd som har det väldigt kämpigt just nu, ska vara klasskillnad!
Omgångens bästa värdespik är Sundsvall som spelar hemma i Norrlandsderbyt mot Östersund, Sundsvall har bättre form och mer självförtroende just nu.
Omgångens chansspik är Trelleborg som spelar borta mot ett hårt skadedrabbat Sirius. Trelleborg borde ha fått självförtroende efter vinsten i derbyt mot Malmö FF.
Omgångens bästa skräll är Norrby som spelar borta mot ligatvåan Falkenberg, Norrby vann detta möte förra året med 4-1.
Omgångens drag är att chansa bort krysset i FA-Cup finalen.
Omgångens favorit som är i fara är Bayern som spelar en cupfinal mot Frankfurt, Bayern kan har flera ordinarie spelare borta.

Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Topptipset lördag!

1. Chelsea – Manchester United 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Man United har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chelsea tre vinster och Man United har två vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Chelsea har frågetecken för mittfältaren Drinkwater (12/1) och backen Luiz (10/1). Man United saknar anfallaren Martial (30/9) och har frågetecken för mittfältaren Fellaini (16/4) och anfallaren Lukaku (34/16).

Ett öppet möte mellan ligafemman Chelsea och regerande mästarna och ligatvåan Man United. På de senare säsongerna så har det sällan blivit oavgjort och förlängning i FA-Cup finalen. Matchen spelas på Wembley. Lagen vann en varsin match i ligan och när lagen möttes i FA-Cupen förra säsongen så vann Chelsea med 1-0. Att Man United kan komma att sakna Martial och Lukaku är två stora minus och i så fall blir Chelsea minifavoriter.

2. Bayern München – Eintracht Frankfurt 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bayern har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Frankfurt har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste borta matcherna: Bayern har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Frankfurt har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bayern fyra vinster och två oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bayern saknar backen Boateng (19/1) och mittfältaren Vidal (22/6) och har frågetecken för backarna Hummels (26/1), Rafinha (27/1), Bernat (11/0) och Alaba (23/2), mittfältarna Robben (21/5), målvakten Neuer (3/0) och anfallaren Coman (21/3). Frankfurt saknar mittfältaren Fernandes (19/0).

Bayern jagar dubbeln åter igen och har varit överlägsna i ligan. Frankfurt låg länge på en Europaplats men tappade på slutet och måste vinna om det ska bli Europaspel nästa säsong. Frankfurts nuvarande tränare kommer att ta över Bayern nästa säsong. Frankfurt var även i final förra säsongen, förlorade då mot Dortmund, är nu ute efter revansch. Bayern vann båda mötena i ligan. Matchen spelas på Olympiastadion. Bayern har flera spelare som är tveksamma till spel och det öppnar för att Frankfurt kan skrälla. Bayern ska vara klara favoriter, men är överstreckade med ca 15%, spelvärdet finns på x2.

3. IFK Norrköping – Dalkurd 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Norrköping har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Dalkurd har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Norrköping har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Dalkurd har fem raka förluster.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Norrköping saknar inga viktiga spelare. Dalkurd saknar anfallaren Stadler (3/0).

Norrköping ligger trea och kommer från en viktig seger borta mot Göteborg. Dalkurd har usel form och ligger nu näst sist. Norrköping hade fyra raka vinster på hemmaplan innan chock förlusten mot Trelleborg. Dalkurd har fem raka förluster på bortaplan med målskillnaden 2-10. Har väldigt svårt att se hur Norrköping ska tappa poäng har, men det är inte 100% på Norrköping då laget förlorade mot ett Trelleborg och Dalkurd är minst lika bra som Trelleborg. Men till 73% så blir ändå ettan omgångens bästa spik!

4. GIF Sundsvall – Östersund 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sundsvall har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Östersund har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sundsvall har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Östersund har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sundsvall två vinster och Östersund har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sundsvall saknar mittfältaren Sema (4/2) och anfallaren Omeje (1/0). Östersund saknar inga spelare.

Sundsvall är än så länge ligans överraskning och Östersund är en av de lag som underpresterar. Sundsvall ligger sjua och har bra en förlust i ligan, laget har åtta raka utan förlust på hemmaplan. Östersund ligger elva och har bara två vinster, men har varit bättre på bortaplan än hemma just nu. Poängen mot AIK senast var ett fall framåt. I grunden är Östersund det bättre laget, men nu är det derby och Sundsvall är riktigt bra för stunden och har hemmaplansfördelen. Sundsvall ska vara favorit denna gång och är omgångens bästa värdespik till 34%. Även oddset 3.22 är riktigt bra!

5. Sirius – Trelleborg 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sirius har sex raka utan vinst. Trelleborg har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sirius har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Trelleborg har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, 2-0 och 2-1 till Sirius.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sirius saknar backarna Arvidsson (4/0), Eiswohld (7/0) och Björnström (6/0) och mittfältarna Razak (5/0), Lundholm (6/1) och Eddahri (3/0). Trelleborg saknar anfallaren Jönsson.

Sirius ligger sist och har fem raka förluster och sex raka utan vinst. Laget har även haft stora skadeproblem och kan komma att saknar flera viktiga spelare till detta möte. Sirius har åtta raka utan vinst på hemmaplan. Trelleborg vann senast mot Malmö och har nu två vinster på de tre senaste och har nu lämnat jumboplatsen. Laget har redan tagit poäng av både Norrköping och Djurgården på bortaplan. Sirius ska egentligen vara favoriter här, men med den dåliga formen och skadeproblemen så håller jag Trelleborg som favoriter istället och tvåan till 28% är en riktig rolig chansspik.

6. Degerfors – Brage 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Degerfors har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. Brage har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Degerfors har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Brage har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Degerfors fem vinster och en oavgjord. Degerfors har sju raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Degerfors saknar mittfältaren Johansson (1/0) och har frågetecken för backen Ekroth (6/2) och mittfältaren Stankovic (3/0). Brage har frågetecken för mittfältaren Mayambela (7/2).

Degerfors ligger sjua och vann senast efter två raka förluster, laget har varit väldigt ojämna resultatmässigt. Vinner varannan hemmamatch just nu. Brage åkte på sin första förlust som nykomlingar efter en galen match mot Falkenberg, 3-4. Laget har fyra raka utan förlust på bortaplan. Intressant statistik är att Brage ofta gör första målet i sina matcher och Degerfors har gjort det sista målet i fem av sina sju matcher. Öppet möte där båda lagen kan vinna och det gör att spelvärdet finns på tvåan till 28%.

7. Falkenberg – Norrby 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Falkenberg har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Norrby har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Falkenberg har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norrby har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Falkenberg saknar? Norrby saknar inga viktiga spelare.

Falkenberg vände 0-2 till 4-3 mot Brage senast och är nu uppe på en andraplats. Den enda förlusten kom på hemmaplan senast mot Öster. Norrby har halkat ner till en delad tiondeplats efter fyra raka utan vinst. Laget har i alla fall tre raka utan förlust på bortaplan och vann detta möte med 4-1 förra året. Falkenberg ska vara favoriter, men har blivit överstreckade med ca 10% och spelvärdet finns på x2.

8. Varberg – Öster 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Varberg har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Öster har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Varberg har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Öster har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Öster fem vinster och en oavgjord. Öster har sju raka utan förlust.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Varberg saknar inga viktiga spelare. Öster saknar inga spelare.

Varberg åkte ner till en åttondeplats efter 2-2 mot AFC, men formen är fortsatt god med tre raka utan förlust och en förlust på de fem senaste. Laget har fem vinster på de sex senate hemmamatcherna. Öster lämnade bottenstriden för stunden efter 0-0 mot Värnamo och är nu uppe på en delad tiondeplats. Laget kommer med två raka vinster på bortaplan, 2-o mot Falkenberg och 1-0 mot Jönköping Södra. Lagen möttes i Svenska cupen i våras då vann Öster med 2-1 på hemmaplan och Öster vann även bortamötet förra säsongen med 3-1 och har sju raka utan förlust mot Varberg. Ett öppet möte där båda lagen kan vinna, spelvärdet finns på tvåan till 32%.

Topptipset drar igång 16:00! Stort lycka till!

 

Sonny Forsberg

E-post: tipsmedoss@gmail.com
 
Publicerad 2018-06-02 12:43
  TipsXtra.se använder cookies. Genom att använda TipsXtra.se godkänner du detta.
 Jag förstår